LED -remsa Med Fjärrkontroll: Färgade Remsor I Taket I Rummet, Andra Användningsområden. Hur öppnar Jag Den Batteridrivna Fjärrkontrollen Och Hur Använder Jag Den?

Innehållsförteckning:

Video: LED -remsa Med Fjärrkontroll: Färgade Remsor I Taket I Rummet, Andra Användningsområden. Hur öppnar Jag Den Batteridrivna Fjärrkontrollen Och Hur Använder Jag Den?

Video: LED -remsa Med Fjärrkontroll: Färgade Remsor I Taket I Rummet, Andra Användningsområden. Hur öppnar Jag Den Batteridrivna Fjärrkontrollen Och Hur Använder Jag Den?
Video: LED Strip Light RGB Controller Installation Guide step by step, led strip lights amazon, led strip 2024, Mars
LED -remsa Med Fjärrkontroll: Färgade Remsor I Taket I Rummet, Andra Användningsområden. Hur öppnar Jag Den Batteridrivna Fjärrkontrollen Och Hur Använder Jag Den?
LED -remsa Med Fjärrkontroll: Färgade Remsor I Taket I Rummet, Andra Användningsområden. Hur öppnar Jag Den Batteridrivna Fjärrkontrollen Och Hur Använder Jag Den?
Anonim

Numera är takutrymmet utformat på olika sätt inom ramen för en mängd olika designlösningar. I enlighet med den aktuella statistiken används mycket ofta LED -remsor med en kontrollpanel. Tack vare ljuseffekterna är det möjligt att maximalt betona individuella element i inredningen, samt skapa den nödvändiga atmosfären i rummet. Det ska noteras att sådana band, med hänsyn till deras funktionalitet, effektivitet och hållbarhet, används inte bara för heminredning . Sådana universella LED -enheter kan ses i försäljningsrum, utställningar, serveringsställen och många andra kommersiella fastighetsobjekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Faktiskt, en diodtejp av samma färg eller flerfärgad är en flexibel remsa . Dess bredd kan variera från 5 till 50 mm, och längden är 5, 10, 15 eller 20 meter (skräddarsydda). På ena sidan av bandet finns LED -motstånd, som är anslutna i en krets med speciella ledare. På motsatt yta finns som regel ett självhäftande element. Med sin hjälp kan remsor enkelt och snabbt installeras i taket och vilken annan yta som helst.

Det är viktigt att tänka på det på LED -remsan med en kontrollpanel kan ett annat antal dioder lokaliseras, vars storlek och egenskaper varierar avsevärt . Ofta, för att få den mest mättade effekten och ljusstyrkan av belysning, löds ytterligare rader.

För dem som behöver RGB (röd, grön, blå) tejp är det viktigt att komma ihåg att sådana enheter är flerfärgade. Ett sådant band fungerar på grund av det faktum att det i varje modul finns tre färgade dioder samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att ändra ljusstyrkan för var och en av färgerna uppnås önskad effekt med dominansen av ett eller annat element i det synliga spektrumet. Samtidigt, utåt, skiljer sig flerfärgade LED -remsor och RGB -remsor från varandra i antal stift. I det andra fallet kommer det att finnas 4 av dem, varav tre motsvarar färger och ett vanligt (plus). Det ska noteras att det finns också modeller med 5 stift . Sådana band är märkta LED RGB W , där den sista bokstaven står för vitt ljus.

En av nyckelfunktionerna och fördelarna med färgsystem är möjligheten att styra parametrar … Särskilda kontroller ansvarar för detta, som fungerar tillsammans med fjärrkontroller. I princip är det möjligt att styra driften av alla LED -remsor som kommer att anslutas till nämnda enhet från fjärrkontrollen. Men leveransuppsättningen för enfärgade band inkluderar inte kontroller och kontrollpaneler, eftersom detta är olönsamt ur ekonomisk synvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Listan över de främsta fördelarna med de beskrivna enheterna innehåller följande viktiga punkter:

  • maximal enkel installation;
  • lång livslängd, särskilt i jämförelse med konventionella glödlampor - som regel ger lysdioder upp till 50 tusen timmar kontinuerlig användning av band;
  • kompakthet och användarvänlighet;
  • förmågan att genomföra alla designidéer, som tillhandahålls på grund av materialets lätthet och flexibilitet, liksom ett ganska brett utbud av ljuseffekter;
  • driftssäkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis finns det också vissa negativa aspekter. Så de mest betydande nackdelarna inkluderar:

  • relativt låg fuktbeständighet, men denna indikator kan förbättras avsevärt genom att köpa en tejp med ett silikonskal;
  • brist på effektivt skydd mot mekanisk skada;
  • relativt lågt färgåtergivningsindex, på grund av vilket flerfärgade band är sämre än vita lysdioder.

Med hänsyn till allt ovanstående kan vi med säkerhet säga att de markerade fördelarna helt kompenserar för nackdelarna. I detta fall kan den senare minimeras genom att anpassa vissa egenskaper till driftförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av fjärrkontroller

För tillfället kan du hitta två typer av fjärrkontroller - tryckknapp och touch … Förresten, med olika design har båda dessa kategorier identiska funktioner och syfte. Dessutom är enheter indelade i typer baserat på den signal som används. I det här fallet kommer vi att prata om funktionerna i konsolernas funktion. Så, till exempel, när du använder infraröda alternativ, måste styrsensorn vara i synfältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiovågor gör det möjligt att styra belysningssystemet även från nästa rum och på betydande avstånd (upp till 30 m). Det är viktigt att komma ihåg att alla radioapparater arbetar med en viss frekvens, och därför kommer förlusten av enheten att leda till en ominstallation av styrenheten .… En annan kategori av styrsystem fungerar på grundval av en Wi-Fi-modul. I sådana situationer kan du styra bakgrundsbelysningen med din smartphone.

När det gäller näring, vanligtvis Fjärrkontrollerna fungerar på olika batterier … En annan viktig punkt är enhetens funktionalitet.

Enligt statistik är sensoriska modeller mer populära idag.

Bild
Bild

Tryckknapp

De enklaste modifieringarna av kontrollpaneler med knappar finns fortfarande i olika utföranden . Oftast ser de ut som fjärrkontroller för TV -apparater eller musikcentra. I den överväldigande majoriteten av fallen har sådana prylar en uppsättning flerfärgade nycklar. Var och en av dem är ansvarig för att aktivera ett specifikt driftsläge för LED -remsan. Om du till exempel trycker på den röda knappen aktiveras motsvarande färg.

Själva kontrollen i sådana situationer implementeras via en radiokanal som skapas av infraröd strålning. Med funktionsknapparna kan användaren justera ljusintensiteten, slå på och stänga av bandet och styra effekterna. Vi pratar särskilt om den så kallade blommans dans. Som praktiken visar har ett av de populära alternativen blivit regleringen av strålningsintensiteten. Det låter dig ställa in önskad glödnivå i rummet för att skapa den mest bekväma atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet finns följande huvudlägen för banddrift:

  • maximal ljusstyrka;
  • nattljusläge (blått ljus);
  • "Meditation" - grönt sken.

Fjärrstyrd knappsats låter dig justera intensiteten hos glöd, flimmer och många andra parametrar … Som regel bestäms funktionaliteten av modellen och funktionerna i själva fjärrkontrollen. Men det är värt att överväga att dess kostnad direkt beror på enhetens möjligheter.

Bild
Bild

Sensorisk

Enkel design har blivit en av de främsta konkurrensfördelarna med denna kategori av styrenheter . Så för att ändra färg räcker det med att röra vid den speciella pekringen på fjärrkontrollen. För att aktivera läget för smidig övergång mellan färger måste du hålla ned motsvarande knapp i 3 sekunder. Det är viktigt att med utökad funktionalitet har touch -fjärrkontroller bara en knapp.

De viktigaste fördelarna med sådana enheter inkluderar först och främst:

  • enkel aktivering och användning;
  • möjligheten att justera ljusstyrkan hos diodglödet i intervallet från 10 till 100 procent;
  • fullständig frånvaro av ljud under driften av gadgeten.
Bild
Bild

Hur ansluter jag ett band?

Innan du gör anslutningen enligt tillverkarens instruktioner du bör bestämma platsen för bandet … Samtidigt uppmärksammas vid förberedelsestadiet installationen av lådor och projektioner, om sådana tillhandahålls av projektet. Som redan nämnts finns det i den överväldigande majoriteten av fallen ett självhäftande lager. Det låter dig snabbt fixa LED -remsor på nästan vilken yta som helst.

Efter avslutat installationsarbete kliver de direkt in i bandet. Förresten, med hänsyn till enkelheten i utförandet kan sådana manipulationer utföras med minimal kompetens och erfarenhet.

Men om det finns det minsta tvivel rekommenderas det starkt att anförtro arbetet åt specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -system inkluderar:

  • BP;
  • styrenhet eller sensor;
  • Fjärrkontroll;
  • själva halvledartejpen.
Bild
Bild

Anslutningsprocessen omfattar tre huvudfaser, nämligen:

  • en kabel och en kontakt är anslutna till strömförsörjningen;
  • styrenhetens kontakter är anslutna till nätaggregatet - en sådan manipulation är relevant om ett RGB -bakgrundsbelysningssystem används;
  • kontaktkablar är anslutna till regulatorn.

Det finns situationer när en styrenhet redan är installerad i rummet som ska utrustas (dekoreras), utformat för en bakgrundsbelysningslist av en viss längd. Om den behöver omkonfigureras för att rymma fler LED -lampor, kommer en förstärkare sannolikt att behöva installeras. I det här fallet kommer det att vara viktigt att ta hänsyn till kabeldragningens funktioner. Strömförsörjningen är ansluten till både förstärkaren och en av ändarna på bandet. Ett annat element i bakgrundsbelysningssystemet är anslutet från motsatt sida för att minska belastningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du utför allt arbete som anges i instruktionerna Det är viktigt att observera polariteten . Samtidigt bör man uppmärksamma korrespondensen mellan spänningen i regulatorn och strömförsörjningen till själva ljuselementen. Halvledarremsor kan inte anslutas i serie, eftersom denna metod för installation leder till överhettning och smältning av plastbasen.

Oftast säljs LED -remsor i spolar på 5 meter. Under installations- och anslutningsprocessen kan överskottet enkelt slängas med en vanlig sax. Om ett längre segment krävs kommer remsorna att anslutas med ett lödkolv med låg effekt.

Ett alternativt alternativ för att förlänga band innebär användning av speciella kontakter. Dessa miniatyrenheter slutför den elektriska kretsen när de klickar på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du utför arbete med att ansluta de övervägda bakgrundsbelysningssystemen är följande fel vanligast

  • Anslutning över 5 meter LED -remsa i serie.
  • Använda vändningar istället för kontakter och lödare.
  • Brott mot kopplingsschemat , som ger en viss plats för alla inblandade element (strömförsörjningsenhet - styrenhet - band - förstärkare - tejp).
  • Installation av en strömförsörjningsenhet utan strömreserv (end-to-end) . Det rekommenderas att välja enheter som är 20-25% kraftfullare än vad som krävs.
  • Inkludering av en onödigt kraftfull styrenhet i kretsen … Ur teknisk synvinkel kommer det inte att finnas några problem, men ett sådant förvärv kommer att förknippas med en omotiverad överbetalning.
  • Installation av kraftfulla bakgrundsbelysningslister utan kylflänsar . Som regel spelas det senare av en aluminiumprofil. Om du inte tillhandahåller värmeavlägsnande under driften av systemet kommer dioderna snabbt att tappa ström och misslyckas.
Bild
Bild

Hur använder man fjärrkontrollen?

Det är inget svårt att styra bakgrundsbelysningen, eftersom användaren måste ta ett minimum av steg för att konfigurera önskat arbetsläge för band. Samtidigt har användningen av fjärrkontroller ett antal viktiga funktioner. Det huvudsakliga tillämpningsområdet för de beskrivna systemen är design av interiörer i olika lokaler. De används också i stor utsträckning för reklamändamål av dem som bestämmer sig för att öppna ett butik eller nöjesanläggning. Men oftast finns LED -remsor med fjärrkontroller i hus och lägenheter.

För att skapa en speciell atmosfär genom att markera taket, gesimsen och någon annan del av interiören räcker det att installera en RGB -kontroll med en fjärrkontroll. I de allra flesta fallen är sådana system utrustade med standardkonsoler.

På dem kan du se flerfärgade knappar som låter dig anpassa driftsätten för RGB-remsor. Varje nyckel är ansvarig för sin egen färg, vilket förenklar hela processen med att styra belysningssystemet.

Bild
Bild

Ett av de viktigaste alternativen för de aktuella konsolerna är att ändra ljusstyrkan . Som regel utförs justeringen med de vita knapparna i den översta raden. Den vänstra ökar den angivna parametern och den högra minskar den. Tillverkarna har tagit hand om den mest bekväma användningen av band och fjärrkontroller. Som ett resultat kan du ändra lägen med ett finger. Följande alternativ är tillgängliga.

" Ljus belysning " - belysningssystemets huvudsakliga driftsätt, där endast vitt ljus med maximal ljusstyrka används.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Nattlampa " - en ljusblå glöd är inställd på låg ljusstyrka.

Bild
Bild

" Meditation " - med fjärrkontrollen tänds det gröna ljuset. Användaren justerar sin intensitet efter eget gottfinnande, särskilt med hänsyn till det musikaliska ackompanjemang som används.

Bild
Bild

" Romantiskt läge " - i det här fallet talar vi om en ljusröd bakgrund och dämpad ljusstyrka, vilket skapar en lämplig atmosfär. Endast tre knappar på fjärrkontrollen (färg och ljusstyrka) kommer att användas för konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Dansa " - driftsättet för en mångfärgad tejp som möjliggör användning av ljusdynamik. När den är aktiverad kan du justera intensiteten för blinkningen beroende på vilken typ av atmosfär och av vilken anledning du vill skapa. Naturligtvis talar vi inte om lätt musik.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att sammanfatta bör två huvudpunkter lyftas fram. En styrenhet krävs för att styra alla flerfärgade LED-remsor … Utåt är det en liten låda som ansluts till strömförsörjningen och är placerad i en takfördjupning eller någon annan plats. Det andra viktiga elementet i bakgrundsbelysningssystemet är fjärrkontrollen . För närvarande är även de enklaste tejperna utrustade med sådana prylar.

Rekommenderad: