"Aktara" För Inomhusväxter: Bruksanvisning. Hur Späds Vätska Och Granulat För Olika Färger?

Innehållsförteckning:

Video: "Aktara" För Inomhusväxter: Bruksanvisning. Hur Späds Vätska Och Granulat För Olika Färger?

Video:
Video: Превикур Лечит и СПАСАЕТ Орхидеи! СТРАШНОЕ КИНО Из жизни Орхидей Фаленопсисов / Денрофаленопсисов 2024, April
"Aktara" För Inomhusväxter: Bruksanvisning. Hur Späds Vätska Och Granulat För Olika Färger?
"Aktara" För Inomhusväxter: Bruksanvisning. Hur Späds Vätska Och Granulat För Olika Färger?
Anonim

Hushållens vegetation attackeras ofta av skadedjur som äter blad, stjälkar, skott och orsakar stor skada för kulturen. För att rädda inhemska representanter för floran är det värt att använda insekticidmedel. Den nya generationens effektiva medel inkluderar "Aktar", vars positiva effekt redan har uppskattats av många odlare.

Bild
Bild

Beskrivning

"Aktara" för inomhusväxter är en snabbverkande insekticid med enterisk effekt. Denna neonicotinoid produceras av schweiziska specialister. Detta medel rekommenderas för behandling av inomhusvegetation på grund av dess förmåga att skydda grödor från ett stort antal farliga skadedjur.

Ämnet kan produceras både i suspension och i omedelbara granuler. De senare förpackas i förpackningar om 4 g vardera.

Påsarna är ganska praktiska att använda vid bearbetning av jordgubbar, fioler, rosor. " Aktara" säljs också i förpackad form om 0,25 kg . En sådan volym anses lämplig för bearbetning av en trädgårdstomt, gård eller plantage med vegetation. Den flytande substansen frigörs i ampuller om 1, 2 ml och injektionsflaskor med 9 ml.

Insekticiden kan bekämpa många typer av parasiter av trädgård och grönsaker. Den innehåller ämnen som har en skadlig effekt på skadedjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med läkemedlet:

  • skadlig effekt på mer än 100 typer av skadedjur;
  • hög grad av absorption;
  • snabb effekt - efter en timme kan du märka effekten av läkemedlet på parasiter;
  • förmågan att bearbeta växter i alla väder och under alla förhållanden;
  • exponeringstiden från 1 till 2 månader;
  • hög andel motståndskraft mot extrema förhållanden;
  • ingen ackumuleringseffekt som kan skada grödor;
  • låg konsumtion;
  • förmågan att bearbeta växter på olika sätt, till exempel genom sprutning eller vattning.

Nackdelarna med "Aktara" anses vara följande funktioner:

  • skadar getingar, bin, horneter;
  • det rekommenderas inte att förvara insekticiden i utspätt tillstånd;
  • läkemedlet bör varvas med andra läkemedel mot parasiter.
Bild
Bild

Vad används de till?

"Aktara" används för sprutning och vattning av krukväxt, men vid etsning bör du undvika att få drogen på själva blomman. Denna insekticid kan användas om skadedjur har dykt upp på grödan i form av nattfjärilar, bladlöss, markflugor, insekter, thrips, vitflugor och andra insekter som livnär sig på växtvävnader.

Detta läkemedel har funktioner som skiljer det positivt från analoger.

Syftet med "Aktara" är att förbättra kvalitetsegenskaperna hos lövverk, frukter, eliminera skadedjur och skydda grödor från upprepade attacker av parasiter. Det är svårt att klara sig utan detta verktyg inom trädgårdsarbete och jordbruk . Instruktionen för ämnet säger att det är ineffektivt i förhållande till eliminering av spindelmider, men konsumenterna håller inte med om detta. I praktiken har det bevisats att med det första nederlaget av dessa insekter visar "Aktara" ett bra resultat.

Bild
Bild

Hur man odlar?

Efter att ha köpt ett insektsmedel bör konsumenten noggrant läsa instruktionerna och strikt följa dem. Det är också värt att komma ihåg att "Aktara" i ampuller, liksom i en annan form i hög koncentrationsgrad, kan orsaka oåterkallelig skada på kulturen. Men en alltför utspädd lösning anses vara ineffektiv.

När du behandlar blommor med en insekticid bör du följa följande rekommendationer:

  • det är värt att behandla inomhusvegetation endast med en nyberedd substans;
  • den bästa tiden för proceduren är morgon eller kväll;
  • kulturen som just har behandlats med "Aktara" ska inte finnas i ett utkast;
  • efter bearbetning är det förbjudet att bevattna blommorna med vatten i 24 timmar;
  • det är värt att späda ut produkten med en exceptionellt varm vätska.
Bild
Bild

Suspension

Suspension anses vara den mest lämpliga för sprutning av markdelar av växter: stjälkar, löv, skott.

För att förbereda produkten måste du samla den erforderliga volymen "Aktara" med en spruta, som sedan späds ut med vatten.

Proportionerna påverkas av typen av parasit, liksom variationen av vegetation . För behandling av inomhusgrödor krävs en lägsta koncentration av läkemedlet - 1 g insekticid per 5 liter vätska.

Bild
Bild

Granulat

För att förbereda ett medel för att eliminera skadedjur från granulat kommer det att vara nödvändigt att späda moderluten. För detta ändamål är det värt att späda 4 g av läkemedlet i 1 liter vatten. Blomsterodlaren ska blanda produkten noggrant tills granulaten är helt upplösta. Resultatet ska vara en homogen vätska.

Vid framställning av en insekticid är ett litet sediment tillåtet . Efter infusionen hälls lösningen i en annan behållare. Lägg sedan till den nödvändiga volymen vatten.

Nästa steg är att blanda om ämnet och använda det enligt anvisningarna.

Förvara "Aktara" på en sval och torr plats utan direkt tillgång till solljus. Den optimala lufttemperaturen för ämnets normala konservering anses vara från 13 till 30 grader Celsius . Läkemedlet ska inte placeras i närheten av livsmedel, läkemedel och nära platser där barn och husdjur finns.

Bild
Bild

Hur bearbetar jag blommor?

Om du picklar krukväxter enligt bruksanvisningen kan du bli av med många skadedjur. Om det är nödvändigt att spraya de malda delarna av kulturen ska lösningen hällas i en sprayflaska . Denna händelse kommer att underlätta förfarandet mycket. Medlet sprutas på eller nära växten, samtidigt som man undviker direkt kontakt med blommorna. Annars kan brännskador, fläckar bildas på dem och kulturen börjar blekna.

När du attackerar skadedjur är det nödvändigt att noggrant bearbeta inte bara de områden där insekter uppmärksammades, utan också hela växten som helhet, med undantag för blommor. Om skadedjuret attackerade kulturens rötter, bör de vattnas med "Aktara ". I detta fall absorberas insekticiden av rotsystemet och sprids till alla celler. I detta fall kommer hela växten att skyddas.

Bild
Bild

Vattning med flytande beredning bör utföras 3 dagar efter bevattning av blomman. Under samma tid, vattna inte grödan efter behandling med insektsmedel.

Den bearbetade representanten för floran bestäms på en skuggig plats, där det inte finns drag och extrem temperatur. Trots "Aktaras" motståndskraft mot negativa miljöförhållanden kan man märka en liten minskning av dess effektivitet.

Insekticidens effekt kan ses 30-60 minuter efter behandling av inomhusgrödor . Eftersom skadedjur matar på markbundna delar av vegetationen, kommer gift in i kroppen med dem. "Aktara" förstör matsmältningskanalen hos parasiten, undertrycker dess receptorer och som ett resultat vill insekten inte längre äta. Som ett resultat förlamar ämnet parasitens nervändar, som dör en dag efter förgiftning.

Bild
Bild

Eftersom denna insekticid är ett giftigt ämne kan direktkontakt med den skada människor. För att undvika förgiftning och brännskador i slemhinnan rekommenderas att bearbeta kulturen på en plats där det inte finns människor och djur.

Ignorera inte följande försiktighetsåtgärder under arbetet:

  • under bearbetning av vegetation är det värt att bära speciella skyddshandskar;
  • vid bearbetning av en kultur bör man inte dricka, äta, röka, eftersom läkemedlets partiklar kan komma in i människokroppen och orsaka skada senare;
  • i slutet av proceduren bör du tvätta händerna noggrant.
Bild
Bild

Vid förgiftning rekommenderar experter att ta aktivt kol eller annat sorbent och dricka det med mycket vätska. Om förgiftningen är allvarlig måste du omedelbart ringa till en läkare.

Denna typ av insektsmedel kombineras perfekt med tillväxtregulatorer. Det används ofta tillsammans med Ribav-Ekstroy, Zircon, Epin . Det är förbjudet att använda "Aktara" tillsammans med medel av alkalisk karaktär.

Florister noterar de goda resultaten av "Aktara" vid eliminering av skadedjur av olika slag. Detta universella botemedel kan användas för att bearbeta inte bara hemblommor, utan också fruktträd och bärbuskar.

Bild
Bild

Aktara anses vara en ny generation insekticid, den kännetecknas av höga effektivitetsgrader och mångsidighet i applikationen . Denna multifunktionella produkt ska spädas och användas uteslutande i enlighet med instruktionerna. Ett billigt läkemedel anses vara ganska giftigt, därför kan det skada människor och djur om säkerhetsåtgärder inte följs. När skadedjur visas på dina favorit inomhusväxter bör du omedelbart använda "Aktara" och därmed rädda dem från döden.

Rekommenderad: