Äppelträdvård På Hösten (21 Bilder): Hur Man Behandlar Dem Från Skadedjur Och Hur Man Vattnar Dem? Höstbehandling För Sjukdomar, Matning Av äppelträd I Moskva -regionen Och Andra R

Innehållsförteckning:

Video: Äppelträdvård På Hösten (21 Bilder): Hur Man Behandlar Dem Från Skadedjur Och Hur Man Vattnar Dem? Höstbehandling För Sjukdomar, Matning Av äppelträd I Moskva -regionen Och Andra R

Video: Äppelträdvård På Hösten (21 Bilder): Hur Man Behandlar Dem Från Skadedjur Och Hur Man Vattnar Dem? Höstbehandling För Sjukdomar, Matning Av äppelträd I Moskva -regionen Och Andra R
Video: How to Remove Aphids from Fruit Tree//BEFORE AND AFTER 2024, April
Äppelträdvård På Hösten (21 Bilder): Hur Man Behandlar Dem Från Skadedjur Och Hur Man Vattnar Dem? Höstbehandling För Sjukdomar, Matning Av äppelträd I Moskva -regionen Och Andra R
Äppelträdvård På Hösten (21 Bilder): Hur Man Behandlar Dem Från Skadedjur Och Hur Man Vattnar Dem? Höstbehandling För Sjukdomar, Matning Av äppelträd I Moskva -regionen Och Andra R
Anonim

Fruktträd kräver särskild och noggrann vård; man måste vara noga med att ordentligt förbereda äppelträdet för vintern för att garantera en bra skörd nästa år . Och om du är en nybörjare, är du förmodligen intresserad av detta ämne, därför erbjuds du användbar information om hur du behandlar platsen och själva trädet steg för steg, samt vad du ska välja som gödningsmedel, hur man vattna det korrekt, och mycket mer.

Bild
Bild

Rengöring och grävning av blad

Vård av ett äppelträd på hösten måste börja med fallna löv, som spelar en viktig roll för många träds säkerhet. Den största fördelen med organiskt avfall är att det täcker jorden ordentligt och skyddar därmed roten mot frost, vilket påverkar tillståndet negativt . De nedre lagren av löv ruttnar, därför utför de uppgiften att ytterligare befruktning. Men när det gäller äppelträdet är detta inte det bästa alternativet för henne.

Fallna lövverk är en idealisk miljö för utveckling av svampsjukdomar, och så snart det börjar frysa efter vintern kommer sporer att föröka sig . För att förhindra skador på äppelträdet är det nödvändigt att utföra vissa manipulationer. Det handlar om att skörda bladen efter att allt löv har smulat. Om trädet har drabbats av en sjukdom rekommenderas att bränna organiskt avfall. Om du vill kan du göra kompost som mognar över två år.

Vissa experter behandlar fallna löv med fungicider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så snart du samlar bladen måste du gräva upp marken runt trädets stam, djupet bör inte överstiga 15 cm för att inte skada rötterna . Denna manipulation bör utföras så att larverna som gömmer sig i jorden är på ytan och fryser med början av det första kalla vädret, detsamma gäller ogräs. Se till att marken är fuktig och gräva sedan upp den.

Den perfekta miljön för lagring och reproduktion av svampsporer är inte bara löv, utan bortskämda frukter . Du måste rengöra trädgården noggrant, bli av med detta avfall och skapa kompost, vilket kommer att vara ett utmärkt gödningsmedel. För att få effekten rekommenderas att spraya högen med preparat eller använda kalk för att strö den.

Du måste gräva i träden noggrant, lossa marken och vänd den för att bli av med skadedjur och deras larver . Du kan vara säker på att detta kommer att ha en fördelaktig effekt på resultatet.

Bild
Bild

Toppdressing

Denna etapp är en av de viktigaste för att förbereda en äppelträdgård för vintern. Det måste genomföras i september, detta hjälper till att uppnå en bra skörd . Marknaden erbjuder ett brett utbud av mineralförband som används både före och efter frukt. Det är viktigt att ta hänsyn till regionen där frukterna odlas, eftersom klimatet i Sibirien är mycket svårare än i Moskva -regionen.

Varje trädgårdsmästare har en annan uppfattning om när man ska befrukta . Vissa väljer augusti-september, när skörden redan är skördad, andra föredrar att göra det efter att bladen faller. Det finns inget enda rätt alternativ, allt beror på personlig preferens, det viktigaste är att välja rätt produkt och följa instruktionerna för att få ett bra resultat.

Alla träd assimilerar matning i tre veckor . Följaktligen måste äppelträdet absorbera näringsämnen redan innan den första frosten börjar, därför måste väderprognosen beaktas. Matningstiden sammanfaller med grävningen av toppskiktet.

Om vädret utanför är torrt är det första steget att fukta jorden och först använda gödningsmedel.

Bild
Bild

Huvudgödseln på hösten är organisk, så du kan använda kompost eller gödsel, 1-2 hinkar räcker till varje träd. Det rekommenderas att tillsätta 30 g kaliumklorid och 50 g superfosfat för att öka effekten.

En annan effektiv toppdressing: 1 matsked kalium och 2 matskedar fosfordressing tillsätts till 10 liter vatten under omrörning . Detta är tillräckligt för att bearbeta 1 kvm. m, om träden är yngre än 10 år, för äldre måste dosen fördubblas.

På hösten är det förbjudet att använda kväve, eftersom det finns tillräckligt med det i organiskt material, och överskottet kommer bara att orsaka tillväxt av små och svaga skott, som så småningom kommer att frysa ut.

Bild
Bild

Vattning

Att vattna äppelträdet före vintern är nödvändigt om hösten var tillräckligt torr. Och även om det regnar kraftigt efter torrperioden, räcker det ofta inte med att fukten når roten. Därför, för att säkerställa en stark och säker resten av fruktträdet, bör vattning utföras längs kronans gränser och vid stammen. Vattenförbrukningen kan vara stor eftersom jorden måste fuktas 1 m djupt.

Att bestämma mängden är inte så svårt, det är viktigt att ta hänsyn till trädets ålder.

Om det redan är vuxen betyder det att rotsystemet med kronan är väl utvecklat, så cirka 100 liter rent vatten kan behövas. För unga människor räcker cirka 50 liter till varje äppelträd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gör detta med rätt flödeshastighet blir rotsystemet välmättat med vätska, så växten kommer att fylla på med styrka och jorden fryser inte djupt, vilket är viktigt. Experter kallar sådan bevattningsladdning, det beror på väderförhållandena.

Du kan självständigt bestämma hur mycket trädet behöver fukt, för detta behöver du gräva ett hål upp till 20 cm, och om det är blött i botten och inte smulas när det kläms, kommer proceduren inte att behövas . Det bör noteras att en tillräcklig vattennivå i alla träd ökar grenarnas och stammens motståndskraft mot starka vindar, äppelträdet kommer att klara belastningen från snön och barken kommer att bli starkare. Som du kan se är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal kriterier innan du övervintrar och följa instruktionerna steg för steg, eftersom det finns många nyanser som förbereds.

Bild
Bild

Andra jobb

Alla träd måste matas, befruktas och vattnas för att säkerställa en bra skörd i framtiden. Detta är dock inte allt, höstförberedelserna ligger också i andra procedurer som bör bekantas. Det bör noteras att det inte är lättare att ta hand om gamla träd än för unga, eftersom det kommer att vara nödvändigt att ta hänsyn till olika kriterier och egenskaper hos växten.

Kompostering

Detta förfarande krävs för att isolera trädet och bibehålla den optimala temperaturen, vilket är viktigt innan vinterfrosten börjar. Idag finns det många sorter av mulch, men de mest populära och prisvärda alternativen är gödsel och kompost. Dessa ämnen har ett antal positiva egenskaper. Det är viktigt att notera att hö och halm inte är lämpliga för sådana ändamål, eftersom möss gillar att gömma sig i dem för vintern, och gnagare är riktiga skadedjur för alla typer av träd.

Rötterna kan täckas med grangrenar, som skyddar inte bara från kylan, utan också från gnagare. Mulching gör att du kan hålla jorden fuktig under lång tid och samtidigt inte stör luftgenomsläppligheten.

Bild
Bild

Läkemedlet varar länge, det är ekologiskt, därför kommer det att ge stora fördelar för den framtida skörden. Även under varma vintrar är nätterna ganska kalla, och plötsliga förändringar påverkar fruktträd negativt, så mulching måste göras.

Förutom kompost kan sågspån och torv användas. När det gäller skikttjockleken är 15 cm tillräckligt för att skydda mot temperaturförändringar . Många trädgårdsmästare använder strimlat trä.

Men först måste du bestämma jordens surhetsgrad - om det är surt rekommenderas det att välja trä och sågspån, men för alkaliskt är det bättre att använda humus eller torv.

Bild
Bild

Bark strippning

Detta steg är inte mindre viktigt än de som beskrivs ovan. Lavar eller olika mossor sätter sig ofta på trädet, vilket har en negativ effekt eftersom de stänger porerna . Luftintag är oerhört viktigt för utvecklingen av alla växter, särskilt frukt, och om syret stängs av kommer det snart att torka ut och dö.

Lav är ett vanligt problem, så det är viktigt att rensa alla parasiter från stammarna innan de övervintrar . Detta kräver sprutning med kopparsulfat. För att förbereda lösningen behöver du en hink med vatten och 30-50 g av själva produkten. Om du inte kan hitta ett ämne kan du använda 1 kg kalk och lösa upp i samma mängd vätska. Spraya inte bara stammen, utan grenarna, bearbeta cirkeln nära stammen noggrant.

Bild
Bild

För att ta bort mossa och lav, rekommenderas att fylla på en träskrapa eller en stel borste, du kan använda tvätttvål för att skrapa bort allt. Förbered en konsistens av lera, kalk och vatten för att smörja träet med denna blandning.

Mossborttagning sker i november, när lövverket redan har smulats helt . Samtidigt är det viktigt att täcka tyget under trädet för att förhindra att sporerna faller ner på jorden. När du arbetar med en stel borste ska rörelserna vara icke-aggressiva så att barken inte skadas.

Det rekommenderas att göra avskalningen efter regn - detta kommer att göra det lättare att klara uppgiften, eftersom fukten mjukar barken.

Bild
Bild

Beskärning

Innan vintern är det viktigt att vidta sanitära åtgärder, för detta måste du ta bort alla sjuka eller torkade grenar, medan du måste fånga en liten hälsosam del. Således kommer sågsnittet att läka jämnt och barken kommer inte att spricka eller bukta ut. Ett öppet "sår" behandlas med var.

Detta steg utförs efter att inga löv finns kvar på trädet, medan det är viktigt att se till att frost börjar tidigast två veckor senare . För att få ett smidigt snitt, använd ett högkvalitativt och skarpt verktyg, så att platsen läker snabbare.

Bild
Bild

Rentvå

Varje trädgårdsmästare är bekant med denna procedur, och det här är nästa sak att göra efter att ha tagit bort lav och mossa, samt beskärning. Detta är viktigt för att skydda mot solbränna och förhindra skador från djur som harar eller gnagare. Tack vare vitkalkning kommer skadliga insekter inte att föröka sig under barken.

Arbetet utförs när det är torrt ute och temperaturen inte har sjunkit under 3 grader . Idag kan den färdiga blandningen köpas på marknaden, men om du ska göra den själv behöver du 2,5 kg kalk, kopparsulfat och en liten burk trälim.

Dessa ingredienser blandas i varmt vatten (10 L), sedan bör du vänta tills lösningen infunderas och du kan täcka barken.

Bild
Bild

Behandling mot sjukdomar och skadedjur

För att skydda mot röta, bladlus, monilios och andra problem är det viktigt att utföra ett behandlingsförfarande. Dessutom erbjuds ett brett utbud av läkemedel på marknaden idag som hjälper till att klara denna uppgift.

För att bli av med fruktrutt kan du använda kopparsulfat eller Kuproksat . Men för att bekämpa lav behöver du en lösning av järnsulfat, som används för att behandla inte bara trädet, utan också jorden under det. Moth larverna kan elimineras med en urea lösning. När det gäller bladlöss lägger det ägg på skotten, så det är ingen idé att bearbeta, du måste helt klippa av skotten och bränna dem och röka trädgården med svavelpinnar. Och för att skydda den framtida skörden är det bättre att bli av med myrorna på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordeaux-vätska är ett av de vanligaste sjukdomsbekämpande medlen.

Läkemedlets huvuduppgift är att skydda mot sjukdomar som mögel, svart ruttna, skorv och så vidare . På hösten ska arbetet med detta verktyg vara i november. Den största fördelen med vätskan är att frukterna inte faller under dess inflytande. Äppelträd behandlas med en 3% substans, som omrörs i måttligt varmt vatten.

Ureabehandling är också mycket efterfrågad. För att förbereda produkten måste du använda en 5% lösning i mängden 600 g och sedan spraya bladen med frukt om de har sårskorpor . Denna procedur utförs i slutet av hösten; ämnet är också lämpligt för behandling av fallna löv.

När du arbetar med alla slags kemikalier och fungicider är det nödvändigt att iaktta säkerhetsåtgärder . Det är viktigt att använda skyddsutrustning som gummihandskar och andningsskydd före blandning, se till att det inte finns några utsatta hudområden. Du bör också bära skyddsglasögon när du sprayar för att skydda dina ögon från oavsiktlig exponering för kemikalier. Det är viktigt att ta bort husdjur och fjäderfä från trädgården, för att varna släktingar att du kommer att bearbeta.

Bild
Bild

Uppvärmning

Unga träd behöver skydd mot kallt väder och temperaturförändringar, särskilt om det är en hård klimatzon. För att göra detta måste du isolera trädgården, och det här är ganska enkelt. Du behöver tjockt papper eller kartong samt säckväv, som stammarna är inslagna i, du kan komplettera detta med solros- eller majsstjälkar.

Ett skydd som detta kommer att göra ett utmärkt jobb med att skydda mot vädret, och dessutom kommer det inte att tillåta harar och andra gnagare att skada trädbarken som lockar dem så mycket. För att fixera täckmaterialet kan du använda tejp, vilket inte är lätt att riva. När vårsäsongen börjar, tas allt detta bort.

Denna instruktion och rekommendationer hjälper till att klara uppgiften även för oerfarna nybörjare som drömmer om en vacker trädgård och en rik skörd av äpplen

Genom att följa alla tips får du fantastiska resultat och du blir nöjd.

Rekommenderad: