Pooldesign (64 Bilder): Interiören Runt Den I Ett Privat Hus Och Dekoration På Dacha På Gården. SPA -pool Vid Sommarstugan Och Inne I Huset

Innehållsförteckning:

Video: Pooldesign (64 Bilder): Interiören Runt Den I Ett Privat Hus Och Dekoration På Dacha På Gården. SPA -pool Vid Sommarstugan Och Inne I Huset

Video: Pooldesign (64 Bilder): Interiören Runt Den I Ett Privat Hus Och Dekoration På Dacha På Gården. SPA -pool Vid Sommarstugan Och Inne I Huset
Video: New Luxury Modern House in Marbella, Nueva Andalucia, Spain | Drumelia Real Estate 2024, Maj
Pooldesign (64 Bilder): Interiören Runt Den I Ett Privat Hus Och Dekoration På Dacha På Gården. SPA -pool Vid Sommarstugan Och Inne I Huset
Pooldesign (64 Bilder): Interiören Runt Den I Ett Privat Hus Och Dekoration På Dacha På Gården. SPA -pool Vid Sommarstugan Och Inne I Huset
Anonim

I lantliga eller privata hus är simbassänger inte längre en sällsynthet. De är för barn - små och grunda, för vuxna - anslutna till en bastu eller ett bad. De är placerade under ett tak eller i luften, bredvid ett lusthus där du kan koppla av efter att ha badat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundregler för registrering

Vad poolens utformning ska vara bör man inte tänka på i slutskedet av arbetet, utan i byggnadsstadiet. För det första beror det slutliga priset på vilken metod som väljs för inredningen, och för det andra är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till poolens utseende utan också hur realistiskt det är att skapa en sådan design i de föreslagna förhållandena - ett rum, temperaturförhållanden etc.

Ju högre kvalitet på de material som används för dekorationen, komplexiteten i belysningssystemet, desto mer har poolen ytterligare detaljer, såsom ett spa, vattenuppvärmning, närvaron av strömmar, en relaxavdelning, desto dyrare blir resultatet vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen börjar med valet av designen för hela poolen . - "bilden" som ägaren vill se som ett resultat. Om ägaren inte hade någon erfarenhet av att bygga och dekorera poolen, är det bättre att använda färdiga lösningar. Detta hjälper till att visualisera det önskade resultatet, presenterar det i minsta detalj och hjälper också till att orientera dem som kommer att vara involverade i konstruktion och dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Poolen kan vara inomhus eller utomhus . Den första ligger inne i lokalen, den andra är utanför, det vill säga i ryska verkligheter kan den bara användas på sommaren. När det gäller den inomhus kan du simma i den när som helst på året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringen av poolskålen är en mycket viktig aspekt av konstruktionen . Det är bäst om det är möjligt att placera det inte lägre och inte högre än första våningen. Naturligtvis möjliggör original designlösningar placering av behållare överallt - från en balkong till ett tak, men man ska inte tappa sunt förnuft, utan tänka på en rationell och ändamålsenlig plats. Det rekommenderas inte heller att placera en pool i källaren, eftersom ytterligare högkvalitativ ventilation behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att rummet är väl uppvärmt, skålen måste också vara värmeisolerad, eftersom källarna vanligtvis är svala. Förutom, grundvatten strömmar ofta mycket närmare ytan än det verkar i byggstadiets första skede … Detta kan orsaka svårigheter både för konstruktionen och för byggnadens drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en takdesign bör du välja en stretchduk . Detta är en mycket praktisk design, inte utsatt för försämring från konstant exponering för fukt, den är lätt att underhålla. Duken är ganska enkel att montera och demontera. Ett undertak är också lämpligt, men bara på en rostfri ram. Träramar försämras snabbt på grund av hög luftfuktighet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarna ska vara färdiga inte bara med vackert, utan också material av hög kvalitet som skyddas mot svampinfektion, mögel och rost. Det kan vara en yta täckt med vattenavvisande färg, glas, keramiska plattor, natur- eller konststen. Endast trä som är impregnerat med en fuktsäker svampdödande förening är acceptabelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pooldesignidéer i husets inre

Moderna hemmapoolar kännetecknas av användningen av olika typer av skålar. Skålens form beror på hur poolen kommer att se ut i slutändan. Skålen kan vara rund eller oval . Traditionella former har fördelen att de är lättare att dekorera. Du kan använda två kontrasterande färger: oftast är det vitt och svart eller blått och orange. Skålen kan ha en ovanlig form, till exempel droppar, vågor, vilken annan form som helst. Rummets layout är direkt relaterad till förekomsten av svängar och böjningar i poolen.

Ju mer ovanlig formen på behållaren är, desto mer original är strukturen. Skålen kan vara i form av en gitarr, hjärta, blomma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Poolens storlek beror på flera faktorer:

  • området i rummet där det ligger;
  • funktionen som rummet utför;
  • antalet personer som kommer att simma samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

En liten familj kan klara sig med ett litet eller medelstort rum. Om det finns flera små barn i familjen, är det bättre om poolen är uppdelad i två delar - en grundare och en djupare.

Ett annat ovanligt sätt att designa en pool är att skapa skillnad i djup . Den ena delen är grundare, medan den andra är mycket djupare. Om ägaren vill att poolen ska ha en icke -standardform kan det bara finnas en väg ut - att gräva en grop med lämplig form och hälla betong i botten och väggarna. Om formen inte är kritisk är en hopfällbar struktur eller en stationär propylenskål också lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur utrustar jag webbplatsen?

På gården till sommarstugan är det fullt möjligt att utrusta en liten pool (eller en stor, om platsens storlek tillåter). Trädgårdspoolen kan vara av alla storlekar, ytlig för barn eller djupare för vuxna, utrustad med jacuzzi eller rutschkana . Kostnaden beror på hur dyra material och ytbehandlingar som användes för dess utrustning. Standardformer för trädgårdspooler är rektangel, cirkel, oval. Det kan också vara vilken annan form som helst, men det kommer att kosta mycket mer. Efterbehandlingsmaterial skiljer sig också i både pris och kvalitet.

Det mest budgetalternativet är PVC -film, det dyraste är mosaik, kakel och paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan installationen påbörjas måste du välja vilken typ, form och färg poolen ska vara, var den ska placeras, vilken typ av jord som finns på platsen och mycket mer. Om jorden är av lertyp behövs vattentäta väggar för poolen . Annars förlorar det snabbt sitt ursprungliga utseende och kvalitet. Det är lika viktigt att välja en plats för poolen på gatan, eftersom den inte bör placeras antingen i öppen sol, eller i full skugga, eller nära träd från vilka lövverk kommer att falla och förorena vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När platsen är vald kan du börja arbeta med ritprojektet . Det är bättre om det görs av proffs som kommer att utveckla det mycket exakt, korrekt och i enlighet med kundens önskemål. Det är viktigt att tänka inte bara på poolen, utan också på vad som kommer att finnas runt den - ett rekreationsområde, en stig kantad med sten eller mosaik eller något annat. Det är lämpligt om landskapsdesignen kommer att utformas i samma stil, och reservoaren kommer inte att slås ut ur den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest budgetmässiga alternativet skulle vara en uppblåsbar pool . Det är lätt att transportera, installera, det kan enkelt flyttas från plats till plats, det finns i ett stort antal färger, storlekar och stilar. Den är idealisk för badande barn. Men om du behöver något som är tyngre måste du gräva en grop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rambassänger är bekväma, punkteringssäkra och kan utrustas med jacuzzi eller hydromassage . De är inte heller rädda för temperaturfall. I botten av en sådan enhet finns ett lager av vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betongpooler installeras endast av professionella mästare . Denna design har många fördelar - du kan installera ytterligare system, till exempel belysning, hydromassage, uppvärmning. Men en betongskål kräver ofta rengöring, detta måste också komma ihåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och stil

Inomhuspooler är vanligtvis inte utformade med alltför ljusa färger. Oftast är det enkla och lakoniska former, ett neutralt utbud av nyanser och ljusa accenter av färg . Poolens syfte är ju först och främst simning och avkoppling, vilket innebär att inte bara kroppen, utan också ögonen ska vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk stil är populär i utformningen av denna zon . Alla ytor hålls i en nyans, minsta mängd detaljer är acceptabelt och närvaron av kontrasterande "fläckar" - fåtöljer eller solstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkgrå granit och trätrimade tak och toppar på väggarna är en annan favoritkombination av designers.

Bild
Bild

Vita pooler är lika populära som de klassiska blå . Mosaikväggar eller -tak är lämpliga för sådana färgscheman. Om hängande eller sträckta tak används ser fotoutskrifter vackra ut, förutsatt att resten av ytan är monokromatisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller utomhuspooler i landet är det nödvändigt att deras färg- och stildesign också är praktisk och inte kränker landskapets övergripande design. Det är viktigt att området nära poolen inte är halt, inte för varmt i solen och inte sväller av fukt. En bra lösning är en naturstenväg, men den blir inte billig . Däck av brädor behandlade med en speciell förening mot svamp och fukt kommer att vara ett bra substitut. Om valet föll på keramiska plattor, bör du välja en som är resistent mot låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stillösningen innebär ett lanthus och landskap i de flesta fall någon form av avkoppling, så det är bättre att välja naturmaterial, enkla tydliga linjer och ett neutralt färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Fototryck i taket är en bra lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stenmurar tillför mystik och chic.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska kombinationen är trä och granit.

Bild
Bild

Belysning är en viktig designdetalj för denna pool.

Rekommenderad: