Vattentät Utomhusklocka: Valbar Utomhusvattentät Knapp För Trådlösa Och Trådbundna Samtal, Med Två Högtalare Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Vattentät Utomhusklocka: Valbar Utomhusvattentät Knapp För Trådlösa Och Trådbundna Samtal, Med Två Högtalare Och Andra

Video: Vattentät Utomhusklocka: Valbar Utomhusvattentät Knapp För Trådlösa Och Trådbundna Samtal, Med Två Högtalare Och Andra
Video: Gör det själv: Vattenmelon av foam clay - väggklocka | Heminredning 2024, April
Vattentät Utomhusklocka: Valbar Utomhusvattentät Knapp För Trådlösa Och Trådbundna Samtal, Med Två Högtalare Och Andra
Vattentät Utomhusklocka: Valbar Utomhusvattentät Knapp För Trådlösa Och Trådbundna Samtal, Med Två Högtalare Och Andra
Anonim

Portar och staket utgör en nästan oöverstiglig barriär för inkräktare som försöker bryta sig in i ditt hem. Men alla andra människor borde ta sig dit utan hinder. Och en stor roll i detta spelas av högkvalitativa samtal, som du behöver för att kunna välja. Låt oss prata om funktionerna i vattentäta utomhussamtal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En bra utomhus vattentät klocka ska fungera så tillförlitligt som möjligt och vara vandalsäker. Om du vid en haveri av dörren "signalman" i lägenheten fortfarande kan knacka eller ringa i telefon, kommer knappast någon att göra detta, stå på gatan och till och med i dåligt väder. Den senaste utvecklingen på detta område syftar inte bara till att förbättra tillförlitligheten.

Uppmärksamhet ägnas åt både att förbättra designegenskaperna och förenkla installationen. På gatan kan du sätta både trådbundna och trådlösa modifieringar. Skydd mot fuktgenomträngning uppnås med hjälp av speciella ämnen. Utan att misslyckas är den externa knappen utformad för att skydda mot hypotermi och genomborrande vind. Moderna mönster av detta slag:

  • väldigt säker;
  • har arbetat flera år i rad utan avbrott;
  • är så enkla att använda som möjligt;
  • är väl synliga och samtidigt pålitligt skyddade från olika typer av mordförsök.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

När det gäller typer av gatusamtal måste du omedelbart välja mellan trådbundna och trådlösa versioner. Signalöverföringsdesign är traditionell och har utarbetats under lång tid redan av modern industri. Slutsatsen är att en speciell tråd dras mellan gatuknappen och ljudenheten eller elektroniska kortet som tar emot signalen. Självklart är det inte möjligt att lägga kabeln överallt. Och dess konsolidering, även om det är möjligt, ger ofta upphov till problem.

Trådlöst samtal helt saknar en sådan nackdel (i teorin). I livet måste man dock räkna med alla slags störningar som kommer i vägen för radiovågor. En massiv betongvägg eller 2-tegel murverk är lika ogenomtränglig för konventionell radioöverföring och för Wi-Fi-impulser. En relativt tunn metallvägg kan också bli ett allvarligt, nästan oöverstigligt hinder. Och även om det inte finns några sådana hinder, är det i verkligheten mycket sällsynt att säkerställa det deklarerade mottagningsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det räcker med bara en gren eller något annat fjärrsamtal levde inte upp till passinstruktionerna. Impulsöverföringsmetoden är också ganska viktig. Så den klassiska sändningen i radioområdet är så enkel som möjligt och är typisk för de billigaste modellerna. Men med hjälp av Wi-Fi kan du uppnå avancerad funktionalitet. Men då måste det finnas en seriös elektronisk enhet inuti, som omedelbart kommer att höja priset på modellen.

Det är definitivt inte värt att spara på den externa knappen. Som standard måste den vara vandalskyddad. Först då kan du inte oroa dig för mycket om säkerheten för din egendom. Det bör noteras att i vissa samtal fungerar signalmottagaren från elnätet och knappen drivs av batterier eller laddningsbara batterier.

Det finns också modeller som är helt autonoma från nätverket. De hjälper till i ett privat hus, där el regelbundet bryts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste dock komma ihåg när du ska byta batterier. Och den minsta försening med detta kan göra samtalet till en helt värdelös enhet. Därför är det omöjligt att säga entydigt att en av dessa typer är bättre än den andra i alla fall. Modifieringar med två högtalare och fler anslutna till en knapp har en tveklös fördel - det kommer att vara möjligt att höra signalen inte bara på ett ställe.

Ytterligare förbättring av samtalet går vanligtvis längs vägen för att lägga till funktionalitet. Så dyker upp modeller med intercom -alternativ, videokamera, videoinspelningsläge … Vissa avancerade versioner är till och med utrustade med rörelsesensorer. De som kommer behöver inte trycka på en knapp eller göra något annat - bara närma dig porten (wicket). Det finns också alternativ med en mottagare och flera knappar placerade på olika ingångar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om du vill att samtalet "bara fungerar" kan du begränsa dig till den enklaste kombinationen av en knapp och en signalmottagare. Mer moderna föreställningar involverar ofta olika melodier snarare än enkel ringsignal . De kan till och med ändras efter behag. Det är mycket viktigt att lyssna på alla dessa alternativ, eftersom några av dem kanske inte är särskilt bekväma eller trevliga för värdarna och deras gäster. Att jaga antalet melodier är värt det bara när du har fria medel.

Det är mycket bra om volymen är justerbar . Då är det möjligt att lugnt ringa ett samtal och inte vara rädd för dess ljud, varken på natten eller i ett hus där det finns ett litet barn. Avancerade samtalsalternativ (med videokameror och intercom) kan ofta sända en signal till en smartphone. Detta gör att du kan prata med människor utan att ens gå till dörren eller till signalmottagaren. Men för all sin attraktivitet ökar ett sådant alternativ naturligtvis omedelbart kostnaden för den färdiga produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rörelsesensorer är inte heller det mest nödvändiga. De är bara viktiga i butiker, kontor och lager.

För älskare av klassisk design och retrostil är det vettigt att uppmärksamma mekaniska klockor. Deras imponerande och ädla gammaldags bör dock inte vilseledas. Nästan alla dessa modeller är mycket dyra.

Rekommenderad: