Design Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum I Ett Privat Hus (71 Foton): Hur Man Ordnar En Matsal Med En Hall I En Lantlig Trästuga?

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum I Ett Privat Hus (71 Foton): Hur Man Ordnar En Matsal Med En Hall I En Lantlig Trästuga?

Video: Design Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum I Ett Privat Hus (71 Foton): Hur Man Ordnar En Matsal Med En Hall I En Lantlig Trästuga?
Video: Villa Maria G 180 STP Gotland - 8 Rum och Kök 305 Kvm 2024, April
Design Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum I Ett Privat Hus (71 Foton): Hur Man Ordnar En Matsal Med En Hall I En Lantlig Trästuga?
Design Av Ett Kök Kombinerat Med Ett Vardagsrum I Ett Privat Hus (71 Foton): Hur Man Ordnar En Matsal Med En Hall I En Lantlig Trästuga?
Anonim

Förutom önskan att flytta bort från stadens liv och rörelse, finns det ytterligare en anledning att leva ut ur trånga förhållanden i viljan att bosätta sig i privata förortsbostäder. Genom att kombinera köket och vardagsrummet i ditt hem kan du komma närmare idealet i denna mening. Och det finns många alternativ för layout och design av ett sådant rum.

Bild
Bild

Modetrender

Kök-vardagsrummet är i huvudsak en studio. Modet för lokaler där vilans funktioner och ett arbetsområde för matlagning kombineras kom till vårt land från Amerika. Men på rysk mark har denna trend förvärvat särdrag. Om i USA nästan ingen mat lagas hemma, är det i vårt land en vardaglig process som sätter sina spår i vardagen i köket i kombination med vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ånga och dofter från mat tränger in överallt och drar in i klädseln, gardiner, kuddar och annat i vardagsrummet. Denna nackdel kan kompenseras genom att installera en kraftfull huva, men bara delvis. Bullret från grytor, knivar, väsande pannor, nyn från kylskåpet och andra hushållsapparater kan störa dem som har fullt upp med sin egen verksamhet i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat problem är att köket och matsalen är en sopkälla som oundvikligen dyker upp under matlagning, luncher och middagar i köket-vardagsrummet. För att förhindra att smulor, rengöringar och andra "biprodukter av livsmedelsliv" sprids ut i rummet måste rengöring göras mycket ofta.

Ett rum med matsal och kök har dock sina egna fördelar

  • Vardagsrummet och köket verkar visuellt större i avsaknad av en vägg mellan dem. Detta är särskilt tydligt om rummet är litet.
  • Köket, "inte låst i fyra väggar", låter dig lugnt placera all nödvändig utrustning och möbler på bekväma platser.
  • Det kombinerade utrymmet gör att du kan ta emot gäster med stor bekvämlighet. Det är lättare för värdinnan att hålla reda på barnen när hon under hushållssysslor kan se avkomman leka i rummet framför ögonen. Hon har också möjlighet att kommunicera med vuxna släktingar utan att avbryta hennes arbete.
  • Ett stort rum låter dig ge tillräckligt med utrymme för en matplats, där alla familjemedlemmar kan samlas bekvämt.
  • Kök-vardagsrummet ser moderiktigt ut. Designen i ett privat hus hjälper till att göra det mycket attraktivt och bekvämt i en stil som matchar materialet i hela byggnaden, till exempel trä, tegel och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Organiseringen av ett kök-vardagsrum är lämpligt både i ett måttligt lantligt hus och i ett stort, där det är viktigt att inte gå vilse i ledigt utrymme.

Subtiliteter i planering

Helst bör projektet i köket-vardagsrummet förutses redan innan hela huset byggs. Då kommer det att vara möjligt att på ett kompetent sätt skapa ventilation, fördela belastningen på stödkonstruktionerna, tillhandahålla det erforderliga antalet fönster i rummet med kombinerade funktioner. Du kan planera ditt kök-vardagsrum på flera sätt. Det enklaste är att placera ett kök på ena sidan av rummet och ett bord och stoppade möbler på den andra. Det är också bekvämt att dela in rummet i funktionella zoner med hjälp av en bardisk, en köksö eller en halvö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten beror på rummets konfiguration och yta . Vid tio till femton meter är det bättre att ordna möbler längs väggarna så att mitten förblir fri. Detta alternativ är lämpligt, till exempel i ett lanthus som inte låtsas vara inredningsglädje. På ett större område kan möbler delas in i separata "områden": på ett ställe för att organisera en lugn rastplats med en TV eller öppen spis som ett förenande element, i en annan - en matplats med ett långt eller runt bord, i en tredje - ett kök. I en mellanversion kan bardisken fungera som matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ytterligare teknik för zonindelning är användningen av valv eller balkar, skärmar, skjutbara paneler, färgseparation, användning av olika material i dekoration, användning av podier och skapandet av ett tak i flera nivåer. En båge eller balk kommer att betona isoleringen av köket, särskilt om det ligger i en nisch. Skärmar är ofta dekorativa. Deras bredd är två till tre gånger smalare än bredden på hela rummet. Om du gör det större blir det obekvämt att flytta mellan vardagsrummet och köket. Skärmar är oftast gjorda av bambu, trä eller plast. En mer solid struktur kan användas som förvaringsplats för köksartiklar eller en elektrisk spis kan byggas in i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett takskikt är ett utmärkt sätt att separera , dessutom kan du med detta tillvägagångssätt "leka" med olika efterbehandlingsmaterial och ursprungligen lösa frågan om belysning i olika zoner. Till exempel i ett trähus kan taket ovanför den del av rummet som överlämnats till vardagsrummet också vara av trä, vilket betonar strukturen i hela strukturen, och över köket används en beläggning för att dekorera den, som är lätt att rengöra - kakel eller sträcktak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få mycket luft i rummet lämnas ibland en del av taket utan överlappning. Då verkar vardagsrummet vara på vinden. Om fönster finns på sluttningarna är de en extra ljuskälla. I köket förblir taket oftast utan ändringar. Denna lösning fungerar särskilt bra i små och medelstora rum.

Golvbeläggningar i köket och vardagsrummet, även av praktiska skäl, måste användas annorlunda, för att inte tala om att avgränsa territoriet med det. För köket är kakel och linoleum av god kvalitet lämpliga, som är motståndskraftiga mot mekanisk belastning och är lätta att rengöra, och för vardagsrummet är det bättre att använda till exempel parkett. En mjuk matta eller matta kommer också att vara platsen här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Podiet är användbart för att markera olika områden . Till exempel, lyft kökshalvan på den. Själva podiet är bekvämt att använda som förvaringsplats för soffor och ottomaner. För en harmonisk separation med dekorativa tekniker kan du använda följeslagna tapeter eller dekorera väggarna i färger som passar bra med varandra, eller deras färg är nästan densamma, men ytans struktur är annorlunda (kakel och tapeter, till exempel). Vid delning av zoner är det viktigt att se till att stilens enhet upprätthålls i olika zoner. Det kan verkligen inte vara så att vardagsrummet är inrett i rustik stil och köket är i högteknologisk stil. Sådan disharmoni kommer att bli alltför uppenbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att betona det gemensamma med olika zoner med hjälp av enkla tekniker i form av att använda samma färg accenter, när till exempel möbler i ena halvan överlappar med nyanser av lampor i den andra. Ett stort hus med flera våningar öppnar upp obegränsade möjligheter för att ordna ett vardagsrum-kök. Utrymmet kan ordnas med en övergång mellan de två zonerna, vilket kommer att se helt naturligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För köket i sådana hus tilldelas ofta en plats i trappans område till andra våningen . Kökssatsen passar bra in i denna nisch. På ett rymligt område i ett trähus kan du enkelt hitta en plats för en lugn vila med en öppen spis. Det fungerar som en värmare, ett attraktionscentrum för gästerna, samtidigt som det är en märkbar design accent.

Bild
Bild

Om byggnaden har ett kök med en hall och ger tillgång till terrassen, blir det möjligt att organisera en matplats utomhus. Skjutbara glasdörrar mellan vardagsrummet-köket och terrassen i ett drag förenar båda utrymmena till ett.

Designtips

Kökets vardagsrums utformning beror till stor del på vilket material byggnaden är gjord av. I ryska verkligheter är det oftast en trästuga eller ett hus på landet av sådant material. Moderna efterbehandlingsalternativ låter dig designa ett kök-vardagsrum i vilken stil som helst så att inte ens en antydan till strukturella egenskaper återstår. Men bor utanför staden är det fortfarande bättre att betona den unika smaken av ett trähus. Om byggnaden är gjord av kalibrerade stockar är det lättare att inte dekorera väggarna alls, utan att använda strukturen i själva trädet för att skapa en speciell atmosfär av chaletstilen. Även om detta alternativ är för dem som gillar en intim skymning, eftersom det kan vara ganska mörkt i rum med träväggar.

Bild
Bild

Men i ett sådant vardagsrum kommer en öppen spis dekorerad med sten att bosätta sig . På hyllan kan du visa böcker, inramade fotografier och djurfigurer. Stora mattor (eller djurskinn) kommer att dyka upp på golvet. Möbler kan också vara färdiga med päls, läder eller ull. Ljus ger atmosfären intimitet och målningar på väggarna på temat natur kommer att komplettera följe. De mest lämpliga färgerna för ett kök i denna stil är röda, bruna eller gräsfärger. Hushållsapparater ska inte vara iögonfallande. Till exempel är det bättre att välja ett kylskåp inte i en traditionell vit färg, utan i ett trä- eller stålutseende.

Bild
Bild

För matsalen är det lämpligt att köpa fasta möbler - ett stort robust bord och tunga trästolar.

Du kan också utrusta ett kombinerat rum i lantlig stil. Möbler som kombinerar vita och bruna färger kommer att vara mycket lämpliga här. Det är bäst om det visar sig använda naturligt trä. Bilden kommer att kompletteras med textilier utan en antydan till syntet. Ljusa färger passar honom - blå toner, beige, sand, gul, mjölkchoklad. Ljusa nyanser kan användas för att skapa accenter.

Bild
Bild

För att dekorera köket-vardagsrummet i ekostil bör du välja glas, metall och trä . Möblerna är gjorda i enkla linjer. Det är att föredra att stänga fönstren med romerska persienner. Lätta gardiner kommer också till nytta. Du kan komplettera intrycket med hjälp av inomhusväxter och paneler av naturmaterial. De mest lämpliga färgerna är grönt, vitt och brunt. I ett kök-vardagsrum i denna stil bör en stor mängd ljus, främst naturligt, tillhandahållas.

Bild
Bild

Och även när det gäller ett trähus skulle det vara lämpligt att skapa en bild av ett rum i gammal rysk stil eller i ett medeltida slott. I ett sådant följe, användningen av plast (till exempel när man skapar fönsterramar och dörrar för tillgång till balkongen) och LED, är neonbelysning helt på sin plats. Det är bra om köks-vardagsrummet är utrustat med fönsterluckor, köksuppsättningen är gjord av rent trä och alla hushållsapparater är inbyggda i skåpen (en mikrovågsugn ser konstig ut i en sådan miljö).

Bild
Bild

I matsalen kan du installera ett robust stort bord och samma fåtöljer eller stolar . Det är bättre om trädet åldras (det finns speciella tekniker för detta). Sprickor och grovhet kommer att sätta invånarna i huset och gästerna på ett visst sätt. Möbler kan avslutas med träsniderier. Vanliga konstnärliga element i snidningen kan betona integriteten i hela bilden av köket-vardagsrummet. Det kommer att vara möjligt att ge rummet en speciell smak med hjälp av målning och broderi.

Bild
Bild

Små saker som dekorerade krukor och skärbrädor och handdukar med folkelement hjälper till att skapa en naturlig atmosfär. För att placera sådana livliga accenter kan du tillämpa ditt eget manuella arbete på detta eller beställa arbetet från mästarna. Älskare av klassikerna kan erbjuda ett rymligt kök-vardagsrum och hitta den mest fördelaktiga platsen för en elegant uppsättning stoppade möbler, kompletterade med kuddar och filtar. Det är bra att placera en ljus matta i ett sådant rum. Väggarna kan dekoreras med stuckatur.

Bild
Bild

Det är bättre att behålla det allmänna färgschemat i pastellfärger. För att dekorera golvet i vardagsrummet, välj parkett eller laminat. För köket - sten eller ljusa plattor.

Vackra exempel på inredningen

Kök-vardagsrummet, inrett i stil med en chalet eller rysk stil, kommer att vara ett bra ställe att spendera tid för hela familjen. Nackdelarna med mörkt trä kompenseras av den ursprungliga belysningslösningen i matsalen, liksom med hjälp av ytterligare ljuskällor.

Bild
Bild

Kombinationen av mörkt trä med kontrasterande element i köket och vardagsrummet betonar finishens naturliga konsistens. Matsalen är åtskild från resten av rummet med en rejäl rygg i soffan. Vid matbordet i en sådan matsal kan du spendera timmar med te och prata.

Bild
Bild

Det är bekvämt att göra en praktisk skinnsoffa, kompletterad med en uppsättning soffbord och ett sängbord i originaldesign, som det centrala elementet i rummet i ekostil. Köksuppsättningen är utformad på det vanligaste sättet. Bardisken och matgruppen med ett runt bord ger mat åt matsalen.

Rekommenderad: