Slåttermaskin (33 Bilder): Bensin Självgående Och Roterande För Traktor, Elektriska, Manuella Och Andra Typer Av Slåttermaskiner För Hö

Innehållsförteckning:

Video: Slåttermaskin (33 Bilder): Bensin Självgående Och Roterande För Traktor, Elektriska, Manuella Och Andra Typer Av Slåttermaskiner För Hö

Video: Slåttermaskin (33 Bilder): Bensin Självgående Och Roterande För Traktor, Elektriska, Manuella Och Andra Typer Av Slåttermaskiner För Hö
Video: Belos med fyrhjulsvagn och hö 2024, Maj
Slåttermaskin (33 Bilder): Bensin Självgående Och Roterande För Traktor, Elektriska, Manuella Och Andra Typer Av Slåttermaskiner För Hö
Slåttermaskin (33 Bilder): Bensin Självgående Och Roterande För Traktor, Elektriska, Manuella Och Andra Typer Av Slåttermaskiner För Hö
Anonim

Ägarna till sommarstugor och privata byggnader behöver ibland förbättra sitt territorium från gräsväxt. Och om en vanlig gräsklippare klarar av att klippa en snygg gräsmatta, krävs kraftfullare specialutrustning för täta tjocklekar. Låt oss bo mer i detalj på enheten för gräsklippare och deras huvudsakliga sorter.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Våra farfars och morfars mormor använde också handverktyg för att klippa gräs. Det mesta jordbruksarbetet görs idag med mekaniska anordningar. Klippförfarandet är inget undantag. Moderna tillverkare erbjuder ett brett urval av specialutrustning för denna operation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklipparen är en kraftfull och pålitlig maskin som används för att klippa tät växtlighet . Sådana anordningar är det bästa alternativet för att skörda hö, och ägarna till privata hus, sommarstugor, de är efterfrågade när man rensar det intilliggande territoriet från överflödig vegetation om kapaciteten hos en konventionell gräsklippare inte är tillräcklig.

Visningar

Alla klippverktyg kan delas in i flera kategorier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roterande

Sådana slåttermaskiner för hö används i stor utsträckning för klippning av hög växtlighet, ogräs och små buskar. Rotorn innehåller flera vassa skivblad som roterar kontinuerligt. Enheten är lämplig för arbete på plana ytor, fria från stenar och stubbar över 3 cm i höjd.

Enheten klipper effektivt både färska gräs, såväl som nedlagda.

Bild
Bild

Frontal

Frontmonterade gräsklippare kallas även segmentgräsklippare, de kan vara enstaka, dubbla eller fingerlösa. Sådana produkter är efterfrågade när man gör hö. Deras stålknivar roterar inte utan är fästa i 2 rader, tätt vidhäftande till varandra - under drift rör de sig i olika riktningar.

Bild
Bild

Bensin

Bensintrimmare är idealiska för klippning av kort gräs i ett relativt litet område. Det huvudsakliga funktionella elementet är en sladd eller fiskelinje 3-4 mm tjock . De har en sofistikerad design för långvarig användning. De kör på bränsle.

Bild
Bild

Bensinmodellerna anses vara kraftfulla och pålitliga . Denna maskin kan användas på ojämna områden som är övervuxna med högt gräs. Enheten kan snabbt och enkelt hantera flera hektar yta. Bland nackdelarna är avgaser och betydande buller under drift. Aggregatorns exceptionella uthållighet och dess höga prestanda täcker dock alla dessa nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Elektriska modeller fungerar tyst, de kännetecknas av miljösäkerhet och kompakthet, i kombination med uthållighet och hög effektivitet. Denna teknik kan inte användas på mobilen, eftersom den fungerar från elnätet. Operatören måste hela tiden leta efter strömkällan och se till att sladden inte ligger under bladet . Satsen innehåller vanligtvis ett batteri, det kan fungera autonomt i 15-20 minuter. Dessa gräsklippare kommer att vara det bästa valet i en begränsad budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

Batteriklippare är mycket populära. De används för underhåll av små gräsmattor med en gräshöjd inom 10 cm.

Sådana modeller är oumbärliga på platser där det är svårt att ansluta till elnätet, och användningen av kraftfullare bensinmodeller är ekonomiskt opraktisk.

Batteridrivna gräsklippare är lätta, mycket manövrerbara, exceptionellt produktiva, pålitliga och hållbara. Normalt har batteriet tillräckligt med laddning för 45 minuters kontinuerlig användning - tillräckligt för att bli av med gräs i små områden . Efter 2-3 timmars laddning kan enheten återanvändas. Andra fördelar inkluderar enkel omkoppling, miljövänlighet och brist på buller under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk

Mekaniska anordningar är konstruerade för klippning i små områden. Gräsklippare används på jämna ytor utan stora stenar, hakar och stubbar. Mekaniska modeller behöver inte bränsle eller andra kraftkällor, de fungerar genom att tillämpa operatörens fysiska kraft.

Bild
Bild

Kroppen på sådana enheter är gjord av metall eller plast, hjulen är fästa på kullager eller en hylsbussning . Skärdelen inkluderar knivar placerade på ett speciellt fält och ett fast blad. I det ögonblick när användaren börjar trycka på enheten startas rotationen av de snurrande hjulen med dess efterföljande överföring till axeln. Under förflyttning kommer gräset under den statiska kniven och skärs med spiralblad. Alla skärytor som används är självslipande.

Bild
Bild

Vilka typer av rörelser?

Manuell

Manuella gräsklippare har ingen speciell enhet, så du måste marknadsföra dem själv. Detta kräver en betydande investering av tid och ansträngning. Priset på sådana modeller är dock mycket lägre än någon annan produkt. Det är därför de används för att klippa små ytor.

Bild
Bild

Självgående

Självgående modeller har vanligtvis en imponerande massa - från 50 kilo eller mer kännetecknas de av sin volym . Som regel är de utrustade med en motor, vars effektparametrar är jämförbara med en skoter eller moped. Dessa gräsklippare är utrustade med stora hjul med uttalade slitbanor. Generellt sett garanterar enhetens konstruktion smidig rörelse och hög klippkvalitet. Dessutom är alla produkter enkla att använda, varför en sådan modell har blivit en av de vanligaste bland våra landsmän.

Bild
Bild

Gångjärn

Traktorfästen är lämpliga för användning på plana ytor. Segmentklipparen går via kraftöverföringsaxeln . I denna anordning är skärytorna parallella med marken. Oftast fungerar sådana gräsklippare som ett tillägg till jordbruksmaskiner av olika slag.

Bild
Bild

Toppmodeller

Eurosystems M80 B S 450

En sådan gräsklippare klarar enkelt gräsklippning av vilken hårdhet som helst. Den kraftfulla motorn har en lång livslängd, vilket garanterar långsiktig drift. Hjulen är försedda med en ribbad slitbana, vilket ger maximalt grepp på marken . Det finns möjlighet att använda bilagor.

Bild
Bild

Gräsklipparen fungerar bra i områden med högt och tätt gräs. Skärbladet är av hög kvalitet, rör sig motsatt, vilket minskar vibrationer och ökar därmed servicekomforten. Hjulen glider inte på lera, förblir stabila i sluttningar och lämnar inga spår samtidigt.

Fördelar:

  • hanterar örter av alla slag;
  • hög vidhäftning av hjul till marken;
  • hög komfort på jobbet.

Inga nackdelar identifierades.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurosystems Bilama M210

Denna enhet har blivit utbredd vid beredning av hö, dessutom för bearbetning av de intilliggande territorierna i privata bostäder. Den används för att klippa grödor, ogräs och gräsmattor. Gräsklipparen är utrustad med en kraftfull motor, och kräver därför praktiskt taget inte användningen av förarens fysiska krafter under arbetet.

Fördelar:

  • enkel användning;
  • hög motoreffekt.

Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Briggs & Stratton 625 -serien hjuldrift

Enheten innehåller 2 knivblad, de rör sig mot varandra och ger en exceptionell klippkvalitet. Arbetsytor fixeras med en flytande anslutning. Bladen är tillverkade av högkvalitativt stål, vilket garanterar en lång livslängd utan slitage . Gräsklipparen är utrustad med ett handtag, för förarens bekvämlighet kan den flyttas. Om det behövs kan den justeras både vertikalt och horisontellt.

Bild
Bild

På den ryska marknaden är denna modell den enda som har ett system med dubbel rörelse av skärblad. Denna gräsklippare kan användas i stora områden, förutom träskiga områden. Dessutom ger jordbrukshjul bra grepp om marken, så även på lösa områden och på mark efter regn, är det inga problem med användning av utrustning.

Fördelar:

  • hög kvalitet på knivstången;
  • exceptionell motoreffekt för att klippa även den tjockaste och tätaste vegetationen;
  • antivibrationssystem.
Bild
Bild

Tielbuerger T70 Honda

Klippmaskin tillverkad i Tyskland.

Fördelar:

  • kraftfull motor;
  • knapp för att justera antalet varv;
  • möjligheten till autonom avstängning vid kollision med ett hinder;
  • överbelastningsskyddssystem;
  • pendelarm av knivar som minskar vibrationer.

Kåpan är insvept för att skydda enheten från smuts och damm. Om det behövs kan ett längre däck eller blad installeras istället för skärbladet. Handtaget är justerbart i 3 lägen, det är möjligt att ställa in optimal klipphöjd på ett steglöst sätt.

Bild
Bild

Grillo GF 3 DF 15LD / 350

Gräsklipparen är avsedd för gräsklippning i stora områden. Drivs av en 4-takts dieselmotor . Gräsklipparen rör sig fram och tillbaka, arbetsbredden är 115 cm. Den kan användas i övervuxna områden och i fruktträdgårdar, eftersom den kan klippa gräs av valfri höjd och densitet. Det finns ett brett utbud av ytterligare klippaggregat för användning i andra jordbruksändamål, tack vare vilka gräsklipparen förvärvar kvaliteterna hos en universell enhet.

Schumacher slåttermaskin är mycket populär bland ägarna av sommarstugor

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Den enklaste lösningen är den monterade modellen, det gör att du kan klara det tjockaste och högsta gräset. Frontmonterade gräsklippare, som inte bara tillåter klippning, utan också läggning av klippt gräs, är efterfrågade vid skörd av foder.

Under skördeperioden vid arbete i sommarstugor är roterande modeller som fungerar tillsammans med traktorer eller bakomgående traktorer optimala.

Bild
Bild

Att välja ett självgående eller handhållet verktyg är mycket svårare. Följande kriterier måste beaktas här:

  • egenskaper hos det klippta gräset - buskar, högt gräs, hö eller ogräs;
  • lättnad - slätt eller kulle;
  • fångstorlek;
  • Motor kraft;
  • verktygsresurs.

Arbetshastigheten beror direkt på dessa parametrar . Det är viktigt att det exakt matchar det odlade områdets egenskaper. Klippverktygets funktioner är av liten betydelse - de påverkar klipparens effektivitet och bekvämligheten med att arbeta med den.

När du väljer specialutrustning måste du föredra produkter från kända tillverkare. Japanska, polska och tjeckiska gräsklippare är dyra, men de är mycket mer pålitliga och hållbara än andra . I budgetsegmentet säljs kinesiska produkter, även om de inte håller länge. Någonstans i mitten är ryska tillverkade gräsklippare, deras pris och kvalitetsnivå motsvarar genomsnittskarakterna.

Bild
Bild

Antivibrationssystemet kommer att vara ett stort plus. Det minskar vibrationer som överförs till operatörens händer. Detta gäller särskilt när du arbetar med enheten under lång tid.

Vissa modeller är utrustade med alternativ som sop- och snöröjningsborstar. Dessa gräsklippare kan användas under hela året, så de är efterfrågade i privata hem.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis notera att för arbete på tomter med en yta på upp till 10 hektar räcker en konventionell manuell bensintrimmer . Det är lätt att använda. Om gräset klipps i områden på ett större område är det värt att ge företräde åt professionella släpmodeller som fungerar tillsammans med en traktor eller en bakomliggande traktor.

Rekommenderad: