Stora Ljuskronor (59 Bilder): Taklampor För Det Andra Ljuset Och Högt I Tak, Runda Och Platta Modeller Med Stor Diameter

Innehållsförteckning:

Video: Stora Ljuskronor (59 Bilder): Taklampor För Det Andra Ljuset Och Högt I Tak, Runda Och Platta Modeller Med Stor Diameter

Video: Stora Ljuskronor (59 Bilder): Taklampor För Det Andra Ljuset Och Högt I Tak, Runda Och Platta Modeller Med Stor Diameter
Video: chandelier details 2024, Maj
Stora Ljuskronor (59 Bilder): Taklampor För Det Andra Ljuset Och Högt I Tak, Runda Och Platta Modeller Med Stor Diameter
Stora Ljuskronor (59 Bilder): Taklampor För Det Andra Ljuset Och Högt I Tak, Runda Och Platta Modeller Med Stor Diameter
Anonim

Armaturer, förutom huvudfunktionen - att förse lokalerna med tillräcklig belysning, spelar rollen som ett dekorativt element. Det mest slående exemplet är stora ljuskronor: de är värda att uppmärksamma först och främst ägare av högt i tak. När du väljer en belysningsenhet är det viktigt att ta hänsyn till möbelstilen, utformningen av rummet själv och personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Enligt metoden för fastsättning på taket är ljuskronor uppdelade i två typer:

  • Klassisk . De hänger vanligtvis på en krok och är vanligtvis stora i storlek. Ofta är det de som blir centrum i inredningen, vilket ger designers nästan obegränsade möjligheter, tack vare olika typer och former.
  • Tak . Fästs direkt på takytan, oftast rund och plan. Sådana modeller används ofta i minimalism och högteknologi.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av ljuskronor beroende på stil:

  • Klassisk är gjord av kristallelement anslutna genom festligt smide. Det ser väldigt högtidligt ut. Ursprungligen användes ljus istället för lampor. Storleken på ett sådant verk var enorm - upp till sex meter, vilket gjorde ljuskronan tung och farlig om hela strukturen föll.
  • Ljuskronor art nouveau har flera nyanser, vanligtvis gjorda i form av växter (till exempel en öppen tulpan, lilja), kan vara flerfärgade. Ljuskronor av "Favril" mångfärgat glas ser lyxigt ut av Louis Tiffany själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Japanska ljuskronor tillverkad med naturmaterial - bambu, trä, papper. De är enkla, har en strikt geometrisk form. Perfekt för sushibar, hus på landet.
  • Minimalism och högteknologi taklampor ignorerades inte heller. Det finns inget överflödigt här - metall, plast, glas. Strikta former och naturligtvis funktionalitet.
  • Land och Provence i utformningen av belysningsanordningar är dessa trä, primitivt glas, naturliga tyger, enkelt smide. Tidigare i byarna gjorde ägaren själv möbler, hushållsartiklar och hans fru dekorerade allt detta; därför ser sådana lampor ut "hemma", original och skapar en speciell komfort. Det finns nästan inga begränsningar: om du vill - i stil med en ukrainsk gård, om du vill - i en rysk eller fransk by.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Valet av ljuskrona påverkas av valet av rummet där belysningsarmaturen ska placeras.

Vardagsrum

I hallen är det mottagning av gäster, fester. Det här är platsen där hela familjen träffas. Som regel är detta det största rummet i en lägenhet eller ett hus, vilket innebär att du har råd med en lampa med stor diameter eller väljer flera om rummet är uppdelat i zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bättre att göra två eller tre belysningslägen för att dämpa ljusstyrkan ibland. Och, naturligtvis, diskutera valet med dina nära och kära, försök att ta hänsyn till allas åsikt, eftersom det mesta av tiden spenderas i vardagsrummet.

Sovrum

En plats att vila och sova, där ljuset ska vara mjukt och irriterande. Bättre att skaffa en dimmer (slät regulator). Den kan väljas som fjärrkontroll och fjärrstyra belysningen utan att gå upp ur sängen. På grund av den stora mängden textilier samlas mycket damm i sovrummet, så det är bättre att överge apparater som använder tyg och papper.

Bild
Bild

Barn

Först och främst är säkerheten viktig. Ta bort tunt glas, långa hängen, tunga konstruktioner och "nej" till våningslampor. Men färgerna och modellen kan varieras: från de mest känsliga till otroligt roliga. Rådgör med din bebis, kanske har han några önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korridoren

Här bildas det första intrycket av bostaden, det finns ingen anledning att vara lat med valet av belysningselement. Men som regel är hallen i ryska lägenheter liten, så välj en smal lång ljuskrona eller något kompakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Ljusa funktionella lampor klarar sig utan onödiga detaljer, för det här är faktiskt värdinnans arbetsområde. Det är en annan sak om köket har en stor matplats. Du kan placera en stor ljuskrona (till exempel i lantlig stil) ovanför bordet och lokal ljus belysning ovanför spisen och skärbrädan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra ljuset

Ofta i stora hus finns det ingen överlappning mellan första och andra våningen. Den senare bildar en enorm balkong runt hela omkretsen, ett stort utrymme uppstår och ber om stor belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I mörkret kommer stora ljuskronor med flera nivåer till undsättning - i form av ett rakt vattenfall, långa spiraler. Deras uppgift är inte bara att dekorera, utan också att jämnt fördela ljuset, att ansluta de två utrymmena.

Stora ljuskronor används naturligtvis inte bara i bostadslokaler, deras tillämpningsområde är stort:

  • teatrar - alla minns dessa chica belysningsarmaturer, gnistrande med alla regnbågens färger;
  • museer - varje rum ska färgrikt förmedla en viss atmosfär, alla element ska vara ett vältaligt komplement till varandra;
  • utställningscenter - hög belysning, mångsidiga interiörartiklar;
  • administrationsbyggnader, konferensrum - strama men snygga lampor;
  • klubbar, restauranger - en av komponenterna i deras framgång är atmosfären, en del av vilken skapas av skickligt utvalda stora ljuskronor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trendiga lösningar

I år är blå och gula nyanser i inredningen populära. Det är inte nödvändigt att ändra hela rummets sammansättning: det räcker med att plocka upp en massiv ljuskrona som till exempel har blå eller senapselement. Det är värt att uppmärksamma konstruktionen av mässing (som ett tillägg till huvudmaterialet, eller helt). Ser intressant ut i kombination med en ny trend - en 3d -spegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men kristall kommer aldrig att gå ur mode. Modellen i sig är viktig här - en oval reflekterande bas och fallande "is". Detta är en ny titt på de klassiker som är bekanta från barndomen.

Inte utan utrymme. Du kan förvandla taket till en natthimmel, göra en ljuskrona i form av en planet eller satellit, och stjärnorna kommer att ersätta små lysdioder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jag skulle vilja fokusera på neutrala färger - beige, gyllene. Metallfärgen (ta brons) kommer också att glädjas i år. På rekreationsområdet kan du placera en ljuskrona med bisarra bisarra geometriska former i kombination med fashionabla lugna toner. Bara svart ser rikt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den tropiska stilen ger lite exotism, skuggan är gjord i form av tunna glasblad. Trevligt och effektivt. Naturmaterial ser varma ut, till exempel trä (lantlig eller slottstil).

Bland dem finns det snygga lampor, och det är som om de hastigt knackas ihop eller till och med knyts med rep. En sådan ljuskrona måste passa hundra procent korrekt in i motsvarande interiör, annars ser det oförskämt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett gäng antika lampskärmar med olika mönster ser lekfulla ut (de brukade ligga på sängborden i sovrummet). Kristallkronan kan också vara futuristisk. Och en sådan ljuskrona kommer att dekorera ditt loft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snåla inte med verk från Swarovski -kristaller. De kommer tillsammans med elektriskt ljus att skapa en magisk och elegant atmosfär, till skillnad från billiga motsvarigheter som ser tråkiga ut.

Handgjort Murano -glas är en otrolig symbios av ljushet, ljusstyrka och fantastiska former.

Transparenta plattor som atomer i en molekyl kommer att passa in i ett ljust vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det här är bara några exempel; i verkligheten presenteras stora ljuskronor i all sin variation i hundratals butiker i landet. Vissa är specialiserade på stil, andra på lamptyp (t.ex. LED eller glödlampor).

Det finns också enorma marknadsplatser med ett stort utbud. Och för de mest kreativa kan du skapa en skräddarsydd ljuskrona, med hänsyn till alla tekniska krav, dina egna infall och modetrender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsstandarder

Slutligen - ett litet memo om sanitära standarder (SNIP) och en viktig formel.

Vardagsrum:

  • vardagsrum - 150 lux;
  • sovrum - 100 lux;
  • kök - 150 lux;
  • entré - 50 lux;
  • för barn - 200 lux.
Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-bostadslokaler:

  • restauranger - 200 lux;
  • utställningshallar - 200 lux;
  • mångsidiga hallar - 400 lux;
  • biografer, klubbar - 150 lux;
  • gym - 75 lux.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att grovt representera ljuskronans tillåtna storlek och inte köpa för skrymmande finns det en enkel formel: (Lk + Hk) * 10. Detta är lampans ungefärliga diameter, där Lk är rummets längd, Hk är rummets bredd.

Strukturens huvudomkrets bör inte vara mindre än hälften av bordets bredd som den belyser. Du måste också se till att 190 cm återstår mellan golvet och enheten (undantag är speciella konstruktionsstrukturer), i genomsnitt är den optimala längden en fjärdedel av rummets höjd.

Rekommenderad: