Nät För Markiser: Kamouflageskugga Från Solen, Kamouflage Och Myggnät För Användning Under Markiser I Landet

Innehållsförteckning:

Video: Nät För Markiser: Kamouflageskugga Från Solen, Kamouflage Och Myggnät För Användning Under Markiser I Landet

Video: Nät För Markiser: Kamouflageskugga Från Solen, Kamouflage Och Myggnät För Användning Under Markiser I Landet
Video: Zunti promo video 2024, April
Nät För Markiser: Kamouflageskugga Från Solen, Kamouflage Och Myggnät För Användning Under Markiser I Landet
Nät För Markiser: Kamouflageskugga Från Solen, Kamouflage Och Myggnät För Användning Under Markiser I Landet
Anonim

Mesh är en enkel och praktisk lösning för att dekorera markiser. De låter dig skydda staketet, stänga rekreationsområdet från stekande solstrålar, skapa en barriär för myggor och andra insekter och dölja fordonet från nyfikna ögon. Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av nät av olika typer - låt oss stanna vid alla nyanser av valet.

Beskrivning och syfte

Nätet är en textilväv gjord på nätbasis, vissa modeller kompletteras med fläckar av film eller tyg fixerade på basen.

Nät har ett antal fördelar:

  • motståndskraft mot extrema temperaturer;
  • vattenavvisande egenskaper;
  • förbränningsmotstånd;
  • tyst svajande i vinden;
  • brist på bländning under solens ljusa strålar.

Dessutom är materialen från vilka näten är gjorda inte mottagliga för mögel- och mögelskador. De ruttnar inte över tiden och tappar inte färgerna när de används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett nätbaserat skydd har en fördelaktig effekt på växterna - baldakinen skyddar effektivt mot UV -strålning . Det ger dock inte full skugga - solljuset är jämnt fördelat över hela området. Trädgårdsgrödor i detta läge växer och utvecklas fullt ut, fruktperioden ökar och skörden ökar. Samtidigt tillåter nätet vatten att passera genom, men skyddar plantorna från hagel och stark vind.

Rutnätet används för installation av baldakiner för lusthus, terrasser och andra rekreationsområden . Lätt vikt och kompaktitet gör att du kan ta med täckmaterialet till picknick, resor till landet och till och med till stranden. Materialet skyddar effektivt mot vind och regn, skydd mot irriterande myggor, tillåter värme att passera igenom, men förvärrar samtidigt inte värmen under baldakinen. Det finns ingen växthuseffekt när man använder detta material.

Och slutligen används näten som en vertikal baldakin som sträcker dem längs platsens gränser som ett staket. Beroende på modell kan graden av skuggning av ett sådant skydd variera från 35 till 90%.

Bild
Bild

Visningar

Det finns flera huvudtyper av nät

Kamouflage - det här är en bra lösning för ett lusthus. Ett kamoufleringsnät som baldakin gör att du kan skapa en bekväm sittgrupp under varma dagar. Den har uttalade skuggningsegenskaper, men bibehåller samtidigt en bekväm ljusöverföring. I öppna områden används kamouflagernät för att kamouflera tält, båtar, bilar eller motorcyklar. Vissa modeller av nät används ofta i militära frågor för att kamouflera specialutrustning, utrustning och plats för arbetskraft.

Bild
Bild

För att skydda mot irriterande insekter används myggnät . De är gjorda av PVC-belagd glasfiber eller polyester, cellerna kan vara små (1x1mm) eller supersmå (0,3x0,9 mm). Detta gör att du kan skapa en barriär inte bara för små insekter, utan också för växtpollen - detta är särskilt viktigt för allergiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skuggning anses vara en förbättrad version av myggnätet . Förutom att skydda mot myggor och flugor, hjälper det till att hålla en behaglig temperatur under taket - det förhindrar inträngning av starkt solljus och skyddar mot extrema temperaturer. Vanligtvis är ett sådant nät tillverkat i mörkblå eller gröna nyanser, oftast av nylontråd. Sådana produkter är särskilt hållbara, slitstarka och förhindrar att de hänger när de dras över breda föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kedjelänk används ibland som skuggning . I det här fallet måste du starta en häck med blommande vinstockar längs den. Det här alternativet ser väldigt dekorativt ut och döljer samtidigt semesterfirare effektivt från nyfikna ögon och skyddar mot den brännande solen.

Bild
Bild

Maskorna kan tillverkas av olika material

Polykarbonat - det dyraste, men samtidigt materialet av högsta kvalitet. Det kännetecknas av hög hållfasthet och motståndskraft mot naturliga och klimatiska faktorer. En sådan duk har en lång driftstid och behåller efter flera år sitt dekorativa utseende och funktionella egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymerer - är en billig analog av polykarbonat. Sådant material har ett lågt pris, men kvaliteten på produkterna lämnar mycket att önska. Naturligtvis kommer det att skydda mot en lätt vind, men i allmänhet är dess motståndskraft mot negativa naturliga faktorer låg. Sådana produkter serverar högst 2-3 säsonger.

Bild
Bild

Tyg är ett annat budgetalternativ . Sådana nät är resistenta mot UV -strålning, men under påverkan av regn och snö börjar de ruttna och efter ett par månader kan de säkert kastas.

Bild
Bild

När du väljer en modell för att dekorera ett rum kan du använda billiga nätalternativ, men för att skapa ett pålitligt skydd är det bättre att föredra dyrt polykarbonat.

Bild
Bild

Nyanser av val

Maskorna kan skilja sig åt i syfte. Om du utrustar en baldakin för trädgårdsodlingar bör du bestämma parametrarna för materialets densitet och ljusöverföring. Det finns flera grundläggande grader av nätskuggning.

  • 45% är en lätt version, ett sådant nät överför solens strålar väl och bidrar till en jämn omfördelning i hela täckningsområdet. Sådana skjul används vanligtvis för ljusälskande växter - meloner, gurkor, jordgubbar.
  • 60% är en något tätare duk, överför ljus, men skyddar mot ultraviolett strålning. Lämplig för grönsaksgrödor - paprika, tomater, äggplanter, kål.
  • 70% är täta material. Dessa nät fångar inte solljus, men blockerar samtidigt verkan av direkt UV -strålning. Vanligtvis används för att täcka växthus och växthus utifrån.
  • 80% är ganska täta nät som hindrar passage av ljus och solljus. Rekommenderas inte för användning i trädgårdar och grönsaksodlingar, eftersom de kan orsaka grödans död. Lämplig för att skapa baldakiner över lusthus och bilskydd.
  • 90% - maximal skyddsnivå, optimal för skydd av viktiga föremål. Det finns ofta som en baldakin på sommarverandaerna på kaféer och restauranger.
Bild
Bild

När du väljer ett nät för växtskydd är produktens färg en viktig faktor vid valet

Röd - stimulerar växttillväxt, påskyndar blomningsprocessen och mognad av frukter, ökar grödans storlek. Om vi jämför tillväxten av samma växt under nät av olika nyanser, är de bästa indikatorerna för grödor under ett rött skydd.

Bild
Bild

Blå - ett sådant nät, tvärtom, hämmar tillväxten av växter. Har en gynnsam effekt på tillväxten av grön massa i sallad, dill och persilja.

Bild
Bild

Grå - orsakar förgrening av den centrala delen av växten, skyddar mot låga temperaturer.

Bild
Bild

Pärla - har en gynnsam effekt på trädgårdsodlingar, stimulerar tillväxten av ytterligare grenar, ökar storleken på frukter och påskyndar mognad.

Bild
Bild

Alla dessa faktorer är viktiga . Om fel nät väljs finns risk för onödig skuggning och grödors död. Om du kamouflerar en bil, ett tält eller en båt är det alltid en chans att objektet kommer att upptäckas när du väljer ett otillräckligt tätt material.

Rekommenderad: