Kaskadkronor (53 Bilder): Kristallvattenfallsmodeller Med Hängen För Högt I Tak Och Trappor

Innehållsförteckning:

Video: Kaskadkronor (53 Bilder): Kristallvattenfallsmodeller Med Hängen För Högt I Tak Och Trappor

Video: Kaskadkronor (53 Bilder): Kristallvattenfallsmodeller Med Hängen För Högt I Tak Och Trappor
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Kaskadkronor (53 Bilder): Kristallvattenfallsmodeller Med Hängen För Högt I Tak Och Trappor
Kaskadkronor (53 Bilder): Kristallvattenfallsmodeller Med Hängen För Högt I Tak Och Trappor
Anonim

Belysningsenheter i interiören spelar en av de viktigaste rollerna. Med hjälp av dessa detaljer kan du ge atmosfären en eller annan stil och sätta tonen för ensemblen. Om du vill köpa en lampa som bland annat kommer att utföra en dekorativ funktion, bör du titta närmare på spektakulära kaskadkronor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag säljer belysningsbutiker ett stort utbud av olika ljuskronor. Du kan välja det perfekta alternativet för en interiör i vilken stil och färg som helst. Kännare av eleganta och festliga miljöer är mer benägna att välja attraktiva kaskadkronor.

Dessa produkter är konformade belysningsarmaturer monterade på en rund eller fyrkantig bas. Vanligtvis består kaskadbelysningssystem av eleganta kaskadsträngar av kristall eller klart glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Längden på trådarna för kaskadkronor är olika. I vissa fall liknar de till och med ett litet vattenfall. Det finns dock också vassare modeller med stora nivåövergångar.

Dessa spektakulära belysningsarmaturer kombinerar lyx och elegans. Med hjälp av en kaskadkrona kan du diskret komplettera interiören. Det är också möjligt att tilldela enheten rollen som ett ljust dekorativt element som accentuerar uppmärksamhet.

Det främsta kännetecknet för kaskadarmaturer är deras flerlagersstruktur . Lejonandelen av modeller har tre eller fler nivåer. Sådana belysningsanordningar förbrukar alltid mycket material, vilket förklaras av deras flerskiktiga karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är kaskadkronor stora i storlek. De är endast lämpliga för lägenheter med högt i tak. Det rekommenderas inte att installera sådana belysningsenheter i små rum, eftersom de visuellt kan göra dem ännu mindre.

Moderna kaskadkronor är utrustade med olika armaturer. Tack vare en mängd olika enheter kan du justera upphängningens höjd och avståndet från ljuskronans bas till takytan.

Som med alla interiörartiklar har kaskadlampor sina nackdelar. Först och främst är de ganska svåra att ta hand om. Detta beror på det faktum att sådana enheter innehåller ett stort antal små och ömtåliga element. Att ta bort damm och smuts från varje del kan ta mycket tid och ansträngning . Naturligtvis kan du fylla på med en speciell spray som underlättar processen att rengöra ömtåliga hängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter är upprörda högt pris kaskade ljuskronor. Kristallkonstruktioner är särskilt dyra. Prispolicyn för sådana belysningsanordningar beror också på de höga råvarukostnaderna vid tillverkning av en modell. Det höga priset för sådana produkter motiveras dock fullt ut av den fantastiska effekt som flerskiktskronor skapar i inredningen.

Det rekommenderas inte att installera sådana enheter i hem med små barn. Om ett barn vidrör en komplex och ömtålig struktur med leksaker eller en boll, kan det skadas allvarligt och tappa presentationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Vackra lampor med kaskader är olika. De är utrustade med olika typer av fästelement och dekorativa element. Följande typer av kaskadlampor skiljer sig beroende på typ av fastsättning på taket:

  • Upphängd . Ljuskronor med sådana fästelement fästs i taket med en speciell stark kabel. Dess längd kan vara mycket olika. Det finns också mer funktionella modeller där kabelns längd kan justeras efter eget tycke. Oftast vänder sig ägare till stora hus och privata hus till sådana alternativ.
  • Tak . I sådana produkter är basen fäst vid takets yta. Takkaskadkronor ser mer kompakta ut. Du kan hänvisa till sådana modeller även om bilderna i rummet inte är för stora.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trappalternativ . Dessa typer av ljuskronor finns oftast i privata hus med flera våningar. Flerlagrade trappmodeller skapar en fantastisk kristallvattenfallseffekt i utrymmet som skapas av trappstångens krökning. Som regel har sådana enheter mycket långa avstängningar. Det finns modeller utrustade med kristall- eller glaskedjor över 2 meter långa.

Exemplen där hängen bildar en vacker spiral, som upprepar räckenas form, ser särskilt eleganta och raffinerade ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kaskadarmaturer kan också ha olika baser:

  • Några av de vanligaste är lampor med runda baser . Dessa ljuskronor är klassiker. De har ofta vackra spegelytor dekorerade med lysdioder i olika färger. Runda baser ser särskilt organiska ut i armaturer med få stora hängen.
  • Det finns också alternativ med fyrkantiga baser . Dessa delar är bäst lämpade för apparater med trådar arrangerade i en nivå. I flerlagerskaskader är dessa skrov lämpliga när det finns märkbara övergångar mellan nivåerna och när varje nästa nivå är mer blygsam än den föregående.
  • För inte så länge sedan dök intressanta ljuskronor upp på marknaden med långsträckta baser . Sådana modeller ser särskilt attraktiva ut i progressiva interiörer. Men om hängen i dessa enheter är ordnade i rad kan de vara smalare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan utsökta kaskadkronor vara enstaka eller flera nivåer. Flerlagersprover är som regel strukturer med flera nivåer. Enplansmodeller är mer kompakta och kan installeras även i rum med lågt i tak.

Dessa spektakulära belysningsarmaturer kompletteras med hängen i olika former:

Modeller med hängen ser snygga och snygga ut i form av en boll . Sådana detaljer finns oftast i eftermonterade armaturer. Hängen i form av en kran är unika. Utåt liknar dessa element droppar. Trenden med designmode är lampor där hängen är gjorda i form av en pyramid (triangel).

Bild
Bild
  • Oftast kedjor med upphängningar i armaturer med kaskader installeras längs en speciell bana. I vissa modeller är dessa element gjorda i form av raka fallande trådar, medan de i andra är mer graciösa och krökta element.
  • Produkter där hängen omges av ett extra lager av trådar … Oftast är de längre än de yttre delarna.
  • En speciell plats på marknaden för belysningsenheter upptas av modeller där kaskaden upprepar det charmiga fontänen sipprar , placerade i form av välvda delar som kommer från basens centrala del. Dessa alternativ är klassiker. De är ofta utrustade med stora kristall- och glasdelar i ändarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa unika belysningsarmaturer ser harmoniska ut i många ensembler. Särskilt värt att notera är det organiska arrangemanget av kaskadkronor i Art Nouveau, Art Deco eller klassiska interiörer.

Föremål som detta kan föras in i en modern techno -ensemble. För dessa miljöer är armaturer med kromhus de bästa alternativen.

Material (redigera)

Fästdon av flerskiktade ljuskronor är gjorda av metall, plast eller annat material stiliserat som naturligt trä. Hängen till sådana belysningsartiklar är gjorda av:

Kristall. Detta material är ett av de dyraste och lyxigaste. Kristallelement kommer att glädja ägarna med sina unika ljusflöden. Ofta kompletteras ljuskronahängen med kristallfärgade figurer som skapar ett intressant ljusspel

Dekorativ sten. Detta material används också ofta vid tillverkning av armaturhängen. Dekorstenen kan ha olika färger, vilket påverkar skuggan av ljusstrålarna som kommer från enheten

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast. Kaskadkronor med plasthängen tillhör budgetklassen. De skiljer sig inte i vackra nyanser, men de presenteras i en rik färgpalett

Glas. Glashängen är bland de vanligaste och populäraste. Detta material skapar ett mjukt och lugnt ljusspel

Ädelstenar och halvädelstenar. Flerlagerskronor med sådana hängen är väldigt dyra och ser riktigt snygga ut

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Några av de mest populära och kända tillverkarna av kaskadkronor inkluderar:

  • Chiaro -märke från Tyskland. Sortimentet av denna tillverkare representeras främst av stora takmonterade enheter. Märket producerar också ultramoderna modeller med fjärrkontroll.
  • ST Luce från Italien. I armaturerna från denna tillverkare betonas vackra nivåer av specialtätningar på hängen. Märkets sortiment innehåller fantastiska bitar med massor av trådar och lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Maytoni. Detta företag tillverkar klassiska ljuskronor i flera nivåer. Som regel är de stora i storlek.
  • Favorit. Detta märke producerar mer moderna bitar med original och ovanliga hängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en vattenkrona ska närma sig ansvarsfullt. Så modeller med öppna eller transparenta nyanser kan visuellt utöka utrymmet. Denna effekt är särskilt relevant för en hall eller hall. Om du behöver minska utrymmet visuellt bör du plocka upp en ljuskrona i form av en boll. Sådana modeller köps oftare för sovrum och barnrum.

För att begränsa utrymmet rekommenderas att du använder alternativen med en bred topp och en smal botten. För en trappa (trappa) är det bättre att välja en ljuskrona med långa hängen (2-4 m).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

Du kan rengöra ljuskronan genom att demontera den helt. När du har tagit bort enheten måste alla delar tvättas noggrant i tvålvatten. Du kan tillsätta lite pulver eller ammoniak till lösningen. Då måste du låta ljuskronan torka och hänga på plats. Denna metod för rengöring av armaturen är ganska mödosam, men effektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten kan rengöras utan demontering. Idag säljer många butiker speciella kristallrengöringsspray. De behöver inte tvättas av materialets yta, och de sprutas på den hängande ljuskronan.

Vackra interiörer

En charmig kaskadkrona med runda glashängen, installerad i en fyrkantig taknisch, kommer att komplettera vardagsrummet med skarpa vita väggar och beige parkettgolv. Placera i ett sådant rum en vit vävd soffa, ett vitt soffbord och två ljusa, rundade creme brulee -stolar.

Lägg en ljusbeige, hög hög matta på golvet och späd den vita färgen med en stor mörk målning på en av väggarna.

Bild
Bild

I en ljus matsal med ett mörkt chokladbord och kantiga kaffefärgade stolar kan du hänga upp en avlång ljuskrona med många tunna kedjor och små runda hängen. Komplettera interiören med levande växter i vita vaser (plats i hörnen av rummet), en tavla i blått och vitt på väggen bakom uppsättningen och en mjuk gråblå golvmatta.

Bild
Bild

Ett stort lyxigt sovrum med vitt tak, randiga väggar i pastellfärger och ett brunt golv kommer att se spektakulärt ut med en stor hängande ljuskrona med massor av kedjor och hängen som bildar en frodig kon. Sätt i ett sådant rum en ljusbrun säng med vita sängkläder, en vit soffa med träben, ett vitt toalettbord och vita sängbord nära kajen. Avsluta interiören med chokladgardiner på fönstren och på väggen bakom sängen.

Bild
Bild

En spektakulär hängande ljuskrona med massor av runda hängen och en avlång bas kan hängas i en studiolägenhet ovanför matplatsen med ett ovalt ljusbord och stolar, kompletterat med mjölkiga läderöverdrag.

Bild
Bild

I det ursprungliga vardagsrummet i pastellfärger med tak i flera nivåer kommer en ljuskrona med rund bas och stora glashängen att se attraktiv ut. Placera en beige hörnsoffa med rundade former i ett sådant rum, mittemot det - ett glas soffbord, ett litet ljusskåp med en TV och golvvaser med levande växter.

Bild
Bild

En liknande ljuskrona modell hittar sin plats ovanför en grå vävd hörnsoffa och ett träbord i ett rum med vita väggar och tak. Placera en rund ottoman, en vit fåtölj bredvid de stoppade möblerna och lägg en grå matta på golvet.

Rekommenderad: