Ugnsfärger: Beige Och Svart, Brun Och Röd, Gul Och Andra Ugnsfärger I Kökets Inre. Hur Väljer Man En Stil?

Innehållsförteckning:

Ugnsfärger: Beige Och Svart, Brun Och Röd, Gul Och Andra Ugnsfärger I Kökets Inre. Hur Väljer Man En Stil?
Ugnsfärger: Beige Och Svart, Brun Och Röd, Gul Och Andra Ugnsfärger I Kökets Inre. Hur Väljer Man En Stil?
Anonim

Idag är många hemmafruar engagerade i bakning, varför de ber sina män att köpa en ugn till dem. När du väljer en sådan enhet är det dock värt att fokusera inte bara på dess funktionalitet, utan också på hur harmoniskt det kommer att kombineras med kökets allmänna interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Rätt val av färger för alla delar av köksutrymmet (headset, matgrupp, hushållsapparater) spelar en viktig roll i inredningen. Det ska noteras att de valda nyanserna måste kombineras med varandra.

Det är inte nödvändigt att välja samma ton, men köket bör inte blända med en mängd olika färger, eftersom detta snart kan börja irritera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

När det gäller design, alla ugnar kan delas in i två stora grupper:

  • moderna enheter;
  • enheter i retrostil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra typen skiljer sig från den första genom närvaron av sådana element som:

  • regulatorer av mekanisk typ;
  • ljus kropp och dörr;
  • runt ugnsglas;
  • brons, mässing eller smidda beslag.

Sådana ugnar passar perfekt in i kökens inredning, som är gjorda i klassisk stil. Dessutom kommer det inte att vara svårt att hitta en ugn av denna typ nu: många tillverkare har sådana i sitt sortiment.

Särdrag hos moderna ugnar är följande:

  • skarpa linjer;
  • minimalism i design;
  • blank yta (i de flesta fall).

De mest populära färgerna är vitt, svart, grått med skimmer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja färg

Vit

För många människor är ugnar i denna färg förknippade med sovjetiska tider, då det inte fanns mycket val. Idag har utbudet av vita ugnar ökat betydligt, vilket resulterar i att de framgångsrikt kan passa in i olika interiörer och skapa harmoniska och unika köksensembler.

Enheter med liknande färg går bra med nästan alla nyanser … Men det mest intressanta är kombinationer med blått, svart, rött, gult. Det är klokare att välja ljusa ugnar för små kök, eftersom de tillåter lite, men öka utrymmet . När det gäller stilarna är det bäst att bygga sådana enheter till interiörer i modern eller klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige

Mycket praktisk och samtidigt kommer en beige ugn att vara ett intressant alternativ. Till skillnad från de vita motsvarigheterna på den fläckar och ränder kommer inte att vara så märkbara , vilket gör att enheten kan se attraktiv ut under en längre tid. Den beige färgen passar bra med alla andra toner. Till exempel kommer kombinationen av en sådan ugn med en brun, blå eller vit uppsättning att vara intressant.

Designers rekommenderar att du installerar en sådan enhet inte bara i stora rum, utan också i små, eftersom den tack vare sina färger inte kommer att sticka ut från den allmänna ensemblen och locka alltför stor uppmärksamhet till sig själv. Det rekommenderas att välja en beige ugn för klassiska interiörer, lantliga och Provence -stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart

Svart är vackert färg unik i sina estetiska egenskaper , som kommer att markera vilken köksdesign som helst på ett originellt sätt. En ugn i en mörk nyans är tyvärr inte lämplig för alla rum, utan bara för rymliga. Annars kommer utrymmet att minska visuellt avsevärt.

Det bästa av allt är att den svarta enheten kombineras med ett headset i kalla färger. Dessa inkluderar grå, blå, ljusblå, kalla beige färger. Enheter i svart är lämpliga för sådana områden inom inredning, som kännetecknas av grovhet eller kontrast. Bland dem finns skandinavisk stil, loft, moderna klassiker, art deco, minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfritt stål

Ugnen, tillverkad i silver (och det är precis vad rostfritt stål har), ser alltid modern och presentabel ut … Samtidigt är det ganska billigt. Tack vare den släta och glänsande ytan på en sådan enhet kan du med fördel förvandla köket och skapa en accent på arbetsområdet. Färgen på rostfritt stål kombineras med många toner som oftast används i köksdesign: svart, beige, blått, vitt.

Observera att det är oönskat att installera flera enheter med liknande färg i kökets inre, annars kommer utrymmet att se överbelastat ut. En praktisk och korrekt lösning är att välja spis och ugn i en enda stålfärg.

Ugnen i rostfritt stål är perfekt för moderna kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brun

Ofta i butiker kan du hitta ugnar av denna färg. Eftersom många människor har denna färg förknippas med naturligt, naturligt , en brun ugn kommer att ge mys, värme och komfort till det utrustade köksrummet. Hushållsapparater av denna färg kommer framgångsrikt att passa in i ett orange kök, liksom i kombinerade ensembler, där till exempel den övre halvan är gjord i beige och den nedre halvan är mörkbrun. Samtidig användning av ett brunt headset och samma färg på ugnen är tillåtet.

Rekommenderad: