Fotoramar På Väggen (37 Foton): Väggfotoramar På Rep, Originalglashängande Modeller Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Fotoramar På Väggen (37 Foton): Väggfotoramar På Rep, Originalglashängande Modeller Och Andra Typer

Video: Fotoramar På Väggen (37 Foton): Väggfotoramar På Rep, Originalglashängande Modeller Och Andra Typer
Video: Krokar - Hur hänger du dina tavlor på väggen? bimago.se 2024, Maj
Fotoramar På Väggen (37 Foton): Väggfotoramar På Rep, Originalglashängande Modeller Och Andra Typer
Fotoramar På Väggen (37 Foton): Väggfotoramar På Rep, Originalglashängande Modeller Och Andra Typer
Anonim

En fotoram är inte en så banal möbel som det kan tyckas - hur betraktaren kommer att uppfatta bilden och hur den kommer att se ut i stilen i rummet beror till stor del på dess design. Fotoramar skiljer sig åt i tillverkningsmaterial, liksom i storlek och form. I vår recension kommer vi att berätta om huvuddragen i att använda fotoramar i inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I vår tid av internetteknik har många slutat skriva ut foton - de flesta användare lagrar dem i molnlagring eller på hårddiskar. Det händer ofta att bilder helt försvinner spårlöst till följd av en datorfel eller förlust av ett lösenord från ditt virtuella album. Ta inte risken - var noga med att skriva ut dina bästa foton och spara dem i familjealbum för dina barn och barnbarn.

Och om du hänger dem på väggarna i ditt hem kommer minnena från dina lyckliga ständigt att muntra upp dig och lägga till positiva känslor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilder är en ganska snygg inredning . - valet av ramen spelar en viktig roll i detta fall. Den kan ha standardmått och former, eller den kan representera ett stort originalcollage, förenat av en enda semantisk komposition. Det är ramen som till stor del förmedlar den energi som bildförfattaren försökte fånga.

Bild
Bild

Material (redigera)

Ramar för bilder kan tillverkas av valfritt material, främst modeller av trä, metall, plast eller glas säljs. Tack vare modern teknik kan ytan på dessa till synes vanliga material få en okonventionell färg, rik struktur och till och med bakgrundsbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Naturligt trä är av exceptionellt värde och är i konstant efterfrågan. Detta förklaras enkelt, med tanke på att trädet har uttalade fördelar. Dessa inkluderar:

  • miljösäkerhet;
  • hypoallergena egenskaper hos trädet;
  • elegant utseende, uppnått på grund av olika färger, texturer, samt möjligheten att använda alla slags lacker och emaljer;
  • trevliga taktila förnimmelser;
  • bevarande av den naturliga träiga aromen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramarna från MDF står isär. Detta material är tillverkat av en fin fraktion, med andra ord - pressad sågspån . Trä finns också här, men det används i form av spån, som får önskad form med speciella lim. En film som imiterar konsistensen av trä eller faner används som topplack. MDF kännetecknas av överkomliga priser och en mängd olika designalternativ.

Bild
Bild

Glas

Fotoramar av glas har ett mycket elegant utseende och ser särskilt harmoniskt ut i moderna interiörer. Fotoramar i glas är universella, de kan kombineras med valfri färg på rum och hallar . Av bristerna kan glasets bräcklighet noteras, men kostnaden för sådana produkter är inte hög, så alla har råd att ersätta den trasiga ramen med en ny.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Under de senaste åren har metall aktivt använts för att skapa tillbehör och dekorativa föremål. Den största fördelen med fotoramar i metall är oklanderlig stil .så att produkterna passar in i en rad moderna designtrender, till exempel modern eller högteknologisk.

Sådana ramar har en ganska imponerande kostnad, därför betonar de med sitt utseende sin ägares sociala status och oklanderliga smak.

Traditionellt är de tillverkade av aluminium eller stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Idag anses plast vara ett av de mest populära materialen som används för att göra fotoramar. Det finns flera anledningar till detta.

  • Extremt låg kostnad för förbrukningsmaterial och råvaror - som ett resultat har fotoramar i plast ett lågt pris.
  • Låg vikt på strukturen - denna faktor är en grundläggande parameter för alla fotoramar. Detta gäller särskilt vägglösningar, eftersom det i detta fall inte behövs några grundläggande fästelement.
  • Plast är ett flexibelt och lättmålat material , det är därför ramar för fotografier från det är gjorda i en mängd olika designformer och färger.
  • Ökad styrka - om en sådan fotoram faller är risken för sprickor försumbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Fotoramar är gjorda i olika geometriska former. Traditionellt är dessa rektangulära, fyrkantiga, ovala och även runda. Särskilt populära är godtyckliga konturer - modeller av hjärtats form eller en oregelbunden polygon . Under de senaste åren har de så kallade multiramarna blivit en trendig trend-de är gjorda i form av ett stort collage av flera separata ramar, vanligtvis placeras 3 eller fler bilder i dem.

Oftast produceras fotoramar i vanliga fotoformat.

Bild
Bild

Så, rektangulära modeller erbjuds i intervallet från 9x13 till 50x60, medan de mest populära formaten är 10x15, 15x20, samt 20x30 cm. För väggdekoration används ofta A4- och A3 -bilder, som motsvarar de accepterade standarderna för pappersark . För ovala, liksom runda och andra godtyckliga ramar väljer de foton av lämplig storlek och rundar hörnen på egen hand - traditionellt används sådana produkter för närbilder av barn.

Bild
Bild

Design

I den klassiska inredningen är fotoramar vanligtvis gjorda av trä; de är också efterfrågade när man designar mönster i Provence- och landriktningarna. Trä är allestädes närvarande i arrangemanget av ekohus . Men med uppkomsten av en mängd olika mönster föredrar användarna ofta mer originaldesign. Till exempel för tillverkning av ramar används ofta plast, målad i flera ljusa nyanser. Dessutom kompletteras inredningen ofta med ett texturerat mönster - tack vare det stora utbudet av modeller som presenteras kan varje person välja en ram för vilken stilistisk design som helst av vardagsrummet.

Bild
Bild

Om du vill göra ramen unik kan du lägga till anpassad inredning till den . För att göra detta kan du använda textilier, satinband och spetsar, liksom alla typer av paljetter, pärlor, strass eller paljetter. Ramar av färgpennor ser väldigt originella ut - de är vanligtvis en idealisk dekoration för ett barnrum. Som en ram för söta roliga bilder kan du ta lock från plast- och glasflaskor.

Och om du har en äggbehållare, då kan det vara en bra grund för ett multicollage.

Bild
Bild

Ramar i kontrasterande nyanser kommer att vara optimala för svartvita och färgbilder, medan för retrobilder bör klassiska ramar i en diskret brun palett föredras. En annan grundläggande punkt är närheten av flera ramar inom en vägg . Tänk på: trä- och glasramar rekommenderas inte att hängas sida vid sida, det ser ganska smaklöst och vulgärt ut.

Bild
Bild

Hur placeras?

Fotografier i det inre av en bostad är inte bara ett separat inredningselement, utan också ett tillbehör som väcker minnen, ger bostaden en speciell atmosfär, individualitet och speciell smak. Det är inte nödvändigt att ta ramar av samma storlek för foton; en kombination av ramar i flera former, storlekar och mönster kommer att se mycket mer dynamisk och effektiv ut . När du skapar ovanliga collage är det inte alls nödvändigt att justera fotona efter bildens färg och storlek, du kan alltid ordna det material du har så att ett stort antal spridda bilder kombineras till en enda integrerad komposition.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att välja fotoramar inte bara i enlighet med rummets stilistiska lösning, utan också efter rummets funktionella syfte.

Till exempel, det är bättre att använda lakoniska former på kontoret, lyxiga ramar kommer att vara lämpliga för vardagsrummet, i sovrummet kan bilder placeras i hjärtramar eller andra romantiska produkter kan användas , och de roligaste alternativen bör lämnas för barnområdet. För hängande fotografier rekommenderas att du använder en tom, men samtidigt den mest märkbara väggen i rummet: i vardagsrummet blir det väggen mittemot ingången och i sovrummet - ovanför sängens huvud.

Bild
Bild

Om du behöver visuellt korrigera rummets storlek är det bäst att använda modulära bilder och placera dem utan ramar . I det här fallet kommer du att skapa en holistisk effekt, så att du simulerar ett fönster och ger maximalt utrymme till rummet. Om du bryter ner i tre eller fler bitar så att vertikalt placerade rektanglar bildas, kan du höja taket något och använda horisontella fragment kommer att expandera ett smalt rum. För högt i tak kan fixa kvadratiska moduler.

Bild
Bild

Vackra exempel

För att skapa en riktigt varm, själfull atmosfär i ditt vardagsrum kan du hänga en samling familjefoton i den. Intressanta lösningar kommer att vara ett släktträd eller en kärlekshistoria om relationer, liksom bara bilder av roliga stunder i livet . Det är mycket viktigt att tänka över det allmänna konceptet. Under de senaste åren har många vänt sig till professionella fotografers tjänster, på så sätt kan du få en uppsättning bilder förenade med mening och en enda bakgrund - från den här uppsättningen måste du välja de mest intressanta bilderna och skriva ut dem på stora ark i flera storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet är det bättre att föredra collage av vackra landskap inomhus , eftersom saftiga fotografier som visar naturens skönheter har den mest lugnande effekten på psyket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och i barnrummet kommer det att finnas harmoniska fotografier av din baby, utställda i kronologi eller i form av en stege. Om du vill kan du alltid göra ett collage i form av en fjäril eller ett hjärta . För äldre barn är det vettigt att tänka på ovanliga kompositioner med hjälp av mallar som låter dig lägga till ett fotogalleri med hjältar från dina favoritspel och filmer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis, låt oss prata om en ganska ovanlig idé, som innebär användning av tomma ramar på rep utan fotografier .… Detta är en kreativ lösning, men ärligt talat passar den inte alla. Sådana tomma ramar skapar ofta en känsla av ofullständighet, så inte alla gillar att se sådana ramar varje dag utan inre innehåll. Ändå har en sådan snygg inredningslösning sin rätt till liv.

Rekommenderad: