Maskin För Nätnät: Maskiner För Produktion Och Vävning Av Nät, Betyg På De Bästa Modellerna För Sticknät, Halvautomatiska Och Manuella Maskiner

Innehållsförteckning:

Video: Maskin För Nätnät: Maskiner För Produktion Och Vävning Av Nät, Betyg På De Bästa Modellerna För Sticknät, Halvautomatiska Och Manuella Maskiner

Video: Maskin För Nätnät: Maskiner För Produktion Och Vävning Av Nät, Betyg På De Bästa Modellerna För Sticknät, Halvautomatiska Och Manuella Maskiner
Video: How to knit hat using a knitting machine - for beginners! 2024, Maj
Maskin För Nätnät: Maskiner För Produktion Och Vävning Av Nät, Betyg På De Bästa Modellerna För Sticknät, Halvautomatiska Och Manuella Maskiner
Maskin För Nätnät: Maskiner För Produktion Och Vävning Av Nät, Betyg På De Bästa Modellerna För Sticknät, Halvautomatiska Och Manuella Maskiner
Anonim

Kedjelänknätet används ofta på gården. Naturligtvis är oftast staket gjorda av det eller används i konstruktion. Den stora efterfrågan på detta material öppnar möjligheter för dem som vill producera ett sådant nät, inte bara för sig själva utan också för försäljning. För att göra detta behöver du bara välja en maskin och högkvalitativa råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av maskiner

Utrustning för stickning av nätnät representeras av ett stort antal maskiner. De skiljer sig åt i typ, och ibland är det inte lätt att välja rätt . När du väljer är ett viktigt villkor kvaliteten på maskinerna, vilket gör det möjligt att göra en bra kedjelänk. Vävningsprocessen ska vara enkel att använda och mycket tillverkningsbar. Kedjelänknätet är tillverkat på olika typer av maskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuellt alternativ

Lämplig för vävning av nät hemma. För att denna utrustning ska fungera behöver du arbetarens ständiga deltagande. Detta gör processen olönsam och tidskrävande. Som regel har en sådan maskin en manuell enhet . Bland skillnaderna är det värt att notera den lilla storleken. För en manuell enhet räcker det med 3 kvadratmeter. Du måste vinda och fläta nätets spiraler med dina händer. En sådan maskin består av en stark stödram för att fästa arbetsenheterna (sängen), ett arbetselement som ansvarar för att linda nätet (skruv), en drivspak, en växellåda och styrrullar. Dessa maskiner används inte kommersiellt eftersom de kräver arbetarens ständiga närvaro och ingripande för att fungera. Som ett resultat visar sig processen vara olönsam ur ekonomisk synvinkel och tidskrävande.

Med en manuell installation kan du göra spiraler av tråd med en diameter på 1,5-6 mm . Cellstorleken kan variera från 0,3 till 0,6 tum. Denna parameter beror på de olika skruvarna. Med förbehåll för erfarenhet på ett skift kan du göra 50-60 meter kedjelänk. Det är svårt att producera kommersiellt nät på en sådan maskin, och maskinen har en kort livslängd. På en manuell enhet kan du göra en tillräcklig mängd kedjelänk för att skapa något slags staket (för en plats runt huset). Ett stort antal enheter av denna typ erbjuds till salu, men bland dem sticker märket BMP ut. Funktionerna är enkel design och feltolerans.

Dessutom kan maskinen köras även utan specialkunskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvautomatisk enhet

Den halvautomatiska enheten kombinerar bred funktionalitet och kompakta dimensioner samtidigt. En sådan anordning är lämplig för vävning av nät även i garaget . Kostnaden för enheten börjar från 45 000-50 000 rubel. En person måste nödvändigtvis arbeta med halvautomatisk utrustning, eftersom vissa processer är manuella. Till exempel inkluderar detta vikningen av nätet. Nackdelarna med anordningen inkluderar felaktigheter relaterade till den mänskliga faktorn som är närvarande. Oftast är sådana maskiner stillastående och utmärks av sin betydande vikt och goda prestanda. Det är bäst att placera dem på 10 kvadratmeter. m, på en plats där det finns konstant strömförsörjning.

Trådmatning och skärning samt banvävning utförs mekaniskt . Prestandanivån för sådana anordningar är tillräcklig för den genomsnittliga kommersiella produktionen. Dessutom är kvaliteten på nätet på den halvautomatiska utrustningen bättre än på den manuella enheten. För ett skift med en sådan enhet är det möjligt att producera från 120 till 160 löpande nät. Man skiljer mellan enheter som inte har en kontrollmodul (PS) och de med en styrenhet (PS-A). Bland de mest populära alternativen är PSR-2 känd, som fungerar med tråd med en diameter på 0, 1-0, 3 cm. Det ger ett nät med celler på 0, 2-0, 6 dm. I detta fall kommer dukens bredd att vara cirka två meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskin

Maskinen är perfekt för massproduktion av högkvalitativ kedjelänk. När du arbetar med en sådan enhet laddar operatören bara brickan med råvaror och tar sedan bort den färdiga rullen . Den automatiska enheten är mycket effektiv. På en timme kan han skapa 100-120 kvm. m nät. Du kan placera en sådan enhet på ett område på 15 kvadratmeter. m. När du använder utrustningen är det viktigt att observera att driftlägena utförs korrekt och att maskinen fungerar. Maskinen lockar automatiskt spiraler, väver nätceller, böjer ändarna och rullar till och med till rullar.

Tråd med en diameter på 0,8-6 mm kan användas som råvara . Samtidigt kan cellstorleken erhållas upp till 8 cm och banans bredd - 20-250 cm. På grund av ett bra styrsystem räcker en anställd för att driva flera automatmaskiner samtidigt. I sådana installationer är alla delar av hög kvalitet och tillförlitlighet. Enheternas arbetsresurs når 15-20 km spår.

Det bör noteras att systemet automatiskt smörjer tråden, vilket minskar böjkrafterna och ökar kedjelänkens hållbarhet. Automatiska enheter kan arbeta med olika ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Betygsättningen av verktygsmaskiner visade att bland alla varianter utmärker sig tre modeller särskilt.

ACR15 / 2

I första hand är ACP15 / 2 -maskinen, som utmärks av enkla inställningar och kontroller. Han gör små mängder nät. På grund av det låga bullret är alla platser lämpliga för installation, även nära bostadshus . Utan en operatör kan enheten oberoende böja ändarna av nätet, linda banan, klippa och stoppa. När det gäller alla andra processer utförs de av en person. Vid utgången från maskinen erhålls ett nät med ett nät på 18-50 mm och en höjd av 2-3 meter. För stickning används tråd i en tråd. Dessutom kan den ha en polymerbeläggning eller vara ojämnt styv.

Bland fördelarna med enheten är det nödvändigt att särskilja en växelmotor som helhet, liksom ett förbättrat kylsystem på grund av en emulsionspump . Styrbussningar fungerar mycket länge och utan misslyckanden, eftersom de är belagda med speciella hårda legeringar. När enheten tvingas stanna förloras inte de tidigare angivna programinställningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

SPA 01-04

Andraplatsen gick till en stickmaskin som heter SPA 01-04. Denna maskin skapar ett nät med ett nät på 2-6 cm . Lämpligen är en millimeter tjock galvaniserad tråd lämplig som utgångsmaterial. Enheten fungerar helt självständigt. Operatören förbereder bara arbetsmallen i förväg, levererar också initialen och tar bort det färdiga materialet från enheten.

Enheten rullar automatiskt upp tråden, väver en kedjelänk och böjer ändarna på var och en av cellerna . I slutet av vävningen rullas det färdiga tyget till en rulle. Om materialet trasslar in sig i ett av stadierna i enhetens drift stannar det automatiskt. Enheten är bekvämt utrustad med kylning av hög kvalitet för att undvika överhettning. Enheten kan producera 65-180 kvm. meter kedjelänk. Om så önskas kan maskinen kompletteras med specialanordningar som gör att nätet kan lindas på en separat spole. Det är bekvämt att enheten kan böja ändarna av kedjelänken på båda sidor.

Alla dessa modeller har en inbyggd styrenhet som kan programmeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

BCA-97

BCA-97-modellen kom också in på toppen av de bästa kedjelänkvävningsmaskinerna. Med den här enheten kan du få en duk med ett nät på 10-60 mm och en bredd på 50-200 cm . Bland fördelarna med enheten noterar användarna den universella utformningen av passageelementen, vilket möjliggör användning av valfri tråd. Maskinreparationer kan utföras med enkla bildelar. Du kan hitta den senare i vilken specialaffär som helst, även i små städer.

För att installera maskinen behöver du cirka 20 kvadratmeter golvyta . En operatör kommer att kunna arbeta samtidigt med tre sådana enheter. Trådens kvalitet påverkar direkt produktiviteten. Till exempel, med ett stabilt råmaterial, kan maskinen producera 50 kvadratmeter i timmen. m duk med en cell på 50 mm. Många tycker också att enheten är enkel att konfigurera och samtidigt utför alla funktioner automatiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en apparat för att skapa ett kedjelänknät är det viktigt att bestämma för vilket ändamål det behövs. Om nätet måste tillverkas i små mängder för hemmabruk, räcker det med en manuell enhet. Det är värt att notera att dess prestanda kommer att vara ganska låg. För produktion är det bättre att välja åtminstone en halvautomatisk maskin. Det är bara önskvärt att dess storlek är liten. Det är viktigt att en sådan anordning möjliggör justering av bladets dimensioner, knivens riktning och hastigheten med vilken den roterar.

För tillverkning av betydande nätmängder och med minimal ingripande av arbetaren är endast en automatiserad version av maskinen lämplig. Sådana enheter köps dock oftast av stora företag. När det gäller produktivitet ersätter dessa enheter tre halvautomatiska maskiner. Naturligtvis är kostnaden för en automatisk maskin lika med kostnaden för fem halvautomatiska maskiner.

Samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till att en person måste arbeta på varje icke-automatisk enhet, som måste betala.

Rekommenderad: