Familjefotoramar (32 Foton): I Form Av Ett Släktträd På Väggen, Modeller För Flera Foton Och Collage

Innehållsförteckning:

Video: Familjefotoramar (32 Foton): I Form Av Ett Släktträd På Väggen, Modeller För Flera Foton Och Collage

Video: Familjefotoramar (32 Foton): I Form Av Ett Släktträd På Väggen, Modeller För Flera Foton Och Collage
Video: Hur man bygger ett släktträd 2024, Maj
Familjefotoramar (32 Foton): I Form Av Ett Släktträd På Väggen, Modeller För Flera Foton Och Collage
Familjefotoramar (32 Foton): I Form Av Ett Släktträd På Väggen, Modeller För Flera Foton Och Collage
Anonim

I den digitala tidsåldern lagrar de flesta fotografier på digitala medier och beundrar dem sällan. Fotoalbum gjorda av papper och kartong med plastfickor har länge bleknat i bakgrunden. Det finns dock en enhet som låter dig vackert ordna dina foton och samtidigt inte samlar damm i garderoben och tar plats där - det här är en familjefotoram. Läs om hur du väljer och placerar det korrekt i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för att välja en fotoram

När du väljer en ram för foton måste du vägledas av flera kriterier:

  • materialet för tillverkning av själva ramen;
  • vad glaset är gjort av;
  • funktionalitet;
  • design;
  • budget.
Bild
Bild

Allt är klart med budgeten - alla har sin egen. Låt oss titta närmare på resten av kriterierna.

Ramen kan tillverkas av följande material

Glas är ett tåligt härdat material . En sådan ram är lämplig för ett fotografi som fångar ett särskilt minnesvärt ögonblick: ett barns födelsedag, ett bröllop. För att få glaset att hålla längre måste du ta hand om det: torka det från damm och fingeravtryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast - billig, mycket ömtålig ram. Kan spricka om den tappas. Och om produktionsstandarderna inte följs kan en sådan fotoram ha ojämna sömmar.

Bild
Bild

Trä - en sådan ram kommer att lägga till mys i huset. De är hållbara och hållbara. Miljövänliga material används i produktionen. MDF slipas speciellt så att det inte finns några sömmar, oegentligheter och sedan appliceras färg och lackmaterial.

Bild
Bild

Metall - metallramar är original, men också dyra. De kräver mycket utrymme, är skrymmande och inte alltid säkra.

Bild
Bild

Oavsett vilket rammaterial du väljer, är huvudordet bakom glaset. När allt kommer omkring beror allt på färgåtergivningen! Det kan vara:

plast - lätt, går inte sönder, men det finns repor på den, under transport kan den helt enkelt gå sönder;

Bild
Bild

glas - tyngre än plast, förmedlar perfekt färg på fotot, hållbart, men skört; måste vara antireflekterande och syrafri.

Bild
Bild

Bestäm omedelbart platsen där dina familjefoton ska placeras i lägenheten.

Kanske blir det en väggpanel i Provence-stil eller söta bordsskivkompositioner.

Det finns två typer av fotoramar enligt metoden för funktionell fastsättning

väggmonterad - utrustad med en liten krok på baksidan. För att fästa behöver du en borr och en plugg eller hammare med spik. Fäst på en bärande vägg, särskilt om ramen är av metall.

Bild
Bild

Bordsskiva - ha ett ben som de håller på. Det är bekvämt och enkelt att installera.

Bild
Bild

Det finns fotoramar där dessa två principer kombineras - de är med en krok och ett ben.

Efter att ha tittat på en viss ram för sig själv, måste man ställa frågan om hur den kommer att passa in i det inre av lägenheten.

Typer av fotoramar

Fotoramens form kan varieras: från små skrivbordshjärtan till en enorm väggram med inskription.

  • Ett collage av foton ser intressant ut på väggen . När du skriver det måste du följa huvudregeln - överdriv inte det. En höjd av 150 cm över golvet är perfekt för collage. Välj en plats - det kan vara en vägg i en köksstudio eller en hall. Placera små foton i ögonhöjd, större ovan.
  • Tillverkare stannar inte vid en mängd olika ramar och erbjuder att välja en multiram som kombinerar flera fotografier av olika riktningar (vertikalt, horisontellt) och former . Ramarna är sammankopplade med en inskription. Till exempel kan du beställa den nominella frasen "Ivanov-familjen" eller ord-värdena: kärlek, lojalitet, stöd. En sådan ram presenteras för ett bröllop, årsdagen för familjelivet, ett barns födelse.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoramdesign

När du väljer en fotoram som present till dina nära och kära eller till dig själv, kom ihåg att den ska kombineras och harmoniseras med interiören i rummet, vara dess fortsättning. För att göra detta, välj en produkt gjord i samma stil som heminredningen.

  • Genom att köpa en fotoram på skrivbordet, uppmärksamma släktträdet tillverkad av metall (aluminium) eller trä. Det passar in i vilken inredning som helst. På en stark stam hålls äpplen, hjärtan med fotografier av släktingar och vänner. Du kan göra samma träd själv genom att rita på väggen. Det kommer att bli riktigt bra om du kan spåra dina anor tillbaka till avlägsna släktingar, få tag på deras foton och lägga dem i ett collage.
  • Multiramar med inskriptionen Family är lämpliga för en present till en ung familj . En hjärtformad ram kan rymma flera bröllopsfoton, och dekorationens vita färg kommer inte att distrahera från deras detaljer.
  • Fotoramen kan utformas själv, fästa en plysch längs fälgen eller lägga ut den nedre delen av ramen från småsten och skal .
  • Dekorera familjefotoramar i barnrummet i ljusa färger - låt det vara stunderna för bebisens födelse och de mest intressanta stunderna i hans liv.
  • En intressant designlösning skulle vara akryl tredimensionell (3D) fotoram väggklistermärke .
  • Litet bordsfoto med en bred ram och en inskription av efternamn, namn och datum kommer alltid att påminna om början på familjelivet och viktiga händelser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

När du lägger upp foton i en lägenhet, inkludera fantasi och designkunskaper.

Lägg flera foton i olika storlekar på golvet innan du hänger dem.

Bild
Bild

Det är bättre att bestämma var och en av dem på väggen på detta sätt än att bli nervös och slå ett otal hål

  • På väggen med akrylfärger målar du ett träd med grenar, löv … På varje gren bestämmer du platsen för fotot. Fotoramar ska ha olika storlekar men samma färg.
  • Flera små ramar på 10 * 15, placerade på manteln , kommer att lägga till mys i lägenheten och uppta gäster som kommer att tänka på dem medan du dukar.
  • Lägg sex foton med godis på väggen: det första fotot, nästa kolumn till höger - två foton (vertikala foton), i mitten finns det tre foton (horisontellt), sedan igen två fotoramar och det sista fotot. Alla ramar måste vara i samma stil.
  • Familjeresebilder kan ordnas inom det marina temat , med en ram av blå och vita färger. Ramar ska ha olika storlekar och former.
  • Motivfoton, inneslutna i ramar med samma färg och form , kan göra en geometrisk figur på väggen. Detta kommer att fylla väggen och göra interiören rik och extraordinär.
  • Samla foton av dina förfäder och stil dem med stil … Det är möjligt med "anciennitet" - från gammal till ung, men det kan vara tvärtom. Gör solen, där i mitten är den yngsta (eller äldsta, om du vill) familjemedlem, och alla andra är hans strålar.
  • Du har ett hus och det finns en trappa till andra våningen . Fyll väggarnas utrymme under trappan med fotografier av alla familjemedlemmar, kanske även de där du befinner dig i icke-standardiserade, roliga situationer.
  • När du placerar foton nära soffan / sängen / på byråerna, rör inte dem … Om du älskar foton, men det finns ingen plats - ta bara en elektronisk fotoram. Och när det finns små barn i huset - ta i allmänhet bort allt högre och vänta tills barnet är 5-6 år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Detta avsnitt innehåller de typer av ramar och designlösningar som vi pratade om i artikeln

original klockstomme av metall

Bild
Bild

bara en familj

Bild
Bild

marint tema i en familjefotoram

Bild
Bild

collage

Bild
Bild

lägga upp foton "godis"

Bild
Bild

multiram med inskrift

Bild
Bild

collage i form av ett hjärta

Bild
Bild

placering av fotoramar med samma form och färg för att skapa en enda komposition

Bild
Bild

fylla trapputrymmet

Bild
Bild

fotokollage i köket på hela väggen

Bild
Bild

3D vägg akryl fotoram klistermärken

Rekommenderad: