Installera Ett Nätnät (25 Bilder): Infästning På Trästaketstolpar, Hur Man Ansluter Ett Nätnät Till Varandra, Väljer Fästelement, Gör-det-själv-installation

Innehållsförteckning:

Video: Installera Ett Nätnät (25 Bilder): Infästning På Trästaketstolpar, Hur Man Ansluter Ett Nätnät Till Varandra, Väljer Fästelement, Gör-det-själv-installation

Video: Installera Ett Nätnät (25 Bilder): Infästning På Trästaketstolpar, Hur Man Ansluter Ett Nätnät Till Varandra, Väljer Fästelement, Gör-det-själv-installation
Video: Montering av staket Drömminge 2024, Maj
Installera Ett Nätnät (25 Bilder): Infästning På Trästaketstolpar, Hur Man Ansluter Ett Nätnät Till Varandra, Väljer Fästelement, Gör-det-själv-installation
Installera Ett Nätnät (25 Bilder): Infästning På Trästaketstolpar, Hur Man Ansluter Ett Nätnät Till Varandra, Väljer Fästelement, Gör-det-själv-installation
Anonim

Förr eller senare uppstår problemet med att stänga in din webbplats. Att installera ett maskstängsel är den perfekta lösningen på detta problem. Trots det stora mängden byggmaterial förblir kedjelänknätet ledande när det gäller tillverkning av staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fixar man det?

Det finns många sätt att förankra nätet:

  • klämmor;
  • skruvar;
  • klämmor;
  • tråd;
  • svetsning;
  • rep;
  • fästen;
  • andra fästelement som du hittar på rea.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första installationsmetoden är den enklaste och vanligaste . Det finns inget billigare sätt att installera ett maskstängsel. Den inre kanten av nätet är fixerad med en tråd till vilket stöd som helst. Det kan vara en trästolpe, en metallprofil eller ett fyrkantigt rör, en järn- eller betongstolpe. Denna metod är acceptabel för alla, för dess implementering behövs endast trådstycken (beslag) och tång eller sidoskär. I avsaknad av den nödvändiga tråden kan du applicera onödiga linjer från själva rullen genom att skruva loss och räta ut dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra sättet är att klippa tråd- eller metallbitar längs en linje längs dukens bredd (maskhöjd) och montera eller svetsa den istället för strukturen . En förbrukningsdel i form av trådstång med en diameter på 6 till 8 mm eller helst 20 mm remsa kommer att ha ett estetiskt utseende och fördela styvheten jämnt när spaljén sträcks, vilket kommer att avsevärt förbättra staketets utseende. Tejp eller trådstång kan också fästas på stänger eller vener för att säkra nätet. I avsaknad av svetsning kan du fixa stången med bultar, skruvar, nitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har en svetsmaskin och det rekommenderas att använda halvautomatisk svetsning för denna typ av arbete, fäst nätet på metallföremål som stolpar, hörn, rör genom svetsning. Du kan nämligen svetsa nätet direkt till stödet.

Begränsningar kan uppstå när det gäller polymerbelagt nät, där polymeren kommer att störa svetsning.

Experter varnar för svårigheten att svetsa galvaniserat trådnät . Det är nödvändigt att vara mycket erfaren med denna typ av bilagor. Zink hämmar möjligheten att "svetsa" tills det brinner ut. Och under denna tid, medan zinken brinner, kan tråden redan smälta helt. Och om nätet är tillverkat av tråd mindre än 2 mm kan denna process få negativa konsekvenser. Dessutom måste svetsområdet efter arbete behandlas och skyddas mot korrosion av färg och lackmaterial.

Bild
Bild

Hur kan man varva ner nätet?

För att ordentligt varva ner nätet från en kompakt rulle till en volymetrisk, behöver du trådskärare, tång, skyddshandskar och en platt betongplattform på cirka 10 m. Placera först den kompakta nätrullen på betongytan . Skär sedan klämmorna längs kanterna på rullen med en tång. Vi rör inte den mellersta klämman så att rullen inte rullar av spontant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du hitta början på nystan och skära av den mellersta klämman och hålla rullen med handen. Försiktigt, linda upp den kompakta rullen långsamt på en betongplattform . Därefter är det värt att ta nätets yttersta spiral och sträcka ut den kompakta rullen på betongplatsen.

Spiralerna kan trassla ihop sig när de sträcker sig . I det här fallet behöver du bara skruva in eller skruva loss spiralen, och problemet kommer att lösas. På ett sträckt nät är det nödvändigt att böja kanterna längs hela längden, upp och ner. Rulla sedan försiktigt nätet till en volymetrisk rulle. Nu blir det enkelt för dig att installera nätet från bulkrullen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter man till varandra?

För att ansluta två rullar med nät eller separata fragment av det behöver du inte speciella färdigheter och mycket ansträngning. Med denna sammanfogningsmetod kan du sammanfoga resterna av nätet till en duk. Vilket kommer att leda till besparingar när man installerar ett staket. Huvudvillkoret är att cellernas storlek och form måste vara desamma . Om detta inte är möjligt kommer du att behöva en stålstång, en trådstång eller en tjock tråd lika med höjden på nätrullen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta två rullar med nät, placera dem sida vid sida på en plan yta . En spiral måste skruvas ur en rulle från det extrema elementet. Enligt tekniken för maskproduktion har duken alltid en kant större än den andra. Därför är det viktigt att båda rullarna ligger på samma sida av varandra.

Allt är klart för att knyta de två rullarna . En fri spiral ska skruvas mellan kanterna på två rullar. Sy varje yttercell i tur och ordning med roterande rörelser. Böj ändarna av spiralen med ett verktyg. Nu har de två dukarna blivit en enda, monolitisk helhet utan märkbar söm.

Om fogen visade sig vara ojämn och märkbar vid sammanfogning av två rullar, finns det bara en anledning till detta. När du gör ett nät är alla spiraler i det ordnade i par. Eftersom din led är märkbar - du helt enkelt inte gjorde det rätt med ett par spiraler.

Detta är lätt att fixa. Skruva bara av en annan spiral från bladets kant och upprepa operationen.

För att ansluta olika maskstycken till olika maskor behöver du en kontakt . Det kan vara en stålstång, trådstång, tjock tråd. Det är nödvändigt att sträcka ut stången omväxlande i alla de yttersta cellerna i de två nätarken och böja kanterna på stången på båda sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dragspänning

Vid installation på detta sätt bör inga problem uppstå. Vi väljer alla inlägg som finns i hörnet av webbplatsen och fäster början på nätduken på den. Det är nödvändigt att fästa nätet på stolpen på minst fyra platser. En vanligt förekommande metod är att spänna fast buntband eller tråd genom burarna . Men många sommarboende väljer ett mer pålitligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en stålstav med en diameter på minst 4 mm genom kedjelänkens nät och fäst den på stödet genom att svetsa var 400-500 mm. Förbered 3-4 guider, var och en upp till 6 mm i storlek. Svetsa dem vid varje pelare, dra i gallret på dem och böj stavarnas ändar.

Borra 2 genomgående hål i stöden, sätt in en bit av stången i dem och böj den på mitten så att den passerar genom dukens celler. Rikta in ändarna på en sådan klämma, vrid eller svets sedan.

I denna metod sträcker sig nätet från support till support utan att förlora någon av dem. Det är nödvändigt att sträcka maskväven på varje stolpe. Om du inte gör detta kan kedjelänkens hängande uppstå.

För att förhindra att detta händer måste du göra på följande sätt: sätt in stången vertikalt i nätet, dra duken så hårt som möjligt och håll den i detta läge. Under denna tid räcker den andra personen ut kedjelänkarna så att nätet spänns optimalt. En assistent är ett måste för att dra nätet perfekt.

Bild
Bild

Spänningsmetoden lockar med sin enkelhet, men ett sådant staket har en nackdel - den övre kantens hängande. Detta kan orsakas av en person eller en stor hund. För att eliminera denna nackdel är det nödvändigt att föra en stål- eller plastskyddad tråd genom den övre raden av celler.

För att göra detta måste du slå in stolparna med trådöglor. De börjar med det yttre elementet och går sedan vidare till arrangemanget av hela omkretsen: trådslingorna reformeras för varje 2-3 fästen och försöker sträcka ut materialet så mycket som möjligt. Vrid sedan tråden på "loop" -stöden med en tjock metallstav. Det sista steget är att fästa duken på tråden.

Några andra "trådbundna" metoder

  • Fästs på öronremmar svetsade på stativets ovansida, men detta kan göra installationen mycket långsammare.
  • Tillämpning av fabrikstrådspännare. Efter montering på den första fästet på den andra tråden passerar den genom enheten. Den är fixerad i en klämma, kabeln är lindad på en trumma.
  • Installation med kabel och rigg - avdragare, krokar med klämmor och band. I detta fall passerar kabeln genom cellerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sektionsmonteringsmetod

Detta är ett annat svar på frågan om hur du fixar nätet. Det finns flera sätt att uppnå ditt mål. I den första metoden tillhandahålls inte heller den sista funktionen för stålstången. Först skärs nätet strikt efter konstruktionens dimensioner . Staven löper längs omkretsen av vart och ett av dess element. Dess tjocklek är inte så viktig, det viktigaste är att den fritt passerar till cellerna. Nätet, "raffinerat" med en stav, placeras i ramen från hörnet. Sedan svetsas stången till den.

Bild
Bild

Krokar används här. Kedjelänken är förberedd för installation på samma sätt: passerar sektioner av stålstången längs omkretsen . Inuti svetsas krokarna på ramen. Med deras hjälp är en kedjelänk med en stång fäst vid sektionerna. Krokarna är böjda eller svetsade. Ett annat alternativ för att lösa detta problem är att fästa ramarna på stolparna med bultade svetsade plattor. Vad är mer lämpligt - ägarna bestämmer.

Rekommenderad: