Eldstadskärm (43 Bilder): Högt Skyddande Nätstängsel, Designalternativ RGR C31206AGK, Eldstadsspjäll På Sommaren

Innehållsförteckning:

Video: Eldstadskärm (43 Bilder): Högt Skyddande Nätstängsel, Designalternativ RGR C31206AGK, Eldstadsspjäll På Sommaren

Video: Eldstadskärm (43 Bilder): Högt Skyddande Nätstängsel, Designalternativ RGR C31206AGK, Eldstadsspjäll På Sommaren
Video: Bygg en växtvägg - Trädgårdshacks med GardenR 2024, Maj
Eldstadskärm (43 Bilder): Högt Skyddande Nätstängsel, Designalternativ RGR C31206AGK, Eldstadsspjäll På Sommaren
Eldstadskärm (43 Bilder): Högt Skyddande Nätstängsel, Designalternativ RGR C31206AGK, Eldstadsspjäll På Sommaren
Anonim

Ingen anser eldstäder som en lyx och ett tecken på aristokrati. Nu har alla råd med en öppen spis i huset och till och med i lägenheten. Detta dekorativa element kan dock vara en källa till stor fara, det är fortfarande en öppen eld. Därför är det viktigt att installera skyddsskärmen i tid, efter att ha valt den korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionell

Den rätta kaminen är en multifunktionell design.

Det bör utföra följande funktioner:

Säkerhet - Det här är den viktigaste punkten som bör övervägas först. Öppen eld kan orsaka mycket skada och äventyra lokalerna och människors liv. Dessutom är eldstaden av stort intresse för barn och husdjur. Varje vårdslös handling kan orsaka irreversibla konsekvenser. En skyddande öppen spis fungerar som en barriär för lågor och gnistor som utgår i olika riktningar. Sannolikheten för en farlig situation i detta fall minskar avsevärt eller till och med reduceras till noll.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Effektivitet användningen av termisk energi ökar avsevärt. Detta underlättas av uppvärmningen av skärmens metall / gjutjärn och ytterligare överföring av denna värme till rummet. Detta tillstånd gör det skyddande elementet till en effektiv värmare.
  • Estetisk skönhet - en integrerad funktion av öppen spis skärmar. Nu är de gjorda av ett stort utbud av material, dekorerade på olika sätt och presenteras i de mest ovanliga formerna. Varianterna av dessa strukturer kommer att diskuteras i artikeln nedan. Ofta är det skärmen som är den avgörande faktorn för att välja design och form på hela eldstadskompositionen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna hantverkare har anpassat ett stort antal material för att skapa kaminer.

När du väljer en design måste du först bestämma materialet:

  • Brons har en naturlig elegans, ger skärmarna en sofistikering och gör det enkelt att passa in i vilken inredning som helst. Sådant material kommer aldrig att förlora sin relevans.
  • Profiljärn är ett prisvärt alternativ som ser bra ut i olika interiörer, ger anständigt skydd, är hållbart och flexibelt.
  • "Superizol" produceras i Danmark. Det är ett modernt material som tål höga temperaturer, är lätt och har bra hållfasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Finmaskigt metallnät är ett enkelt, prisvärt alternativ som ofta väljs för DIY -skärmar. Sådant material är immun mot höga temperaturer, tål stark värme väl, hindrar inte värmecirkulationen.
  • Värmebeständiga plattor kan liva upp interiören och ge rätt stämning. För att fixa det måste värmebeständigt lim användas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kombinationen av flera material i ett element gör det möjligt att göra designen dyr och ovanlig. Om du fortfarande väcker en komplex komposition till liv, blir det svårt att ta ögonen från skärmen och eldstaden som helhet.
  • Värmebeständigt glas ger en hög skyddsnivå och låter dig beundra elddansen utan att skapa hinder för detta. Målat glaselement ser magiska ut, varifrån rummet fylls med färgglada levande färger. Denna skönhet döljer en betydande nackdel - fördröjningen av termisk strålning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelsemetod

Eldstadskärmar kan göras på olika sätt, vilket också avgör deras klassificering och påverkar användarens val.

Det finns tre huvudalternativ:

Svetsning gör att tråden eller stavarna, böjda enligt skissen, kan förvandlas till ett pålitligt eldstadsgaller av hög kvalitet. Beståndsdelarna är sammanflätade och svetsade vid kontaktpunkterna. Denna metod väljs ofta för egenproduktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gjutning brukar innebära användning av gjutjärn. Denna process är mer komplicerad än den föregående, men det kan mycket väl göras hemma. Färdiga produkter skiljer sig inte åt i hög kostnad, även om praktiska och tillförlitliga är på en hög nivå.
  • Smide - det svåraste sättet, sådana produkter är dyrare. Smide kan vara varmt eller kallt. Det första alternativet väljs för att skapa massorder. Den kalla metoden är bättre för individuell beställning. Det ger mästaren mer frihet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Material är inte den enda faktorn som bestämmer klassificeringen av kaminer.

Dessa element kan också ha olika design och storlekar:

Inbyggda stationära element är ett stycke med eldstaden. De är inte avtagbara, men kan utrustas med en hopfällbar skärm, vilket är bekvämare under drift. När spisen inte används, till exempel på sommaren, kan skärmen tas bort och lämna en vacker bas runt spisen

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kompositskärmar är flera lokala paneler och säkra stöd som stöder dem. Det finns ingen enhetlig yta här. En halvcirkel skapas från panelerna runt eldstaden, vilket ger pålitligt skydd.
  • För kombinerade varianter kan ett annat antal klaffar användas. De är fixerade på gångjärn. Sådana strukturer är rörliga, snabbt och enkelt vikta och kräver inte mycket lagringsutrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rutnät

Rutnät är värda att nämnas separat. Dessa mönster är en av varianterna av integrerade skyddande öppen spisskärmar. Det finns tillräckligt med modeller på marknaden, men ändå är de ofta skräddarsydda.

De mest relevanta är multifunktionella modeller med höjdjusteringsfunktion. Denna fördel gör designen mångsidig. Den speciella utformningen av persienner gör det enkelt att stänga / öppna skärmen beroende på situationen.

När du köper ett nät måste du noggrant undersöka det för skador.

Den minsta bristen sticker starkt ut och förstör hela bilden, oavsett plats och gallerområde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Utbudet av skyddskonstruktioner för eldstäder är stort, vilket gör att du kan välja en modell på många sätt, inklusive i enlighet med den valda stilen och interiören.

Dessutom, om sortimentet inte tillfredsställer dig, kan du använda tjänsten för att skapa en skräddarsydd skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstadskärmar skapas i följande stilistiska riktningar:

  • Modeller med prydnader, plottelement och basreliefer i inredningen får ett distinkt utseende och sätter lämpliga accenter. Sådana element måste väljas med omsorg, de kommer inte att vara harmoniskt inskrivna i varje interiör.
  • Klassiska skärmar och rokokoelement av mässing och brons sticker ut från resten av modellerna. Dessa material är särskilt relevanta i de angivna stilistiska riktningarna. Beroende på konstruktion och design kan skärmarna vara original eller fasthållna, uttrycksfulla eller lakoniska.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Målat glasskärmar ser underbara ut i nästan alla interiörer. Om det finns speglade, polerade ytor och metallföremål i rummet, reflekteras eldens reflektioner i dem och skapar en magisk effekt.
  • Högteknologisk stil kommer bäst att förmedlas i en glaskompositskärm. De mest iögonfallande gångjärnen kommer att vara lämpliga och ännu bättre dolda eller förklädda. Minimalism i en speciell design är huvudvillkoret som måste observeras i varje detalj.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modernitet förmedlas bäst i platta figurer. Detta innebär att skärmen ska väljas med platta paneler, vertikala stolpar och horisontella gångjärn. Ljusa färger är en förutsättning för en Art Nouveau -skärm

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

För att göra rätt val av en eldstadskärm måste du följa enkla regler.

  • Designen väljs i enlighet med brandboxens dimensioner. En för stor skärm kommer att se skrymmande ut och förstöra utseendet på eldstaden och rummet som helhet. En liten design kommer att få ett absurt utseende, dessutom kommer den inte att kunna ge önskad skyddande effekt.
  • Nu bestämmer vi materialet. Det ska harmoniskt passa in i det inre av rummet och motsvara den valda stilen på eldstaden. Du måste också bestämma om värme kommer från eldstaden. Om denna punkt inte är viktig för dig kan du stanna vid värmebeständigt glas. Annars är det bättre att välja en metallnätskärm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid användning av vedstockar / briketter med hög värmeavledning som bränsle behövs en mycket tillförlitlig skärm som måste installeras i strikt överensstämmelse med säkerhetskraven

Temperaturen i eldstaden kan stiga upp till 800 grader, vilket lätt kan orsaka brand för föremål i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över tillverkare och modeller

Utbudet av skyddande skärmar är stort, det är mycket svårt att studera det fullt ut. Men det finns flera värdiga tillverkare och de mest attraktiva modellerna som det inte är synd att ägna tid och uppmärksamhet åt.

Ragar Company ursprungligen från Italien, producerar hon ett stort antal tillbehör som är nödvändiga för ägarna av eldstäder. Företaget har förtjänat sympati för användare från många länder. Detta beror på hög kvalitet, brett sortiment, utmärkt prestanda, olika stillösningar. Till exempel är RGR C31206AGK -modellen gjord i klassikerns bästa traditioner, och RGR C01914AGK -skärmen kommer framgångsrikt att passa in i barockstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alex bauman är ett kinesiskt företag som uppvisar förvånansvärt hög kvalitet. Dessa produkter är prisvärda, har rik funktionalitet och är mycket pålitliga. Det är inte för ingenting som vi har utpekat detta företag från alla kinesiska tillverkare.

Rekommenderad: