Vinteroveraller: En översikt över Kostymer Och Arbetskläder, Varma Overall "Buran" För Vintern I Norr Och Andra Uppsättningar Och Kamouflage, Användningsvillkor

Innehållsförteckning:

Video: Vinteroveraller: En översikt över Kostymer Och Arbetskläder, Varma Overall "Buran" För Vintern I Norr Och Andra Uppsättningar Och Kamouflage, Användningsvillkor

Video: Vinteroveraller: En översikt över Kostymer Och Arbetskläder, Varma Overall
Video: Ultimate Carhartt Workwear Try On Haul (Carhartt vs my favorites!) 2024, Maj
Vinteroveraller: En översikt över Kostymer Och Arbetskläder, Varma Overall "Buran" För Vintern I Norr Och Andra Uppsättningar Och Kamouflage, Användningsvillkor
Vinteroveraller: En översikt över Kostymer Och Arbetskläder, Varma Overall "Buran" För Vintern I Norr Och Andra Uppsättningar Och Kamouflage, Användningsvillkor
Anonim

För att förbättra den anställdes produktivitet, samt för att säkerställa hans komfort under arbetstiden, är många tillverkare engagerade i tillverkning av specialkläder. Detta krävs särskilt i de norra regionerna, där arbetsplatsen kan vara utomhus. Människor utsätts för hård frost och vind, och de kan inte klara sig utan speciella kläder . Tillverkare utvecklar och producerar vinteroveraller, som skiljer sig väsentligt från vadderade som användes för många år sedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vinterarbetskläder består huvudsakligen av en uppsättning jacka, byxor eller overaller. För varje specialitet kan skräddarsy och sammansättning variera avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men alla klädesplagg ska vara gjorda av tätt tyg med isolering som skyddar kroppen från vind och kyla.

Syningen ska vara bekväm och praktisk . Modeller har avtagbara huvar och andra ytterligare detaljer.

Ingen växthuseffekt ska skapas under kläder . För detta finns särskilda insatser som ger naturlig luftcirkulation. Tyget är behandlat med ett speciellt fuktskydd. Setet med kläder för norr inkluderar en pälsmössa som täcker öronen ordentligt. Och det kan också finnas handskar som är vattenavvisande och värmer händerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla vinterkläder är utrustade med isolering, som kan vara gjord av vadderad polyester, holofiber eller thinsulate, och det kan också vara naturligt dun. De har goda värmeskyddande egenskaper och uppfyller GOST.

För större säkerhet och hållbarhet används dubbelsömmar och skär vid sömnad.

I vissa modeller kan tilläggsvärme baserat på infraröda värmare användas . De drivs av ett inbyggt fickbatteri. Under drift producerar den värme i upp till 30 timmar. Uppvärmda innersulor finns också.

Bild
Bild

Overaller för vintern är indelade i 4 klasser för skydd mot olika temperaturer. Dräkterna används av militären, oljearbetare, montörer och andra yrkesverksamma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över tillverkare och modeller

Kläderna är tillverkade av olika tillverkare

Ett av alternativen för vinterfrost är kostymen "Buran "som har speciella egenskaper. Den är utformad för att fungera under hårda vinterförhållanden, för användning under fiske, snöskoter och andra vinteraktiviteter. Denna typ av kostym produceras av olika tillverkare, till exempel "Volna". "Buran" -dräkten består av en jacka och en halvoverall, det är en standard skräddarsy, som är lämplig för olika yrken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dräkten är gjord i blått med reflekterande skär på bröstet. Sytt av ett blandat tyg av utmärkt kvalitet. Jackan är utrustad med 4 stora fickor, har en dubbel dragkedja, som skyddas från vinden av en flik i mitten . Fliken är säkert fixerad med kardborre och fästelement. Ärmarna har stickade muddar för att skydda händerna från snö eller skräp. Jumpsuiten har många fickor, sys med en djup passform, är justerbar med remmar för olika höjder. Övre tyget har en vattenavvisande impregnering, består av 50% bomullsfibrer och 50% polyester. Isoleringen är gjord av vadderad polyester. Storlekslinjen börjar med 44 och slutar med 62.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinterkamouflagedräkt "Baltika" från tillverkaren "Fakel " tillverkad i blå-blåblå färg. Består av en jacka med huva och halvoverall. Den har en rak silhuett, i mitten är den dragkedja med ett vindskydd. Jackan har en isolerad huva som dras åt med dragsko. En lappficka sys på bröstet. Botten på jackan har också fickor med fickor och en isolerad flik. Ärmarna har stickade muddar och ett reflekterande rör sys i sömmen längs hela ärmens längd.

Bild
Bild

… Dräkten används i klimatzon nummer 3.

Halvoverallen fästs framtill med dragkedja, det finns fickfickor, remmarnas längd är justerbar för en viss höjd. Modellen är isolerad med vadderad polyester: baksidan är i 3 lager, ärmarna och byxorna är i 2 lager, huven är i 1 lager.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudmaterialet är 100% vattenavvisande polyester. Storlekslinjen börjar vid 44 och slutar i storlek 70.

Vinterdräkt Alaskan Origin XXXL består av en långsträckt löst sittande jacka och en halvoverall. Jackan är gjord i orange fluorescerande färg och har reflekterande skär. Tack vare dem säkerställs säkerheten på natten, eftersom de låter dig se din silhuett. Byxan och jackans botten har dragkedjor i sidan som justerar modellens bredd. Jackan har en avtagbar huva, som är utrustad med ett två-nivå fleecefoder, den är justerbar med dragkedja och har ett visir. Tack vare raminsatsen i huven kan du ändra formen på visiret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jackan har en hög krage med fleecefoder. Det finns förstärkta insatser på armbågarna. Stora lappfickor sys på bröstet, skyddas av en knappremsa och isoleras med fleece. Fickorna har också reflekterande dragkedjor med speciella reglage som gör det bekvämare att fästa låset med handskar . I jackans inre del finns en inre vattentät ficka med dragkedja, där du kan lägga särskilt värdefulla dokument eller andra saker. Utanför finns en andra ficka med kardborre. Det finns ett bältesband i midjan som justerar jackans passform. Kardborrband fäster manschetterna i ärmarna, och den stickade sidan gör att du kan justera bredden vid tofsarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller jumpsuiten har den en tvånivåjustering för fullhet och ett elastiskt band i midjan . På knäna finns täta förstärkta skär. Tack vare de praktiska muddarna med ett lås i botten av benen är det bekvämt att kombinera jumpsuiten med alla typer av skor. Dragkedja i knäfickorna i sidorna. Jumpsuiten upptill är justerbar med elastiska band för olika höjder. På baksidan av overallen finns en öglahängare för bekvämare placering under lagring. Modellen är perfekt för arbete och vardagsbruk i fjärran norra delen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja vinteroveraller måste du först testa den. Det bör inte hindra din rörelse och passa din storlek . Om kläderna är små, då du tar på dig varma kläder under dem, kommer du att känna dig begränsad, och om de är stora, kommer du att bli kall och obekväm i dem. Det måste vara funktionellt och ge komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dräkten ska vara gjord av kvalitetsmaterial som är väl underhållna, rena väl och efter maskintvätt ska det inte finnas något def bildning. Tyget ska absorbera fukt väl och samtidigt låta luft passera igenom. Hårdvaran måste också vara pålitlig, tillverkad av hållbara metaller som inte korroderar. Det är nödvändigt att alla plastkomponenter är väl fastsatta och fästa, och sömmarna är starka och dubbla, och även limmade med vattentät tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom alla vinterkläder har sin egen klass måste du välja rätt i enlighet med din region . För arbete med en längre vistelse i kylan är det bättre att köpa en modell av kläder med infraröd uppvärmning. Om du under arbetet ofta knäböjer, bör du köpa kläder med speciella dynor i knäområdet. Varma kläder bör inte ha hål och handsömmar som väsentligt skulle försämra dess funktion.

Bild
Bild

Användarvillkor

Vinteroveraller är indelade i flera klasser av skydd mot kyla, beroende på klimatzonen och har sina egna slitagebetingelser:

  • i bälte 1 (-1 ° С) byts jackor och byxor var tredje år;
  • i bälte nummer 2 (från -9, 7 ° С) byts byxor och jacka vartannat, var femte år;
  • i bälte nummer 3 (från -18 ° C) byts kläder vartannat år;
  • i bälte nummer 4 (från -41 ° С) utfärdas en ny arbetsdräkt till arbetaren vart 1,5: e år.
  • i ett speciellt 5 -bälte (från -25 ° C, men mycket stark vind) byts jackan och byxorna vart 1,5: e år, men utöver dem utfärdas en kort päls och handskar för en period av 4 år, en hatt i 3 år.

Till

Rekommenderad: