Fällor För Kackerlackor (36 Bilder): De Mest Effektiva Fällorna, Limbete Och Elektrisk Fälla, Andra Typer. Hur Gör Man Det Själv? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fällor För Kackerlackor (36 Bilder): De Mest Effektiva Fällorna, Limbete Och Elektrisk Fälla, Andra Typer. Hur Gör Man Det Själv? Recensioner

Video: Fällor För Kackerlackor (36 Bilder): De Mest Effektiva Fällorna, Limbete Och Elektrisk Fälla, Andra Typer. Hur Gör Man Det Själv? Recensioner
Video: Kackerlacka - Anticimex trygga tips del 4 2024, April
Fällor För Kackerlackor (36 Bilder): De Mest Effektiva Fällorna, Limbete Och Elektrisk Fälla, Andra Typer. Hur Gör Man Det Själv? Recensioner
Fällor För Kackerlackor (36 Bilder): De Mest Effektiva Fällorna, Limbete Och Elektrisk Fälla, Andra Typer. Hur Gör Man Det Själv? Recensioner
Anonim

Det är nödvändigt att börja bekämpa kackerlackor omedelbart efter att den första aktiviteten av insekter i lokalerna har märkts. Om du inte uppmärksammar detta, kommer skadedjur att föröka sig extremt snabbt, och det blir mycket svårare att bli av med dem. Det finns många verktyg tillgängliga för att hjälpa dig att bli av med preussarna, men fällor är de mest effektiva.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Det är viktigt att komma ihåg att effektiviteten hos beten varierar beroende på graden av angrepp i en lägenhet eller ett hus. Om det bara finns ett fåtal individer eller bara de första tecknen på infektion finns, fungerar fällor tillräckligt bra och kommer definitivt att hjälpa. Om fallet är mer avancerat hjälper produkterna endast i kombination med kemisk och professionell bekämpning av skadedjur. Här är några av fördelarna med att använda en fälla.

  • Prisvärd kostnad … Produkten kan köpas av alla, eftersom den har ett lågt pris. Dessutom kan fällan göras oberoende, med hjälp av tillgängliga verktyg för detta.
  • Säkerhet … Produkten skadar inte husdjur och familjemedlemmar inomhus.
  • Efter proceduren du behöver inte tvätta rummet ordentligt , medan professionell skadedjursbekämpning rekommenderas att göra en allmän rengöring.

Fällor fungerar på följande sätt: insekter känner den aromatiska doften av mat, det lockar dem och leder dem i en fälla. Kackerlackor klättrar lätt in i det, men det går inte längre att ta sig därifrån. Insekterna förblir antingen instängda eller dör efter att ha ätit den giftindränkta godbiten. Det finns många enheter som kan hjälpa dig att bli av med kackerlackor på olika sätt.

De skiljer sig från varandra i effektivitet och handlingsprincip.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tillverkare erbjuder många alternativ för fällor. Du kan hitta engångsprodukter och återanvändbara produkter, och modeller har olika fiskemetoder och olika slutresultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lim

Mekaniska fällor ser ut som små papphus med medelstora hål i väggarna. Detta alternativ är det enklaste och billigaste. Det finns ett lim (gel) inuti. Insekten kryper in i den klibbiga lådan för att njuta av betet och stannar därefter kvar, eftersom väggarna med lim inte låter den krypa tillbaka ut. När lådorna är fulla måste de bytas ut.

Den största fördelen med denna typ av fälla är frånvaron av skador på djur och hushåll

Men det bör komma ihåg att ett sådant hinder mot kackerlackor inte dödar dem och inte kan bli av med dem hundra procent, eftersom inte alla insekter kommer att komma i fällan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Elfällan är ganska populär, den går på elnätet .… Metallelektroniken innehåller hål och öppna högspänningskontakter med elektrisk laddning. När en kackerlacka går in i fällan, passerar en urladdning av ström genom kroppen, som dödar den. När fällan är full bör den borstas och sedan återställas för att fånga svarta insekter. Men det finns också nackdelar med att använda sådana verktyg:

  • de är av stort värde;
  • fällor kan bara sättas på torra platser;
  • anslutning till elnätet krävs;
  • du måste arbeta med produkten med torra händer eller använda gummihandskar;
  • det bör inte finnas brandfarliga material nära fällorna.

Med alla nackdelar i beaktande är elektriska fällor ett effektivt och efterfrågat verktyg.

Bild
Bild

Ultraljuds

De fungerar som skrämmare . En mängd olika ljus- och ljudeffekter påverkar nervsystemet hos kackerlackor, vilket tvingar insekterna att lämna rummet under en tid. Inledningsvis verkar det som om det finns mycket fler prusaker i lägenheten, men det betyder att alla skadedjur kommer ur deras bon, vilket indikerar att produkten fungerar effektivt. För att alla kackerlackor ska fly från en ogynnsam miljö för sig själva tar det cirka 3 dagar.

Enheten är ofarlig för människor och husdjur.

Bild
Bild

Med insektsmedel

Insekticidfällor ser ut som plastlådor som har hål i dem. Det finns ett giftbete inuti. Insekter faller i en fälla genom hålen, och giftet påverkar dem. Sedan överför de insekticider till boet på kroppen och tassarna och infekterar därigenom andra skadedjur.

Giftet verkar på preussarna på ett kontaktparalytiskt sätt

Vissa tillverkare utrustar medlen med kardborreband, vilket gör att du kan placera fällan inte bara horisontellt, utan också vertikalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest effektiva modellerna

Det är viktigt att ta inköp av insektsfällning på allvar, för om du tar den första kinesiska modellen du stöter på kan det vara ineffektivt. Det är nödvändigt att i förväg överväga egenskaperna hos olika produkter från de mest populära tillverkarna, analysera betyget för de bästa verktygen och rekommendationer från kunniga människor … Här är de mest populära alternativen som konsumenterna älskar.

Bild
Bild

Framsynthet

Märket tillverkar limfällor med ett tufft, klibbigt lager som inte kan skadas av vatten. De är helt säkra för människor och djur, och fungerar också utmärkt för att befria rummet från kackerlackor. Ett paket innehåller 5 fällor som måste monteras för hand. Du kan också se samma antal betetabletter i satsen. Du måste samla in produkten enligt följande:

  • ett kartonghus måste vikas;
  • skyddspapperet avlägsnas från limbasen;
  • betet placeras i mitten;
  • låset är stängt och fällan är inställd i områden där de flesta kackerlackorna lever.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flera fördelar med framsynsverktyg:

  • överkomlig kostnad;
  • många insekter placeras i en fälla, så om angreppet är svagt behöver du inte ändra det ofta;
  • pillret varar cirka 7 dagar;
  • det klibbiga ämnet behåller sina egenskaper i cirka 45 dagar;
  • produkten är ofarlig för djur och människor;
  • fällan är lätt att göra sig av med;
  • om kartongbasen blir våt försämras inte produktens prestanda.

Det bör inte glömmas bort att limfällan inte helt kan befria lägenheten från befolkningen, eftersom inte alla kackerlackor kommer i kontakt med den.

Bild
Bild

Raptor

Varumärket är välkänt. Han tillverkar en mängd olika hembekämpningsprodukter. De mest populära bland dem är insekticidfällor, som innehåller ett syntetiskt ämne med en kontakt-tarmeffekt på insekter.

För att kackerlackan ska infektera andra individer, det behövs bara en liten mängd gift … Han tar med gift in i boet, vilket leder till att de flesta insekterna dör.

För att locka kackerlackor använder odlare vanilj- och aprikosdofter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten är en liten låda av plast. Den har hål, och inuti är gift. Bakväggen har ett kardborreband som gör att fällan kan placeras både vertikalt och horisontellt. Ett paket innehåller 6 fällor. Helt ny är fällan " Dubbel effekt "som innehåller flera insekticider. Fonderna har följande fördelar:

  • tillräcklig kostnad;
  • insekter skräms inte bort, utan förstörs;
  • giftets verkan inträffar inte omedelbart, men efter en tid, på grund av vilken så många individer som möjligt som inte har varit i kontakt med fällan blir smittade;
  • efter enheten finns det inga spår och fläckar;
  • botemedlet varar i cirka 6 månader;
  • det är extremt enkelt att använda fällan, den har små parametrar;
  • kan köpas i vilken butik som helst.
Bild
Bild

Liksom alla andra medel har Raptor -fällor också flera nackdelar:

  • de kan bara installeras där de inte är tillgängliga för barn och husdjur;
  • i processen att bli av med kackerlackor är det nödvändigt att noggrant rengöra rummet och blockera tillgång till vatten för insekter;
  • ett paket räcker bara för 25-30 kvm. m;
  • fällan blir endast effektiv om skadedjursbeståndet inte är för stort;
  • om infektionsnivån är hög måste den användas tillsammans med andra medel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bekämpa

Raptorliknande fällor med insekticid och bete inuti. Giftet är effektivt, dödar insekter inte direkt, men efter en tid under vilken de aktivt infekterar andra skadedjur . Utåt ser de ut som plastlådor med hål. Sortimentet innehåller klassiska modeller, liksom”snygga” produkter som går ihop med laminatet. Ett paket innehåller 4 fällor.

Bild
Bild

Argus

Argus märkesprodukter skiljer sig från sina motsvarigheter . Tillverkaren lägger aromatiska tillsatser till det klibbiga lagret av betet, vilket lockar insekter som känner av den simulerade doften av mat. Skadedjur kommer in i fällan och fastnar vid väggarna. Setet innehåller 5 fällor som måste sättas på platser där insekter ackumuleras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taiga

Medlen är extremt billiga. Efter att paketet med fällor har öppnats, bör ett hus bildas av kartongen och installeras där insekts aktivitet oftast är synlig . Det finns ett bete i mitten av limskiktet, så du behöver inte lägga till något. Tillverkaren noterar det produktens sammansättning innehåller endast ofarliga ämnen som inte skadar människor och husdjur, men du bör inte interagera för aktivt med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rent hus

Ganska populära plastfällor. Kackerlackor, som luktar på betets doft, kryper in i enheten och faller under påverkan av giftet, vilket resulterar i att de infekterar resten av individerna i boet. Ett paket innehåller 6 fällor, som håller i cirka 2 månader.

Bild
Bild

Reid

Tillverkaren erbjuder en mängd hembekämpningsprodukter och garanterar hög effektivitet. I ett paket kan du se två helt olika sätt att agera . Standard Reid Max-set innehåller 6 vanliga enterokontaktfällor, samt en speciell avelsregulator som kan sterilisera kackerlackor som ätit betet.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Hemmagjorda fällor är lika effektiva som köpta. Det är lätt att göra dem hemma, eftersom endast improviserade medel används för detta .… Det finns flera alternativ för tillverkning av enheter.

Bild
Bild

Från en plastflaska

Du kan göra en sådan enhet på 15 minuter . Flaskan måste skäras så att den del som inte har nacke är större än den andra. Vatten hälls i botten och betet läggs. Den övre delen vänds och förs in i den nedre, innan den ska smörjas med ett fettinnehållande ämne. Man bör komma ihåg att plastbehållaren inte är för rymlig och att halsen är tillräckligt smal, så det blir svårt att låta betet lukta igenom.

Bild
Bild

Ur pennlådan

Materialet har en platt form och en bekväm öppning på utsidan, vilket gör det idealiskt för att göra en fälla. En sådan hemgjord enhet kommer inte att skilja sig från de köpta fällhusen, varken externt eller funktionellt.

Lådans insida ska limmas med fixeringslim eller dubbelsidig tejp. Du måste ställa betet i mitten. Insekter kommer att känna doften och krypa inuti, men de kommer inte att kunna komma ut.

Bild
Bild

Från burkar

På grund av att burkens hals är stor kan du smörja inte bara den utan också de inre väggarna. Detta gör att du kan vara säker på att preussarna inte kommer att kunna komma ut i naturen. För att göra en bekväm och funktionell fälla måste du ta:

  • Bank;
  • fettinnehållande ämne;
  • bete;
  • trasan.

Betet placeras på botten av burken, och dess hals och väggar smörjs noggrant med solrosolja. Du kan också använda vaselin. Behållaren är snyggt omslagen med en trasa så att kackerlackor inte glider över ytan. Den färdiga enheten är placerad på en plats där skadedjur ackumuleras.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Instruktionerna för att använda fällor är nästan alltid desamma. Det kan bara skilja sig i vissa fall. Det är nödvändigt att placera dem på svåråtkomliga platser, liksom där skadedjur oftast ses.

Det är bättre att använda enheter på följande platser:

  • nära soptunnan;
  • under badrummet och handfatet;
  • bakom och under möbler;
  • nära apparater i köket;
  • i köksskåp.

Du kan också locka många kackerlackor genom att sätta fällor längs golvet.

Bild
Bild

Granska översikt

Användare noterar att vanliga fällor är effektiva, men det är värt att komma ihåg att effektiviteten kommer att vara olika beroende på graden av infektion i lägenheten eller huset, liksom på vilken typ av enhet som valdes … Oftast väljs fällor med insekticider, eftersom de infekterar de flesta skadedjur och kan bli av med dem på kortast möjliga tid.

I de flesta fall minskar fällor bara antalet kackerlackor, därför rekommenderas det att använda dem i kombination med andra kontrollåtgärder.

Rekommenderad: