Styrofoam -dekor: Dekorativa Element För Inredningen. Hur Man Målar Dem? DIY Skumväggdekor, Idéer För Ett Bröllop Och Fasadinredning

Innehållsförteckning:

Video: Styrofoam -dekor: Dekorativa Element För Inredningen. Hur Man Målar Dem? DIY Skumväggdekor, Idéer För Ett Bröllop Och Fasadinredning

Video: Styrofoam -dekor: Dekorativa Element För Inredningen. Hur Man Målar Dem? DIY Skumväggdekor, Idéer För Ett Bröllop Och Fasadinredning
Video: Wall Hanging Craft Ideas | Wall Hanging | Diy Wall Decor | Home Decorating ideas | Glitter Craft 2024, April
Styrofoam -dekor: Dekorativa Element För Inredningen. Hur Man Målar Dem? DIY Skumväggdekor, Idéer För Ett Bröllop Och Fasadinredning
Styrofoam -dekor: Dekorativa Element För Inredningen. Hur Man Målar Dem? DIY Skumväggdekor, Idéer För Ett Bröllop Och Fasadinredning
Anonim

Sedan antiken har inredning och exteriör i alla hus och lägenheter inte bara utfört en utilitaristisk funktion utan också en estetisk funktion. Fasadens eller rumets vackra inredning är glädjande för ögat varje dag och är ett nöje, och därför försöker nästan alla ägare att dekorera sitt eget hem, göra det mysigt och till skillnad från de andra. Tyvärr är att skapa en högkvalitativ och original design ett dyrt företag. Dekorativa föremål och skumelement, som har blivit mer och mer populära de senaste åren, kommer att rädda.

Bild
Bild

Fördelar med frigolitskydd

Skumdekor, till skillnad från den vanliga metallen eller gipset, görs inte genom gjutning, utan genom skärning. Därefter förstärks den med speciella föreningar för att ge den en längre livslängd och beläggas med färg om det behövs.

Det har ett antal fördelar jämfört med trä, sten och andra klassiska efterbehandlingsmaterial

Den största fördelen med sådana element är deras billighet ..

Bild
Bild

Materialet är mycket lätt … Det är lättare att transportera, lagra och installera, och dessutom ger det inte stora belastningar på byggnadens bärande väggar och kan därför användas i en större volym.

Bild
Bild

Polyfoam är tillräckligt motståndskraftigt mot extrema temperaturer , direkt solljus, överdriven fukt och till och med syror och alkalier.

Bild
Bild

Det kommer att hålla minst 15 år med rätt vård . Och om du dessutom täcker det dekorativa elementet med speciella förstärkande föreningar, kommer skummet att hålla mer än 20 år.

Bild
Bild

Intern efterbehandling med skumplast ökar värmen och ljudisoleringen i rummet .

Bild
Bild

Det konstgjorda materialet är tillräckligt mjukt och behåller samtidigt sin form perfekt , som låter dig skapa ganska tunna mönster och tydliga linjer som betonar designidén.

Bild
Bild

Med en sådan lista över positiva egenskaper har skumdekor ändå två ganska betydande nackdelar

  • Lågt motstånd mot mekaniska skador . Det kan skadas av alla metallverktyg eller föremål.
  • Sådana produkter kräver särskilt noggrann vård .annars blir skummet för sprött och försämras snabbt.
Bild
Bild

Inredning idéer

I de flesta fall används skumdekor i ett hus eller en lägenhet som ersättning för dyra gipslister.

Det finns flera huvudtyper av sådana element, som antingen kan köpas färdiga eller skräddarsydda eller till och med göra-det-själv.

Bild
Bild

Tak stuckatur

Gipsstakgips - en oändlig egenskap hos barock, klassisk och antik stil … Att ersätta det med ett mer budgetskum är en idealisk lösning för att spara pengar. Det är mycket svårt att skilja ögonkrullar från polyuretankrullar med ögat. Sådan stuckgjutning ser bra ut i stora hallar och sovrum, men kräver särskilt noggrann användning i moderna små lägenheter. Det är bäst att använda den i små mängder endast i hörn och leder för att maskera alla områden eller brister ..

Bild
Bild

Tak och vägguttag

Sådana symmetriska element är utformade för att betona skönheten i en stor ljuskrona och lägga till en intressant detalj till ett oavslutat utseende . Lämplig inte bara för klassiska stilar, utan också för fusion, nyklassicism och även för vissa interiörer i loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumuttag på väggen kommer att ersätta tråkiga målningar och fotoporträtt, återuppliva monokromatiska beläggningar och till och med hjälpa till att dölja en oväntad defekt. Du kan limma sådana uttag på väggen eller taket på de vanligaste flytande naglarna efter att ha torkat och avfettat ytan. Det är värt att komma ihåg att på färgglada tapeter kommer all charm i sådana butiker omedelbart att gå förlorad, därför det är bäst att använda denna inredning i enkla, minimalistiska interiörer.

Bild
Bild

Paneler

Sådan inredning är redan bekant för alla idag . Fyrkantiga eller rektangulära paneler med konvexa mönster kan ofta ses på taket i vanliga "Chrusjtjov" och "Stalin". Idag föreslår designers att experimentera med djupet av mönstret, färgen och placeringen av sådana paneler. Till exempel kan du dekorera endast en vägg i ett rum med dem eller zonera ett utrymme.

Bild
Bild

Lister

Lister är långa strukturerade plankor som liknar golvlister . Deras huvudsakliga funktion är att maskera korsningen mellan olika material och mönster. De används ofta istället för ramar på fototapeter eller för att ge relief till vanliga målade väggar.

De matchar färgen på den målade väggen eller står i kontrast med den.

Bild
Bild

Ornament

Individuella skumelement som kan placeras ovanför en dörr eller vägglampa som en liten bit stuckatur kallas prydnadsföremål .… Sådana konvexa mönster framhäver perfekt en elegant köksbåge, en vacker spegel och dekorerar helt enkelt en tom del av väggen. Alltid färgad i ton med huvudbeläggningen.

Bild
Bild

Kolumner och pilaster

Liksom stuckaturer ser sådana element bra ut bara i rymliga rum. En pelare är en vertikal dekorativ stolpe, på avstånd från väggen, och en pilaster är en halvkolonn, som bara sticker ut från dess yta . Om riktiga marmorspelare verkligen kan stödja de övre våningarna fungerar skumalternativen bara som en dekoration, men samtidigt är de flera gånger billigare. Ju smalare och strängare en sådan pilaster eller pelare, desto högre ser taket i rummet ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstäder

Naturligtvis kan en riktig öppen spis med levande eld inte göras av brandfarlig polystyren, det är farligt att sätta även tända ljus i den. Men att göra en liten dekorativ portal av detta material är väldigt enkelt, även hemma . Och istället för äkta ved kan du sätta små lampor eller en speciell skärm med bilden och ljudet av en brinnande härd inuti. Ett sådant element kommer att skapa en atmosfär av mysighet och en speciell julstämning även på de mest tråkiga vinterkvällarna.

Bild
Bild

Former, bokstäver och andra element

Att dekorera ett sovrum eller barnkammare med fashionabla volymetriska inskriptioner eller göra en Halloween -dekoration på ytterdörren - det är väldigt enkelt att skapa en unik design med skum. Form och idé begränsas endast av kundens fantasi.

Dessutom är enkla element i form av bokstäver, geometriska former eller silhuetter enkla att göra själv eller tillsammans med hushållsmedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De kan till och med målas med vanliga akrylfärger, samt ströas med glitter eller klistras över med tyg och papper. Särskilt sådana hantverkskvällar kommer att tilltala barn. Det är bäst att placera sådan inredning där barn och husdjur inte kommer att få det.

Bild
Bild

Fasad dekorativa element

All skumdekor för fasaden kan grovt delas in i fyra stora grupper, beroende på elementens placering på husväggen.

Bild
Bild

Inramningsdörr och fönsteröppningar

För att markera fönster och dörrar, dölja några element i den grova ytan och helt enkelt lägga till skönhet i fasaden, de använder olika profiler, valv, taklistar och nyckelstenar - speciella kilformade element på toppen av valv och valv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell uppdelning av fasaden

Traditionellt används golvlistar och konsoler för det, liksom horisontella lister och friser (socklar och hörn). Konsoler kallas små stödhörn under bärande strukturer . Naturligtvis, om de är gjorda av polyuretan, kan de bara ha en dekorativ funktion.

Bild
Bild

Vertikal uppdelning av fasaden

För att göra detta, använd de redan välkända kolumnerna och pilasterna med baser (baser) och utan dem. Symmetriskt installerade pelare framför entrén eller på balustraden i ett tvåvåningshus ser bäst ut.

Bild
Bild

Ytterligare element

Andra skumelement kan användas som fasaddekoration . Till exempel olika huvudstäder, fästen, mönster och till och med dekorativa vaser som ligger på den vidöppna verandan.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste och praktiskt taget de enda kraven för installation av alla fasadprodukter är en stabil positiv lufttemperatur och en grundlig rengöring av de behandlade ytorna. Alla dessa kolumner och hörn är limmade på ett speciellt lim, och för större fuktbeständighet kan du gå igenom alla fogar i delarna med vanligt silikontätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Små vita stuckaturer i takets hörn och vid dess leder med väggarna ser väldigt mjuka och luftiga ut . Sådana detaljer överbelastar inte utrymmet och ser bra ut även i den mest moderna interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiören är mycket uppfriskande och olika volymetriska figurer och kompositioner ger ljusa färg accenter . Till exempel kommer en sådan gitarr att tilltala alla unga musiker, och sammansättningen av skumplast och belysning kommer att dekorera rummet under julhelgen och skapa en verkligt fantastisk atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga väggpaneler och skumpartitioner hjälper till att zonera rummet . I kombination med kompetent bakgrundsbelysning kommer de att se ännu mer fördelaktiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frigolit är perfekt för att dekorera ett bröllop . Den kan användas för att göra en väggkomposition belägen vid bordet för unga, vacker inredning i form av de första bokstäverna i efternamn och till och med en härlig bröllopsbåge för registrering utanför platsen.

Rekommenderad: