De Bästa Botemedlen För Mygg I Naturen: Folkmotstånd Mot Myggor På Gatan Runt Omkretsen, Effektiva Myggmedel I Det Fria

Innehållsförteckning:

Video: De Bästa Botemedlen För Mygg I Naturen: Folkmotstånd Mot Myggor På Gatan Runt Omkretsen, Effektiva Myggmedel I Det Fria

Video: De Bästa Botemedlen För Mygg I Naturen: Folkmotstånd Mot Myggor På Gatan Runt Omkretsen, Effektiva Myggmedel I Det Fria
Video: MYGG 2024, April
De Bästa Botemedlen För Mygg I Naturen: Folkmotstånd Mot Myggor På Gatan Runt Omkretsen, Effektiva Myggmedel I Det Fria
De Bästa Botemedlen För Mygg I Naturen: Folkmotstånd Mot Myggor På Gatan Runt Omkretsen, Effektiva Myggmedel I Det Fria
Anonim

Det finns inget roligare än att gå ut i naturen en varm sommardag. Men irriterande myggor som är aktiva vid denna tid på året kan förstöra all utomhusaktivitet. Därför, när du går till skogen, är det viktigt att inte glömma att ta skydd från skadliga insekter med dig. Denna artikel kommer att besvara frågan om vilka av myggbekämpningsmedlen som är bättre på uppgiften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effektivt skydd för kläder och hud

Några av de bästa botemedlen för mygg i naturen är olika avstötande medel i form av sprayer, salvor och krämer. De appliceras på bar hud (händer, ansikte) och kläder precis innan de går ut. Åtgärdstiden för avstötande medel är olika och varierar från 2 till 8 timmar.

För närvarande finns det en mängd olika sådana ämnen, men de har alla samma handlingsprincip: de aktiva komponenterna i deras sammansättning skrämmer bort insekter utan att förstöra dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste beståndsdelarna är kemiska föreningar: dietyltoluamid (förkortat DETA), dimetylftalat, rebemid, oxamat. Det finns 2 typer av myggmedel:

  1. agerar på nervändarna som är ansvariga för insekts luktsinne (myggan tål inte själva lukten av ämnet och försöker hålla sig borta från det);
  2. påverkar smaklökarna hos skadedjur (de börjar verka vid direkt kontakt med en insekt).
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att moderna tillverkare erbjuder ett stort urval av myggsprayer och salvor, är inte alla lika användbara. Flera produkter fick de högsta konsumentbetygen.

DETA -aerosol . Redan från själva namnet kan du förstå vilken aktiv komponent som ingår i dess sammansättning. Förutom det kemiska elementet innehåller produkten emellertid ett naturligt extrakt av granolja, som också är känt för sin anti-myggverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spraya "Moskitol ". Förutom ovanstående produkt består hälften av DEET. Konsumenter noterar dess långa varaktighet och frånvaron av en specifik lukt. När man applicerar det bör man komma ihåg att "Moskitol" endast appliceras på kläder.

Bild
Bild

Aerosol "Komaroff ". Dietyltoluamid i dess sammansättning gör det möjligt att använda sprayen mycket ekonomiskt, eftersom en applikation av Komaroff på kläder stöter bort insekter i 30 dagar. Förutom mygg hjälper det till att skydda mot fästingar.

Bild
Bild
  • Picknick Super spray . Innehåller en blandning av kemiska och naturliga ingredienser (DEET och kryddnejlika olja), som tillsammans skrämmer bort alla typer av flygande insekter. Har en lång giltighetstid på kläder - upp till 30 dagar.

Bild
Bild

Spray Picnic Bio Active . En liknande produkt från samma tillverkare. Skillnaden är att i stället för kryddnejlika olja, innehåller Bio Active Andiroba extrakt, som också perfekt avvisar myggor.

Bild
Bild

Populära rökare

Nästa typ av insektsmedel för skog är bärbara rökningsmedel. Till skillnad från avstötningsmedel är de utformade för att både avvisa och döda myggor. För att bli av med mygg i lusthuset är det nödvändigt att sprida flera sådana enheter runt omkretsen och aktivera dem.

Den aktiva substansen i rökningsmedel är ångor, giftiga för myggor, som släpps ut i luften när enheten värms upp till en viss temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre typer av rökningsmedel:

  • kokning vid rumstemperatur;
  • kokning när den utsätts för höga temperaturförhållanden;
  • pulver eller tabletter som fungerar när de utsätts för andra ämnen, såsom fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på användarrecensioner har vi sammanställt ett betyg av de mest effektiva myggdödarna utomhus

  • Ficklampa "Raptor ". Denna tillverkare producerar ett insektsbekämpningsmedel i en uppsättning bestående av en lykta, ett ljus, som placeras inuti apparaten, och plattor som är installerade ovanför ljuset och som vid uppvärmning hjälper människor att fly från blodsugare.

Bild
Bild

Xiaomi batteridriven fumigator . Till skillnad från de flesta rökare behöver den inte en permanent anslutning till en strömkälla, vilket innebär att den kan användas utomhus. Batterierna kan hålla i över en månad och en platta håller hela sommaren.

Bild
Bild

Fumigator Thermacell . Funktionsprincipen liknar ovanstående schema. I uppsättningen erbjuder tillverkaren att köpa själva enheten, en gaspatron och flera utbytbara plattor.

Bild
Bild

Översikt över fällan

Alla myggfällor har en funktionsprincip: insekten flyger till betet och kommer in i enheten.

Det kan inte längre ta sig ut. Betet kan vara vatten, värme eller koldioxid, vilket efterliknar mänsklig andning.

Det är enligt denna klassificering som utomhusmyggar kan delas upp

Vattenfällor för insekter . Det finns en vattenbehållare inuti enheten, som lockar leddjur. Väl inne i en sådan fälla och inte flyga ut, dör insekten.

Bild
Bild

CO2 myggfällor . Denna typ av myggbete avger koldioxid under drift, liknande den som produceras av mänsklig andning. Myggen känner av byten och flyger i riktning mot CO2 -källan och förstörs snabbt när den är instängd. Ibland kombineras en koldioxidfälla med en vattenlås för maximal effekt.

Bild
Bild

Värmefällor för mygg . Förutom vatten och mänskligt andetag är en värmekälla ett bra bete. Alla blodsugare föredrar att leva och reproducera sig vid höga temperaturer, så de kan inte motstå ett extra värmeelement. Värmefällor kan användas inte bara på gården utomhus, utan också hemma, de kommer inte att skada människors hälsa. Sådana fångare utmärks av sina imponerande dimensioner, därför krävs mycket ledigt utrymme för installationen.

Bild
Bild

Det finns inte så många effektiva myggfällor som det finns bra rökningsmedel eller avstötningsmedel av liknande karaktär. De enheter av högsta kvalitet kommer att listas nedan.

Myggmagnet . Denna fälla är den mest effektiva av den här typen av enheter. Det fungerar som ett CO2 -bete och lockar in insekter i tanken och efterliknar mänsklig andning. Vissa människor upplever allergiska reaktioner mot komponenter som innehåller anti-myggspray, fumigatorer eller fällor, och då är Myggmagnet det enda sättet att hantera irriterande insekter som är acceptabelt för dem. Kostnaden för enheten är ganska hög, men med tiden kommer den att betala fullt ut för sig själv, vilket sparar ägarna från problemet med flygande skadedjur.

Bild
Bild

Trap Flowtron Mosquito PowerTrap MT . Baserat på användarens feedback gör den här myggfångaren också jobbet bra. Enheten kombinerar flera attraktiva element - en värmare och en CO2 -emitter. För att säkerställa att insekten inte har en chans att fly, har Flowtron -myggan en automatisk suganordning som utlöses när en mygg närmar sig, klibbig tejp och innehåller även kemikalier som är oacceptabla för flygande insekter.

Bild
Bild

Folkläkemedel

Förutom de kemikalier och automatiska bekämpningsmedel som säljs i butiker kan du använda effektiva myggbekämpningsmetoder.

Du kan skapa ett verktyg som hjälper dig att avvärja irriterande blodsugare med egna händer, med hjälp av billiga ämnen som finns i nästan alla hem.

Allergiker och motståndare till kemikalier är det enda sättet att skydda sig mot de obehagliga bett av hundratals små insekter.

Bild
Bild

Nejlika

Denna krydda intar en av de första platserna i toppen av de populära recepten för myggor. Det är det mest effektiva folkläkemedlet med lång räckvidd. Insekter är väldigt rädda för lukten av kryddnejlika och flyger inte nära doftens källa . För maximal effekt hälls 5 gram kryddnejlika med 250 milliliter vatten och kokas i flera minuter. Den resulterande lösningen ska smetas ut på öppna hudområden.

Bild
Bild

Vaniljkräm

Det kan också avvisa mygg bra. Life hack för användning: ett paket vanillin måste blandas med en liten mängd barnkräm och behandlad hud som inte skyddas av kläder. En långvarig effekt garanteras.

Bild
Bild

Cederträolja

Extraktet från komponenterna i cederträet fungerar bra mot myggor och myrar.

För att rädda dig själv från problemet med ett sådant botemedel måste du blanda några droppar av ett sådant extrakt med en liten mängd vegetabilisk olja och applicera sedan den resulterande lösningen på huden.

För att ämnena ska blanda bättre är det nödvändigt att de är i rumstemperatur eller något uppvärmda . Förutom den skyddande effekten har denna blandning en vårdande effekt.

Bild
Bild

Tomat och basilika

Om huden är för känslig för effekterna av olika krämer, salvor och lösningar kan du helt enkelt lägga en kvist tomat eller basilika bredvid dig. För den mänskliga luktsinnet är deras dofter ganska trevliga, men mygg tolererar inte en sådan lukt.

Bild
Bild

Kottar och nålar

Den enklaste metoden som hjälper till att bekämpa skadedjur i skogen är att använda material till hands - kottar och färska nålar. Komponenterna som de släpper ut under förbränningen skrämmer bort insekter, så det skulle vara trevligt att lägga till ett stort antal torra kottar och barrbarr till elden.

Bild
Bild

Sagebrush

Detta prisvärda utomhusgräs är ett effektivt sätt att bekämpa flygande skadedjur. Du kan välja en plats för en picknick där den växer i stora mängder, eller ta den plockade malurt med dig in i skogen och sprida den runt hela lägrets omkrets där människor vilar.

Bild
Bild

Eteriska oljor

Eteriska oljor är ett bra naturläkemedel för att avvärja myggor.

Sättet att använda dem är följande: några droppar av en uppvärmd substans blandas med vegetabilisk olja (solros, olivolja, cederträ) och en liten mängd ammoniak.

Vidare behandlas huden periodiskt med en sådan blandning. När du använder denna metod är det nödvändigt att noggrant övervaka manifestationen av hudens allergiska reaktioner mot växtkomponenter.

Bild
Bild

Doftljus

De hjälper bra att hantera problemet med de allestädes närvarande blodsugarna. De kan tändas på kvällen, och myggor kommer att flockas till ljuset och värmen som de genererar och ägna mindre uppmärksamhet åt människor. Och du kan också använda ljus med dofter som inte tolereras av insekter (kryddnejlika, vanilj).

Rekommenderad: