Styrofoam Thermo Knife: En översikt över De Elektriska Heta Knivarna För Att Skära Skum. Hur Skär Man Dem Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Styrofoam Thermo Knife: En översikt över De Elektriska Heta Knivarna För Att Skära Skum. Hur Skär Man Dem Korrekt?

Video: Styrofoam Thermo Knife: En översikt över De Elektriska Heta Knivarna För Att Skära Skum. Hur Skär Man Dem Korrekt?
Video: Cutting Foam With a Hot Knife 2024, April
Styrofoam Thermo Knife: En översikt över De Elektriska Heta Knivarna För Att Skära Skum. Hur Skär Man Dem Korrekt?
Styrofoam Thermo Knife: En översikt över De Elektriska Heta Knivarna För Att Skära Skum. Hur Skär Man Dem Korrekt?
Anonim

Polyfoam är ett ganska hållbart och praktiskt material som ofta används i en mängd olika byggarbeten. Men oftast kommer det i form av stora plattor. För att skära sådana dukar i bitar av önskad storlek, bör speciella termiska knivar användas.

Bild
Bild

Vad det är?

Skum termoknivar är en speciell enhet som är utformad för att skära detta material jämnt . Den består av en tunn metalltråd som värms upp av en elektrisk ström.

Bild
Bild

I processen att flytta längs skummet börjar verktyget smälta sin väg. På grund av den porösa strukturen kommer detta material att börja minska i volym under sådan bearbetning, därför lämnar anordningen som ett resultat ett snitt större än sin egen diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Nu ska vi titta närmare på enskilda modeller av sådana termiska knivar

  • Canty KD -7H - 190W . Detta verktyg kan användas för att bearbeta skum, polyuretanskum, olika konstgjorda tyger, rep, selar. Den är redo att fungera inom 4-5 sekunder efter att den har slagits på. Modellen ger den snabbaste och mest exakta skärningen av skumplattor. Den har ett speciellt isolerande skydd. Under bearbetning med en sådan enhet bildas inte damm och annat skräp. Sorten är utrustad med en speciell temperaturregulator, ett bekvämt fäste, som ger snabbt och enkelt bladbyte. Enheten har en bekväm ergonomisk design. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 600 grader. Provet säljs med en liten plastförvaring och väska.

Bild
Bild

Canty KD -7H - 320W … Denna värmekniv kan också användas för frigolit, tyger, rep, polystyren och polyuretanskum. Det används ofta i konstruktion och sömnad applikationer. Provet är utrustat med det tunnaste, men samtidigt mycket starka och hållbara metallbladet, vilket ger ett jämnt och snyggt snitt. Sorten har också ett särskilt isoleringsskydd, en steg-för-steg temperaturregulator. Ergonomisk design ger användarkomfort under arbetet. Instrumentet har en effekt på 320 watt. Den högsta uppvärmningstemperaturen är 600 grader. Modellen kommer också i ett praktiskt plastfodral.

Bild
Bild

Isoleringskniv REXANT , blad 340 mm. Denna enhet kan också användas för frigolit. Bladet är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av slitstark plast. Denna produkt har en total längd på 475 millimeter. Bladet har ett speciellt extra överlägg, det utför en skyddande funktion. En uppsättning innehåller också ett skyddande fodral.

Bild
Bild

Canty KD-7-3-90 . Modellen ger den snabbaste och mest exakta materialskärningen. Det finns en speciell kylare i fodralet, det hjälper till att förhindra överhettning av produkten. Sorten levereras med en bekväm temperaturregulator. Den är utrustad med ett tunt blad som skär de tunnaste materialen. Denna instans har en effekt på 90 watt. Produktens maximala uppvärmningstemperatur är 500 grader, den värms upp på bara två sekunder. Provet kommer med en insexnyckel, plastförvaringsfodral, blad och stålborste.

Bild
Bild

Canty KD-5-0-120W . Denna värmekniv kan enkelt hantera material av olika tjocklek. Enheten har en effekt på 120 watt. Den kan värmas upp på bara 4 sekunder till en temperatur på 500 grader. Modellen levereras med ett ganska tunt, men starkt och pålitligt blad. Det kommer också med en insexnyckel, plastfodral, stålborste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canty KD-7-0-120W . Detta elektriska skum -heta skärverktyg har också en speciell kylare i huset som skyddar kniven från eventuell överhettning under drift. Enheten har en bekväm regulator som låter dig självständigt ställa in den erforderliga temperaturregimen. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 500 grader, medan uppvärmningen sker på bara 2 sekunder. Enheten har en effekt på 120 watt.

Den kan användas för att snabbt och exakt bearbeta material av varierande tjocklek.

Bild
Bild

REXANT , blad 280 mm. Denna heta kniv är utrustad med en fast bladdesign, som är tillverkad av bearbetat rostfritt stål. Högkvalitativ plast används vid konstruktionen av handtaget. Sorten har också en speciell skyddsremsa på framkanten. Produktens totala längd är 420 millimeter. Denna termiska kniv levereras med ett praktiskt plastfodral.

Bild
Bild

Tips för ansökan

För att korrekt skära skummet med en sådan produkt, bör du komma ihåg några viktiga regler för dess användning. Så, för att skära en bit av önskad storlek, bör en sådan enhet gradvis flyttas längs plattan med en medelhastighet.

Det kommer att ge ett snitt av hög kvalitet, medan det inte kommer att vara nödvändigt att dessutom rikta in enskilda fragment och smälta kanterna.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att klippa med rörelser framåt . Tallrikar som är för stora hanteras bäst av två personer samtidigt. Dessutom måste skummet först fixeras säkert så att det inte rör sig under skärprocessen.

kom ihåg det elektriska verktyg bör användas om du behöver skära sådant material med en tjocklek på 50 millimeter eller mer . Tunnare plattor kan också bearbetas med hjälp av enkelt hantverk (bågfil).

Innan bearbetningen påbörjas är det bättre att smörja in termoknivens blad med ett speciellt smörjmedel. I det här fallet är det värt att använda flytande formuleringar. Detta ger bättre glid och minskar också skärbrus.

Rekommenderad: