Typer Av Eldstäder (49 Foton): öppna Strukturer Utan Skorsten För Ett Privat Hus, Kassett- Och ånggolvsmodeller Av Polyuretan

Innehållsförteckning:

Video: Typer Av Eldstäder (49 Foton): öppna Strukturer Utan Skorsten För Ett Privat Hus, Kassett- Och ånggolvsmodeller Av Polyuretan

Video: Typer Av Eldstäder (49 Foton): öppna Strukturer Utan Skorsten För Ett Privat Hus, Kassett- Och ånggolvsmodeller Av Polyuretan
Video: Elda rätt och sotning av eldstad 2024, April
Typer Av Eldstäder (49 Foton): öppna Strukturer Utan Skorsten För Ett Privat Hus, Kassett- Och ånggolvsmodeller Av Polyuretan
Typer Av Eldstäder (49 Foton): öppna Strukturer Utan Skorsten För Ett Privat Hus, Kassett- Och ånggolvsmodeller Av Polyuretan
Anonim

Det huvudsakliga traditionella sättet att värma ett hem i Ryssland hela tiden har varit en spis. På 1700 -talet började eldstäder dyka upp i rika hus. Denna typ av härd kom till oss från väst och blev gradvis ganska populär.

Moderna hemalternativ skiljer sig väsentligt från sina föregångare. Trots sitt vackra utseende har eldstäder i moderna stadshus och lägenheter länge ersatts av en mer praktisk uppvärmningsmetod.

Det är värt att notera att även nu är det fortfarande svårt att föreställa sig ett hus på landet utan en vacker härd. En vacker, original, elegant eldstad är en bra dekoration för alla hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Helt enkelt och enkelt kan du välja plats för eldstaden i vilket hem som helst, om du känner till de särdrag som finns hos alla typer av härdens varianter.

Det är nödvändigt att markera flera sorter av dekorativa spisar, vars särdrag är hur de är placerade i bostaden:

Inbyggd … Fördelen med denna plats i härden är att spara utrymme i rummet. Nackdelen är svårigheterna med installationen. Det bör noteras att en sådan design för uppvärmning inte alltid tillhandahålls av rummets projekt. Därför, för att installera denna version av eldstaden, blir det nödvändigt att göra en plats i väggen för härden och skorstenen.

Väggens tjocklek tillåter dig inte alltid att installera en dekorativ spis på den plats där du vill. I vissa fall leder detta till ytterligare finansiella kostnader.

Bild
Bild

Vägg härd … Ett kännetecken för denna härdmodell är dess stora storlek. Den väggmonterade strukturen tar ganska mycket plats i rummet och är mer lämpad för rymligt boende.

Fördelen med denna modell av härden är att installationen kan utföras i alla redan byggda rum. Alla lämpliga material kan användas för den yttre dekorationen av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ö spis … Fördelen med en sådan härdsmodell är i sitt ursprungliga utseende. Det är dock nödvändigt att ta hänsyn till de negativa egenskaperna hos sådana modeller. Designen är ganska stor och lämpar sig inte för små rum. Denna modell av härden ger betydligt mindre värme än andra modeller av dekorativa spisar.

Bild
Bild

Hörn eldstäder … De mest populära och vanliga mönster. De utmärks av sin praktiska, ursprungliga utseende, sparar betydligt utrymme, installationen av sådana modeller är ganska enkel. Absolut olika byggmaterial kan användas som yttre efterbehandling av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos olika alternativ för ett hem är närvaron eller frånvaron av en dörr på bränslehålet:

  • En variant av en dekorativ spis utan dörr med öppen spis.
  • Eldstadens bränsleutlopp stängs med en speciell dörr utrustad med mekanismer för enkel öppning och stängning av eldstaden. Dörrarna till dessa modeller är gjorda av värmebeständigt glas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att markera ett annat särdrag hos eldstäder - metoden för värmestrålning:

  • Härdmodeller som avger värme från ena sidan , den mest populära och utbredda. De kännetecknas av enkel design och utmärkt värmeavledning.
  • Dekorativa spisar som utstrålar värme från båda sidor … Fördelen med sådana mönster är i deras ursprungliga utseende. Men det är nödvändigt att lyfta fram ett antal negativa egenskaper hos dessa modeller. Modeller av eldstäder som utstrålar värme från båda sidor kännetecknas av mindre värmeöverföring, en ökad volym av nödvändig luft. Följaktligen bör ytan på den skyddade ytan framför härden vara mycket större.
  • Varianter av härdar som utstrålar värme från tre sidor … Nackdelarna med sådana alternativ är liten värmeöverföring och en stor skyddad yta framför eldstaden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Olika typer av eldstäder skiljer sig åt i typ av bränsle.

Det vanligaste och populära är olika alternativ för dekorativa spisar som använder trä som bränsle. När du installerar en vedeldad modell av härden är det nödvändigt att ta hänsyn till några funktioner:

  • närvaron av en skorsten komplicerar installationen i lägenheter i byggnader i flera våningar kraftigt;
  • installation av en vedeldad spis är en komplex, tidskrävande och kostsam process som tar mycket tid och ansträngning;
  • Innan driften påbörjas måste den färdiga strukturen torkas noggrant;
  • det är nödvändigt att noggrant och effektivt installera skorstenen, eftersom mindre brister i installationsarbetet - och röken från härden kommer att gå in i rummet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • det är absolut nödvändigt att utrusta en plats för förvaring av ved i förväg;
  • noggrann beaktande av alla brandsäkerhetskrav;
  • regelbunden rengöring av skorstenen och kamininsatsen från aska och sot.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gas eldstäder - en ekonomisk och praktisk typ av dekorativa spisar, vars särdrag är god värmeöverföring och frånvaron av skorsten. Installation av strukturen och efterföljande drift av en gaspis är mycket enklare än en vedeldad.

För att installera dessa alternativ för dekorativa spisar krävs tillstånd från en särskild organisation. Självmontering av denna design rekommenderas inte , är det bättre att överlåta denna process till specialister. Det är absolut nödvändigt att följa alla brandsäkerhetsregler under drift av gaseldstäder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska eldstäder - den mest praktiska och ekonomiska typen av härd. Sådana modeller är idealiska för installation i moderna stadslägenheter.

Flera positiva egenskaper hos dessa modeller bör noteras:

  • olika alternativ för elektriska eldstäder skiljer sig åt till överkomliga kostnader;
  • absolut alla kan klara installationen av denna elektriska apparat;
  • användningen av den senaste tekniken i utformningen av enheten gör att du kan skapa effekten av riktig eld;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • design av elektriska eldstäder är utrustade med ett justerbart uppvärmningsläge;
  • under konstruktionens drift kommer det inte att vara nödvändigt att rengöra skorstenen och eldstaden från aska och sot på grund av deras frånvaro.

Olika alternativ för elektriska eldstäder är lämpliga för användning i alla rum. Dessa enheter är säkra, ekonomiska och praktiska. Deras främsta kännetecken är utmärkt värmeöverföring.

Bild
Bild

Bio eldstäder är baserade på modern teknik, med hjälp av vilken en riktig eld brinner i enheten, utan att bilda sot, sot, aska, aska och rök. Utformningen av biopeismodellen ger ingen skorsten eller avgaskåpa.

Innan du köper en biopeis måste du klargöra några detaljer:

  • bioeldens design är universell, så dess modell kan installeras i alla rum;
  • ekologiskt säkert bränsle används som brännbart material för bioeldar;
  • modeller låter dig välja vilken design som helst av bioeldstaden;
  • brandsäkerhetsregler bör iakttas vid drift av en sådan dekorativ spis.
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen spis kombinerar spisens tekniska egenskaper och eldstadens egenskaper. Vid tillverkning av modellkroppen används plåtar av stål och gjutjärn, eldstaden läggs ut med slitstarka eldfasta tegelstenar. För tillverkning av dörren till eldstaden används värmebeständigt glas. Du kan värma en sådan öppen spis med vilken typ av bränsle som helst: gas, trä, brunkol.

Kaminen har sina egna särdrag:

  • när du installerar det här designalternativet krävs inte installation av en extra grund;
  • modellerna är utrustade med en speciell enhet för att ställa in önskat förbränningsläge;
  • kaminen har en ganska stark värmeöverföring;
  • det är kategoriskt oacceptabelt att använda kol i denna modell.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära - kassett, ånga, salt, amerikansk, med ånggenerator, ultraljud och 3D -eldstad … Kassetten är mer lämplig för privata hus, som golvmodeller. En eldstad i polyuretan måste vara utrustad med luftkanaler. För beklädnad används material som tål höga temperaturer. Loggen måste vara av lämplig storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstadens höjd ska motsvara rummets parametrar. Det är bäst att välja en köpt öppen spis med en tydlig kontur. Du måste vara extremt försiktig med ånga eller infraröd strålning. Det måste finnas tillräckligt med ledigt utrymme för batterierna … Det saltbaserade systemet anses vara det mest komplexa.

Eldstaden kan dekoreras med livlig inredning, som blommor i vatten, eller placeras bredvid ett bord med en vas och tidskrifter. Bukettens huvudsakliga funktion kommer att vara att mätta luften med syre.

Bild
Bild

Design

Det finns en enorm mängd stil och designalternativ för att dekorera dekorativa spisar. Den mest populära och utbredda är den klassiska konstruktionen av strukturer. Sådana modeller är i de flesta fall gjorda av röda tegelstenar. Fogarna mellan tegelraderna är färdiga med vit färg. Sådana modeller av härden passar perfekt in i det inre av rummet, gjorda i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att markera modellerna av eldstäder, vars yttre dekoration är gjord med keramiska eller marmorplattor. Denna design passar in i rokoko- eller barockstil. Visuellt ser sådana modeller av härden utsökta och dyra ut, så de passar perfekt in i ett stort rum med vackra möbler och utmärkt inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt alternativ för den yttre dekorationen av härden är med hjälp av modern dekorativ gips. Med modernt dekorativt gips kan du göra vilken eldstad som helst till ett konstverk. Tack vare en bred färgpalett, olika snygga inredningselement och mästarens rika fantasi kommer dekorationsspisen att vara ett utmärkt tillskott till inredningen i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att olika typer av eldstäder är indelade i fyra typer enligt deras arkitektoniska design:

  • Klassisk arkitektonisk stil kännetecknas av perfekta konturer. Naturligt trä, natursten och dess konstgjorda motsvarighet, liksom marmor, används för att dekorera och dekorera porten till den öppna spisen i form av bokstaven "P". Du kan sätta vaser och kandelabrar på den.
  • Eldstadsmodeller i lantlig stil … Härdportalen representeras av bokstaven "D". Ett särdrag hos sådana alternativ är närvaron av en trähylla ovanför eldstaden. Nästan alltid används porös sten för tillverkning av sådana strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Art Nouveau eldstad alternativ för andra våningen , kännetecknas av strikta konturer, förekomsten av ett minsta antal dekorativa element. Passar perfekt in i moderna rum. Placering kan vara precis som inramning.
  • Modeller av eldstäder tillverkade i Hi-Tech-stil … För dem används moderna byggfasta eldfasta material. De låter dig skapa originella och snygga modeller av dekorativa spisar.

Kaminhyllan kan vara på sidan. Du kan göra det själv. Beställningen kan vara vilken som helst. Använd kvalitetsmaterial för murverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Så du har bestämt dig för att komplettera ditt hem med en elegant och original spis.

Inledningsvis måste du bestämma för vilka ändamål denna design behövs:

  • Som dekoration i det inre av rummet. För dessa ändamål är en elektrisk eller biopeis perfekt. Du kan använda dessa modeller som en pålitlig och praktisk värmare i kallt väder.
  • För ytterligare uppvärmning av hemmet.
  • Som en komplett uppvärmning av rummet. I det här fallet kan du välja en öppen spis.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer önskad modell måste du noggrant studera de tekniska egenskaperna, noggrant väga alla för- och nackdelar med den kommande reparationen. Kaminmodellen du gillar ska vara praktisk, pålitlig och passar perfekt in i rummet. Installation och efterföljande drift av eldstaden bör inte skapa stora svårigheter.

Det är viktigt att bedöma din ekonomiska förmåga och området i rummet där strukturen kommer att ligga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett stort antal typer av eldstäder, alla skiljer sig åt vad gäller tekniska egenskaper och design. Det är ganska svårt att välja en lämplig, pålitlig, ekonomisk, snygg och original modell. Många bestämmer sig för att tillverka en öppen spis med egna händer, någon föredrar att köpa en färdig version av en dekorativ spis. I alla fall måste du tänka igenom alla detaljer i förväg. Först då kommer eldstaden att dekorera rummet och glädja sig åt sitt utseende och värme.

För att skydda golvet framför härden måste ett särskilt stativ finnas. Enligt experter är det värt att välja en enhet med maximal effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Den vedeldade spisen ger en speciell värme och komfort. Det är helt enkelt oersättligt för ett privat hem.

Bild
Bild

Elektriska modeller väljs ofta av lägenhetsägare.

Bild
Bild

Bio eldstäder är särskilt populära idag. Deras utmärkta utseende och imitation av en lägereld i huset passar många inredningsstilar.

Rekommenderad: