Portar Och Wickets Gjorda Av Wellpapp (49 Foton): Svängportar Av Wellpapp För Ett Privat Hus, Måttritningar, Vackra Wickets Med Smideelement

Innehållsförteckning:

Video: Portar Och Wickets Gjorda Av Wellpapp (49 Foton): Svängportar Av Wellpapp För Ett Privat Hus, Måttritningar, Vackra Wickets Med Smideelement

Video: Portar Och Wickets Gjorda Av Wellpapp (49 Foton): Svängportar Av Wellpapp För Ett Privat Hus, Måttritningar, Vackra Wickets Med Smideelement
Video: Ehandelslåda 2024, Maj
Portar Och Wickets Gjorda Av Wellpapp (49 Foton): Svängportar Av Wellpapp För Ett Privat Hus, Måttritningar, Vackra Wickets Med Smideelement
Portar Och Wickets Gjorda Av Wellpapp (49 Foton): Svängportar Av Wellpapp För Ett Privat Hus, Måttritningar, Vackra Wickets Med Smideelement
Anonim

Portar och wickets av profilerat ark

Inhägnad av en sommarstuga eller husets omkrets kommer inte bara att skapa en bekväm vistelse för deras invånare, men också dekorera utseendet. Alla har dock inte möjlighet att bygga ett tegelstaket. I det här fallet kommer ett alternativ till undsättning: ett profilerat ark.

Bild
Bild

Särdrag

Användningen av wellpapp är omfattande … Det används som takmaterial, för väggbeklädnad, grindar och wickets tillverkas. Eftersom wellpappet är ett byggmaterial för utomhusarbete är det tillverkat av galvaniserat stål.

Bild
Bild

Däck har ett antal funktioner

  • Att ge en lockig profil ökar styvheten hos galvaniserade plattor . Detta gör det profilerade arket motståndskraftigt mot många mekaniska påverkan.
  • Rostskydds beläggningen skyddar metallen från rost.
  • Omfattande urval dekorerade alternativ låter dig välja en wellpapp för varje färg och smak. Enklare monokromatiska versioner, mönstrade samt korrugerade ark med olika mönster produceras.
  • Tack vare lätthet det blir mycket bekvämare att använda ett professionellt ark. För strukturens stabilitet räcker det med små balkar. Det är inte heller nödvändigt att använda specialutrustning.
  • Det låga priset kommer också att glädja köparna … Kostnaden för ett professionellt ark är trots allt cirka 270 rubel, medan en tegelsten kostar från 7, 50 till 25, 50 rubel. en bit. Men konstruktionen av samma staket av galvaniserade plattor kommer att kräva betydligt mindre än tegel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis finns det också nackdelar

  • Det finns ingen ljudisolering för wellpappet . Detta material, tvärtom, förstärker ibland ljudet. Du måste ta hänsyn till detta när du planerar att göra en grind från ett profilerat ark. Naturligtvis kan detta vara ett plus för ett stort privat hem. I det här fallet behöver du inte ringa, för varje knackning kommer att höras perfekt.
  • Om den skyddande beläggningen skadas förlorar den korrugerade plåten sina korrosionsskyddande egenskaper .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Typerna av professionella arkportar är mycket olika. De sticker ut för sin design, inredning och vågform.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svängande

Det enklaste och billigaste alternativet i jämförelse med de andra . Strukturen är anordnad enligt följande: metalldörrar är fästa på två pelare som är betongade i marken. Fästning sker med cylindriska gångjärn. Wicket kan byggas in i ett av bladen eller fästas separat. Nackdelen är behovet av tomt utrymme på utsidan och insidan.

Det är särskilt svårt att öppna dörren vid vindbyar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekyl

En skjutports enhet liknar kupédörrar i tåg . På en solid grund med förstärkning installeras en struktur av rullager som utgör styrskenan. Det är också mycket viktigt att korrekt beräkna motvikten för att göra porten lättare att öppna. Denna design kan vara 15-20 år, men det är mycket svårt att installera den själv.

Varje felaktighet i beräkningarna kan leda till att porten är olämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande

Detta alternativ är en gren av skjutportarna, eftersom de har en liknande funktionsprincip . Skillnaden ligger i den komplicerade designen. Skjutportar består av två blad. I grund och botten används denna typ i företag där portöppningen är tillräckligt bred. Mekanismen med integrerad styrskena och profil är konstruerad för en dörröppning på mer än 5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Automatisk

Förutom den manuella metoden för att öppna grinden finns det en automatisk. Den består i att installera en elektrisk enhet, som gör att du kan öppna porten med fjärrkontrollen medan du sitter kvar i bilen . Oftast är skjutportar automatiserade, eftersom andra strukturer lämpar sig för detta förfarande är ganska svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorerad

Mångfalden av inredning gör att du kan installera olika typer av grindar. Förutom monokromatiska typer kan professionella arkportar vara vackra med smideselement. Smidda grindar är tyngre och kräver ytterligare inteckningar när man bygger en grund . En sådan design kommer dock att se imponerande ut både inne och inne. Järnplåt kan korrugeras upp och ner. De har en vågig och trapetsformad yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urval och beräkning av material

Materialvalet bör baseras på önskad dörrhöjd. Du måste också överväga design och färg på den färdiga produkten. Designen kommer också att påverka kostnaden för wellpapp. Det mest budgetalternativ: svängportar av profilerat ark 1X2 . Förutom att fokusera på pris måste du vara uppmärksam på de yttre egenskaperna hos wellpapp. Det är bättre att välja ett hus eller sommarstuga som passar utseendet. Så porten och wicket kommer att se harmoniskt ut mot den allmänna bakgrunden.

Vid beräkning av material beaktas också bärpelarnas material. De kan vara av trä eller metall, runda och fyrkantiga. Du kan utföra nödvändiga beräkningar i onlinekalkylatorn. I de tomma fälten måste du ange portens höjd, bredd, markera närvaro eller frånvaro av en wicket, ange stolparnas och ramens storlek.

I genomsnitt varierar kostnaden för egen installation från 10 000 till 15 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Gofrolist grindar är lämpliga för hem- och sommarstugor . Det är möjligt att svetsa en enkel svängport utan att ha mycket erfarenhet av svetsning. För att göra bågen korrekt från wellpapp själv måste du göra de förberedande stegen. Först måste du bestämma bredden och höjden på strukturen. Det är nödvändigt att mäta den valda platsen. Välj sedan materialet i bärpelarna. De kan vara av trä eller metall. Därefter väljs öglorna, med hjälp av vilka de profilerade arken fästs på stödet.

Efter det kan du börja rita kretsen. Vanligtvis beror portens höjd på staketets höjd och överstiger inte 2 meter. Om staketet är 3-5 meter högt görs ytterligare hoppare uppifrån till porten och wicket, som sedan täcks med wellpapp. Den optimala öppningsbredden är 1-1,5 meter.

Med en ökning i bredden kommer strukturen att bli tyngre, vilket kan leda till en sned dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

När valet av design och dimensioner är klart måste du förbereda alla nödvändiga material. Mängden byggmaterial kan beräknas baserat på ritningen. För att göra svängportar och wickets från ett profilerat ark behöver du följande.

  • Profilerad plåt med skyddande beläggning . Den optimala tjockleken är 0,5-1 mm. Det är värt att välja profilerade ark med en liten våghöjd - cirka 10 mm.
  • Självgängande skruvar tak med gummipackning.
  • Järnrör som stödpelare . Rekommenderad storlek 80X80. Om endast en gångdörr tillverkas kommer ett 60X60 -rör att räcka. Bjälkar svetsade från kanaler kan användas som stödkonstruktion.
  • Metallbalkar 40X40 eller 60X40 krävs för basen av wicket.
  • Grundning korrosionsskydd för metall.
  • Väderbeständig färga .
  • Looped fästelement .
  • Slott .
  • Cement, krossad sten, sand .
  • Grus eller stor krossad sten .
  • Svetselektroder .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av verktygen behöver du sådana

  • Svetsanordning.
  • Kvarn med redskap för metallbearbetning.
  • Mätinstrument: linjal, måttband, fyrkant.
  • Krita, skrivare.
  • Nivå, lod.
  • Skruvmejsel och borr.
  • Vices eller klämmor.
  • Trädgårdsmaskin.
  • Betongblandare. Om inte, behöver du en behållare för att blanda lösningen.
  • Trädgård och spadar.
  • Armatur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av ställningar

Du måste installera racken först … För detta är mitten av de framtida groparna markerade med en sladd. Mätningar görs längs linjen med staketet. Sedan borrar eller gräver de hål på cirka 1, 2 - 1, 5 meters djup. Sand hälls i botten och krossas till 0,1 m tjocklek. Därefter hälls grus eller stor krossad sten i ett lager av högst 0,2 m och tampas.

Arbetsstycken för ställningar bör vara 1, 2 - 1, 5 m högre än önskad höjd . Denna del kommer att försänkas. För att öka pelarnas stabilitet svetsas järnplattor i botten. För att öka fundamentets styrka hjälper takmaterial som läggs längs kanterna på gropen.

Racks installeras i de förberedda groparna, hälls med betong, jämnas med en nivå och säkras med distanser. Den färdiga betongen måste noggrant genomborras med armering för att förhindra att det bildas bubblor. I detta tillstånd lämnas strukturen i 8-15 dagar tills betongen torkar.

I flera dagar måste du fukta lösningen så att den inte spricker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skärp

Det är absolut nödvändigt att börja arbeta med svetsning i skyddskläder, bestående av en kanvasdräkt, handskar, svetsglasögon och stövlar … Till att börja med skärs rören till önskad längd. Skär dem i en vinkel på 45, och rör avsedda för överliggare, i en vinkel på 90. Grovheten som återstår efter trimningen rengörs, rosten poleras. Detta kommer att förbättra kvaliteten på sömmen.

Delar för svetsning måste placeras strikt horisontellt. Det är lämpligt att använda ett speciellt bord. I frånvaro kan ämnena placeras på platsen nära huset eller sommarstugan. Detaljer för ramen fästs med klämmor. Innan du börjar laga mat måste du kontrollera om bitarna är korrekt placerade. Ta först lätt i ramen. Efter det måste du kontrollera hörnen och diagonalerna. Det är nödvändigt att de matchar. Sedan svetsas fogarna med en kontinuerlig söm.

Så att ramen inte deformeras, rekommenderas att svetsningen utförs intermittent . Detta gör att metallen kan svalna. När ramen är svetsad kan du börja svetsa tvärstängerna. Deras läge är annorlunda: horisontellt, tvärs, diagonalt. Det beror på portens storlek och wicket och det förväntade resultatet. Svetsprocessen skiljer sig inte från att svetsa ramen. Först skärs delarna till önskad längd, rengörs, fästs med klämmor. Sedan tar de tag i det lite. Efter kontroll, svetsas med en kontinuerlig söm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av wellpapp

För att installera skärmarna är det nödvändigt att svetsa gångjärnen … För att göra detta stöttas skärmarna med kilar och balkar i den höjd som krävs för wicket. Först appliceras den övre öglan och klibbas med en prickad söm, svetsas sedan. Detsamma görs med den nedre öglan. Efter att ha kontrollerat rätt plats svetsas gångjärnen till ramen. När sömmarna har svalnat tas de kilformade stöden bort. Därefter kontrolleras höjden på stöden. Om höjden är större kan stagarna trimmas och trimmas . Det övre hålet i röret svetsas med en metallplåt. Efter att ha mätt slottets plats görs en plats för det med en kvarn. Efter att hålen för de självgängande skruvarna är borrade i grinden tas låset bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan mantel med profilerade ark slipas ramen, täcks med korrosionsskyddande primer, målas i två lager med väderbeständig färg … Wellpappet läggs så att det böljande urtaget ligger på ramen från låssidan. Mät korrugeringsplåtens dimensioner, notera måtten på slitsarna för öglorna. Metallplåten skärs med en slipmaskin, skär ut slitsar för gångjärnen, borrade ut en plats för låset. Delarna på det profilerade arket måste rengöras med en fil, täckas med en korrosionsskyddande lösning och målas med väderbeständig färg. Detta skyddar strukturen från för tidig rost.

Wellpappet skruvas fast på stöden med takskruvar. Sedan är låset installerat. Detta slutför tillverkningsprocessen för svängportar med en wicket tillverkad av profilerad plåt. Om du vill och flit kan du självständigt göra en port från wellpapp.

Det är värt att noggrant följa instruktionerna och inte hoppa över de förberedande stegen.

Rekommenderad: