Gasgeneratorer Med Autostart: 5 Och 15 KW Med ATS För Hem Och Andra Modeller Av Elektriska Generatorer

Innehållsförteckning:

Video: Gasgeneratorer Med Autostart: 5 Och 15 KW Med ATS För Hem Och Andra Modeller Av Elektriska Generatorer

Video: Gasgeneratorer Med Autostart: 5 Och 15 KW Med ATS För Hem Och Andra Modeller Av Elektriska Generatorer
Video: Как выполнить «самотестирование» генератора для функции автоматического запуска ATS | Установка с автоматическим переключением 2024, Maj
Gasgeneratorer Med Autostart: 5 Och 15 KW Med ATS För Hem Och Andra Modeller Av Elektriska Generatorer
Gasgeneratorer Med Autostart: 5 Och 15 KW Med ATS För Hem Och Andra Modeller Av Elektriska Generatorer
Anonim

Om du bor i ett område där det finns frekventa strömstötar och sedan tillfälliga strömavbrott, bör du överväga att köpa en generator. Med dess hjälp kommer du att tillhandahålla en reservförsörjning av el. Bland olika sådana enheter kan man särskilja gasmodeller med autostart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Gasmodeller anses vara de mest ekonomisk eftersom bränslet de förbrukar har den lägsta kostnaden. Generatorerna själva har ett ganska högt pris i jämförelse med liknande bensinversioner är de utrustade med standardutrustning: turbin, förbränningskammare och kompressor. Gasgeneratorer kan fungera på två sätt för att tillföra gas . Den första är tillförsel av gas från huvudröret, den andra är tillförsel av komprimerad gas från cylindrar.

Enheter kan utrustas med den mest praktiska startmetoden - autorun -system . Generatorer med automatisk start ger självaktivering av enheten under ett huvudströmavbrott.

Detta är ett mycket bekvämt sätt, eftersom det inte kräver någon fysisk ansträngning från en person och inte kräver kontroll över elförsörjningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Gasanordningar har en mycket enkel driftsprincip ., som består i att bränna förbrukad gas och omvandla elektrisk energi till mekanisk energi och sedan till elektricitet. Generatorns drift är baserad på överföring av luft till kompressorn, som är ansvarig för att tillföra och bibehålla det erforderliga trycket i instrumentationssystemet. Under tryckuppbyggnad rör sig luft in i förbränningskammaren och gas rör sig med den, som sedan bränns.

Under drift är trycket stabilt och kammaren behövs bara för att höja bränsletemperaturen. Högtemperaturgasen passerar in i turbinen, där den verkar på bladen och skapar deras rörelse. Autorun -enheten, som är inbyggd i enheten, reagerar omedelbart på bristen på elektricitet i systemet och startar valet av luft och bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Generatorer kan skilja sig åt typ av konstruktion . Dessa är öppna och slutna vyer.

  1. Öppna generatorer kyls med luft, de är mycket mindre och billigare och kan bara användas på öppna platser. Sådana enheter avger ett ganska märkbart ljud, modellerna överstiger inte 30 kW effekt.
  2. De medföljande enheterna har en speciell sluten design för tyst drift och inomhusinstallation. Sådana modeller har en högre kostnad och kraft, deras motor kyls med vatten. Sådana enheter förbrukar mer gas än öppna versioner.

Alla gasgeneratorer kan separeras i 3 typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard

Modeller vars arbetet bygger på principen om avgasutsläpp till miljön . Sådana enheter bör endast användas i öppna miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraftvärme

Principen för användning av sådana enheter är att den bearbetade gasen strömmar genom en värmeväxlare med vatten . Således förser sådana alternativ användaren inte bara med el utan också med varmt vatten.

Bild
Bild

Trigeneration

Sådana anordningar är avsedda att generera kyla, vilket är nödvändigt för drift av kylenheter och kammare.

Bild
Bild

Populära modeller

Generac QT027

Generac QT027 generator modell är gasdriven och ger 220W utspänning. Enhetens märkeffekt är 25 kW och max är 30 kW . Modellen är utrustad med en synkron generator och 4-polig motor , vars volym är 2300 cm 3. Det är möjligt att starta enheten med en elektrisk start eller med hjälp av ATS autorun. Bränsleförbrukningen vid full belastning är 12 l / h . Motorn är vattenkyld.

Modellen har ett stängt fodral, vilket säkerställer att den fungerar i ett slutet utrymme. Trots att modellen har ganska imponerande dimensioner: en meters bredd på 580 mm, ett djup på 776 mm, en höjd på 980 mm och en vikt på 425 kg, ger den en ganska tyst drift med en ljudnivå på 70 dB.

Enheten har ytterligare funktioner: automatisk spänningsregulator, display, timmätare och voltmeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

SDMO RESA 14 EC

Gasgeneratorn SDMO RESA 14 EC har märkeffekt 10 kW och högst 11 kW med en utspänning på en fas på 220 W. Enheten startas med autostart, kan fungera på huvudgas, komprimerad propan och butan. Modellen är tillverkad i en sluten design, har ett luftkylningssystem. Volymen på fyrkontaktmotorn är 725 cm 3.

Modellen är utrustad med en inbyggd timmätare spänningsstabilisator, överbelastningsskydd och lågt oljenivåskydd . Det finns en synkron generator. Generatorn väger 178 kg och har följande parametrar: bredd 730 mm, höjd 670 mm, längd 1220 mm. Tillverkaren ger 12 månaders garanti.

Bild
Bild

Gazlux CC 5000D

Gasmodellen för Gazlux CC 5000D -generatorn fungerar på flytande gas och har ett maximum effekt 5 kW . Modellen är tillverkad i ett metallhölje som ger tyst drift i ett slutet utrymme. Har mått: höjd 750 mm, bredd 600, djup 560 mm. Bränsleförbrukningen är 0,4 m3 / h . motortyp enkelcylindrig 4-takts med luftkylningssystem … Enheten startas med en elektrisk start eller automatisk körning. Den väger 113 kg.

Bild
Bild

SDMO RESA 20 EC

Gaskraftverk SDMO RESA 20 EC är tillverkat i ett slutet hus och är utrustat med med en effekt på 15 kW . Modellen är utrustad med en original amerikansk Kohler-motor, som gör det möjligt att köra på naturgas och flytande gas. Enheten har en luftkylning av motorkylning, producerar en spänning på 220 W per fas. Började med en elstart eller ATS.

Levererar ström med hög precision tack vare den synkrona generatorn. Modellen kännetecknas av sin tillförlitlighet och stora arbetsliv. Det finns en utspänningsregulator, en kontrollpanel för ett gasverk, en effektbrytare och en nödstoppsknapp . Enheten fungerar nästan tyst tack vare det ljudabsorberande höljet. Tillverkaren ger 2 års garanti.

Bild
Bild

GREENPOWER CC 5000AT LPG / NG-T2

Gasmodellen för GREENPOWER CC 5000AT LPG / NG-T2-generator från den kinesiska tillverkaren har en nominell effekt 4 kW och ger en spänning på 220 W på en fas. Enheten startar på tre sätt : manuell, med elstart och autostart. Har en frekvens på 50 Hertz. Den kan fungera på både huvudgas och propan. Den huvudsakliga bränsleförbrukningen är 0,3 m3 / h och propanförbrukningen är 0,3 kg / timme . Det finns ett 12V -uttag.

Tack vare motorns kopparlindning är generatorn konstruerad för en lång livslängd. Modellen är gjord i en öppen design med en luftkyld motor. Den väger 88,5 kg och har följande dimensioner: höjd 620 mm, bredd 770 mm, djup 620 mm. Under drift avger det brus med en nivå på 78 dB.

Det finns en timmätare och en synkron generator.

Bild
Bild

CENERAC SG 120

Den superkraftiga modellen av CENERAC SG 120-generatorn från den amerikanska tillverkaren körs på gas och har märkeffekt 120 kW . Den kan fungera på både naturgas och flytande gas under professionella förhållanden. Det kan ge ström till ett sjukhus, en fabrik eller en annan tillverkningsplats. Fyrkontraktorn har 8 cylindrar , och den genomsnittliga bränsleförbrukningen är 47,6 m3 … Motorn är vätskekyld vilket ger en lång livslängd. Enhetens kropp är tillverkad av metall med en speciell korrosionsskyddande beläggning, är isolerad och tyst, skyddar mot alla negativa miljöförhållanden.

Synkron generator levererar ström med minimal avvikelse tack vare generatorlindningen av koppar, vilket garanterar enhetens hållbarhet och tillförlitlighet. Den medföljande kontrollpanelen ger praktisk vägledning till generatorn, den visar alla prestandaindikatorer: stress, fel, öppettider och mycket mer. Enheten sätts i drift automatiskt efter att huvudströmförsörjningen stängts av. Ljudnivån är bara 60 dB, kraftverket producerar en ström med en spänning på 220 V och 380 V. En oljenivåkontrollsensor, en timmätare och ett batteri tillhandahålls. Tillverkaren ger 60 månaders garanti.

Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja en lämplig modell för användning hemma eller i landet måste du först bestämma dig för kraft enheter. För att göra detta måste du beräkna effekten för alla elektriska apparater som du kommer att slå på under den autonoma elförsörjningen och 30% måste läggas till detta belopp. Detta är din enhets kraft. Det bästa alternativet skulle vara en modell med en effekt från 12 kW till 50 kW, detta är tillräckligt för att förse all nödvändig utrustning med el under ett ljusavbrott.

Det är också en mycket viktig indikator ljud enhetens drifttid. Den bästa indikatorn är en ljudnivå på högst 50 dB. I öppna designenheter är ljudet ganska märkbart under drift; modellerna som är utrustade med ett skyddande hölje anses vara de tystaste. Deras kostnad är högre än för sina motsvarigheter i den öppna versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver generatorer för kontinuerlig långsiktig drift är det bättre att välja modeller, vars motor kyls med vätska . Denna metod ger dig pålitlig och långsiktig drift av enheten.

Om du ska installera enheten utomhus är det bästa alternativet för detta öppen körgenerator för vilken du kan bygga ett skyddsöverdrag speciellt. Stängda modeller är lämpliga för inomhusbruk.

Enligt gastypen är de mest bekväma alternativen de som drivs med huvudbränsle, de behöver inte övervakas och tankas, till skillnad från sina flaskmotståndare.

Rekommenderad: