Fotoram Med Klädnypor (23 Foton): Att Göra Fotoramar Med Trådar Och Rep, Designalternativ Och Placeringstips

Innehållsförteckning:

Video: Fotoram Med Klädnypor (23 Foton): Att Göra Fotoramar Med Trådar Och Rep, Designalternativ Och Placeringstips

Video: Fotoram Med Klädnypor (23 Foton): Att Göra Fotoramar Med Trådar Och Rep, Designalternativ Och Placeringstips
Video: 20 Years Jubilee - Demex AB 2024, April
Fotoram Med Klädnypor (23 Foton): Att Göra Fotoramar Med Trådar Och Rep, Designalternativ Och Placeringstips
Fotoram Med Klädnypor (23 Foton): Att Göra Fotoramar Med Trådar Och Rep, Designalternativ Och Placeringstips
Anonim

Fotoram med klädnypor gör att du snabbt och vackert kan organisera lagring och visning av ett stort antal foton. Denna design skapas helt enkelt, även i avsaknad av speciella färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Denna fotoram passar perfekt in i alla interiörer och är därför lämplig för att ordna alla rum, från korridoren till kontoret. Grunden för ramen med klädnypor kan vara trådbitar, tätt sträckta rep, band, fiskelinor och andra liknande material .… Det ser vackert ut som en komposition innesluten i en ram, och en som inte är begränsad av någonting och fritt upptar den valda delen av interiören. Naturligtvis kan det inte helt tillskrivas fotoramar, men det här alternativet för att dekorera ett rum med bilder väljs ganska ofta.

Vanliga träklädnypor eller speciella metallkonstruktioner kan användas för att fixa foton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Fotoramens design med klädnypor väljs beroende på den övergripande inredningen. Till exempel, i en skandinavisk interiör kan en lakonisk träram i en ljus nyans fyllas med rader med fotografier, alternerande med tematiska bilder och dekorativa element . En ram utan bakgrund, placerad mot bakgrunden av en grafisk vägg, ser också väldigt cool ut. En ovanlig ram gjord i form av en improviserad världskarta med isotrådstekniken passar perfekt in i samma scandi-interiör. Det är en bra idé att lysa upp de foton du använder med en LED -sträng.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en inredning i lantlig stil kommer en ram skapad av en gammal fönsterkarm att se bra ut . En sådan träbas behöver inte ens dekoreras ytterligare, eftersom det ser intressant ut i sig. För en modern glamorös inredning är en förgylld fotoram med ovanligt formade klädnypor lämplig.

I minimalistiska interiörer kommer en nätram av metall, vanligtvis målad i svart eller guld, att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att göra din egen fotoram med rep tar det väldigt lite tid. Arbetet kommer att kräva användning av lockiga lameller, ett alternativ till vilket kan fungera som en tunn balk eller små brädor . Då behöver du definitivt jutetrådar eller inte för tjockt rep. Dessutom behöver du 4 hörn för att samla ramen, medelstora självgängande skruvar, tillbehör för montering på väggen, samt en hacksåg för trä eller en sticksåg. Det första steget är att bestämma bildens storlek, vilket ska motsvara antalet foton som placerats inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, för 25 kort med sidor på 10 och 15 centimeter, som kommer att placeras i 5 rader och 5 kolumner, krävs en ram med interna parametrar på 83,5 x 67 centimeter . Lamellerna skärs till önskad längd i 45 graders vinkel för att passa ihop utan mellanrum. Ramens sidor är fixerade tillsammans med metallhörn. Omedelbart i mitten av toppen skruvas ett speciellt fästelement för att fixera det på väggen.

Beroende på ramens storlek skapas en markering för de hål som krävs för repet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi utgår från ovanstående parametrar, kommer det att vara nödvändigt att behålla ett indrag från kanten lika med 3,5 centimeter, och också hålla ett gap mellan repen lika med 12 centimeter . Hål borras endast på vertikala läkter. I den första av dem knyts garnet, som sedan förs genom hålen, som om det "snörts" dem. Spetsen är bunden endast i det sista hålet. Under detta skede är det viktigt att dra åt repet väl så att fotografierna inte hänger efter. Bilderna är fixerade i en färdig ram med dekorativa klädnypor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

Först och främst kan du helt enkelt hänga upp den färdiga ramen med klädnypor på väggen. Eftersom detta dekorativa element visar sig vara visuellt ganska komplext, kommer det inte att tolerera "grannar" på samma yta . Men nedanför, under ramen, kommer en mjuk ottoman, en korg för förvaring av filtar eller en liten byrå att se bra ut. Det traditionella alternativet är att placera den här fotoramen ovanför skrivbordet.

Foton på klädnypor, placerade på hyllorna eller installerade på golvet, ser intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

För att ge fotoramen en speciell glädje med klädnypor kan du använda bakgrunden. Till exempel ser bakgrunden för bilder gjorda av träskivor, dekorerade med dekorativa hjärtan med gnistrar, intressant ut. För att fortsätta temat kompletteras även klädnyporna med små ljusröda figurer.

Bild
Bild

I en annan version är ramens bakgrund dekorerad med bilder av en fyr, en världskarta och andra element som påminner om resor. Eftersom ritningen är gjord med ljusblå accenter, valdes samma nyans för träramens dekorativa hörn. Detta dekorativa element är idealiskt för att hålla minnen från sommarlovet.

Rekommenderad: