Batteridrivna Samtal: Trådlös, Radio, Fjärrkontroll Och Trådbunden Dörrklocka. Schema Och Val Av Batterier. Hur Kan Jag ändra Det?

Innehållsförteckning:

Video: Batteridrivna Samtal: Trådlös, Radio, Fjärrkontroll Och Trådbunden Dörrklocka. Schema Och Val Av Batterier. Hur Kan Jag ändra Det?

Video: Batteridrivna Samtal: Trådlös, Radio, Fjärrkontroll Och Trådbunden Dörrklocka. Schema Och Val Av Batterier. Hur Kan Jag ändra Det?
Video: Trådlös kinetisk dörrklocka 2024, April
Batteridrivna Samtal: Trådlös, Radio, Fjärrkontroll Och Trådbunden Dörrklocka. Schema Och Val Av Batterier. Hur Kan Jag ändra Det?
Batteridrivna Samtal: Trådlös, Radio, Fjärrkontroll Och Trådbunden Dörrklocka. Schema Och Val Av Batterier. Hur Kan Jag ändra Det?
Anonim

Batteridrivna klockor kan fungera oberoende av elnätet. Men för att njuta av denna fördel måste du först välja rätt modell och sedan korrekt sätta den. Vi måste komma igång med en specifik typ av enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den utbredda uppfattningen att denna enhet bara "ringer på olika sätt" är helt fel. På senare tid, för cirka 30 år sedan, var det möjligt att köpa antingen en enkel trådbunden klocka eller till och med en förenklad mekanisk version. Nu har situationen förändrats dramatiskt, och även vanliga elektromekaniska anordningar kan ha en mängd olika melodier … Det är en signifikant skillnad i design, tack vare vilken du kan välja en modell som du gillar för vilken inredning som helst.

Den elektromekaniska enheten fungerar på ett mycket enkelt sätt. När någon trycker på knappen matas en elektrisk ström till spolen. Under sin påverkan sätter elektromagneten i gång slagmekanismen. Kontakten mellan den rörliga hammaren och plattan skapar det karakteristiska ljudet. Ju större resonatorn, desto starkare produceras ljudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men allt oftare blir det lägenhetssamtal med elektronisk elementbas. I dem är inte en platta och en hammare ansvariga för att ta emot ljud, utan en speciell elektronisk krets. Det låter dig skapa en mängd olika melodier och dessutom variera volymen mycket mer flexibelt. Det kommer till och med att vara möjligt att ändra signalens ljud om de gamla "trillorna" har upphört att gilla. Både typer av elektromekaniska och elektroniska enheter:

  • arbeta mycket tillförlitligt;
  • servera länge;
  • är relativt billiga.

Den batteridrivna trådlösa klockan används främst av sommarboende och ägare av förortsbostäder. Ingen stör naturligtvis att sätta en sådan enhet i lägenheten. Men där kommer han inte att avslöja sin främsta fördel - förmågan att arbeta på ett stort avstånd från knappen. Detta avstånd i moderna modeller kan vara upp till 80-100 m (under idealiska mottagningsförhållanden).

I verkligheten är det naturligtvis mycket mer störningar - men signalöverföringsavstånden är vanligtvis kortare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiosamtalet kännetecknas av att bara knappen tar emot energi från batterierna . Huvuddelen av enheten måste anslutas till elnätet. Hybrider fungerar bra, men deras funktioner måste beaktas vid installation och senare användning. Fjärrmodellen kan fungera inte bara med en konventionell radiosändare utan också med Wi-Fi-moduler. Det är sant att möjligheten att styra från en smartphone överskuggas starkt av den stora sannolikheten för störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modern innovation är ett samtal med en rörelsesensor . Tack vare honom behöver människor inte ens trycka på en knapp - enheten kommer att göra ett ljud när de fortfarande är på väg till dörren. En liknande teknik kan svara på en person som lämnar gatan. Det är sant att detta alternativ är användbart främst för butiker, catering och lager. Men den inbyggda videokameran kommer också att vara attraktiv för privat bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med dess hjälp kan du:

  • föra samtal med gäster utan att öppna dörrar;
  • styra landningen eller innergården (område framför porten);
  • ersätta ett fullvärdigt videoövervakningssystem.

Ett vanligt videosamtalspaket inkluderar:

  • kabel eller trådlös kommunikationskanal;
  • element i autonom strömförsörjning;
  • överliggande panel;
  • kontrollpanel med skärm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att överväga skillnaden mellan lägenhets- och gatumodeller. Vilken enhet som helst kan monteras inuti huset. På gatan installeras trådlösa modeller i de flesta fall. En mycket viktig roll spelas av användningen av en fuktsäker beläggning. Det är också nödvändigt att utvärdera utrustningens motståndskraft mot temperaturpåverkan och förändringar i luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

En enhets lämplighet för installation i en lägenhet eller hus betyder inte att den här modellen är perfekt. De allra flesta kommer att njuta av ett samtal med en knapp med flera mottagare . De placeras där de tycker det är nödvändigt, och därför kan du höra uppropet var som helst: i ladan, i garaget, i olika delar av huset. För äldre och andra användare med hörselnedsättning är det värt att välja samtalsmodeller med ljusindikering. Du kan fokusera på betyg, men du måste i första hand uppmärksamma dina egna behov.

Kostnaden för samtal varierar mycket . Priset för enheter med ljudkommunikation och videokameror kan överstiga 10 tusen rubel. Smarta samtal är de som också kan skicka varningar till smartphones. Det är bättre att välja sådana modeller från välkända tillverkare. När det gäller valet till förmån för budget- eller dyra modeller, måste du ta det med hänsyn till ditt välbefinnande.

Viktigt: samtalets estetiska egenskaper bör beaktas. Det ska passa in i stilen och färgen på lägenheten eller huset. Att välja trådlösa klockor för byggnader med tjocka tegelstenar, stenmurar är opraktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana partitioner visar sig vara en nästan oöverstiglig barriär för radiosignalen. Experter rekommenderar att inledningsvis bekanta sig med uppsättningen tillgängliga melodier och omedelbart kontrollera om de är lämpliga eller inte.

Modeller är populära:

  • SPACE KOC_AG307C2;
  • MELODIKA B530;
  • FERON 23685.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och drift

Innan arbetet påbörjas måste du förbereda en elektrisk krets för ett specifikt rum eller använda en färdig krets. I nybyggda lägenheter är vanligaste elektriska ledningar vanligast. Även om modellen inte är en hybrid, men rent batteridriven, är det fortfarande omöjligt att starta installationen utan en elektrisk krets . Detta kan leda till allvarliga konsekvenser.

Att installera en trådlös klocka innebär att du fäster knappen på väggen eller på dörrkarmen. Enligt basen måste den monteras på självgängande skruvar eller pluggar. Markera och borra väggen eller dörrkarmen genom standardmonteringshålen. Batterierna placeras i den påskruvade knappen. På en träbotten är den fixerad med självgängande skruvar.

Efter att batteriet har bytts i samtalet går det vanligtvis in i sökläget . För att inte ansluta oönskade knappar behöver du inte trycka på någonting, förutom huvudsamtalsknappen, inom 15 sekunder efter att du tryckt på den.

Du kan återställa minnet för knappbindningar genom att ta bort batterierna. Ytterligare bindning görs efter att ha klickat på en särskild kodvalsknapp. Efter det är det 15 sekunder att trycka på knappen för ytterligare samtal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att byta ut ett batteri som har tagit slut ger inga problem. Även vanligtvis är det inte nödvändigt att läsa instruktionerna dessutom - allt är redan klart vad man ska göra; oftast på billiga modeller används spärrar. Klagomål uppstår ofta att batterierna tar slut snabbt. Lösningen på problemet är att uppgradera enheten. Det är dock nödvändigt att mata huvudenheten (hela tiden i väntan på mottagning) från nätverket.

Anslut först strömförsörjningen till kortet och högtalaren . Därefter appliceras en spänning på minst 3 V och inte högre än 4,5 V på en ny enda kontakt. Viktigt: denna del av elnätet måste vara utrustad med en spänningsstabilisator. Annars kan varje hopp förstöra enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Om klockan fungerar intermittent måste du kontrollera batterierna, byt ut dem vid behov. Ibland hjälper en enkel kontroll av korrekt installation och signalöverföringsförhållanden . Det är värt att utföra ett sådant test: ta med mottagaren och knappen så nära som möjligt, ta bort alla hinder och försök att trycka på. Om problemen kvarstår måste blocken själva ändras. Samtalets fullständiga inoperabilitet elimineras på ungefär samma sätt; ibland hjälper det att tilldela knapparna till mottagaren igen, och om det skulle gå fel måste du kontakta specialisterna.

Rekommenderad: