Kanta Curb: Trädgårdstejp, Moderniserad Plast Svart, Brun Och Olivlandskap

Innehållsförteckning:

Video: Kanta Curb: Trädgårdstejp, Moderniserad Plast Svart, Brun Och Olivlandskap

Video: Kanta Curb: Trädgårdstejp, Moderniserad Plast Svart, Brun Och Olivlandskap
Video: How To Install EZBorder Landscape Edge for mulch separation | Garden ideas 2024, Maj
Kanta Curb: Trädgårdstejp, Moderniserad Plast Svart, Brun Och Olivlandskap
Kanta Curb: Trädgårdstejp, Moderniserad Plast Svart, Brun Och Olivlandskap
Anonim

Kanta kantsten - Detta är ett specialiserat dekorativt element som används för att utrusta torg och parker, närområde, trädgård, gågata. Oftast fungerar det som en slags avgränsare mellan rabatter, stigar, sängar, gräsmattor. Ett särdrag hos materialet är dess snygga och attraktiva utseende. Med den här funktionen kan du göra landskapet mer spektakulärt och betona kompositionerna i området runt huset eller stugan.

Bild
Bild

Särdrag

Trädgårdskanten "Kant" är tillverkad av högkvalitativ plast, vilket garanterar användarvänlighet och enkel underhåll.

Med denna design blir webbplatsen mer snygg och vacker.

Bild
Bild

Andra funktioner i produkten inkluderar:

  • motståndskraft mot direkt solljus - även i varmt väder kollapsar inte gränsen, behåller sitt ursprungliga utseende;
  • tillförlitlig fixering i jorden på grund av materialets speciella form och design;
  • flexibilitet - denna egenskap gör det möjligt att använda tejp som kantning för rabatter och kompositioner med vilken geometri som helst, även små radier med en sådan ram kommer att få ett uppdaterat utseende;
  • inget behov av specialkunskaper och verktyg under installationen på grund av innovativ design;
  • säkerhet - Kants kantband är säkert för husdjur och små barn att röra sig på platsen på grund av de rundade kanterna.
Bild
Bild

Det är också anmärkningsvärt att denna produkt har många fördelar jämfört med analoger:

  • enkel transport, rörlighet;
  • används ibland som en gräsmatsavgränsning för zonindelning;
  • utmärkta indikatorer på bromsstabilitet;
  • minimal sannolikhet för "svävande" av trottoarkanten, även under förutsättningar för säsongsrörelse;
  • kompakthet under bandlagring;
  • lång livslängd, kan återvinnas;
  • hälsosäkerhet, frånvaro av skadliga ämnen och obehaglig lukt;
  • möjligheten att beställa i olika färger;
  • pålitligt, flexibelt, högkvalitativt och attraktivt material.

Att använda produkten är så enkelt och bekvämt som möjligt, även för nybörjare sommarboende och trädgårdsmästare.

Bild
Bild

Det är värt att notera att en sådan kant kan användas inte bara för den yttre utformningen av en trädgårdstomt, utan också för praktisk användning (till exempel vattning).

Färger

Effektiv trädgårdskant "Kant" presenteras i ett brett sortiment. Du kan köpa den i valfri storlek - längden är justerbar. Ett viktigt kriterium när du väljer detta material är också färg .… Det finns flera av dem i raden av Kanta -gränsband.

Bild
Bild

Låt oss titta på några exempel

Brun (moderniserat "Country") - klassiska färger, vilket ger produkten mer elegans och attraktivitet. På platsen ser den återhållsam och lakonisk ut och smälter samman med jordens skugga. Därför är den idealisk för anläggningsvägar och stigar.

Bild
Bild

Svart Är en mångsidig klassisk färg. Det används oftast. På en sådan trottoarkant är smuts och skador mindre märkbara.

Bild
Bild

Oliv - en mer modern och intressant färg, som inte heller skadar ögonen, men ser snygg och attraktiv ut.

Bild
Bild

Grön - optimalt för sommarbruk, ger ett utmärkt humör, betonar charmen med rabatter, rabatter och trädgårdskompositioner i landskapet.

Bild
Bild

En sådan plastkantstejp glädjer inte bara med sitt utseende utan också med dess funktionalitet . Det kännetecknas av praktiska egenskaper, lång livslängd, tillförlitlighet, motståndskraft mot yttre och mekaniska påverkan.

Den mest populära är den bruna variationen, eftersom den smälter bra med marken på platsen.

Bild
Bild

Hur man installerar?

Kanta -kantstenen kan appliceras på vilket sätt du vill. Alla procedurer är enkla, kräver inget särskilt verktyg, komplexa färdigheter och kunskaper . Om det behövs kan tejpen böjas och skäras i önskade delar, i vilken vinkel som helst. Detta kan krävas för att ge rabatten eller trädgården en viss form, komposition, utseende.

Bild
Bild

När den används i landskapsarkitektur måste denna tejp grävas i jorden i upprätt läge. Men det är viktigt att se till att kanten på trottoarkanten sticker ut något ovanför marken.

Det är bäst att använda rekommendationer från experter

  • Placera trottoarkanten i direkt solljus före installationen. Detta tillvägagångssätt kommer att göra klippning och skapa böjningar enligt preliminär märkning enklare och bekvämare.
  • I samma ögonblick måste du börja gräva ett litet spår. Det optimala djupet är 8 centimeter. En urtagning grävs längs en linje längs gräsmattan, stigen, rabatten eller andra geometriska former.
  • Därefter kan du placera materialet i det grävda spåret.
  • Om situationen så kräver kan du använda ytterligare specialiserade fästankar eller metallpinnar. Detta behövs oftast med böjda och lindade linjer. För sådana ändamål är det nödvändigt att bryta igenom trottoarkanten i dess nedre del med hjälp av pinnar (vinkeln bör vara 45 grader var och en och en halv meter).
  • Det sista steget är att fylla spåret. Var noga med att tampa den uppifrån. För slutförande rekommenderas att använda löst material: jord, småsten, små stenar eller andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således blir installationen av "Kant" kantstenen så enkel som möjligt även för en nybörjare trädgårdsmästare och sommarboende . Du klarar installationen utan erfarenhet och färdigheter.

Bild
Bild

Det är viktigt att förlägga kantstenen korrekt innan du använder den. Samtidigt måste tejpen ha en vikt form (i inget fall ska den brytas).

Det är också viktigt att övervaka produktens torrhet och renhet. Det är bäst om materialet, om det inte behövs, befinner sig i ett slutet rum med låg luftfuktighet.

Bild
Bild

När det gäller underhåll, om tejpen är smutsig, kan den sköljas med vanligt rinnande vatten . Även om bandet kännetecknas av frostbeständighet, är det fortfarande mer korrekt att täcka det i frostigt väder med åtminstone snö. Följaktligen måste detta göras för det område som ramar in kantstenen.

Bild
Bild

När du klipper gräsmattan måste du också vara försiktig så att du inte skadar strukturen. Om materialet är tunt är det också nödvändigt att inte trampa på det när du rör dig i närområdet.

Rekommenderad: