Skjul För Sommarstugor (70 Foton): För Avkoppling, Enkla Trädgårdsskjul Från Solen över Bordet. Hur Gör Man Det Själv I Etapper Från Skrotmaterial?

Innehållsförteckning:

Video: Skjul För Sommarstugor (70 Foton): För Avkoppling, Enkla Trädgårdsskjul Från Solen över Bordet. Hur Gör Man Det Själv I Etapper Från Skrotmaterial?

Video: Skjul För Sommarstugor (70 Foton): För Avkoppling, Enkla Trädgårdsskjul Från Solen över Bordet. Hur Gör Man Det Själv I Etapper Från Skrotmaterial?
Video: Fyra grundegenskaper dina bilder behöver för bästa panoramat 2024, April
Skjul För Sommarstugor (70 Foton): För Avkoppling, Enkla Trädgårdsskjul Från Solen över Bordet. Hur Gör Man Det Själv I Etapper Från Skrotmaterial?
Skjul För Sommarstugor (70 Foton): För Avkoppling, Enkla Trädgårdsskjul Från Solen över Bordet. Hur Gör Man Det Själv I Etapper Från Skrotmaterial?
Anonim

Semester hemma - detta är ett tillfälle att organisera en plats för friluftsliv i det intilliggande territoriet. För att förbättra bekvämligheten med att använda förortsutrymme är det värt att förädla det. För att göra detta tillgriper många möjligheten att arrangera en baldakin i landet med egna händer med hjälp av improviserade material och verktyg. Det är värt att överväga mer detaljerat vilka typer av markiser som finns, vad är deras fördelar, hur man bygger en gångjärnsstruktur själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tak - ett bra alternativ för att arrangera och dekorera en landskapskomposition. Med hjälp av sådana element kommer det att vara möjligt att dekorera och fylla det tomma utrymmet på platsen och dessutom skydda det tilldelade området från exponering för solljus eller nederbörd i form av regn, hagel, snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen har många fördelar, bland vilka följande är värda att lyfta fram

  • Hög styrka . Med rätt tillvägagångssätt för konstruktion av en baldakin och användning av högkvalitativa material kommer det att vara möjligt att bygga en struktur som kommer att hålla länge och inte kommer att kollapsa från yttre påverkan.
  • Enkel installation … För konstruktion av upphängda strukturer används lätta material, vilket gör det möjligt att bygga en struktur med egna händer.
  • Fast tak … Det kommer att hålla längre än en markis. Men om du vill kan du göra en baldakin med tygmaterial.
  • Minimikostnader … Konstruktionen av en baldakin kommer inte att kräva en imponerande summa pengar när man jämför kostnaderna för att bygga andra byggnadskonstruktioner av denna typ.

Den enda nackdelen med baldakinen är luftflödet. I dåligt väder kommer du inte att kunna sitta under taket i polykarbonat och ha en picknick medan du njuter av regnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Kapellet är en liten arkitektonisk form, som, beroende på designfunktionerna, har olika klassificering . Suspenderade strukturer görs oberoende eller med hjälp av inbjudna specialister. Mönster kan vara huvudstad (långsiktigt) eller tillfälliga … I det andra fallet görs strukturen hopfällbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett typ av trädgårdsskjul är konstruktionen utformad för att utföra en enda funktion - skydda utrymmet som finns under taket … Genom att installera en sommarstuga kommer det att vara möjligt att stänga av solen eller regnet, men det kommer inte att vara möjligt att gömma sig för vinden. Sådana strukturer kommer att vara ett utmärkt alternativ för dem som inte vill bygga ett garage för en bil eller vill organisera en attraktiv och mysig plats att koppla av runt huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design

Upphängda strukturer har många klassificeringar, men en av de vanligaste är uppdelningen efter design. Det finns följande typer av markiser.

Öppen … För konstruktion av ramar av denna typ används vertikala stöd, på vilka taket sedan installeras. I detta fall kan olika material användas som tak. Paraplyer, baldakiner, hopfällbara eller vikbara strukturer fungerar som öppna baldakiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd … De är prefabricerade stationära strukturer med medföljande öppningar, som sedan täcks med glas eller spänningsmaterial. Öppningarna stängs också regelbundet med plåtdukar av fuktresistenta material med hög slitstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvstängt … Som sådana markiser används ramkonstruktioner med ett stillastående tak och parapeter som designen föreskriver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kapell kan installeras separat från huset eller stödja strukturen på en annan struktur … Kapellet kan också vara en liten baldakin för att skydda porten, verandan eller annat tilldelat utrymme från fukt, sol och andra påverkan.

Strukturer används ofta för att plantera skuggälskande växtgrödor, vilket gör landskapsdesignen mer attraktiv och varierad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Förutom klassificeringen efter design finns det en uppdelning av baldakiner enligt principen för användning. Mönster för deras avsedda ändamål är indelade i följande grupper.

Plats för en bil … En täckt kapell skyddar bilen och kupén från effekterna av nederbörd och stekande solstrålar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skydda över ett bord eller en grill vid arrangemang av ett rekreationsområde … En metall -shashlik -tillverkare kan skadas av atmosfärisk nederbörd, taket förlänger produktens livslängd. Dessutom kan bänkar och soffor placeras under taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Solskydd från skuggälskande växter . Blommor och andra grödor kan också skyddas från vattentäppning med hjälp av en baldakin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skydd av ett område för barn, ett tennisbord, arrangemang av en vedhög för ved och brädor, en terrass eller en plattform för en pool … Markiser används också för att skydda inventarier och byggmaterial från yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du fortsätter med konstruktionen av baldakinen är det nödvändigt att bestämma syftet med strukturen, dess typ och också att välja alternativet för ramenheten … Endast ett noggrant tillvägagångssätt för att utarbeta planen, göra ritningar och köpa verktyg och utrustning hjälper dig att få ett högkvalitativt resultat.

Kapellarna, vars konstruktion utfördes med hänsyn till de nödvändiga reglerna och normerna, kommer att hålla länge och kommer att klara de funktioner som tilldelas dem perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För konstruktion av upphängda strukturer används olika, men samtidigt tillgängliga material . Du kan köpa dem i alla järnaffärer i närheten. Skjul uppförs från träbjälkar, metallprodukter, och i vissa fall kombineras båda materialen. Dessutom används ibland plaströr för att lätta strukturen för ramen. När det gäller taket kan dess roll spelas av:

  • monolitiskt polykarbonat;
  • wellpapp;
  • glasfiber;
  • metallplattor;
  • skiffer;
  • organiskt glas;
  • presenningstyg.

Varje alternativ har fördelar och nackdelar . Det rekommenderas att välja en takbeklädnad beroende på typ av ram och andra designfunktioner. Också värt att överväga ladda , som det valda taket kommer att ha på basen. Experter rekommenderar att man föredrar lätta typer av beläggningar för att förhindra tung belastning av ramen och minska belastningen på fundamentet . Det är rationellt att använda metallplattor, skiffer eller andra tunga material endast om taket är fäst vid lanthuset och är en kapitalstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för konstruktion

Innan du börjar bygga en baldakin i landet, bör du noggrant närma dig dess design. Detta gäller särskilt för dem som bestämde sig för att installera strukturen med egna händer. Detta kommer att kräva följande.

  • Bestäm en plats på webbplatsen . Att välja ett lämpligt utrymme är inte svårt om det finns mycket ledigt utrymme på webbplatsen. Om området nära huset är litet är det bättre att fästa ett tak på byggnaden och på så sätt spara utrymme.
  • Välj typ av tak … Innebär att bestämma vilka material som kan krävas för att sätta upp ramen. Markiser kan vara av trä, metall och kombinerade. Det andra alternativet anses vara det mest föredragna, eftersom metallstrukturer håller längre och ser attraktiva ut.
  • Förbered ritningar . Innan dess bör beräkningen av fundamentet utföras, med hänsyn tagen till de belastningar som ram och tak på den gångjärniga strukturen kommer att utöva på fundamentet.

När de viktigaste förberedande stegen är slutförda återstår att köpa den nödvändiga mängden förbrukningsartiklar och verktyg. Först efter det kan du börja implementera projektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggstadier

Så att konstruktionen av en budgetkåpa inte orsakar problem, är det nödvändigt att först klargöra nyanserna i de valda designlösningarna, som gavs företräde. Varje baldakin har ett gemensamt element - noder. De kan dock skilja sig åt i teknik. I kapellens struktur finns det tre viktiga noder, vars genomförande bör ske i etapper.

  • Ram … Markiserna, oavsett typ, representerar en klassisk industriram, där ramen snabbt installeras i betongpelarna, och eventuellt tak- och väggelement fästs på den.
  • Rafter -system … Det är dessutom uppdelat i välvt, kupolformat, välttak och andra. Systemet innehåller en låda, takbjälkar och innebär även användning av tvärstänger, Mauerlats för att lägga tak, puffar och fjäderben.
  • Tak … Den är gjord av olika material, vars val beror på typen av den gångjärniga strukturen och styrkan hos fundamentet.
Bild
Bild

Om så önskas kan du göra golvet. Om du anordnar stora gångjärnsstrukturer måste du vara särskilt uppmärksam på taksystemet, vars komplexitet kommer att öka markant.

Förutom standardelement kan den innehålla en fackverk med ett stort antal stöttor och stöd för att fördela inkommande laster … Användningen av olika typer av takbjälkar, noggrant val av tak och kapellstöd ger en unik struktur vid utgången, som inte bara ger skydd för det tilldelade utrymmet, utan också hjälper till att komplettera landskapet och kommer att bära en dekorativ funktion i lokalt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

fundament

Så, för att uppnå stabiliteten i baldakinstrukturen måste du först ta hand om en solid grund . Naturligtvis blir grunden för skjulet inte massiv jämfört med grunden för ett bostadshus. Det kommer emellertid att ta några enkla beräkningar för att bestämma storleken på den framtida grunden och mängden förbrukningsmaterial. Det bästa alternativet för grunden för baldakinen är att fylla hålet med cementbruk under varje ramstolpe … Basens maximala djup bör inte överstiga 50 cm, detta är tillräckligt för att stödja ramen och taket.

Grundenheten innebär följande steg

  • Grävning av hål upp till 50 cm djup på förmarkerade platser där rampelarna senare kommer att placeras.
  • Återfyllning av ett litet lager av spillror i varje hål för att ordna en kudde.
  • Sätta i en stång eller ett rör och fylla gropen med cement.
Bild
Bild
Bild
Bild

När huvudarbetet är klart kommer det att bli nödvändigt att vänta tills betongen härdar . Först efter detta rekommenderas att fortsätta med ytterligare montering av ramen. Ja, standardlängden för betonghärdningen är en månad, men efter en vecka kan du börja bygga den gångjärniga strukturen igen. Nästa steg är montering av ramen. Processen innebär installation av träbjälkar eller rörledningar runt omkretsen av den gångjärniga strukturen. Anslutningen av elementen utförs med hjälp av:

  • självgängande skruvar;
  • bultar;
  • svetsning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av infästningsmetod beror på vilken typ av material som används och webbplatsens ägare. Montering av ramen är ett viktigt steg, eftersom strukturens jämnhet och hållbarhet beror på hur korrekt installationen av horisontella element utförs . När bandningen är klar måste du installera spärren. Detta görs helt enkelt om taket i polykarbonat eller andra tillgängliga material valdes.

Antalet takbjälkar beror på kapellens längd . Exempelvis kan ca 8-9 takbjälkar installeras med 4 meter, eller deras antal kan minskas avsevärt när det gäller att bygga en baldakin i ett område med minimal snölast. Under installationen av takbjälkar är det viktigt att se till att de ligger i samma plan.

Om detta inte förutses kommer det att vara svårt att installera ett polykarbonattak eller tak från ett annat material. Ibland kan det krävas ytterligare installation av läktarna.

Bild
Bild

Tak

Innan du fortsätter med installationen av ett polykarbonattak är det nödvändigt att mäta avstånden och trimma materialet på marken. Naturligtvis, om ägaren av webbplatsen har en bra sticksåg till sitt förfogande, kan trimning göras efter installationen, men detta rekommenderas inte. Installationsprocessen innehåller följande steg.

  1. Arken mäts och trimmas.
  2. En tätningstejp limmas på ändarna.
  3. Utför installationen av materialet på taksystemet.
  4. Fixera polykarbonatet med självgängande skruvar eller brickor.

Det bör noteras att när du väljer ett annat takmaterial i den stegvisa installationssekvensen kan förändringar inträffa . Därför rekommenderas att noggrant studera denna fråga innan du fortsätter med konstruktionen av kapellet. När du placerar ett lutande tak bör du luta åt fel håll från vilket en person ofta kommer att gå. Detta tillvägagångssätt kommer att undvika fallande vatten, smältande snö och annan nederbörd på banan.

Bild
Bild

Vackra exempel

Om det finns en önskan och möjlighet kan du göra en attraktiv baldakin med dina egna händer som kommer att se spektakulär ut på webbplatsen och utföra dess korrekta funktioner

En attraktiv träkåpa med en originalram

Bild
Bild

En träbaldak av en välvd typ med en medföljande vägg, som låter dig gömma dig från de brännande strålarna

Bild
Bild

Metalltak med sluttande tak i form av en bilaga till huset. Enkelhet och minimalism är designfunktioner

Bild
Bild

Fin metallkåpa med genomskinligt tak i polykarbonat

Rekommenderad: