Inomhus Träd (35 Bilder): Ap- Och Ormträd, Drakar Och Livets Träd, Kaffe Och Bröd, Beskrivning Och Omsorg

Innehållsförteckning:

Video: Inomhus Träd (35 Bilder): Ap- Och Ormträd, Drakar Och Livets Träd, Kaffe Och Bröd, Beskrivning Och Omsorg

Video: Inomhus Träd (35 Bilder): Ap- Och Ormträd, Drakar Och Livets Träd, Kaffe Och Bröd, Beskrivning Och Omsorg
Video: José har baka kaffe bröd. 2024, April
Inomhus Träd (35 Bilder): Ap- Och Ormträd, Drakar Och Livets Träd, Kaffe Och Bröd, Beskrivning Och Omsorg
Inomhus Träd (35 Bilder): Ap- Och Ormträd, Drakar Och Livets Träd, Kaffe Och Bröd, Beskrivning Och Omsorg
Anonim

För att ditt hem ska se unikt ut kan du köpa snygga möbler, dyra gardiner eller göra original väggdekoration. Men vissa människor uppdaterar sina rum med inomhusväxter, som kan vara i form av en buske eller ett träd. Vegetationen i rummet är skönhet och komfort, men ovanpå allt annat är det också ett ansvar för ägaren, eftersom träden kräver uppmärksamhet och respekt.

Särdrag

Nyligen har konstgjord vegetation försökt ersätta levande inomhusväxter. Men fortfarande är många människor fans av grönområden, som inte bara är attraktiva i utseende, utan också är fördelaktiga för människors hälsa. Inomhus träd kan återuppliva en tråkig inredning med sin sofistikering och stil . Sådana dekorativa representanter för flora pryder lägenheter, privata hus, nöjescenter, shoppingområden, kontor och butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du sätter en krukväxt - ett träd - i rummet, kan du räkna med dess fördelar

  1. Det är en konstant källa till O2, som frigörs istället för absorberad koldioxid. Vissa prover kan fylla luften med fytoncider och eteriska oljor, vilket hjälper till att förstöra bakterier. Dessutom sker processen med att filtrera damm i luften i lägenheten.
  2. En ökning av luftfuktigheten i rummet. På grund av avdunstning av vatten kyls luften snabbt.
  3. Den gröna färgen har en lugnande effekt på en person och hjälper också till att hantera vardagliga stressiga situationer.
  4. Skapande av en trevlig, mysig atmosfär för vila och avkoppling.
  5. På grund av sin storlek kan träd inomhus dela upp utrymmet i rum i separata funktionszoner. Höga stora dekorativa träd i rummet är naturliga skiljeväggar.
  6. Konsistensen av inomhusvegetation hjälper till att mjuka upp arkitektoniska element. Träden livar upp den kalla, hårda ytan och harmoniserar atmosfären.
  7. Växter fyller och livar upp inomhushörnen estetiskt.

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med denna typ av vegetation, förutom att den behöver ordentlig vård, annars kan växten bli sjuk och dö.

Bild
Bild

Beskrivning av arter

Älskare av krukväxter inomhus vet att det finns ett stort antal sorter av de senare. Blommor och träd kommer att dekorera alla rum och rena luften, oavsett sortens egenskaper. I dag till salu kan du hitta levande brödfrukt, banan, elefant, te, korall, socker, olivolja, dollar, lager, familj för lycka och välstånd . De ser alla ut som miniatyr oaser i huset.

Ficus

Ficus Benjamin i inomhusförhållanden kan växa upp till 300 centimeter. Detta är en ganska nyckfull representant för inomhusfloran. Han måste tilldela en viss plats där han kommer att bo utan att flytta. Ficuses tolererar inte mörker i rummet, låga temperaturer och drag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bonsai

Många sorter av inomhusvegetation kan användas för att skapa bonsai. Endast Dieffenbachia anses vara ett olämpligt träd. Bonsai -bildning kan startas efter att kulturen är ordentligt rotad . Samtidigt måste stammen till den dekorativa representanten för floran vara stark, frisk, inte skadad och kännetecknas av en bra krona med unika kurvor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bonsai kommer att vara vacker och frisk under följande förhållanden:

  • snabb eliminering av skadade och sjuka skott;
  • ta bort onödiga vävar;
  • i tid för skära greener.
Bild
Bild

Hibiskus

Det andra namnet på hibiskus är "kinesisk ros". Denna representant för floran kännetecknas av den extraordinära skönheten i blomningen, liksom förmågan att växa till en höjd av cirka 5 meter. Med rätt vård kan denna representant för floran leva i flera decennier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Citrus

Prydnads citrus inomhus träd inkluderar citron, lime, apelsin, mandarin. Dessa representanter för floran är för närvarande ganska populära på grund av förmågan att enkelt anpassa sig till nya existensvillkor. Citrusfrukter kräver lite underhåll och anses vara ganska smidiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kamelia

Camellia anses vara ett av de mest nyckfulla träd att underhålla, så det anses inte vara det bästa alternativet för nybörjare. Det är dock värt att veta att med korrekt odling kommer denna representant för floran att glädja sin ägare med vackra blommor med en diameter på 6 till 12 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dracaena Sander

Drageträdet har ett kaotiskt utseende, dess höjd överstiger inte 300 centimeter. Dracaena älskar belysning, men lider av direkt solljus . Dragträdet är bra för vatten, så det behöver regelbundet vattning och sprutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Abutilon

Inomhus lönn i höjd överstiger inte 150 centimeter. Det anses vara en opretentiös växt som kan blomma från tidig vår till höst . Förutsatt att temperaturen i rummet är minst 15 grader Celsius kommer abutilone att blomma på vintern. På sommaren känns trädet bra på balkongen, loggia.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaffe

Du kan hitta ett kaffeträd genom sin trevliga söta doft som det utstrålar när det blommar. Prydnadskulturen kan nå en höjd av 200 centimeter . Om trädet är väl omhändertaget blommar det regelbundet och bär frukt. Ungefär ett halvt kilo korn kan samlas in från en sådan representant för floran per år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fet kvinna

Pengaträdet har länge ansetts vara en symbol för välstånd, överflöd och lycka till. Den feta kvinnan kan passa in i vilken inredning som helst, och på grund av dess opretentiöshet kan den odlas även av nybörjare . Kulturen tolererar inte drag, att vara nära en värmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Araucaria

Araucaria kallas apa. Hon ser vacker ut och ganska ovanlig. Den en och en halv meter stora kulturen har en grön stjälk och hängande sidoprocesser. På grenarna finns korta och hårda nålar, som tillsammans ser ut som en svans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amorphophallus

Den mest ovanliga representanten för inomhusfloran kan kallas amorphophallus. Ormträdet har en stjälk som liknar mycket ormskinn . Den omger en pil som kan ha en mängd olika former. Kulturen har ett enda bladblad av en ganska stor storlek, som har en grönbrun färg och vita prickar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transplantationsregler

Krukväxter bör transplanteras till speciell jord, som köps i affären. Sådan jord är berikad med många element som behövs av växter . Transplantationsproceduren måste vara korrekt och i rätt tid. Det är bättre att välja en kruka som är större än kulturens rotsystem, så trädet kommer att växa och utvecklas väl.

Under de första två levnadsåren måste trädet transplanteras högst en gång var sjätte månad . Under efterföljande år utförs proceduren vart 3-5 år.

Smyckesträdens jord bör ändras hela tiden, samtidigt som det översta lagret tas bort och ett nytt hälls.

Bild
Bild

Vad ska man välja?

Eftersom det finns ett stort antal typer av inomhus träd som säljs idag är det inte lätt att välja ett. Om du köper en vuxenväxt direkt blir det inte billigt. Unga grödor är mycket billigare, men en odlare kommer att ta mycket tid och ansträngning att odla vackra representanter för floran från dem. Du kan välja det mest lämpliga trädet för inredningen på grund av dess yttre egenskaper.

Bild
Bild

Vackra exempel

Innan du köper ett dekorativt träd bör en blomsterhandlare bestämma sin framtida plats. Till exempel, badkaret ser vackert ut på golvet, dessutom, om du fäster hjul på det, kan den gröna kulturen flyttas runt i rummet . Den lilla vegetationen i krukan där inomhusträdet växer ser bra ut. Vissa arter kan klippas och formas enligt deras egna preferenser, till exempel lager och ficus.

Rekommenderad: