Elektrisk Dörrklocka För 220 V: Välj Trådbundna Modeller Med En Knapp, Deras Enhet Och Kopplingsschema

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Dörrklocka För 220 V: Välj Trådbundna Modeller Med En Knapp, Deras Enhet Och Kopplingsschema

Video: Elektrisk Dörrklocka För 220 V: Välj Trådbundna Modeller Med En Knapp, Deras Enhet Och Kopplingsschema
Video: Dörrklocka med HD video och audio - Ring Video Doorbell 2024, April
Elektrisk Dörrklocka För 220 V: Välj Trådbundna Modeller Med En Knapp, Deras Enhet Och Kopplingsschema
Elektrisk Dörrklocka För 220 V: Välj Trådbundna Modeller Med En Knapp, Deras Enhet Och Kopplingsschema
Anonim

Att installera en elektrisk dörrklocka kan lösa många av problemen i samband med ljudsignaler direkt till vardagsrummet. Det är denna typ av samtal som kan ha en helt annan prestanda: själva ljuden och volymnivån skiljer sig åt. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på 220V elektriska dörrklockor.

Bild
Bild

Särdrag

Elektriska dörrklockor är mycket populära. De är vanliga, och idag kommer du inte att överraska någon med sådana detaljer. Människor tenderar att föredra moderna dörrklockor, som sänder väldefinierade, men inte irriterande, högljudda ljud.

Enheten för en modern elektrisk klocka för 220 V innehåller sådana viktiga komponenter:

  • elektrisk magnet;
  • hammare;
  • ankare;
  • själva klockan eller speciella koppar;
  • alla kontakter som krävs för att samtalet ska fungera;
  • fjädrar;
  • knappar;
  • batterier eller delar som ansvarar för att leverera el.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det huvudsakliga funktionella elementet som ingår i ett högkvalitativt 220 V elsamtal och som samtidigt startar driften är en speciell elektrisk magnet. På grund av dess närvaro i produktens enhet genereras en signal.

Funktionsprincipen för den del som övervägs för dörren är baserad på närheten av en elektromagnet till ett speciellt ankare, som inkluderar en solid elektrisk platta och en hammare. Nära ankaret är önskad rörlig kontakt gjord av mässing. Om det inte finns någon elektricitet på toppen av elektromagneten trycks kontakten mot skruvzonen, som endast ansluter till en terminal. Den andra terminalen möter magnetspolen, och den andra delen är ansluten till ankaret.

När klockknappen trycks in stängs kretsen, ankaret är fixerat i spolen och det kommer oundvikligen att lockas till polen på grund av elektromagneten . Efter det kommer ögonblicket att slå på den speciella klockkoppens yta med en hammare. Dessutom öppnar mässingskontakten kretsen och rör sig bort från skruvdelen. Sändningen av ström längs elektromagnetens spole stannar, elektromagneten slutar att locka ankaret till sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare fjäderdelen kan ankaret röra sig bort från elektromagnetens pol, och mässingskontakten närmar sig igen och trycker mot den spiralformade ytan och stänger kretsen. Strömmen löper genom spolen igen, hammaren signalerar detta och hela vägen upprepas igen tills den andra tills användaren slutar trycka på ringknappen. Magnetens viktigaste funktion i klockanordningen är att stänga av själva enheten. På grund av dess närvaro stängs och öppnas den elektriska kretsen.

Det finns inget superkomplicerat och läskigt att ansluta en modern elektrisk dörrklocka . Det är möjligt att ansluta denna del både trådbundet och trådlöst. Själva klockdesignen kan endast innehålla 1 eller 2 knappar.

För att ansluta dessa element behöver du inte professionella och dyra verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av 220 V elektriska samtal. Låt oss lära känna dem bättre.

  • Trådbundet . Det här är klassiska modeller. I dem är inomhusenheterna anslutna med hjälp av ledningar. När du trycker på knappen skickas ström till inomhusenheten - och den avger en ljudsignal. Ringsignaler för trådbundna samtal är olika, ofta kommer de med justerbar längd och volymnivå.
  • Trådlös . Funktionen för dessa alternativ är baserad på överföring av radiosignaler. Mottagarna installeras ofta i inomhusenheten och sändaren i själva nyckeln. Signalen kan vara digital eller analog. Digitala kopior är mer pålitliga och praktiska att arbeta med.
  • Elektromekanisk . Avancerad mekanisk dörrklocka. Dess enhet är mycket enkel: en knapp som ger en signal som tas bort utanför bostaden, en resonator installerad i själva bostaden, samt en elektrisk kabel som ansluter alla komponenter i enheten.

Elektriska modeller av klockor för ytterdörren divideras med antalet knappar. Det kan vara 2 eller 1 av dem.

Olika typer ansluter på olika sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Plockar upp en 220 V -klocka till ytterdörren, uppmärksamhet bör ägnas åt följande kriterier.

  • Typ av dörrklocka . Innan du besöker butiken, bestäm vilken dörrklocka du vill hitta själv: trådbunden eller trådlös. Att veta exakt vilket alternativ som är mest lämpligt kommer att spara dig mycket tid och kommer inte att köpa något som verkar helt obekvämt att använda.
  • Ringsignal . Standardvarianterna, som har varit kända länge, avger oftast hårda, irriterande ljud. Och idag finns de på rea, de är billiga. Bättre att ta mer lugn eller alternativ med ett urval av flera melodier.
  • Design . För en lägenhet är det bättre att ringa med en knapp knapp. Huvudenheten ska passa in i heminredningen. Till salu kan du hitta alternativ med block som imiterar ytan av trä, sten och andra material.
  • Avstånd från porten till huset Är något att tänka på när du väljer ett trådlöst samtal. Nyckeln i sig och enheten ska interagera bra med varandra.
  • Affär . Köp endast varor från välrenommerade specialaffärer. Det rekommenderas inte att ta samtal från händer, på marknaden eller i en järnaffär.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För att ansluta ett elsamtal, du kommer behöva:

  • elektrisk borr eller hammarborr;
  • skruvmejsel med indikering;
  • tång;
  • skruvmejslar med en tunn spets;
  • avbitartång.

För att ansluta dörrklockan, förbered en 2-ledarkabel (tvärsnitt från 0,5 till 0,7 kvm).

Helst bör den senare vara gjord av samma material som resten av ledningarna i bostaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kopplingsschemat för en elektrisk dörrklocka kommer att vara följande

  1. Koppla från strömförsörjningen för att säkerställa säkerheten vid allt arbete.
  2. Dra kabeln från kopplingsboxen till klockan och nyckeln. För detta ändamål, använd indikatorlampan i rutan för att hitta ledningarna som levererar elektricitet. Bestäm var är nollan och var är fasledningen.
  3. Utför anslutningen av ledningarna, baserat på tidigare indikatorer.
  4. Borra ett hål i taket eller dörröppningen för att ta ut tråden och anslut den sedan till nyckeln till elementet i fråga.
  5. Anslut klockknappen till kabeln med hjälp av terminalerna, fixera den nära dörrbladet på väggen.
  6. Anslut de två uttagen som sitter högst upp på batterierna till den andra änden av tråden. Om de senare finns i fodralets inre del måste du dra en kabel från distributören till knappen och sedan ansluta dem. Då måste du noggrant dela upp kabeln i 2 kärnor. Både den första och den andra måste anslutas till en specifik terminal.
  7. När det finns en trappstegsspänning i transformatorhuset, anslut den till kopplingsdosan och terminalerna som är lämpliga för den specifika spänningen.
  8. När du har slutfört allt listat arbete måste du kontrollera att hela det installerade systemet fungerar korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skynda inte att ansluta en elektrisk dörrklocka på egen hand. Fortsätt försiktigt, långsamt.

Glöm inte att stänga av strömförsörjningen - detta steg bör inte försummas i alla fall.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du gör en klassisk ytterdörrklocka från en gammal hemtelefon nedan.

Rekommenderad: