Installera En Balkongdörr: Sätt Att Installera PVC -modeller Med Ett Fönster, Sätta En Tröskel Och Göra Installationen Och Dekorationen Med Egna Händer Och Med Hjälp Av En Speciali

Innehållsförteckning:

Video: Installera En Balkongdörr: Sätt Att Installera PVC -modeller Med Ett Fönster, Sätta En Tröskel Och Göra Installationen Och Dekorationen Med Egna Händer Och Med Hjälp Av En Speciali

Video: Installera En Balkongdörr: Sätt Att Installera PVC -modeller Med Ett Fönster, Sätta En Tröskel Och Göra Installationen Och Dekorationen Med Egna Händer Och Med Hjälp Av En Speciali
Video: Как принять квартиру у застройщика? Ремонт в НОВОСТРОЙКЕ от А до Я. #1 2024, April
Installera En Balkongdörr: Sätt Att Installera PVC -modeller Med Ett Fönster, Sätta En Tröskel Och Göra Installationen Och Dekorationen Med Egna Händer Och Med Hjälp Av En Speciali
Installera En Balkongdörr: Sätt Att Installera PVC -modeller Med Ett Fönster, Sätta En Tröskel Och Göra Installationen Och Dekorationen Med Egna Händer Och Med Hjälp Av En Speciali
Anonim

Arrangemanget av balkongen gör att du kan utöka utrymmet i lägenheten, men för att kunna använda det fullt ut måste du ta hand om att installera dörrarna. Det är viktigt att inledningsvis förstå alla finesser och nyanser som kan vara associerade med denna process.

Typer av strukturer

En PVC -dörr är kanske den vanligaste lösningen: människor lockas av den relativt enkla installationen, produktens täthet och undertryckandet av gatubuller. När balkongen är stängd kommer inte en enda fläck damm in i huset, medan de yttre egenskaperna är på en hög nivå och kostnaden är relativt låg. Konsumenten kan välja ett block som passar honom i färg, när det gäller skydd mot ultraviolett strålning och höga ljud. Strukturen kan användas under lång tid, den sväller inte av fukt och kommer inte att ruttna.

Plastdörrar har också en nackdel - de är inte tillräckligt miljövänliga och vid höga lufttemperaturer är det oönskat att använda dem för att undvika spridning av giftiga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En dörr med en dörr kallas den vars duk lossnar från fönstret. Dubbelgolv, hon är också en shtulp, kan byta ut ett fönster på grund av en extra duk. Denna lösning är att föredra eftersom den tillåter dig att maximera luftflödet och belysningen, men det är endast acceptabelt för tillräckligt stora öppningar.

En balkongdörr med ett fönster (balkongblock) är indelad i tre typer:

  • Fönster på ingångens sidor;
  • Fönstret är till vänster;
  • Fönstret är till höger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla kit innehåller inte en tröskel, men detta problem kan lösas; det är inte svårt att tillverka ett sådant strukturelement. För det används samma profil som för själva dörren, annars är det inte möjligt att garantera en passform och tillräcklig täthet. En höjd på 6 cm räcker för nästan alla tillfällen. Om det är obekvämt behöver tröskeln bara fördjupas något. Portdörrar till loggian bör föredras om du behöver relativt billigt panoramaglas. Glidsystemet kan innehålla element som rör sig parallellt med varandra. Det finns också modifieringar av tilt-slide och lift-slide. En viktig fördel med parallelltypen är dess kompatibilitet med alla öppningar. Alla dörrar kan öppnas både i passageringsläge och i mikroventilationsläge.

Bild
Bild

Fodret används i dörrarna till balkonger och loggior på grund av dess estetik, lämplighet både i en stuga och i en lägenhet som höjs någonstans på 10: e eller 16: e våningen. Det är ganska enkelt att installera sådana strukturer på egen hand, och de kommer att tjäna dig länge. Du behöver inte bygga en ram av brädor eller plywood, bara genom att fästa remsorna på ramen. Ett sådant system kommer att vara det bästa när det gäller både extern nåd och ekonomi.

Observera att fönsterbrädan inte bör överlappa batterierna med mer än en tredjedel för att inte minska värmeeffektiviteten. När brädet sätts in i spåret måste du se till att det sitter ordentligt fast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mätning och installation

Det är inte för svårt att installera en dörr på balkongen med egna händer, men förberedelse och upprättande av en plan kommer att krävas. Det ska visa vilket resultat du förväntar dig, hur väggen ska se ut efter avslutat arbete. Bara kunderna själva bestämmer om de ska uppdatera öppningen något eller radikalt ändra den. Efter att ha tagit bort den gamla dörren från gångjärnen demonteras lådan med en monteringsstång. Genom att väta backarna kan damm reduceras. Knacka inte bara polyuretanskummet utan även murbruk, ta bort alla fläckar och ränder. När du tar bort gamla plastblock, var noga med att ta bort fästelementen först.

Det är praktiskt att installera en plastdörr själv, bara för att dina kostnader kommer att minska med 10%.

För arbete behöver du:

  • byggnivå;
  • speciell kniv;
  • borra;
  • eller, om du vill, ett slag;
  • en hammare;
  • monteringsskum;
  • fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanliga uppsättningen innehåller, förutom duken, en installationslåda, beslag och en tröskel. För att ha något att fixa balkongdörren, fyll på självgängande skruvar, pluggar och ankarfack. Observera att det senare kan skilja sig åt för olika typer av inmatningsblock, kontakta säljaren för nödvändig information. Det bör vara 70 cm mellan fästelementen, men de bör inte placeras närmare än 15 cm från lådans kant.

En inåtgående konstruktion kommer att föredras. För smala balkonger och loggier kommer det inte att finnas något annat val alls.

När du monterar lådan, se till att det inte finns några avvikelser från en rak linje varken vertikalt eller horisontellt och att de tekniska luckorna upprätthålls strikt. Lådans anslutning och öppningen tillhandahålls av olika typer av fästelement, som måste väljas för väggmaterialet. Oftast används förankringsplattor, som efter att de har satts in i profilspåret måste vridas och säkras med självgängande skruvar.

Bild
Bild

De flesta lådor är fästa med ett dussin tallrikar (två på toppen, fyra till vänster och fyra till höger). Om du behöver fästa dörren på en träbalk, används stift för detta. Du kan sätta in balkongdörrar i skumblocket med plattor. Var och en av dem bör hållas av flera självgängande skruvar så att lasten fördelas jämnare.

Möjliga brister: hur åtgärdar du det?

När polyuretanskummet har frusit avlägsnas dess överflödiga massa med en segmentkniv. Det öppnade snittet visar tydligt kvaliteten på tätningen. Det är mycket viktigt att kontrollera frånvaron av hålrum och sprickor i skumlagret, eftersom de kan frysa och släppa in kylan i huset på vintern.

Det är viktigt att förstå proceduren om muttern sprack, som ursprungligen inte ingick i satsen, och du bestämde dig för att göra den själv. Dörrens nedre stång i standardbyggnaden är exakt densamma som fönstret. Golvet skär in i den inre lådan. Bekvämligheten med att kliva över tröskeln med en separat låda säkerställs om betongbrickan är 2-3 millimeter lägre än utsprånget ¼ på stången i lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tidigt slitage kan förhindras genom att stoppa och måla de utsatta ytorna med en remsa av rostfritt stål. Betongbrickan måste överges i ett hus med rika finish och komplex arkitektur. Lådans botten är sedan gjord av ett massivt bräde, tröskeln kan göras på en miniminivå.

De minsta tillåtna dimensionerna anses vara följande:

  • Från golvytan till innerdörrens bottenpunkt - 1 cm;
  • Bredden på kvartalen i lådorna är 1 cm;
  • Avståndet mellan lådan och ytterdörrens botten är 1 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer så att öppningen och dörrblocket är på olika avstånd på olika platser. Att byta låda är inte alls en lösning. Träkilar bör läggas till i alltför stora områden för att rätta till situationen. Observera att byte av dörrblock inte är nödvändigt även om dörren börjar hänga. Justeringar görs efter att dörren har tagits bort från gångjärnen.

Många problem kan elimineras utan hjälp:

  • Dåligt tryck;
  • Ofullständig öppning;
  • Bristning av tätningen;
  • Repad profil;
  • Hantera fel.

Om deformationen är signifikant, arbeta först med den nedre delen av dörrarna. När du arbetar behöver du tång, nycklar i form av bokstaven L, Phillips och platta skruvmejslar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande funktioner

Myggnätet är mycket viktigt under den varma årstiden, när horder av insekter flyger överallt och vill komma in i huset. Fästning utförs på utsidan på gångjärnen, nätets dimensioner bör sammanfalla med huvuddörren. Att installera en mekanisk typhållare garanterar inte alltid tillräcklig tillförlitlighet; de modeller som har magneter är tätast stängda. Balkongnät, till skillnad från de som är installerade på fönster, är också utrustade med kompakta handtag på utsidan. Att täta alla luckor och sprickor är viktigt inte bara för att behålla värmen, utan också för att förbättra ljudisoleringen. Mineralull kan användas för isolering, först då ska själva dörren fästas.

Observera att du inte ska lämna den gamla dörrkarmen om det inte är absolut nödvändigt. Ett träd som har torkat ut under användningsåren har nästan oundvikligen sprickor och andra defekter, vilket innebär att det släpper ut kall luft.

Om du inte vet hur du isolerar utrymmet mellan dörrarna, använd torkat polyuretanskum - detta är ett billigt och effektivt verktyg som hjälper till att fylla även små luckor.

Bild
Bild

Vård och underhåll

Det är ganska enkelt att ta hand om balkongdörrar i PVC: de förstörs inte av solljus, vatten och mikroflora, som trästrukturer ständigt lider av. Kontrollera regelbundet om balkongen lätt öppnas och stängs, och så snart du märker problem, dra åt eller lossa gångjärnen med en speciell nyckel. Låset måste behandlas årligen med en speciell aerosol, som samtidigt rengör och smörjer. För att tvätta vit plast är det endast tillåtet att använda rent eller tvålvatten; rengör den glasade delen med ett specialiserat tvättmedel. Tryck inte för hårt på handtagen, lämna inte främmande föremål i dörröppningen, och sedan kommer det att fungera i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel och varianter

I balkongblock kan fönster av standardstorlek och lika med huvuddörrens höjd användas. En skjutdörr är komplicerad, det är svårt att uppnå nödvändig täthet, en stor öppning krävs. Låsbara beslag används i dörrar med ett eller två blad. Det enda problemet är att gångjärnen måste justeras då och då.

Ett enkelschema är vanligare med ett tvåbladigt system, eftersom både i gamla bostäder och i moderna små lägenheter görs breda öppningar bara ibland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om installation och installation av en balkongdörr från den här videon.

Rekommenderad: