DIY Trälåda (36 Bilder): Ritningar Och Diagram För Montering Av Trälådor. Hur Man Gör Och Dekorerar En Hemlig Låda?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Trälåda (36 Bilder): Ritningar Och Diagram För Montering Av Trälådor. Hur Man Gör Och Dekorerar En Hemlig Låda?

Video: DIY Trälåda (36 Bilder): Ritningar Och Diagram För Montering Av Trälådor. Hur Man Gör Och Dekorerar En Hemlig Låda?
Video: DIY Wooden Box with Lock - Jewelry Box Making 2024, Maj
DIY Trälåda (36 Bilder): Ritningar Och Diagram För Montering Av Trälådor. Hur Man Gör Och Dekorerar En Hemlig Låda?
DIY Trälåda (36 Bilder): Ritningar Och Diagram För Montering Av Trälådor. Hur Man Gör Och Dekorerar En Hemlig Låda?
Anonim

Ursprungligen var kistor avsedda att lagra olika smycken och dyra saker, därför hittades de oftast i de rika herrens hem. Idag spelar dessa produkter rollen som inte bara en liten förvaring, utan också dekoration av befintliga möbler. Skåp av trä är med rätta erkända som några av de mest populära och attraktiva. I den här artikeln kommer vi att titta på vad funktionerna i tillbehören i fråga är och hur du kan göra dem själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trä har hela tiden varit ett fast, efterfrågat material, från vilket man inte bara fick tillförlitliga byggnader eller möbler, utan också olika tillbehör. De senare inkluderar charmiga lådor. Dessa produkter kan säkert kallas universella, eftersom de kan användas för att lösa många olika problem . En vacker trälåda kan vara en underbar present till en födelsedag, nyår eller någon annan semester. Du kan lagra ringar, örhängen, kedjor och andra damsmycken i den. Det finns många tillämpningsområden för dessa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du i souvenirbutiker hitta många olika modeller av träskåp. Konsumenter kan hitta en bra modell som kommer att bli en spektakulär dekoration för inredningen. Många vill dock inte lägga extra pengar på att köpa ett sådant tillbehör, eftersom det är fullt möjligt att göra det med egna händer hemma.

En hemlagad trälåda kan vara vad som helst . Objektets form och storlek beror direkt på idén om dess skapare. Hemma är det möjligt att göra inte bara en enkel, men också en elegant snidad modell.

Processen att göra gips i sig är kreativ - här kan befälhavaren släppa sin fantasi fri. Det viktigaste är att visa lite tålamod och fylla på med alla nödvändiga material / verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av form och storlek

Trälådan behöver inte vara så enkel som möjligt, ha en standard kvadratisk eller rektangulär form. Produkten kan göras mer original och intressant . Allt här kommer att bero på önskemålen och projektet av befälhavaren som gör tillbehöret. Så modeller som är utformade för olika tillbehör, smycken, kan vara av medelstora eller små storlekar. De har ofta mjukt foder.

För det senare är material som sammet eller mocka idealiska . Sådana tillägg skyddar dyra metaller från oavsiktliga skador och repor på lådans träyta. Vanligtvis har dessa mönster bredare fack för förvaring av halsband, pärlor och speciella rullar för fixering av armband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trälådor som är utformade för att lagra alla typer av hushållsartiklar - nycklar, små dokument och andra liknande prylar kan ha liknande dimensioner. Större lådor bör göras med lådor. De gör en slags mini-byråer.

Storleken på lådan som görs beror direkt på vad den är gjord för . Om det är planerat att lagra många saker av medelstora eller stora storlekar i det, bör dess dimensioner vara lämpliga. Om lådan är gjord för att innehålla alla möjliga småsaker kan den göras kompakt, snygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trälådans form kan vara absolut vilken som helst. Här är hantverkare inte begränsade till någonting. Naturligtvis gör de flesta användare klassiska modeller av en rektangulär eller kvadratisk struktur, men ett mer intressant alternativ kan göras. Trälådor med följande former ser levande och ljusa ut:

  • chica alternativ i form av ett hjärta;
  • långsträckta ovala eller runda alternativ (ser särskilt intressanta ut om de kompletteras med sniderier);
  • böjda alternativ (i form av bokstaven "C");
  • i form av en original trägrammofon (på så sätt kan du göra en musiklåda);
  • i form av en elegant kunglig kista;
  • i form av en komplex mekanism med många små delar (svåra alternativ vid utförande).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är ovanliga lådor med icke-triviala former särskilt populära. Tillbehöret kan göras i form av ett litet piano / piano, kassaskåp, bok, skattkista. Produktdesign kan vara helt oväntad.

Ofta, vid första anblicken, ger ingenting i dessa föremål ut en kista - de verkar bara vara en intressant souvenir, men i själva verket visar sig souveniren vara en hemlighet, och den har en plats att lagra alla möjliga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg som krävs

Om du bestämmer dig för att göra en vacker trälåda med dina egna händer måste du fylla på alla nödvändiga verktyg och material. För att kistan ska bli riktigt högkvalitativ och vacker bör du inte snåla med de angivna detaljerna. Fundera över vad du behöver köpa för att göra ett vackert tillbehör själv:

  • du behöver plåtar av plywood eller trä - det rekommenderas att plocka upp brädor med en föredragen tjocklek på 1-1,5 cm;
  • kartong;
  • speciellt lim för trä;
  • öglor för att installera locket på lådan;
  • beslag;
  • valt landskap.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken typ av boxmodell du planerar att göra kan du använda material som plast, kartong, bambu, stål och till och med marmor. Det är viktigt att lagra inte bara lämpliga material, utan också bra verktyg, med vilka processen att göra tillbehöret kommer att bli snabbt, enkelt och problemfritt. Du behöver följande verktyg:

  • penna och linjal;
  • handsåg eller speciell elektrisk sticksåg;
  • uppsättning filer;
  • en såg för trä (kommer att behövas för att skära materialet);
  • skruvmejsel, om vissa delar kommer att fästas ihop med skruvar;
  • en hammare;
  • fil för trä;
  • en handhållen fräs kan vara till nytta;
  • sandpapper för slipning av arbetsstycken;
  • färg, rullar och andra anordningar som kommer att behövas för slutbehandling av produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med alla nödvändiga komponenter bör du inte skynda dig att göra lådan direkt. Först bör du upprätta ett detaljerat diagram, en skiss över den framtida produkten.

På ritningen är det önskvärt att ange alla kammarens dimensionella parametrar. Med en plan som denna blir det snabbare och lättare att förstå ett tillbehör.

Bild
Bild

Steg-för-steg tillverkningsinstruktioner

Att göra en vacker trälåda av hög kvalitet kan verka som en skrämmande uppgift för nybörjare. I själva verket kan detta förfarande inte kallas för svårt och obegripligt. Du kan hantera allt baserat på detaljerade steg-för-steg-instruktioner. Låt oss först titta närmare på monteringsprocessen för en klassisk trälåda. Även en skolpojke kan enkelt klara detta arbete.

  • En liknande produkt kan byggas av plywood, som består av flera lager. Man måste dock vara försiktig så att materialarket inte har flis eller andra liknande defekter på ytan.
  • Först måste du förbereda en linjal och penna. För att inte komplicera arbetet är det bättre att välja en mer korrekt geometrisk form för väggar, lock och botten, till exempel rektangulär eller fyrkantig.
  • På en plywoodplåt måste du skissera konturerna av tillbehörets 4 väggar: 2 sidor - kortare och främre delar - långa.
  • Vidare måste alla skissade element klippas ut så exakt som möjligt med hjälp av en sticksåg. Eventuella oegentligheter måste slipas.
  • Så att ändarna och sidosektionerna är väl förbundna kan små spår byggas vid kanterna, motsvarande materialets tjocklek. Tack vare detta trick kommer tillbehöret att få ett mer monolitiskt utseende.
  • Väggarna måste limmas mot varandra och sedan installeras på botten av lådan. Om botten inte kommer in lätt ska kanterna försiktigt arkiveras. Bottenlandningen måste vara tät.
  • Nu kan du göra ett lock. För att göra designen mer intressant kan den göras djup, snarare än platt. För att göra detta måste du skära det erforderliga arbetsstycket med alla nödvändiga detaljer (sido- och ändväggar).
  • Alla element bearbetas med sandpapper och limmas pålitligt på varandra. Locket måste fästas på den färdiga kroppen med hjälp av öglor.
  • Den färdiga produkten måste lackeras eller målas i vilken färg du vill.
Bild
Bild
Bild
Bild

På samma sätt kan du bygga en enkel struktur inte av plywood, utan av massivt trä. För att göra detta behöver du bara ta en bräda, slipa den och skär den i bitar av önskad storlek. Det blir svårare att hugga trä med en sticksåg, så det är bättre att använda en cirkelsåg. Lockiga kanter bör bearbetas med en router. Låt oss analysera steg för steg ett nytt livshack för att göra en vacker kista av trä.

  • På en kartong måste du skissa en mall för kartongens botten och ovansida, botten och locket.
  • Du måste ta två träplankor och ringa in mallarna på dem.
  • Därefter, med hjälp av en router, bör du noggrant klippa ut alla dragna delar från trädet. Detta bör göras långsamt och noggrant.
  • Den utskurna botten och locket måste slipas. En hud på en träskiva är bra, men andra material kan också användas.
  • Nu måste du ta 3 brädor av samma tjocklek och höjd. Längdparametern på en av sidorna kan vara annorlunda - denna del blir bakväggen. Det är nödvändigt att såga brädorna i en vinkel på 45 grader i områdena för sammanfogning. En ändsåg är lämplig för detta.
  • Detaljerna måste limmas i botten.
  • Nu måste du klippa ut 2 små brädor för lådans framsida. Man måste komma ihåg att de ska kopplas ihop, men utan överdriven täthet. En annan tunnare skiva kan limmas på brädorna för estetik och därefter kan ett handtag fästas på den.
  • Därefter måste en skiva limmas försiktigt på produktens ovansida. Den andra ska fästas på en kartong med en botten. Tjockleken på brädorna på denna komponent bör vara cirka 0,5 cm. Lådan passar enkelt in i bottenhålet för den.
  • Nästa steg är att förbereda partitioner för lådan. För att göra detta måste du ta brädor, vars tjocklek motsvarar tjockleken på lådans väggar och limma in dem efter eget gottfinnande.
  • Nu ska lådan sättas in i bröstet. Om det är svårt att komma in där är det nödvändigt att slipa sidodelarna.
  • Det är nödvändigt att limma botten och skiljeväggar för lådan som är ovanpå.
  • Fäst locket och bakstycket tillsammans med gångjärnen.
  • Dekorera objektet efter eget tycke.
Bild
Bild

Att göra en trälåda med egna händer är inte så svårt. Det viktigaste är att agera gradvis och långsamt. Du måste ha tålamod och följa detaljerad vägledning i alla skeden. Som ett resultat kan du dekorera produkten på något sätt.

Hur man dekorerar?

För en hemlagad låda är det viktigt att tänka över en vacker inredning för att den ska se mer intressant, ljusare och rikare ut. Det finns många sätt att dekorera detta tillbehör. Den mest populära lösningen är carving. De snidade korgarna ser väldigt fina och sunda ut.

Det rekommenderas inte för en nybörjarmästare att omedelbart använda tillämpningen av invecklade och komplexa snidade mönster på strukturer . Det är värt att börja med enkla former eller stora linjer. En mästare med minimal erfarenhet klarar sådant arbete, men du måste vara mycket uppmärksam och tålmodig för att undvika misstag.

Bild
Bild

För att lägga till en tråd på produkten, bör du applicera ett visst mönster / mönster på dess yta med en penna. Varje linje måste dras så exakt och synligt som möjligt. Därefter måste du ta en speciell liekniv eller mejsel. Med dessa verktyg skärs linjer och mönster snyggt i enlighet med den tillämpade designen . Små brister och defekter kan avlägsnas med en fil eller sandpapper.

Om du inte vill slösa tid på att hugga en produkt kan du vända dig till en enklare lösning - måla lådan eller täck den med en speciell lack. Tillbehörets färg kan vara absolut vilken som helst - allt beror på tanken på hemmamästaren. Korgarna dekorerade med decoupage -teknik ser intressanta och snygga ut.

Bild
Bild

Lådans finish kan vara vilken som helst:

  • ofta kompletteras produkter med ädelstenar / halvädelstenar, pärlor;
  • designen kan målas effektivt;
  • fäst ett blomsterarrangemang på locket;
  • att göra effekten av åldrande, med hänvisning till craquelure -tekniken;
  • fixa pärlor (naturliga eller imiterade) på locket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du bestämmer dig för att göra en vacker trälåda av hög kvalitet med egna händer, då du bör överväga några användbara tips och tricks.

  • Om du gör en låda för förvaring av smycken är det lämpligt att trimma sitt inre utrymme med en mjuk, sammet trasa och limma en liten spegel under locket. Med sådana komponenter kommer tillbehören inte att repa, och det kommer att vara mycket bekvämt att prova dem.
  • Om du vill kan du göra en "hemlig" låda, där du till exempel kan lagra cigarrer. En intressant lösning är en modell där trevlig musik spelas när locket öppnas. Sådana produkter är svåra att implementera och kräver specialverktyg. Sådana alternativ görs bäst under ledning av en mer erfaren mästare.
  • Du kan göra en låda med träbitar av olika arter med vackra texturmönster.
  • Det är nödvändigt att klippa ut alla detaljer i den framtida designen så exakt och tydligt som möjligt. Du bör inte bryta gränserna för de ritade ämnena, annars blir det väldigt svårt att montera produkten i slutändan.
  • Det rekommenderas att rengöra små delar med finkornigt sandpapper. Denna sak kommer att vara särskilt relevant i processen att dekorera de snidade elementen på kistan.
  • Om du gör en låda inte för smycken eller små prydnadsföremål, utan för sytillbehör, är det lämpligt att ha flera separata fack i den och komplettera den övre delen med ett handtag som är bekvämt att bära.
  • Om lådan är gjord av vackert, mörkt trä, kan dess textur framhävas effektivt genom vaxning. Om modellen är gjord av ljusare stenar är det bäst att belägga den med linfrö eller andra oljor (om du har valt denna efterbehandlingsmetod). För att experimentera med färger bör du vända dig till vattenbaserade fläckar av hög kvalitet med färgpigment.

Rekommenderad: