Myggfumigator: Hur Fungerar En Elektrisk Rökgas I Ett Uttag, Batterimodeller Och Andra Skyddsmedel? Vad är Det Bästa Sättet Att Hjälpa Till På Gatan?

Innehållsförteckning:

Video: Myggfumigator: Hur Fungerar En Elektrisk Rökgas I Ett Uttag, Batterimodeller Och Andra Skyddsmedel? Vad är Det Bästa Sättet Att Hjälpa Till På Gatan?

Video: Myggfumigator: Hur Fungerar En Elektrisk Rökgas I Ett Uttag, Batterimodeller Och Andra Skyddsmedel? Vad är Det Bästa Sättet Att Hjälpa Till På Gatan?
Video: Diy Mini Mist Fogging Machine 2024, April
Myggfumigator: Hur Fungerar En Elektrisk Rökgas I Ett Uttag, Batterimodeller Och Andra Skyddsmedel? Vad är Det Bästa Sättet Att Hjälpa Till På Gatan?
Myggfumigator: Hur Fungerar En Elektrisk Rökgas I Ett Uttag, Batterimodeller Och Andra Skyddsmedel? Vad är Det Bästa Sättet Att Hjälpa Till På Gatan?
Anonim

Under de varmare månaderna kan insektsbett vara ett allvarligt problem. Varelser som hästflugor, muggar och myggor förhindrar bokstavligen ett lugnt liv, särskilt på natten, när en person är praktiskt taget inaktiv. Idag är rökningsmedel den enda chansen till räddning, eftersom myggor är rädda för dem. Det viktigaste är att välja rätt produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Användningen av en fumigator är relevant för alla. Det är mycket viktigt att inte ignorera det skydd det ger för barn och känsliga människor.

Insektsbett framkallar inte bara klåda, utan också allvarliga allergiska reaktioner som kan leda till svullnad, svullnad, andningssvårigheter och till och med död. Dessutom bär myggor och hästflugor ofta ägg av parasiter och farliga virussjukdomar.

För att fumigatorn ska vara så effektiv som möjligt bör produktens form och typ av dess atomizer väljas korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss ta en titt på de främsta fördelarna med myggfumigatorer

  • Kollektivt försvar . Fumigatorn kräver inte användning av sprayer eller salvor som måste komma i kontakt med människokroppen. Salvor absorberas i huden och kommer in i kroppen, vilket kan framkalla irritation och andra negativa hälsoeffekter. Den batteridrivna bärbara fumigatorn kan skydda inte bara dig, utan också omgivningen.
  • Effektivitet . Det bästa sättet att döda myggor och flugor är att förånga giftet. Ånga eller rök når insekts livsmiljö innan flygande skadedjur kan bita personen.
  • Låg kostnad . Dessa enheter är ganska billiga, så köpet blir överkomligt för alla. Vätskor och tallrikar är också billiga.
  • Inget obehag . Kemikalier som avdunstar i luften stör inte vilan och uppfattas inte av människor, särskilt om rökgasen är aromatisk. Det enda undantaget är pyrotekniska spiraler. I det här fallet har röken som genereras vid ulmning en specifik lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna enhet har också några nackdelar

  • Produktens skörhet . Många fumigatorer tillverkade i Kina är av dålig kvalitet. Plastfodralet blir väldigt varmt under användning, i vissa fall smälter det till och med. Bältesmonterade bärbara modeller blir också heta och känns obekväma. Av denna anledning rekommenderas ägare att endast köpa modeller från betrodda märken.
  • Regelbunden ventilation . Det är absolut nödvändigt att ventilera rummet där fumigatorn används varannan timme, eftersom långvarig exponering för toxinet kan vara hälsofarligt, och dessutom, om det saknas frisk luft, minskar enhetens effektivitet.
  • Begränsningar för användning . Använd inte fumigatorn i närheten av omvårdnad, gravida kvinnor och barn. De är förbjudna att stanna i det etsade rummet länge.
  • Tillfälliga begränsningar . För att undvika olika allergiska reaktioner som hosta, migrän, feber och så vidare, använd inte rökningsmedel på länge. Annars ökar koncentrationen av insekticiden i rummet. I vissa fall kan läkarvård krävas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tänk på de viktigaste giftämnena som används i rökningsmedel

  • Pyretrin är en naturligt förekommande kemikalie som produceras av växter. Det har ingen skadlig effekt på människokroppen, och det skadar inte ens barn.
  • Pyretroider är en uppsättning syntetiska toxiner artificiellt utvecklade under laboratorieförhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta fumigatorer använder pyretroidinsekticider eftersom de är mycket effektiva och speciellt utformade för att bekämpa flugor och myggor.

Medan tillverkare har kunnat minska föroreningar och balansera insektsbekämpningens säkerhet och effektivitet, kan syntetiska kemikalier ha skadliga effekter på människors hälsa.

Principen för rökning är ganska enkel: de skyddar människor från myggor och flugor i hemmet och i miljön . Handlingsprincipen för rökningsmedlet är baserad på uppvärmning och avdunstning av kemiska toxiner som är skadliga för flygande insekter. Denna manipulation skapar ett visst område fritt från blodsugande insekter. Detta är det mest effektiva sättet att bekämpa mygg. Insekter gillar att bilda grupper, så aktuella avstötningsmedel kommer inte att hindra dem från att bita.

Bild
Bild

Elektrisk

Enheten består av ett värmeelement i ett plasthölje som används för att värma kemikalier. Värmeelementet drivs från ett konventionellt 220 V -uttag.

Lamellära och flytande insekticider används oftast i rökningsmedel. Anordningens form bestämmer själva enhetens struktur.

Elektrofumigatorn har följande funktioner

  • Lång livslängd . Många vätskor och plattor är klassade för 20-30 dagars användning per patron. Vissa modeller kan användas i upp till 50 dagar.
  • Mjuk handling . Det kommer ingen rök och obehaglig lukt. Det finns nästan inga biverkningar. Vissa patroner kan användas inomhus med barn och husdjur.
  • Minimal kontroll . Om batteriet är i gott skick kan enheten lämnas över natten.
  • Tillgänglighet . En elektrisk rökgas kan köpas i de flesta livsmedels- och järnaffärer.
  • Uppvärmningshastighet . Produkten börjar fungera inom några minuter efter att den har anslutits till el.

Fumigatorn i sig är inte särskilt billig, men den måste uppdateras mycket sällan, bara i händelse av ett haveri. Men det är nödvändigt att regelbundet köpa förbrukningsmaterial, till exempel flaskor och tallrikar. Du kommer att behöva spendera mycket pengar under säsongen. Detta inkluderar kostnaden för el, batterier. Priserna på speciella formuleringar för allergiker, djur och barn växer ständigt. Rökning för stora områden kan kosta 3-5 gånger mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt och ultraljud

Frekvensen av ultraljudsrökmedel är så hög att den inte kan höras av örat på en person eller ett djur. Subtila vibrationer irriterar insekter och stör deras produktiva parning, reproduktion och sökning efter mat . Insekter försöker komma bort från det irriterande så snabbt som möjligt och biter mindre ofta.

Vuxna uppfattar inte ljud, utan reagerar på vibrationer. För dem är vibrationer i luften en farosignal, vilket också innebär att du måste springa iväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också lampor som inte stöter bort myggor, utan lockar dem med ljud och ljus . En elektrisk ström flyter under skyddsgallret på en sådan enhet, vilket kan döda inkräktare. Det är viktigt att hålla dessa lampor på avstånd så att de inte av misstag berörs.

Den största fördelen med denna produkt är att den, när den används korrekt, inte påverkar människor och husdjur negativt. Den största nackdelen är det höga priset . Det finns också klagomål om att ultraljudsavvisare inte kan skryta med hög effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamellar

En sådan rökare har värmeelement på vilka en insekticidimpregnerad platta är placerad. Vid uppvärmning avdunstar giftet. En tablett räcker i 10 timmar, så du måste byta den varje dag.

Genom att plattan ser ut kan du se om den är klar att användas. Om plattan tappar sin färg och blir ljusare betyder det att giftet har avdunstat helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande

Dessa fumigatorer använder vätska som innehåller gift, värmer och förångar den. En liten behållare med vätska sätts in i produktens plastkropp. En liten porös kärna sticker ut från behållaren, som absorberar flytande gift.

Flytande och platta produkter kan kallas säkrare modeller än pyrotekniska, eftersom de använder mindre värme och innehåller en lägre koncentration av gifter.

Om du har en rökgasplatta, men själva enheten saknas eller är trasig, kan du tända den och använda den på samma sätt som en spiralrökare. Den hemlagade uppfinningen avger också rök som stöter bort myggor.

Stationära enheter som drivs av kraftöverföringsnät produceras i olika utföranden och färger och har ytterligare funktioner: LED -indikatorer och roterande pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mobila myggfumigatorn är ett nytt sätt att skydda . Du kan bära den med dig och slå på den när du behöver den. Bärbara produkter körs på ett batteri eller gasflaskor. Sådana anordningar har en ergonomisk karbinhake för att fästa på ett bälte, ryggsäck eller kläder. Funktionsprincipen liknar den för en stationär enhet: rökaren skapar ett myggfritt utrymme och bildar ett speciellt skyddande moln som skyddar dig och dina nära och kära.

Med den flytande gatufumigatorn kan du sitta bekvämt på kvällen om det inte blåser stark vind . Det finns också bilmodeller som är anslutna via USB. De är utrustade med en liten fläkt för att snabbt sprida giftiga kemikalier. Lukten från enheten påverkar praktiskt taget inte en person och är knappt märkbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pyroteknik

Myggspolar är spiraler gjorda av material impregnerat med insektsmedel. Rök avges under friktion. Spiralanordningar är lämpliga för luftdesinfektion i öppna utrymmen eller utomhus.

Det pyrotekniska rökmedlet är mycket lätt att applicera . Placera spolen på en icke brännbar yta och tänd ena änden. När det börjar brinna ska elden släckas, spiralen börjar ulma och röka och bildar ett moln med dålig lukt för insekter.

Det är oönskat att andas in giftig rök, och det är helt förbjudet för äldre och barn.

Kemikalien i spiralrökaren kan döda myggor i ett område med en radie av 3 m . Utomhus bildar rök ett skyddande moln som omedelbart dödar flugor och mygg. När du använder en rökare utomhus måste produkten förvaras i en lugn miljö för att vara fullt effektiv.

När du använder denna produkt är det viktigt att följa brandsäkerhetsföreskrifter och hålla brandfarliga material och vätskor borta från produkten

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Med sin enastående design och funktionalitet är följande enheter de obestridda ledarna.

Termacell

Om du letar efter allround myggskydd för camping, fiske, jakt, vandring med mera, kolla in Thermacells sortiment. Produkter från denna tillverkare har ett högt betyg och många positiva recensioner.

De flesta modellerna är plattrökningsapparater . De är ordnade helt enkelt: en flaska butan fungerar som en strömkälla, inget batteri behövs. I rollen som en insekticid används alletrin - en naturlig insekticid extraherad från krysantemum, som (till skillnad från krämer, lotioner och sprayer) har säkerhet för allergiker. Sådana rökmedel är effektiva på områden upp till 20 m2, vilket är tillräckligt för att skydda 3-4 personer från insekter. Produkten fläckar inte dina händer och lämnar ingen lukt, vilket kommer att vara ett allvarligt plus för fiskeentusiaster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mygg

Mosquitall toppar de bästa flytande rökningsmedlen. I kombination med en fläkt är skyddet nästan omedelbart. Tack vare timern kan ägare programmera enhetens driftscykel (avstängningstid, driftperiod och så vidare).

Bild
Bild

Fumigator Raid

Som med Mosquitall finns det en inbyggd timer och intensitetskontroll med tre skyddsnivåer. Avdunstningen av vätska accelereras när enheten används med hög effekt, vilket är särskilt viktigt i vått väder och vid låga temperaturer.

Om du köper den för inomhusbruk, öppna fönster för bästa effekt . Den aktiva substansen är pralletrin (1,6%), med doften av eukalyptus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Tänk på de grundläggande urvalsreglerna som erfarna ägare rekommenderar att du följer

  • Kontrollera fogarnas snygghet visuellt. Rådfråga din återförsäljare för kvaliteten på värmeelementen och höljet.
  • Kontrollera kvalitetscertifikatet.
  • Kolla in den aktiva ingrediensens sammansättning. Dess innehåll i vätskan bör inte överstiga 15%.
  • Om du är glömsk, rekommenderar experter dig att välja rökare med en timer.
  • Om du vill använda både vätska och tallrik är det en bra idé att köpa en modell som kan kombinera båda samtidigt.
  • Det finns två typer av gifter: komplexa och individuella, specifika för en viss insekt.
Bild
Bild

Villkor

Låt oss ta en titt på hur man korrekt använder myggfumigatorer

  • Var noga med att läsa instruktionerna före användning.
  • Se till att uttaget fungerar.
  • Använd inte fumigatorn i ett helt stängt rum. Det rekommenderas att öppna fönstret på natten för ventilation.
  • Rör inte utrustningens kropp med våta händer under drift.
  • Det är lämpligt att inkludera ett myggmedel flera timmar före sänggåendet.
  • Det är oönskat att placera enheten på ett avstånd av mindre än 1,5 meter från sängen.
  • I en flerrumslägenhet är det lämpligt att ansluta flera enheter och fördela dem jämnt.
  • Utomhus kan pyrotekniska rökmedel användas på flera ställen.
  • Om du har några allergier bör du stänga av utrustningen, få lite frisk luft och dricka lite vatten.
  • Håll giftiga vätskor och tallrikar borta från barn och mat.

Rekommenderad: