Hur Ansluter Jag En Dörrklocka? Anslutning I En Lägenhet Och Ett Privat Hus. Schema För Att Installera En 220 V -klocka Genom En Knapp. Hur Installerar Jag En Kabelklocka På 2 Tråd

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Dörrklocka? Anslutning I En Lägenhet Och Ett Privat Hus. Schema För Att Installera En 220 V -klocka Genom En Knapp. Hur Installerar Jag En Kabelklocka På 2 Tråd

Video: Hur Ansluter Jag En Dörrklocka? Anslutning I En Lägenhet Och Ett Privat Hus. Schema För Att Installera En 220 V -klocka Genom En Knapp. Hur Installerar Jag En Kabelklocka På 2 Tråd
Video: AU60.5 Installation 2024, April
Hur Ansluter Jag En Dörrklocka? Anslutning I En Lägenhet Och Ett Privat Hus. Schema För Att Installera En 220 V -klocka Genom En Knapp. Hur Installerar Jag En Kabelklocka På 2 Tråd
Hur Ansluter Jag En Dörrklocka? Anslutning I En Lägenhet Och Ett Privat Hus. Schema För Att Installera En 220 V -klocka Genom En Knapp. Hur Installerar Jag En Kabelklocka På 2 Tråd
Anonim

Inget mänskligt hem kan klara sig utan en så liten och oansenlig sak som en dörrklocka. Denna enhet meddelar husägare att gäster har kommit. Samtidigt, efter att ha tryckt på knappen, hör gästen som regel ett visst ljud och vet att värdarna redan har meddelats om hans ankomst. Om tidigare någon sorts klockor på ett rep användes, används idag elektriska och trådlösa modeller av dörrklockor. I den här artikeln kommer vi att prata om nyanser av att ansluta sådana enheter med våra egna händer.

Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Innan du börjar överväga att ansluta trådbundna samtal bör du förtydliga vilka saker och verktyg som krävs för att detta ska kunna genomföras korrekt. Så för detta måste du ha till hands:

  • själva samtalet, som vanligtvis består av inomhus- och utomhusenheter;
  • pluggar och skruvar, som krävs för att fästa enheten på väggen;
  • knapp;
  • transformator;
  • kabel - krävs för lågspänningsanslutningar;
  • borr och skruvmejsel;
  • avlägsnare för avdragning av tråden;
  • elektrisk tejp, plastklämmor och måttband;
  • skruvmejslar;
  • tång med lång nos och vanlig tång;
  • sidoskärare;
  • borra;
  • nivå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ska det sägas att ett annat förberedande ögonblick kommer att vara att om samtalet inte installerades tidigare, bör du välja det lämpligaste området för installationen.

Själva enheten kan ha ett diagram som visar exakt hur den ska åtgärdas.

Bild
Bild

Ansluter trådbundna samtal

Låt oss nu börja analysera hur du ansluter en dörrklocka med kabelanslutning. Det bör sägas att instruktionerna nedan beskriver anslutningen av det enklaste samtalet. Ganska sällsynt, men det finns modeller med två knappar . I det här fallet kanske modellen inte har 2, men 4 ledningar. Men det finns inte så många sådana modeller på marknaden och de är anslutna på nästan samma sätt som vanliga. Du behöver bara ta hänsyn till den lite komplicerade designen av en sådan modell. Vanligtvis är det första steget i denna process att montera högtalaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installera högtalaren

Detta är det första steget i processen att ansluta ett samtal i en lägenhet eller ett hus. De flesta högtalarmodeller som medföljer enheten har speciella hål för montering, samt en kabelinmatning som kommer att leverera elektrisk energi. Först monteras den på väggen, varefter ett hål görs för ledarna . För att ställa in den så hög som möjligt kan du använda en nivå.

När hålet är gjort bör du sätta in en tråd där och sedan leda det till det område där du planerar att placera knappen.

Bild
Bild

Knappmontering

För att installera ringknappen måste du göra ett hål för ledaren i väggen där den ska installeras. Nu ska du trä tråden genom hålet så att den från utsidan sticker ut från väggen med cirka 15 centimeter . Efter det bör du ta bort kabeln. Detta kan vanligtvis göras med en strippare eller något annat verktyg. Området ska rengöras högst 20 millimeter.

Bild
Bild

Förresten, det ska sägas att den bästa höjden för att montera en knapp är 150 centimeter. Detta är en universell parameter beräknad för bekväm användning av en person med medelhöjd.

Elektrisk kabelanslutning

För att göra anslutningen av den elektriska ledningen bör 2 trådar som har avskalats separeras i olika riktningar. Nu ska spetsarna installeras i speciella klämmor, som vanligtvis är placerade på baksidan av nyckeln. Innan dess är det bättre att böja kablarna så att de verkar ligga runt klämman.

Bild
Bild

Det bör nu skärpas. Detta görs med en vanlig skruvmejsel. Detta gör det möjligt att säkert fixa elkabeln och inte vara rädd för att den kommer att falla ut när du använder dörrklockan. När trådarna är ordentligt fastsatta kan du fästa knappen på väggen med pluggar, borr och bultar . Du ska inte glömma och ställa in den på nivån.

Bild
Bild

Maskering och säkring av ledningarna

Nu måste du fixa och maskera ledningarna. Detta görs med hjälp av klämmor av plast. De lindas runt tråden och fästs på väggen med bultar och en borr.

Och det är lätt att maskera ledningarna med olika dekorativa skär och golvlister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning av huvudenheten

Nästa steg är att ansluta huvuddelen. En kabel med 2 kablar går vanligtvis till den. En ger ström till systemet, och den andra överför en signal när gästen ringer på klockan. Det blir bättre att på något sätt skilja mellan dessa trådar . Till exempel, markera dem med olika färger, om de plötsligt har enfärgsisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tråden som går exakt från nyckeln ska vikas på mitten och sättas in i ett hål i väggen, sedan passeras genom hålet i huvuddelen och avlägsnas därifrån. Du måste lämna cirka 25 centimeter kabel som reserv.

Bild
Bild

En viktig punkt bör inte glömmas bort här - ena änden av tråden, som är hopfälld till hälften tidigare, går till nyckeln och den andra kommer att anslutas till strömförsörjningen. därför det krävs för att korrekt beräkna dess längd.

Du kan nu hänga huvudenheten på väggen . Du kan använda en borrmaskin här. Som ett resultat av alla åtgärder som vidtas kommer vi att ha en öppen låda som är fäst på väggen. En kabel som tidigare vikts på mitten kommer att sticka ut från den.

Bild
Bild

Båda ändarna av tråden kommer in i hålet och sitter bakom väggen.

Därefter ska två ledningar separeras i huvuddelen och sedan klippa en. Efter det får du två ändar av den elektriska kabeln, som ska separeras av klämmorna som sitter inuti huvuddelen av enheten.

Bild
Bild

Nu ska du ta bort ändarna av isoleringen med en strippare eller en kniv. En spets sätts in i klämman som går till transformatorn. Han kommer att vara ansvarig för att överföra ström till honom, och den andra är ansvarig för driften av nyckeln.

När allt är klart kan överskottskabeln snyggt stoppas i lådan på huvudenheten.

En viktig punkt, som säkert måste sägas, är att om klämman är gjord i form av en bult, ska du linda tråden medurs och sedan fixa bulten. Detta kommer att göra kontaktkvaliteten och anslutningen hållbar.

Bild
Bild

Hur ansluter man till strömförsörjningen?

För att ansluta en elektrisk klocka som drivs från ett 220 V -nätverk till växeln, bör du göra ett tekniskt hål i panelen och installera en speciell transformator där, som vanligtvis följer med klockan. Den ska säkras med skruvar så att fixeringen är så säker som möjligt. Efter det fäster vi tråden som går från klockan till transformatorn från utsidan. Vanligtvis har den 2 ändar och det spelar ingen roll hur man fixar dem . Det vill säga frågan om fas och noll är helt oviktig här. Anledningen till detta är att efter transformatorn kommer de båda att vara en fas. Vi fixar dem så tätt som möjligt i klämmorna.

Bild
Bild

Det är viktigt att säga här att efter transformatorn kommer spänningen i ledningarna inte att vara mer än 20 V, vilket gör det möjligt att göra detta så säkert som möjligt.

Därefter fästs kablarna från transformatorn till skärmen. I det här fallet kommer fasen att vara brun, marken kommer att vara grön och neutralen vara blå. Om plötsligt kablar med en kort längd kommer ut från transformatorn och det inte finns något sätt att fixa dem på skölden, måste du öka deras längd.

Bild
Bild

Undersökning

Det sista steget att ansluta den trådbundna dörrlagen kommer att vara att kontrollera att den installerade mekanismen fungerar. Om klockan fungerar som förväntat kan du sätta skyddshöljet på huvuddelen. Du ska inte glömma att stänga skölden och markera på den plats där transformatorn är ansluten och skriva, för den funktion som han är ansvarig för . För att stänga av dörrklockan, stäng först av strömförsörjningen i maskinen, demontera sedan locken, koppla bort kablarna, stäng av transformatorn och demontera klockdelarna.

Bild
Bild

Hur installerar jag trådlöst?

Om vi pratar om att installera en trådlös analog är allt mycket enklare. Speciellt när det gäller modeller som fungerar direkt från uttaget. Då räcker det med att sätta på ringknappen på dörren eller på väggen. Beroende på plats för nyckeln och huvudenheten kan du använda pluggar eller självgängande skruvar för att fixa dem.

Också nu, ganska ofta, har batteridrivna modeller bara en speciell självhäftande bas och de kan helt enkelt limmas på en vägg eller dörr.

Bild
Bild

Först ska knappen fästas på ytan och genom hålen på vilka den kommer att fixeras, gör märken för framtida fästelement. Efter det med hjälp av en stans görs hål i vilka pluggar hamras … Nu ska du fästa och skruva på nyckeln där energikällan sätts in. Om installationen utförs på en träyta, räcker det med självgängande skruvar.

Nu ansluter vi huvudenheten till ett uttag, som ska ligga i närheten i korridoren. I allmänhet, ju närmare det är, desto bättre, eftersom samtalet har ett begränsat intervall.

Funktionerna i modellen kommer också att vara att den trådlösa dörrklockan vanligtvis är musikalisk. Det vill säga att han spelar en melodi istället för en ring.

Vanligtvis finns det flera sådana melodier, och du kan ställa in uppspelningen av den ena eller den andra med hjälp av en speciell tangent, som finns på enhetens huvudenhet.

Bild
Bild

Ibland gör lägenhetsägare mindre uppgraderingar och ansluter ett trådlöst samtal till en rörelsesensor. Detta låter dig göra någon form av backup -mekanism om knappen inte fungerar. Med trådlösa samtal händer detta om det finns några allvarliga hinder mellan knappen och huvudenheten . Till exempel betongväggar. Visst är misslyckandet i ett samtal fortfarande en sällsynthet. Men med det här alternativet kan du vara mer säker på att samtalet kommer att fungera, och ibland behöver du inte trycka på en knapp alls. Det är sant att denna metod också har en nackdel. Om någon bara gick på platsen vid dörren kommer samtalet att gå, vilket kommer att störa husägarna i onödan. Av denna anledning bör du tänka så mycket som möjligt på behovet av en sådan enhet.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Det första som bör sägas är behovet av att koppla bort strömmen från den gamla klockan innan du installerar den nya modellen. Ibland försummar användare, när de installerar med sina egna händer, denna regel. Det naturliga resultatet av detta är en elektrisk stöt.

Det får inte heller glömmas bort att även om spänningen är liten, bör installationsarbetet utföras med gummihandskar. Detta minskar risken för elektriska stötar avsevärt.

Bild
Bild

Gör nödvändiga beräkningar innan du installerar dörrklockan och se till att alla förnödenheter finns till hands i rätt mängd. Ibland händer det att användaren börjar installera, och då har han inte det nödvändiga antalet pluggar, skruvar eller nödvändiga verktyg. Av denna anledning slösar han bort pengar och tid.

Det är viktigt att överväga hur exakt den elektriska klockkabeln kommer att läggas och döljas, om detta alternativ används. Under inga omständigheter bör du försumma att gömma kabeln i lådan eller några dekorativa element . Annars, om det läggs på golvet, finns det risk för deformation. Det ska inte heller dras över någon annan tråd.

Bild
Bild

Den viktiga punkten är att använda rätt typ av tråd för dina dörrklockor . Med tanke på att strömmen i sådana enheter är relativt liten, kan du när du ansluter till en lägenhet använda nästan vilken kabel som helst som har isolering. Vi pratar till och med om en internetkabel, tvinnat par eller telefonkabel.

Bild
Bild

Men om du behöver sträcka ut strömkabeln på gatan, då måste du redan använda en strömkabel - VVGng eller NYM med en minsta sektion.

Du kan till och med använda ledningar av PVC eller gummi för dessa ändamål. Men då ska de läggas i en skyddande korrugerad slang.

Bild
Bild

Rekommendationer

Låt oss nu säga lite om rekommendationerna för att installera en dörrklocka i en lägenhet och i ett privat hus. Installation i en lägenhet kan göras på bara ett par timmar . Det är bättre att göra detta genom att kliva tillbaka 20 centimeter från dörrkarmen på en höjd av 150 centimeter. Interiören ligger vanligtvis bredvid entrén, men på en högre nivå. Om enheten är ansluten, ledas ledningarna som ansluter båda delarna genom ett hål i dörrkarmen. Du kan också borra själva väggen, föra in kablar i hålet och täcka den på båda sidor. Men här beror allt på önskan från husets ägare.

När du installerar en trådlös analog fixeras nyckeln helt enkelt på en lämplig plats inom mottagarens räckvidd, varefter den interna delen installeras och ansluts.

Bild
Bild

När du installerar en klocka i ett privat hus kan dess delar vara ganska långt ifrån varandra . Knappen är placerad vid ingången eller entréporten, och interiören ligger i byggnaden. Om du behöver installera en kabelklocka måste du öka kabellängden, till skillnad från standardplaceringen i huset.

Och om du behöver sätta en trådlös modell, bör du välja så att knappintervallet ligger i huvudenhetens mottagningsområde.

Om den trådbundna versionen av samtalet är ansluten sträcker sig ledningarna antingen genom luften eller under jorden. I det första fallet kommer kabeln att fixeras på alla möjliga stöd. Och i det andra fallet finns det ett antal krav som diket måste uppfylla. Dess djup bör vara cirka 75 centimeter, och det ska täckas med skyddstejp ovanifrån. För att leverera ström för 12 eller 24 volt kan du lägga tråden i en korrugering till ett djup av cirka 40 centimeter. Men det finns risk för att skada den med en spade under grävning.

Bild
Bild

När det gäller en trådlös enhet kan det också vara svårt. Till exempel är staketet massivt och tillverkat av profilerat ark. Det professionella bladet skyddar signalen, varför det helt enkelt inte fungerar. Då kan du helt enkelt göra ett hål i staketet så att knappen är tillgänglig. Men det här alternativet är inte för alla.

Ett annat alternativ är att manipulera med strukturen . Sändarknappen installeras från insidan av staketet med preliminär lödning av tråden till ingång och utgång. Och på utsidan av staketet är en vanlig knapp installerad, som är seriekopplad.

Rekommenderad: