Hur Gör Man Ett Nätnät Ogenomskinligt? 40 Foton Hur Stänger Man Staketet Från Grannar? Skuggande Kamouflagenät. Vad Ska Man Plantera Längs Staketet?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man Ett Nätnät Ogenomskinligt? 40 Foton Hur Stänger Man Staketet Från Grannar? Skuggande Kamouflagenät. Vad Ska Man Plantera Längs Staketet?

Video: Hur Gör Man Ett Nätnät Ogenomskinligt? 40 Foton Hur Stänger Man Staketet Från Grannar? Skuggande Kamouflagenät. Vad Ska Man Plantera Längs Staketet?
Video: Adrians trädgård: Plantera träd 2024, April
Hur Gör Man Ett Nätnät Ogenomskinligt? 40 Foton Hur Stänger Man Staketet Från Grannar? Skuggande Kamouflagenät. Vad Ska Man Plantera Längs Staketet?
Hur Gör Man Ett Nätnät Ogenomskinligt? 40 Foton Hur Stänger Man Staketet Från Grannar? Skuggande Kamouflagenät. Vad Ska Man Plantera Längs Staketet?
Anonim

Kedjelänknätet gör att du snabbt kan sätta ett staket på platsen, men det har en nackdel - det är transparent. Detta passar inte många, så ägarna till lanthus försöker förbättra den opretentiösa designen. Det finns flera metoder som kan användas för att göra räcket ogenomskinligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför måste jag stänga nätet?

Ett kedjestängsel uppfyller sina funktioner tillräckligt. Det skyddar territoriernas gränser, är lätt att installera och kräver inte komplext underhåll. Förekomsten av hål har sina fördelar - de låter luft och solljus passera igenom, vilket kan vara fördelaktigt för växter. Det finns dock ett antal skäl till varför ägarna fortfarande bestämmer sig för att göra nätnätet ogenomskinligt.

  • Vill ha ett privat område . Inte alla gillar grannarnas uppmärksamhet och nyfikenheten hos tillfälliga förbipasserande. Människor vill kunna koppla av och varva ner med sin familj eller vänner utan att oroa sig för vad andra tycker. Staketet kommer också att minska nivån på yttre buller något - detta är viktigt om bilar ständigt passerar längs vägen.
  • Behovet av vindskydd . Starka vindbyar kan skada unga buskar och andra planteringar. Ett tätare staket hjälper till att hålla plantorna intakta. Dessutom kan vinden föra olika små skräp och damm in i territoriet, staketet kommer också att lösa detta problem.
  • Strävar efter att dekorera webbplatsen . Rutnätet ser ganska tråkigt ut, eller till och med förstör utsikten, om ägarna i närheten har brutit rabatter och inte sparat några ansträngningar för att dekorera entrégruppen. Du kan också förvandla staketet till den valda designen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka växter kan planteras längs staketet?

En häck är en intressant lösning. Växter kommer att dekorera området och skugga nätet samtidigt. Om du behöver ett snabbt resultat kan du plantera en morgonhärlighet som har växt bra inom en månad. Det finns också andra alternativ som är värda att överväga.

Barrträd och thuja . Du måste ha tålamod, för de kommer att växa i mer än ett år, men då kommer de att bli en tät vägg som skyddar från nyfikna ögon och för stark sol.

Bild
Bild

Hortensior . Om din webbplats har sur jord, kommer de att växa bra och kommer att glädja dig med vackra blommor.

Bild
Bild

Flickaktiga druvor . En klätterväxt som kan skjutas över ett nät eller vilken vertikal vägg som helst. På 3-4 år kan du få en tät häck.

Bild
Bild

Trellis rosor . Ännu en klätterbuske, som också kommer att ta flera år, men då öppnas den i all ära. Blommor kommer att ge en behaglig doft.

Bild
Bild

Dessutom kan trädgårdsmästare plantera klematis, murgröna, humle, vedmask . Allt detta är klätterväxter som gradvis kommer att sammanfoga ytan. För första gången kan du också använda blommor i krukor och pallar och fixa dem på staketet. Detta kommer inte att täcka strukturen helt, men det kommer att tillåta lite variation av utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga att häcken behöver vård. Även om du plockar upp en opretentiös växt, kommer det först att krävas uppmärksamhet. Vissa buskar måste beskäras och bearbetas så att de inte tappar sitt attraktiva utseende, gödslar och skyddar mot skadedjur. Se till att jorden och andra förhållanden är lämpliga för den växt du väljer, annars kan alla ansträngningar gå till spillo.

Förutom, en häck med buskar och blommor kommer att glädja dig bara under den varma årstiden, eftersom bladen faller på hösten . Men du kan också plantera vintergröna barrträd för att ta itu med detta problem. Om alternativet med växter inte passar dig kan du skugga staketet med olika material.

Bild
Bild

Vi använder nät och mattor

Kamouflagetyg hjälper dig att snabbt lösa problemet. Maskeringsnätet är enkelt att installera och skyddar pålitligt från nyfikna ögon. Alternativet med en nylonbas är mer hållbart, men om du behöver spara pengar kan du köpa en duk utan bas . Det finns olika kamouflagefärgsmodifikationer till salu, men alla är inte särskilt ljusa. Skuggnät har rikare nyanser, så du kan använda dem för att dekorera ditt staket. Dessutom kan du välja inte bara lämplig ton, utan också densiteten - från genomskinlig till nästan fullständig skuggning.

Bild
Bild

Det ursprungliga alternativet kan vara vass- eller bambumattor. De säljs i färdiga rullar som kan monteras på en kedjelänk. Staketet visar sig vara ganska starkt och ogenomskinligt. Mattorna är impregnerade med en speciell förening som skyddar dem från exponering för solljus och extrema temperaturer, så ett sådant staket kan hålla i flera år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra alternativ

Observera de falska nålarna, som också säljs i rullar och som liknar ett skuggnät, men de är fluffigare och tätare. Du kan fästa duken på staketet med dina egna händer och placera den så att du bara stänger botten av nätet eller helt döljer kedjelänken. Det är värt att notera att detta alternativ inte är särskilt hållbart, det kommer att hålla i en säsong, då förlorar materialet sitt utseende.

Bild
Bild

Du kan montera en polykarbonatstruktur. Det används ofta för att installera växthus i landet, men det är också lämpligt för ett staket. Till salu finns ogenomskinliga och genomskinliga ark i olika färger, vilket gör att du kan göra ett staket som harmoniskt kommer att kombinera med territoriets övergripande design.

Polykarbonat kan vara monolitiskt och cellulärt . Den senare används oftare för växthus, eftersom den är lättare, men samtidigt behåller värmen effektivt. För en häck krävs inte en sådan egendom, och monolitiskt material är billigare, så det är lämpligt att välja det. Det finns flera fler intressanta sätt att stänga staketet från grannarna på sommarstugan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Broderi och flätning

Det här alternativet kommer att ta tid och tålamod, men resultatet blir verkligen imponerande om du ger kreativitet fria tyglar. Som material kan du använda tjocka trådar, vävsnören, tygremsor av gamla saker och till och med plastpåsar. Mönstret kan vara vilket som helst, beroende på din fantasi. Det är bättre att förrita en skiss på papper så att den ligger framför dina ögon under arbetets gång.

Trådar eller sladdar är flätade runt nätet för att skapa ett specifikt mönster. Du kan applicera dem i flera lager om du vill få en duk utan luckor. Du kan också virka eller sticka enskilda små element, till exempel blommor och sy dem till den övergripande kompositionen som en extra inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att skönheten inte kommer att hålla länge - damm lägger sig på trådarna och flätan, och det är svårt att rengöra dem. De kommer också att börja blekna från solen, försämras under påverkan av nederbörd. Staketet kommer att glädja ögat i högst en säsong, då måste det uppdateras.

Bild
Bild

Professionell lista

Om du köpte en tomt med ett färdigt staket och inte vill bli av med det ännu, kan du helt enkelt fixa arken ovanpå. För att göra detta måste du först göra hål i dem och sedan fixa dem med en stark tjock tråd. Lakan ger full ogenomskinlighet, skyddar mot nyfikna grannar och hårda vindar. Du kan välja material av önskad storlek och färg.

Vanligtvis är profilerade plåtar gjorda av galvaniserat stål, så de behöver inte ytterligare bearbetning . De är inte rädda för atmosfäriska påverkan och temperaturfall, de kräver ingen särskild omsorg. Ett dammigt staket kan enkelt tvättas med vanligt vatten. Med noggrann hantering kan lakan återanvändas om du bestämmer dig för att demontera stängslet efter några år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vass

Detta alternativ kommer att vara det mest ekonomiska. Om det växer ett vass i närheten kan du dekorera ett staket med det. Denna metod kommer att ta tid - du måste förbereda stjälkarna och sedan trä dem genom cellerna för att få en solid duk. Men staketet kommer att vara naturligt och billigt, dessutom kommer vassen att se bra ut med nästan vilken design som helst av territoriet.

Bild
Bild

Problemet med naturmaterial är dess bräcklighet, men erfarna sommarboende har kommit på en ersättare - plastlister. Dessa är tunna lameller, som, liksom vassstjälkar, måste träas mellan cellerna, som när man väver en matta. Till skillnad från en växt är plast inte rädd för fukt, nederbörd och solljus, så det kommer att hålla längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Alla dessa designmetoder kan delas in i säsongsbetonade och mer hållbara. När du väljer är det värt att överväga detta. Platsägare som planerar att byta staket senare kan plantera en årlig bindweedväxt som en häck, fixa konstgjorda nålar eller vass . Om du inte vill ta bort nätet är det bättre att vara uppmärksam på mer hållbara och stabila material - polykarbonat, profilerat ark, bambumattor.

Vissa designmetoder kan kombineras med varandra . Till exempel, fäst ett skuggnät och gör ett flätat mönster av trådar eller fläta ovanpå det. Ett sådant staket kommer att vara tätare och samtidigt original. Om du har blommor eller rabatter längs staketet, använd inte helt ogenomskinliga material. Växter behöver solljus, de kan inte ständigt stå i skuggan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett den valda designmetoden är det önskvärt att staketet kombineras med den övergripande utformningen av platsen. Du kan välja material med lämpliga nyanser, använda upprepade mönster och mönster för att dekorera husets framsida och staketet.

Rekommenderad: