Bästa Bensin Generatorer: Vilken Bensin Generator Att Välja För Ditt Hem? Betyg För Gasgeneratorer 2-3 KW Och 5-6 KW, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Bästa Bensin Generatorer: Vilken Bensin Generator Att Välja För Ditt Hem? Betyg För Gasgeneratorer 2-3 KW Och 5-6 KW, Andra Modeller
Bästa Bensin Generatorer: Vilken Bensin Generator Att Välja För Ditt Hem? Betyg För Gasgeneratorer 2-3 KW Och 5-6 KW, Andra Modeller
Anonim

Om det finns risk för frekventa strömavbrott kan du inte klara dig utan en bensingenerator. Sådan utrustning gör att vi kan upprätthålla en normal levnadsstandard och fortsätta arbeta.

Moderna bensinenheter skiljer sig åt i funktionalitet, och kostnaden för utrustning beror också på det

För att inte bli besviken på köpet rekommenderar experter dig att först bekanta dig med betyget för de bästa märkena och modellerna.

Bild
Bild

Granskning av populära märken

Det finns ett brett utbud av gasgeneratorer på marknaden. De flesta av dem produceras inte i vårt land. Bland de bästa tillverkarna finns koreanska, tyska och amerikanska företag.

En av de mest kända idag är företaget Huter . Utrustningen under detta märke tillverkas i Kina, även om varumärket är tyskt. Ett nätverk av servicecentra finns runt om i världen, tack vare vilket du kan kontakta en specialiserad specialist för hjälp när som helst. Det finns inga problem med reservdelar och komponenter. Det finns en officiell garanti.

Bild
Bild

Det sydkoreanska märket är inte mindre populärt. Hyundai . Hans produkt ligger i mellansegmentet medan den håller hög kvalitet. Experter, liksom användare, bekräftar tillförlitligheten hos generatorer som produceras under detta märke.

Bild
Bild

Generatorer levereras till vår marknad från Tyskland. Fubag . Underavdelningar finns i olika länder, inklusive Schweiz och Italien. Trots allt ovanstående är detta ett ryskt företag.

Bild
Bild

Om du vill köpa utrustning baserad på de senaste tekniska lösningarna, bör du vara uppmärksam på taiwanesiska Mästare . Även om generatorer produceras där, är det faktiskt ett amerikanskt märke som sticker ut för sitt attraktiva pris, låga ljudnivå och små dimensioner.

Bild
Bild

Maskiner kommer till oss från Sydkorea Daewoo . Den finns i två versioner - hushåll och professionell. Alla generatorer tillverkas på grundval av företagets egen utveckling.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

De bästa bensingeneratorerna för hemmet skiljer sig åt tillförlitlighet, effekt och andra viktiga parametrar … Det finns kinesiska företag som levererar budgetutrustning och dyrare enheter som inte är tillgängliga för alla.

Bland de populära modellerna för hemmet finns apparater för 5-6 kW, men du kan köpa utrustning billigare-en enhet för 2-3 kW.

De billigaste modellerna visar 1 kW. Bland de dyra bensingeneratorerna kan du hitta utrustning från 7 till 8 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Budget

HPG2500

Generatorramen har en diameter på 25 mm. Designen innehåller en ny 15L bränsletank. Oljeförsörjningen avbryts automatiskt. Modellen är tillverkad i Kina, en fyrtaktsmotor används som kraftenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

GTL FG950-C

Den här modellen utrustad med ett skyddssystem … Den aktiveras när oljenivån inuti sjunker dramatiskt. Det är en bärbar, lätt, manövrerbar och stabil generator.

Med full tankning kan tekniker arbeta upp till 6 timmar. Generatorn har en förbättrad ljuddämpare och gnistskydd . Deras användning har minskat ljudnivån och gjort enheten mer miljövänlig.

Den robusta ramen ger extra skydd. Tack vare det är det bekvämt att transportera generatorn. Den förtjockade stålstrukturen gör maskinen robust.

Bild
Bild

Mellanprissegment

CAG TG950

2-takts bensin elektrisk generator utmärkt lämplig för små elektriska apparater . Den kan användas när du campar eller hemma i händelse av nödavbrott.

Enheten är utrustad med utmärkt bensinmotor , har 10% mer effektivitet än liknande modeller. Ger mindre ljud, har en kontrollpanel inkluderad. Ger en maximal ström på 750 watt. Designen ger eluttag, bränsletank och lätt bärhandtag.

Modellen är kompakt, bärbar, pålitlig och väger 20 kg.

Den kan användas för att styra en värmare, fläkt, mikrovågsugn, elverktyg och annan utrustning.

Bild
Bild

GTL FG4000-B

Har en genomtänkt design. Tillverkad med den senaste tekniken. Av fördelarna - lönsamhet och hög säkerhet . Vid drift gör det inte mycket ljud, kroppen är gjord av en hållbar legering.

Små dimensioner gör det enkelt att transportera generatorn … Du behöver inte frigöra mycket utrymme för att installera det. När den är fulladdad kan generatorn arbeta i 3 timmar och levererar ström till huset och elektriska apparater. En inverter är också inbyggd i strukturen, därav den höga säkerhetsnivån. Dessutom är en sådan enhet lätt att underhålla, och delar till den kan enkelt hittas på ett servicecenter.

Bild
Bild

Motorn blir inte särskilt varm under drift, det är det kraftfull drivning … Motorn kännetecknas av sin tillförlitlighet och motståndskraft mot tunga arbetsbelastningar. Kraftenheten har ett hölje av gjutjärn. Den är utformad för att förbättra smörjning och förlänga motorns livslängd. Om oljenivån når en kritisk punkt går ett larm. Förutom allt ovan stöds hållfastheten hos kraftenheten av smidd vevaxel och kam av metall.

Bild
Bild

Huter DY2500L

Om vi överväger en komplex användarbedömning, så är detta modellen är i första hand i popularitet . Ägarna till utrustningen kunde inte låta bli att berömma den för sin enkla och enkla start. Även om utelufttemperaturen är under 0. Ljudnivån är bara 66 dB, så utanför efter 10 meter blir dess drift ohörbar Volymen på den inbyggda tanken är 12 liter. Detta är nog för att förse huset med el i 20 timmar . Konstruktionens vikt är 36 kg, utrustning av denna massa kan enkelt flyttas runt platsen och transporteras i bilens bagageutrymme.

Om vi pratar om andra fördelar, så är det inte bara tillgänglighet, utan också en stabil ström, ekonomisk bränsleförbrukning, som börjar även under svåra väderförhållanden. Det finns också nackdelar, till exempel noterade de flesta användare kranens snäva rörelse, som är ansvarig för bränsletillförseln.

Bild
Bild

Makita EG2250A

Även om det är relativt billig modell, den har utmärkt byggkvalitet . Generatorn utför de tilldelade uppgifterna perfekt. Strömstyrkan är 8, 7 A, vid denna effekt är det tillåtet att ansluta ett elverktyg, vissa hushållsapparater.

Även om användaren gör ett misstag har tillverkaren tillhandahållit inbyggt skydd, det skyddar mot brott . För att övervaka spänningen behöver du inte använda en separat voltmeter, eftersom den är inbyggd.

Bild
Bild

Liksom den tidigare modellen, produkten låg bränsleförbrukning, rimligt pris och lågt ljud under arbetet. Designen innehåller en högpresterande motor. Tankens volym är 15 liter.

Externt är tekniken annorlunda attraktiv design , det finns inbyggda indikatorer. Bland nackdelarna - nästan alla användare har svårigheter när de fyller olja i vevhuset.

Bild
Bild

Premiumklass

DuroMax XP12000EH

Detta är dubbelbränslegenerator med kraftig ram … Nackdelarna är höga kostnader och tung vikt. För installation måste du förbereda en speciell plats. Samtidigt är det en av de mest kraftfulla enheter som utvecklats i vår tid.

Dess design med två bränslen gör att enheten kan fungera på flytande bränsle eller gas … Om du fyller gas , generatorn kan leverera el i 20 timmar. Om det är flytande bränsle reduceras drifttiden till 10 timmar.

Bild
Bild

Generatorram av speciallegering därför skyddar den perfekt de inre elementen vid dåligt väder. Trots att enheten är tung, i sin design hjul finns - så att den enkelt kan flyttas eller dras till önskad plats på en plan yta.

Alla Duromax generatorer är både EPA och CARB godkända och har tre års garanti.

Bild
Bild

Mästare 4

Denna modell kan fungera lika bra som på bensin och gas … Om användaren använder flytande bränsle, går generatorn i 9 timmar.

Enheten startar från knappen, inbyggd kallstartsteknik gör det möjligt att starta motorn i kallt väder utan problem … Utrustningens hållbarhet säkerställs av saker som en gjutjärnsbussning, inbyggt överspänningsskydd, oljemätare, fällbart handtag och mycket mer.

Bild
Bild

Duromax XP4850EH 3580

Denna generator är ofta jämfört med Champion-generator när det gäller effekt, vikt, ljudnivå och alternativ med två bränslen … På bensin kan tekniker arbeta upp till 9 timmar, med gas - upp till 11, förutsatt att tanken är helt fylld. Även om utrustningens kropp också är tillverkad av metall saknar den några av de funktioner som den tidigare enheten har.

Bild
Bild

Huvud urvalskriterier

För att välja en högkvalitativ generator för ett garage eller hem måste du förstå de tekniska egenskaperna som en sådan enhet måste ha.

Det första man ska hålla utkik efter är installation . Det måste produceras med hjälp av en specialist, annars kan du råka ut för en olycka i elnätet.

Det finns generatorer på marknaden, vars kostnad börjar från flera tusen rubel och når flera tiotusentals. Det är inte svårt att gissa att ju högre pris, desto kraftfullare och pålitligare blir utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tankens volym garanterar långt arbete. Bättre att välja modeller med dubbla bränslesystem , det är väldigt bekvämt.

För hushållsbruk är en enfasmodell tillräcklig med effekt upp till 4 kW. Utrustningens arbete kommer att räcka i 4 timmar. Om utrustningen köps för en byggarbetsplats eller ger ett ljus för ett sommarboende, måste du överväga trefasmodeller med en effekt på 6-7 kW. De har alltid en inbyggd fyrtaktsmotor.

Bild
Bild

Om du planerar att ansluta en telefon, hushållsutrustning och små anläggningsmaskiner kan du överväga Champion generator modeller.

Bild
Bild

För att bibehålla prestandan hos anläggningsmaskiner det är dags att titta närmare på enheterna Huter . De är mer kraftfulla, pålitliga och kapabla att dra sådana enheter.

Bild
Bild

Det finns också budgetalternativ på marknaden, till exempel Fubag . Utrustningen är billig, har anständig funktionalitet, men du bör inte förvänta dig stor effekt av den.

Bild
Bild

När en permanent installation krävs som kan fungera länge, är det viktigaste att vara uppmärksam på bränsletankens storlek . Om tillverkaren lägger till en användbar reservdelslista då är detta utan tvekan ett plus.

Om användaren inte förstår de tekniska egenskaperna hos generatorerna, det är bättre att be en butikskonsult om hjälp … Han kommer exakt att välja en modell för individuella behov, han kommer att kunna ta hänsyn till alla nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För information om hur du väljer en generator för ditt hem, se videon nedan.

Rekommenderad: