Lönnsjukdomar Och Skadedjur (9 Bilder): Bladsjukdomar Och Bekämpning. Hur Man Behandlar Lönn Om Den är Sjuk? Sjukdomar Hos "Flamingos" Och Andra Lönnar

Innehållsförteckning:

Video: Lönnsjukdomar Och Skadedjur (9 Bilder): Bladsjukdomar Och Bekämpning. Hur Man Behandlar Lönn Om Den är Sjuk? Sjukdomar Hos "Flamingos" Och Andra Lönnar

Video: Lönnsjukdomar Och Skadedjur (9 Bilder): Bladsjukdomar Och Bekämpning. Hur Man Behandlar Lönn Om Den är Sjuk? Sjukdomar Hos
Video: Guidelines for Diagnosing Plant Problems 2024, April
Lönnsjukdomar Och Skadedjur (9 Bilder): Bladsjukdomar Och Bekämpning. Hur Man Behandlar Lönn Om Den är Sjuk? Sjukdomar Hos "Flamingos" Och Andra Lönnar
Lönnsjukdomar Och Skadedjur (9 Bilder): Bladsjukdomar Och Bekämpning. Hur Man Behandlar Lönn Om Den är Sjuk? Sjukdomar Hos "Flamingos" Och Andra Lönnar
Anonim

Lönnträdet är mycket känt över hela världen. Det anses opretentiöst, men samtidigt påverkas det ofta av olika sjukdomar eller lider av skadedjurattacker. I vår artikel kommer vi att prata om hur man känner igen problemet och blir av med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över sjukdomar

Lönn är ganska resistent mot förekomsten av olika typer av sjukdomar. Dekorativa arter som rött, "Flamingo", etc. anses särskilt mottagliga för dem. Experter rekommenderar trädgårdsmästare att inte slösa tid och om trädet är sjukt, börja behandla det så snabbt som möjligt.

  • Om vi pratar om sjukdomar, är mjöldagg i första hand i lönn . Det är mycket lätt att känna igen, bladen är täckta med en vit spindelnätblomma. Den karakteristiska säsongen för detta problem är slutet av maj eller början av juni. Med tiden blir bladen brunaktiga och börjar sakta torka ut. Som ett resultat kan löv falla av i förtid, skott slutar mogna och vinterhårdheten blir betydligt lägre. Det bör noteras att sjukdomen snabbt sprids till andra grödor, detta gäller särskilt i svalt och fuktigt väder.
  • Marginal bladnekros kan bildas av olika skäl . Till exempel kanske trädet inte har tillräckligt med fukt eller näringsämnen. Vaskulär vissning kallas fortfarande vissning och finns även i plantskolor. Lönn försvagas med tiden och kan, om den inte behandlas, torka ut tillräckligt snabbt.
  • Med stegad cancer gäller manifestationer främst trädets bark . Den blir brun och torkar med tiden. Träet exponeras och dör av. Denna sjukdom är särskilt farlig för unga och otillräckligt starka träd.
  • Svart fläck visas som mörka fläckar med taggiga kanter . Hennes utbildning tyder på att det finns en bra ekologisk situation på den plats där trädet växer. Sjukdomen påverkar bara plantans dekorativa utseende, det är ingen skada av det.
  • Sen blight hänvisar till svampsjukdomar . Fläckarna i detta fall får en brunviolett nyans, växer snabbt och mörknar. I framtiden blir stjälkarna och bladen mjuka och växten dör snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga skadedjur

Det kan finnas många skadedjur som angriper lönnträd, de skadar inte bara bladen, utan också barken och till och med rotsystemet. Låt oss prata om de vanligaste.

  • Maple weevil kan infektera olika arter av detta träd . Han förstör systematiskt bladen, vilket så småningom leder till växtens död. Attacken på lönnlöven blir också mycket obehaglig.
  • Skadedjur kan välja olika träd . Några av dem, som larver eller bladbaggar, föredrar friska växter, medan andra (till exempel barkbaggar) föredrar försvagade växter. När det gäller löv är larver det största hotet. De attackerar också blommor och knoppar. En attack av en lönnfluga får alla löv att falla av trädet. Om vi talar om sugande insekter, som skopor och fästingar, kommer de systematiskt att dra ut saften från växten, som med tiden också kan förstöra den.
  • Mindre vanliga skadedjur som marmor eller junibagge . De förs in tillsammans med frön och plantor.
  • En insekt som kallas askhatten skiljer sig genom att den avger en ihållande lukt av mus . Bland tecknen på dess manifestation kan blad noteras, ätas från alla sidor utom mitten. Faran är att skadedjuret kan förstöra plantningen på bara ett par nätter.
  • Bland de sugande insekterna är den falska skalan också känd . Det försvagar trädet, som börjar tappa grenar på grund av uttorkning.
  • Experter noterar att plantans ålder också spelar en roll vid angrepp av insekter . Unga och gamla kännetecknas också av sina egna sjukdomar.

Loppor, cikader, elefanter och skalbaggar kan orsaka betydande skador på unga planteringar. Zlatka attackerar också äldre träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behandlingsmetoder

När du vidtar åtgärder för att bekämpa sjukdomar hos lönnträd är det viktigt att tänka på hur snabbt problemet upptäcks. Det är nödvändigt att öka tillsynen från det att bladen dök upp på trädet till slutet av säsongen . Detta gör det möjligt för dig att korrekt och i tid organisera åtgärder för att skydda planteringarna. Det är nödvändigt att förutsättningarna för växtens tillväxt och utveckling är optimala. I det här fallet kan du räkna med en ökad resistens mot de flesta sjukdomar. Dessutom, när det gäller nekrotiska sjukdomar, kommer ett antal förfaranden att bidra till att begränsa deras utveckling och skydda andra planteringar, särskilt beskärningsgrenar, samt att avlägsna de drabbade delarna av trädet i tid.

För det för att förhindra spridning av mjöldagg eller fläckar av olika slag, rekommenderar experter att bli av med fallna löv . Faktum är att patogener kan kvarstå på det länge. Du kan använda speciella läkemedel, i ett brett sortiment som erbjuds i specialaffärer, men detta är sant vid utbredd distribution. Under växtsäsongen bör trädkronorna behandlas med fungicider. De hjälper till att förhindra spirande av sjukdomssporer, vilket kommer att hindra växten från att bli smittad. Bearbetning utförs om vit blomma och olika typer av fläckar börjar dyka upp på lönnlöv. Proceduren upprepas på 7-14 dagar en eller två gånger till.

För det för att förstöra övervintringsstadierna av sjukdomar, samt för att minska nivån på primär infektion, rekommenderar experter att spraya bladen på våren eller senhösten . För detta används fungicider för att utrota åtgärder. I det här fallet bör du noggrant studera instruktionerna och strikt övervaka mängden läkemedel som används och behandlingstiden. Det är inte möjligt att använda någon metod som hjälper alla sjukdomar och skadedjur. Därför, när du hanterar dem, måste du fokusera på varje specifikt fall och glöm inte förebyggande, eftersom det gör att du kan förebygga många problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om trädgårdsmästare i kampen mot sjukdomar ofta föredrar att använda folkmedicin, till exempel hackad vitlök, då skadedjur angriper anses speciella formuleringar vara mer effektiva. Populär bland dem sådana droger som "Skor", "Inta-Vir", "Falcon", "Kinmiks", "Altara" och andra.

Rekommenderad: