Byggnät (42 Bilder): För Stängselplatser, Metall- Och Plastnät, Grönt Och Orange, Med Ett Litet Och Stort Nät, Annat

Innehållsförteckning:

Video: Byggnät (42 Bilder): För Stängselplatser, Metall- Och Plastnät, Grönt Och Orange, Med Ett Litet Och Stort Nät, Annat

Video: Byggnät (42 Bilder): För Stängselplatser, Metall- Och Plastnät, Grönt Och Orange, Med Ett Litet Och Stort Nät, Annat
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Byggnät (42 Bilder): För Stängselplatser, Metall- Och Plastnät, Grönt Och Orange, Med Ett Litet Och Stort Nät, Annat
Byggnät (42 Bilder): För Stängselplatser, Metall- Och Plastnät, Grönt Och Orange, Med Ett Litet Och Stort Nät, Annat
Anonim

Konstruktionsnät är ett populärt material med många användningsområden … Materialet i den här artikeln kommer att berätta om dess funktioner, sorter och dimensioner. Dessutom kommer vi att visa dig vad du ska leta efter när du köper det önskade alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Konstruktionsnät - förstärkande material med olika hållbarhetsresurser … Det tillåter inte bildning av sprickor, deformation och sträckning av de behandlade taken och komplicerar deras förstörelse under drift. Förutom förstärkning har nätet också en skyddande funktion; det används vid utförande av höghus.

Hon skyddar utrymmet från fallande skräp och byggmaterial i byggarbetsplatserna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mesh -staket av denna typ efterfrågas av utvecklare av anledningen:

  • låg kostnad;
  • enkel lastning och transport;
  • säkra komponenter;
  • olika nyanser, storlekar, konfigurationer;
  • enkel tvätt;
  • praktisk, återanvändbarhet.

Byggnät säljs i rullar och omfattas av statliga föreskrifter. Det används vid rekonstruktion av byggnader, vid reparation av vägytor, telekommunikation. Det är oumbärligt vid vård av gräsmattor, sådd och används för att dekorera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det används som en slipning för väggar, golv, fundament.

Enligt typen av produktion kan den svetsas, vävas, expanderad metall. Enligt beläggningsmetoden kan den ha ett skyddslager eller inte. Dessutom varierar både materialcellernas storlek och geometri. De kan vara fyrkantiga, sexkantiga, diamantformade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vid tillverkning av byggnät används olika råvaror (metall, basalt, glasfiber). Materialtypen avgör egenskaperna hos den färdiga produkten.

Metall konstruktionsnät används för arbete med universella och tjocka arbetsmurbruk (upp till 3 cm tjocka). Ju tjockare den är, desto större är dess celler och mer vikt. Den galvaniserade versionen skiljer sig från den vanliga sorten i sin motståndskraft mot korrosion och sönderfall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Basalt konstruktionsnät är ett pålitligt och hållbart material som är resistent mot yttre påverkan. I jämförelse med järnanalogen är den kemiskt inert och reagerar inte med de arbetslösningar som används. Materialet gör nätet flexibelt, det väger lite.

Som ett resultat skapar nätet en minimal viktbelastning på byggnadskonstruktioner och fundament. Basaltnät har låg värmeledningsförmåga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det förbättrar lastbärande egenskaper och vibrationsmotstånd. Den har en säkerhetsmarginal på 30%, är värmebeständig, har låg hygroskopicitet.

Plast konstruktionsnät har högpresterande egenskaper. Det förbättrar murverkets hållfasthet, är inte lämpligt för arbete med tjocka beläggningar och har en mindre cellstorlek i jämförelse med metallvarianterna. Det tål inte en stor vikt av arbetslösningar, det kan förstöras vid kontakt med alkali.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansatt glasfibernät har många fördelar, vilket förklarar dess popularitet i byggbranschen. Den kan användas för montering på vilken yta som helst. Det är resistent mot alkali och kemiska lösningsmedel. Hållbar, stark, motståndskraftig mot deformation och termisk expansion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rutnät glasfiber innebär inte förstärkning av tunga material. Det vävs på en speciell maskin, varefter den impregneras med en speciell alkaliresistent komposition. De köper den för att skydda lokaler från insekter, tar den för putsande ytor, utför restaureringsarbete för att restaurera gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter och deras syfte

Marknaden för byggnät är mycket mångsidig: det finns självhäftande, förstärkta, monterade, skuggande, täckande, koordinerade, kamouflagenät till salu. Samtidigt är sorterna inte bara enkla, monokromatiska - idag kan du välja alternativ med ett mönster av olika teman.

Hela produktsortimentet kan klassificeras efter typen av ändamål. Varje sort har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Fasad

Huvudsyftet med fasadkonstruktionen är skydd av externa efterbehandlingsarbeten från ogynnsamma miljöförhållanden och olika fysiska påverkan . Det köps för att skydda mot fallande byggmaterial och verktyg.

Tillverkad av plast- / polyetylentape-garn med knuten vävning. Tack vare detta är det starkt, elastiskt, pålitligt, blommar inte efter skärning och skador.

Det köps för att skydda byggnadsställningar från yttre påverkan. Det förstörs inte av solen, har en eldfast impregnering och är resistent mot sönderfall.

Bild
Bild

Finns i rullar i olika färger. Det händer grönt, svart, gult, blått, vitt, grått. Det gröna nätet köps för att skydda skogar, för att förhindra att byggavfall faller. Material i andra nyanser används för efterbehandling. Fasadnät är lätt att använda, återanvändbart och kan töjas upp till 15% av sin egen längd.

Det utsätts inte för rost, extrema temperaturer, fukt och är inte giftigt för människor och miljö … Skapar en säker arbetsmiljö för arbetarna. Skiljer sig i närvaro av speciella öglor på ytterkanten, avsedda för fastsättning. Har små maskstorlekar.

Bild
Bild

Murverk

Murverkskonstruktion är ett förstärkande element i konstruktionen . Den är gjord av tråd med en diameter på 3-5 mm och metall, som svetsar strukturella element i rät vinkel. Tråden som används är täckt med ett lager av PVC -skydd. Materialet tas för att jämna ut basen och stärka den.

Geometrin hos cellerna i murverket kan vara kvadratisk och rektangulär.

Bild
Bild

Parametrarna för cellerna kan vara små, standard, stora, avsedda för grova cementuppslamningar med stor tjocklek (från 5 till 20 cm på ena sidan). Det är ett förstärkande material för väggar och golvbeläggning, förhindrar deformation av ytor under krympning och torkning … Det hjälper till att bibehålla byggnaders bärighet.

Murverket är ett alternativ till de tidigare använda svetsade järnstängerna. Det är motståndskraftigt mot fukt, hållbart. Förutom murverk, väg- och putsarbete används den vid gjutning av fundament, fästning av gruvutveckling. Skiljer sig i ett litet pris, det är galvaniserat.

Bild
Bild

Putsning

Denna typ är metall och glasfiber (tillverkad av plast, polyuretan). Det används oftast för att förstärka väggytor av olika material . Ökar deras styrka, ger pålitligt skydd mot sprickor och deformationer.

Skillnader i storleksintervallets variation: det händer med en liten och stor cell … Beroende på detta används den för förstärkning av murbruk av olika tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på tillverkningsmaterialet skiljer det sig i graden av motståndskraft mot kemiska miljöer och extrema temperaturer.

Den har en liten och medellång vikt, den används för inomhus- och utomhusarbete. Vissa sorter har speciella förstärkta noder. Gipsande konstruktionsnät klarar betydande viktbelastningar. Beroende på sorten kan den användas för dekoration av tak. Det används vid tillverkning av självutjämnande golv, ljud- och värmeisolering, kakelbeklädnad.

Bild
Bild

Fångning

Det skyddande fångstnätet kallas "ZUS". Det används för att skydda byggnadsarbetare från att falla från en höjd . Det används vid konstruktion av civila och kommersiella byggnader. Skyddar perfekt arbetstagare som arbetar på höjd och under, med en totalvikt på upp till 100 kg.

Skiljer sig i hållbarhet, tillförlitlighet, möjligheten att installera på alla golv i byggnaden … Antar upprepad användning, överföring och installation någon annanstans. Det är hållbart, tillverkat av särskilt hållbara konstgjorda material. Det används inte bara för tillfällig, utan också permanent fixering på husväggarna med en höjd av 6-7 m.

Bild
Bild

Lämplig för installation på under uppbyggnad och redan uppförda höghus.

Det betyder fixering på en speciell metallram, installerad med hjälp av stöd (fäst på ställningar eller husväggar). Skyddar människor från istappar som faller från tak.

Bild
Bild

Nödsignal

Detta konstruktionsnät används som en tillfällig spärrtyp. Till exempel köps den för inhägnande byggarbetsplatser, farliga områden där arbete utförs. Det används för att stänga in vägareparationsområden, sportevenemang.

Signalstaket används av anställda i ministeriet för nödsituationer, vilket med deras hjälp anger de områden som drabbats av naturkatastrofer . Detta är ett ljusorange nät (ofta med fluorescerande effekt). Det märks i mörkret, kännetecknas av låg vikt, stor styrka och flexibilitet.

Bild
Bild

Tätt och slitstark nog att återanvändas.

Den är hållbar, lätt att ladda, transportera och förvara . Rostar inte och förfaller. Den tål ett temperaturintervall från +50 till -40 grader. Tillverkad genom extrudering med ett urval av unika polymerer som förbättrar materialets mekaniska egenskaper.

Bild
Bild

Rabitz

Kedjelänken avser nätet av den inneslutande typen . Den är tillverkad av plast, metall och har ett idealiskt pris-kvalitetsförhållande. Det används för att stänga in privata hushåll. Det anses vara enkelt att installera, det används som grund för en grön häck. Dess styrka beror på cellens storlek och tjockleken på det använda materialet.

Det är efterfrågat inom jordbruk och djurhållning. Det används för att göra säkra och fjädrande hägn för boskap och fjäderfä . Det mjukade nätet kan ha olika färger; det används för att dekorera sociala evenemang, vilket avgränsar utrymmet i separata zoner. Den kan produceras i rött, blått, vitt, gult, grönt.

Bild
Bild

Materialet minskar inte graden av naturligt ljus, det är en produkt av korgform med hög styrka.

Lättmonterad och demonterad, överförd till en ny plats. Kan vara icke-galvaniserad, galvaniserad, belagd med ett polymerskikt. Den första typen innebär målning omedelbart efter installationen.

Bild
Bild

Dimensioner

Parametrarna för det cellulära materialet varierar beroende på användningsomfånget och typen av material som väljs . Till exempel kan cellerna i murverket ha måtten 50x50, 100x100, 200x200 mm. De minsta parametrarna är 2, 5 och 3,5 mm.

Gipsanaloger av plast, med en liten cell, har parametrar på 5x5 mm, de används för att arbeta med tunna lager av gips. De universella måtten på finmaskigt polyuretangips är 6x6 mm. Gips är förstärkt med ett sådant byggmaterial under beklädnad av väggar och tak.

Bild
Bild

Mångsidiga alternativ med en medelstor cell är 13x15 mm. Stora celler är 22x35 mm stora. Stora rum (till exempel lager, produktionsfasader) är färdiga med sådana nät.

Polypropylen byggnät från andra tillverkare kan ha andra maskstorlekar (5x6, 12x15, 12x14 mm). Parametrarna för cellerna i nödsignalnätet är olika: 45x90, 45x45 mm.

Bild
Bild

Nyanser av val

När du väljer det bästa alternativet för ett byggnät är det nödvändigt att ta hänsyn till det dess lämplighet för att lösa en specifik uppgift … Dessutom måste du ta hänsyn till egenskaperna hos det material som valts från vilket produkten är tillverkad.

Till exempel, när du väljer en glasfibervariant, för att bestämma kvaliteten, är den skrynklig i en näve. Om den snabbt återgår till sin ursprungliga form är objektet värt att köpa. Om det finns deformation är det värt att leta efter produkten från en annan säljare.

Du måste vara uppmärksam på kvaliteten på väven . Cellerna måste vara identiska i storlek och form. Det är viktigt att uppmärksamma materialets tjocklek, rullens volym, cellens dimension. Varje typ av yta behöver en specifik typ av nät.

Bild
Bild

Till exempel, för att avsluta taket, behöver du en lätt sort med en liten maskstorlek. Dess genomsnittliga densitet varierar mellan 50-60 g / m2.

Nätet kan vara från 2,5 till 3,5 mm. För fasad- och takarbete krävs en sort med ett densitetsindex på 130-180 g / m2. Du kan köpa glasfibernät med 5x5 mm maskor.

När du väljer något alternativ måste du vara uppmärksam på tillverkarens rykte . Vissa skrupelfria säljare försöker sälja produkter utan den nödvändiga impregneringsföreningen. För att eliminera risken för att köpa en dålig produkt måste du kräva lämplig dokumentation som bekräftar nätets kvalitet.

Bild
Bild

Det är viktigt att överväga de grundläggande kraven för konstruktionsnätet . Till exempel bör det åtföljas av dokumentation av tester som utförts av ett oberoende laboratorium. Dessutom måste du välja alternativet med optimal densitet, korrosionsbeständig och lätt. Produkten bör inte komplicera systemet med att bygga laster.

Nätet måste vara resistent mot töjning med acceptabel flexibilitet … Ledande tillverkare av byggnät kan sälja produkter tillsammans med ett lim för att säkra dem. Längden på rullarna varierar från 30 till 80 m, bredden är 1 m. Vikten kan vara upp till 80 kg (beroende på maskmaterial, tjocklek och film).

Rekommenderad: