Kornkross (47 Bilder): Hammarkross För Spannmål Och Roterande, Manuella Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Kornkvarn, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kornkross (47 Bilder): Hammarkross För Spannmål Och Roterande, Manuella Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Kornkvarn, Recensioner

Video: Kornkross (47 Bilder): Hammarkross För Spannmål Och Roterande, Manuella Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Kornkvarn, Recensioner
Video: CitySkid 7X 2024, April
Kornkross (47 Bilder): Hammarkross För Spannmål Och Roterande, Manuella Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Kornkvarn, Recensioner
Kornkross (47 Bilder): Hammarkross För Spannmål Och Roterande, Manuella Och Andra Typer. Vilket är Bättre? Kornkvarn, Recensioner
Anonim

Det faktum att husdjur och fåglar bättre tillgodogör sig markkorn var redan känt för våra avlägsna förfäder. De spenderade mycket ansträngning och pengar för att mala fodret. Numera löses denna uppgift enkelt med hjälp av speciella enheter - spannmålsslipmaskiner. Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller för industriella och inhemska behov, de låter dig slipa spannmål, baljväxter samt oljeväxter och rotfrukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kornkvarnar används för att mala olika typer av spannmål och blanda det för maximal assimilering av djur. Det är känt att vissa fågelarter, liksom unga boskap, inte kan mata på fullkorn, så de måste slipa det först . Kvarnen är utformad för att mala en mängd olika spannmålsgrödor - vete, råg, havre, korn och majs. Det används för att bearbeta hö, rödbetor, potatis och solrosmjöl, vilket gör det möjligt att förbereda högkvalitativt foder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kornkvarnen består av flera huvudenheter, deras smidiga drift garanterar funktionaliteten hos all utrustning. Oavsett fabriksfunktioner, installationens storlek och dess driftsegenskaper, innehåller varje kross flera enheter.

  • Stödram - vibrationsbeständig stålkonstruktion. Den rymmer hela huvudenheten, liksom andra fabriksblock.
  • Motorn är grunden för installationen . Det är motorn som genererar den kraft som krävs för att krossa fasta korn och annat växtavfall. Tillverkare erbjuder modeller med en motoreffekt på 1,5 kW eller mer, ju kraftfullare krossen är, desto mer spannmål kommer den att mala. Det bör dock komma ihåg att med en ökning av effektegenskaperna ökar förbrukningen av el, som kommer att behövas för driften av utrustningen, många gånger.
  • Kåpa till kraftenhet - skapar ett effektivt skydd för användaren från brännskador och hudskador. Dessutom förhindrar det att växtrester kommer in i motorn.
  • Bunkra - en behållare där råvaror hälls för efterföljande bearbetning.
  • Knivar - skärbaser, monterade på kraftenhetens axel. Detta element är ansvarigt för att krossa spannmål och andra växtprodukter.
  • Reflektor - installerad längst ner på kameran.
  • Sikt - det är nödvändigt för att sålla det malna spannmålet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kornkrossens funktion är följande:

  • operatören häller spannmål i en speciell metallbehållare;
  • efter aktivering av "Start" -knappen börjar motorn fungera;
  • samtidigt med rörelsen hos kraftenhetens axel tas skärytorna i drift;

  • i processen med cirkulär rörelse utför de funktionella organen enhetlig slipning av alla växtprodukter som hälls i bunkern;
  • den bearbetade säden går genom en sil till en tidigare beredd behållare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kornkrossen arbetar i ett cykliskt läge, det vill säga slipslaget upprepas med varje slag av motorn.

Kornkrossen har sina egna fördelar och nackdelar. Plusserna med installationer inkluderar ett antal fastigheter:

  • hög prestanda;
  • foderskärare är enkla att använda;
  • hög kvalitet och hållbarhet av utrustning;
  • lågt pris för komponenter och förbrukningsvaror;
  • underhållbarhet, möjligheten att använda reservdelar från andra modeller;
  • kompaktitet, om det behövs kan enheten enkelt flyttas från en plats till en annan.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av den interna strukturens enkelhet kan eventuella reparationsarbeten om nödvändigt utföras oberoende utan att kontakta specialister.

Bland nackdelarna är avsaknaden av en behållare där den färdiga produkten kommer att samlas in. Vissa modeller ger inte heller något elektrisk skydd, sådana enheter kan skadas av spänningsstötar.

Visningar

Det finns hushålls- och industriella foderkvarnar . Industriella anläggningar kännetecknas av sin stora storlek, ökade produktivitet och förmågan att bearbeta oraffinerade grova korn utan att äventyra funktionella mekanismer och strukturella detaljer. På små gårdar används vanligtvis en hushållskornskross - det här är en kompakt, smal profil, den kan slipa uteslutande raffinerat spannmål, vars närvaro av skal är minimal.

Bild
Bild

För små gårdar är detta det bästa alternativet, som gör att du kan få en imponerande mängd hackat foder utan betydande utgifter för ansträngningar och medel från sina ägare.

Båda typerna av sönderdelare är indelade i flera typer beroende på konstruktionsegenskaperna.

Molotkovaya

Ger slipning av hög kvalitet, men förbrukar samtidigt mycket energi. Designad för att krossa grovfoder. Den erforderliga effekten uppnås på grund av påverkan av slagkraften hos enhetens arbetsblock.

Bild
Bild

Designen innehåller en trumma och en sil . I trumman krossas korn och växtprodukter och släpps sedan ut genom en öppning av lämplig storlek. Parametrarna för dessa hål är justerbara, så du kan alltid välja det alternativ som är optimalt för gårdens behov.

Roterande

Roterande spannmålskrossar krossar hårt spannmål ojämnt, det vill säga partiklarna vid utgången kan ha olika storlekar. Sådana installationer förbrukar dock mindre energi under drift. För att neutralisera denna nackdel sätts ofta ett nät in i roteraren - i det här fallet är det möjligt att få partiklar av optimal storlek.

Bild
Bild

Disk

I utformningen av denna typ av krossar tillhandahålls skivor som fungerar på sätt som kvarnstenar. Skärytor är fixerade på dem, avståndet mellan dem kan justeras. Således kan enheten ställa in parametrarna för det färdiga hackade fodret.

Bild
Bild

Vält

Principen för rullkornskrossar består i rörelser av korrugerade element, som krossar råvarorna.

Bild
Bild

Klassificering av enhetstyp

Manuell

Mekaniska handmodeller anses vara de mest praktiska att använda och underhålla. De gör att du snabbt kan slipa rotfrukter och korn till grovmalning. Normalt används detta foder i kosten för vuxna nötkreatur.

Bild
Bild

Elektrisk

Sådana enheter kännetecknas av hög prestanda i kombination med enkel design. De har kompakta dimensioner, därför används de i stor utsträckning på små bakgårdar och gårdar.

Bild
Bild

Pneumatisk

Pneumatiska krossar kan vara hammare eller roterande. Båda drivs av lufttillförsel, vilket sparar energikostnader avsevärt och minimerar operatörens ansträngning.

Bild
Bild

Bland ägarna till små gårdar är modeller av elektriska roterande spannmålskrossar mest efterfrågade . Tillverkare utrustar dem med både vanliga blad och turbinfräsar. Det andra alternativet ger maximal hastighet och fin malningsfraktion, oberoende av spannmålets primära parametrar och dess tillstånd.

Betyg av de bästa modellerna

Vi erbjuder en översikt över de mest populära modellerna av spannmålskvarnar.

Buffel

Om boskap uppföds på gården, kommer en produktiv kross för hårt spannmål att behövas för att tillverka foder. Detta villkor uppfylls av Bizon -enheten . Denna roterande enhet fungerar effektivt även med fasta partiklar. Enhetens effekt är 1,75 kW, rörelseparametern är 16 000 rpm, tack vare detta tröskar enheten inte bara råg, hirs och havre, utan också solrosmjöl och andra oljeväxter. Produktiviteten är 400 kg / h, vilket är en ganska hög nivå. Samtidigt har enheten en miniatyrstorlek, väger bara 7,5 kg, så vanligtvis finns det inga svårigheter med transporten.

Bild
Bild

Den svaga punkten för sådana krossar är nätet i botten. Dessutom kommer frekventa vibrationer på strömbrytaren att lossa kontakterna då och då.

Don KBE-180

Krossen "Don" gör det möjligt att göra nyttigt foder för fjäderfä och djur. Det krossar inte bara spannmål, utan också bönor och rötter. Slipning av produkter med olika densitet utförs tack vare ett skarpt blad, som drivs av en asynkron motor på 1,8 kW . Anläggningens produktivitet motsvarar 180 kg / h.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionen ger tre utbytbara siktar, på grund av vilka operatören kan välja lämplig fraktion för att slipa växtprodukten . Användare noterar den goda byggkvaliteten, vilket leder till en imponerande livslängd för utrustningen. Fördelarna med modellen inkluderar också konstruktionens styvhet, pålitlig elektrisk installation och bra färgning. Installationen ger inte vibrationer och kännetecknas av opretentiös användning. Den enda nackdelen kallas en betydande startström, detta beror på närvaron av en kondensator.

Bonde IZE

Den manuella kornkrossmaskinen "Farmer" är speciellt utformad med hänsyn till inhemska jordbrukstillverkares önskemål. Den är utrustad med en motor på 1, 3 kW, denna arbetsresurs låter dig slipa upp till 400 kg arbetsstycken per timme. Designen ger möjlighet att justera storleken på fraktionen . Paketet innehåller en sikt med en hålstorlek på 5 mm, det är möjligt att använda utbytbara siktar med en perforering av 4 eller 6 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användare noterar att en sådan spannmålskvarn kan användas i upp till 7 år . Men som de flesta andra är produkterna inte utan sina brister. Först och främst är detta mödosamheten i behållarinstallation, opraktisk beläggning och en märkbar ljudnivå under drift. Trots detta sker krossning snabbt och effektivt, även vid frekvent användning, minimeras risken för haverier.

Bild
Bild

Tre smågrisar

För att alltid ha nylagat foder till ditt förfogande kan du köpa Three Little Pigs -kvarnen, som är en produktiv utrustning. Trots att högst 5 kg spannmål inte kan hällas i mottagaren, bearbetar enheten upp till 300 kg produkt för varje timme . En sådan hög prestanda beror på den elektriska motoreffekten på 1,9 kW. Setet innehåller en ersättningssikt och skärbaser. Enheten är lätt, bara 6,5 kg, så om det behövs kan även kvinnor och tonåringar klara av dess rörelse.

Bild
Bild

Användarens åsikter om denna spannmålskross är olika . Vissa husdjursägare kallar det den optimala modellen för den dagliga foderformuleringen. Andra är inte nöjda med bunkerns kapacitet, därför måste de ständigt fyllas på. Ingen har några klagomål om kvaliteten på själva slipningen. Det enda negativa är bullret under drift.

Bild
Bild

Cyklon-350

Miniatyrkornskross av rysk produktion är avsedd för hushållsbruk. Produktiviteten är ganska hög: enheten maler upp till 350 kg spannmål och våtfoder per timme. Korntankens kapacitet är 25 liter, motorparametrarna är 1, 9 kW. Karossen är tillverkad av galvaniserat stål, rörelsen hos de vassa bladen är horisontell.

Bild
Bild

Enheten är känd för sin enkelhet, den realiseras till en demokratisk kostnad . Recensioner av modellen är de högsta, av de fördelar som de noterar enhetens underhållbarhet, tillförlitlighet, praktiska och hållbarhet.

Bristerna är mestadels små: till exempel kan spjället stängas av sig själv under drift. Låsmekanismen kan dock alltid ändras själv.

Bild
Bild

Niva IZ-250

Vid skapandet av denna modell av spannmålskrossar tog tillverkaren hänsyn till specifikationerna för elförsörjningen i provinsen. Det är därför enheten är utrustad med ett effektivt överspänningsskyddssystem. Tack vare denna design kan elmotorn fungera länge. Det enda som krävs av ägaren av enheten är att inte köra den inaktiv i mer än 5 sekunder . Produktiviteten är 250 kg / h.

Bild
Bild

Användarna uppskattade kvaliteten på metallen som används för att göra knivarna . Skäreggarna förblir vassa i många år, de kan bara misslyckas om bultar eller stenar faller ner i krossenheten. Enheten är lätt, dess vikt överstiger inte 5 kg. Dessa modeller kan fungera både utomhus och inomhus med högkvalitativ ventilation. Av bristerna noteras frekvent igensättning av silen, de leder till bristning och behovet av att köpa nya.

Bild
Bild

Zubr-2

Den universella spannmålskvarnen är avsedd för hemmabruk. Med dess hjälp kan djurägare mala spannmål, mala grönsaker, hö hö. Utrustningens effekt är hög - 1,8 kW, motorn är placerad horisontellt. Kornkrossen tillåter bearbetning av 600 kg grönsaker eller 200 kg spannmål till mjöl per timme . Setet innehåller ett par siktar med öppningar på 2, 5 mm och 5 mm.

Bild
Bild

Denna enhet anses av många användare vara den bästa . Den klarar sina huvudsakliga uppgifter bra, ger lite ljud när du arbetar. Till användarnas tycke och dubbelsidig skärpning av bladen. När bladets ena kant blir matt, vänder kniven omedelbart och krossen fortsätter att fungera.

Bild
Bild

Electromash 20

Hushållskross, optimal för hemmet, den kan manövreras utomhus eller inomhus. Enheten fungerar både i frostigt och varmt väder . Motoreffekten är 1,9 kW, produktiviteten är 400 kg foder per timme. Behållaren rymmer upp till 20 liter spannmål. Designen möjliggör kontinuerlig drift i 6 timmar.

Kvarnen ger en högkvalitativ slipning . Det uppnås genom att ta bort all krossad fraktion från krossenheten. Denna mekanism använder dock mycket elektrisk energi, så operatörerna måste laga både gräs och spannmål hela tiden för att minimera tomgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Virvelvind ZD-350K

Det är också en rysk modell av en spannmålskross, lätt att använda, lätt. Den har en hopfällbar design och estetisk design . Behållaren har en kapacitet på 10 liter, den kan snabbt demonteras om det behövs för att förenkla produktens rörelse.

Kapaciteten motsvarar 300 kg råg, korn, vete och annat foder . Vid krossning är det tillåtet att blanda fraktioner av olika typer, så ett individuellt recept kan väljas för varje djur. Motoreffekt - 1, 4 kW, drifthastighet - 12 tusen rpm.

Bild
Bild

Denna kross har praktiskt taget inga klagomål från användare . Enheten klarar effektivt makuleringsfunktionen. Kombinerar exceptionell prestanda och överkomligt pris.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Det finns ett antal faktorer att tänka på när man köper spannmålskrossar

  • Enhetens effekt . De mest produktiva hushållsinstallationerna har en effekt på strax under 2 kW - detta är gränsen för en sådan enhet. Daglig effekt i detta fall är något lägre, brukar inte överstiga 1,5 kW. När det gäller industriella installationer når deras effekt 22 kW. Dessa enheter bearbetar från 800 kg foder per timme.
  • Rotationshastighet . Denna indikator anger antalet varv per minut, ju högre denna parameter, desto bättre. Det är möjligt att bestämma rotationshastigheten enligt parametrarna för anläggningens produktivitet, det vill säga beroende på spannmängden som bearbetas på en timme.
  • Enhetens storlek och vikt . Ju mer kompakt och lättare enheten är, desto bekvämare blir det att flytta den. Vanligtvis väljs mini-versioner för små hushåll och gårdar. För att undvika misstag när du väljer, redan innan du köper, måste du bestämma för vilka ändamål enheten ska användas och var du ska placera den (i uthus eller i ett hus).
  • Utrustning . Satsen kan innehålla reservdelar till enheten, samt nät som gör att du kan kalibrera den färdiga produkten.
  • Behållarkapacitet . Storleken på tanken avsedd för fyllning av spannmål påverkar den ansträngning som en person kommer att lägga på att serva maskinen. Ju mindre kapacitet, desto oftare måste användaren fylla i en ny portion spannmål. Det betyder att det faktiskt kommer att vara knutet till arbetsplatsen.
  • Grov slipning . Den väljs ut efter typ av boskap. Till exempel är det bättre för nötkreatur att erbjuda foder i form av mjöl, medan fjäderfä föredrar större fraktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kommer vi att ge några rekommendationer för utrustningens funktion. Det är viktigt att följa dem så att enheten kommer att tjäna dig länge.

Mata spannmål och växtmaterial jämnt i behållaren för att minimera risken för fastklämning.

Var noga med att stänga av strömmen till krossen efter avslutat arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slå på motorn före drift med en tom behållare, vilket gör att den kan ta fart . Om detta inte görs startar motorn om. Inaktivitetstiden anges vanligtvis i bruksanvisningen.

Kör inte enheten för länge utan avbrott. Det rekommenderas att stoppa maskinen var 50-60 minuters drift.

Rekommenderad: