Interiör I Ett Kombinerat Kök I Ett Privat Hus - Designidéer För Dekoration (51 Foton): Alternativ Med Ett Vardagsrum I En Lantlig Trästuga

Innehållsförteckning:

Video: Interiör I Ett Kombinerat Kök I Ett Privat Hus - Designidéer För Dekoration (51 Foton): Alternativ Med Ett Vardagsrum I En Lantlig Trästuga

Video: Interiör I Ett Kombinerat Kök I Ett Privat Hus - Designidéer För Dekoration (51 Foton): Alternativ Med Ett Vardagsrum I En Lantlig Trästuga
Video: Så skapar du en ny stil hemma, Regeln om tre, Inredning, Andrea Brodin 2024, April
Interiör I Ett Kombinerat Kök I Ett Privat Hus - Designidéer För Dekoration (51 Foton): Alternativ Med Ett Vardagsrum I En Lantlig Trästuga
Interiör I Ett Kombinerat Kök I Ett Privat Hus - Designidéer För Dekoration (51 Foton): Alternativ Med Ett Vardagsrum I En Lantlig Trästuga
Anonim

Ditt eget hem öppnar stora möjligheter för inredning. Individuella layouter och rymliga rum gör det möjligt att översätta alla designidéer till verklighet, men trots närvaron av en anständig mängd kvadratmeter föredrar de flesta husägare att ytterligare utöka utrymmet och göra rummen ljusare. Därför kan du i ett privat hus ofta hitta både zonindelning och kombinationen av lokaler.

Den mest populära planeringsmetoden anses vara ett kombinerat kök med ett vardagsrum eller med en hall; kombinationen av en matlagningszon med en matsal ser också bra ut i inredningen.

Ett sådant arrangemang gör huset mysigt och bekvämt, och köket blir en idealisk plats för vänliga och familjesammankomster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Interiören i ett lanthus, där köket kombineras med andra vardagsrum, beror på rummets yta och form. Samtidigt placeras platsen där matlagning planeras mot väggen, och en möbeluppsättning är också installerad där. Som regel är modulerna arrangerade i en L-form eller i rad. I en tvåvåningsbyggnad med en trappa kan köksskåp installeras i en nisch under strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra husets design både snygg och funktionell rekommenderas att använda följande typer av arrangemang:

  • Ordna matbordet och arbetsytan över stora ytor.
  • Komplettera små bord med en bardisk. Detta gör det möjligt att inte bara avgränsa köket vackert, utan också skapa bekväma förutsättningar för snacks eller snabb frukost.
  • För ett rymligt rum är ett kök med en ö lämpligt. Således kommer rummets funktionalitet att expandera och det kommer att finnas en plats för förvaring av köksredskap och utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För ett stort utrymme är det bäst att använda ett interiör där matlagningsområdet ligger i mitten, och på sidorna kommer det att harmoniskt komplettera vardagsrummet eller matsalen.
  • Att skapa en matplats vid fönstret hjälper till att skapa en riktig känsla av mys. I detta fall bör avståndet från arbetsbordet till spisen vara litet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte störa bekväm vila och eliminera utseende av matlukt måste området i vardagsrummet och köket placeras på distans

Du kommer också att behöva oroa dig för närvaron av ett ventilationssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

Designen av ett modernt kök innebär oftast att kombinera det med vardagsrummet. För att göra detta, demontera väggarna och få ett stort rum med två zoner, som skiljer sig åt i funktionalitet, men måste vara i harmoni med varandra. För att göra interiören modern är det kombinerade rummet utformat för att matcha samma stil. Det vill säga vanliga dekorativa element används och ytor är färdiga i samma palett.

Det är också tillåtet att använda en kombination av stilar i rummet, men detta bör göras med måtta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma det faktum att designen i varje zon kommer att kännetecknas av sina egna individuella egenskaper. Till exempel väljs efterbehandlingsmaterial för köket som är praktiska och som inte kräver komplext underhåll, men de kommer inte att kunna se vackra ut i vardagsrummet. I denna situation måste du applicera en harmonisk kombination i textur och färg.

Som regel köps material i neutrala färger för att dekorera tak, väggar och golv, och för att få in originella anteckningar och färger i inredningen fylls rummet med ljusa textilier och möbler. Om rummet dessutom är inrett med ljusa nyanser förenklas ytterligare val av paletten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrasterande möbelklädsel, läggning av ett färgat förkläde eller dekorativa element hjälper till att lägga till ljusa färger i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest fashionabla alternativet för hus på landet är ett kombinerat kök, inrett i klassisk stil. Ett sådant rum kännetecknas av ljusa och mörka nyanser av dekoration, liksom dekorationer av naturligt trä, glas och metall. Om ägarna föredrar lantlig stil för design, måste utrymmet fyllas med rustika motiv.

Smidda ljuskronor, stora ekmöbler och djurskinn lämpar sig väl för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller moderna typer av interiörer är de de mest populära. Tack vare moderniteten förvandlas det moderna köket till husets centrala område och kännetecknas av komfort och hög funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsmetoder

Huvuduppgiften vid utformningen av ett kombinerat kök är inte bara att behålla en enda stil, utan också att kompetent dela in utrymmet i zoner så att de inte går vilse mot den allmänna bakgrunden och inte går ihop med varandra. För att göra detta, använd olika zoneringsmetoder som låter dig visuellt markera ett visst område i rummet.

De vanligaste typerna av rymdindelning är:

  • Bjälkar, gipspelare, valv. De används i hus med höga rum.
  • Utdragbara garderober, modulära skiljeväggar och tygskärmar gör att du kan isolera två områden åt gången, till exempel när du behöver skydda vardagsrummet från buller och matlukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tak på flera nivåer. Traditionellt separeras köket av lägre strukturer med stark belysning, och viloplatsen är dekorerad med originalkompositioner med reglerande ljuskällor.
  • Golv. Kokområdet är dekorerat med sten- eller keramikplattor, och hallen är dekorerad med mjuka mattor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bardisken är ett utmärkt val för små utrymmen.
  • Nisch. Det är installerat i en vägg eller på platsen för ett gammalt skafferi, som "förstörde" layouten på rummen. Det är rationellt att fylla ett sådant utrymme med en U-formad köksuppsättning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående zonmetoder kan du tillämpa andra originalidéer. Det viktigaste är att den allmänna stilen inte går förlorad i rummet, och skiljestrukturerna passar harmoniskt in i interiören.

Belysning

Korrekt belysning spelar en enorm roll i utformningen av ett kombinerat kök med vardagsrum eller matsal. För ett rekreationsområde ska det vara mörkt, medan matlagningsområdet tvärtom kräver mycket ljus.

Därför försöker de i moderna layouter fylla arbetsområdet med artificiell belysning så mycket som möjligt, och i matsalen placerar de lampor med justering så att du när som helst kan skapa en lugn och mysig atmosfär.

Bild
Bild

Mycket i inredningen beror också på fönstrenas placering. Därför, om möjligt, är matlagningsplatsen inställd nära fönstret. Detta kommer också att hjälpa till att lösa problemet med luftväxling. I detta fall bör arbetsområdet ligga på samma nivå som fönstret. För detta köps bord av standardstorlekar, vars höjd inte överstiger 85 cm.

Om fönsteröppningen är lägre än bordet, är det nödvändigt att bygga om, eftersom bordsskivan kommer att störa radiatorernas funktion.

Bild
Bild

Installation av tak på flera nivåer är också ett bra alternativ. I mitten av strukturen kan du installera en stor ljuskrona och utrusta dekorationens kanter med strålkastare. Dessutom är de flesta köksapparater utrustade med belysning, vilket kommer att kompensera för bristen på ljus.

Bild
Bild

Alternativ för trähus

Ofta är förortsbostäder byggda av en stock eller bar. Det är väldigt enkelt att dekorera interiören i ett trähus, särskilt när det gäller att avsluta ett kombinerat kök med vardagsrum eller matsal. För att bevara träets naturlighet och skönhet i designen rekommenderas att dekorera alla typer av ytor med naturmaterial. De obligatoriska möblerna i detta rum kommer att vara stolar i massivt trä, ett stort ekbord, samt korgvaser och krukor. För interiören är det bäst att välja en klassisk stil eller ett land.

Bild
Bild

I sådana hus kombineras köket oftast med andra rum när bottenvåningsytan är liten och kräver utbyggnad av utrymme. Därför är det oönskat att använda olika typer av skiljeväggar vid zonindelning av ett rum, eftersom de döljer trädets skönhet. Interiören måste vara öppen och fri från onödiga dekorativa element.

Ibland fungerar förortsbostäder som ett sommarboende därför är den uppförd liten. Du kan också spara trånga rum från brist på plats genom att kombinera köket med hallen. Som ett resultat blir rummet mer rymligt och bekvämt. I denna design rekommenderas att använda runda möbler och zonindelning med en bardisk. För att göra interiören snygg och "varm" måste utrymmet fyllas med inredningsartiklar med ett naturligt tema.

Rekommenderad: