Poolvärmare Intex: Välj En Momentan Eller Solvärmare. Vilken är Den Bästa Vattenuppvärmningen?

Innehållsförteckning:

Video: Poolvärmare Intex: Välj En Momentan Eller Solvärmare. Vilken är Den Bästa Vattenuppvärmningen?

Video: Poolvärmare Intex: Välj En Momentan Eller Solvärmare. Vilken är Den Bästa Vattenuppvärmningen?
Video: Intex solar heater mat 2024, Maj
Poolvärmare Intex: Välj En Momentan Eller Solvärmare. Vilken är Den Bästa Vattenuppvärmningen?
Poolvärmare Intex: Välj En Momentan Eller Solvärmare. Vilken är Den Bästa Vattenuppvärmningen?
Anonim

Det är upp till varje ägare av sin egen pool, som väljer en momentan eller solvärmare, att avgöra vilken vattenvärme som är bättre. Utbudet av modeller och designalternativ är riktigt bra. För att förstå vilken Intex poolvärmare som är lämplig för varje specifikt fall kommer en detaljerad studie av alla befintliga medel för att öka vattentemperaturen att hjälpa.

Bild
Bild

Särdrag

En varmvattenberedare för en pool är en enhet som låter dig föra vattenparametrarna till acceptabla värden, så att du kan simma och koppla av utan hälsorisk. Normalt bör denna indikator inte vara lägre än +22 grader, men även i en konstgjord behållare är processen med temperaturhöjning mycket långsam .och över natten kyls vätskan oundvikligen ner. Specialutrustning hjälper till att uppnå önskat resultat. Till exempel klarar Intex poolvärmare enkelt denna uppgift och ökar gradvis temperaturen i vattenmiljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i Intex poolvattenvärmare är följande

  1. Tillgänglighet av modeller med olika effektvärden . De enklaste är designade för användning i uppblåsbara pooler och barnbad. De dyrare är designade för utomhus- och inomhusbruk. De hjälper till att upprätthålla en konstant temperaturreglering inom angivna gränser.
  2. Låg uppvärmningshastighet . I flytande sådana varierar det från 0,5 till 1,5 grader i timmen. Solmodeller måste vara i kontakt med UV-strålar i 5-6 timmar om dagen för att fungera effektivt.
  3. Förekomsten av elektrisk kraft . Alla värmare har det, förutom autonoma solackumulatorer.
  4. Arbetsmiljöns temperaturområde är från +16 till +35 grader . Vissa modeller låter dig värma vatten upp till +40. Men när den används i en utomhuspool blir strömförbrukningen för hög.
  5. Enkel installation . Värmare installeras utanför och speciella filtar är nedsänkta i poolen. Det finns ingen anledning att slösa tid på en lång distribution av ett kommunikationsnätverk.
  6. Tillgänglighet och kompatibilitet . Tillverkaren anger alltid en lista över nuvarande poolmodeller som kan värmas upp med en specifik enhet. Kostnaden för en produkt beror på dess kapacitet och komplexitet.
  7. Behovet av användning utan människor i poolen . Detta gäller inte modeller med solceller.
  8. Anslutning till en cirkulationspump . Utan det fungerar bara slöjan. Alla andra alternativ kräver en viss intensitet av vattenflödet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt detta gör Intex poolvärmare till en ganska praktisk lösning för användning i landet, i ett förortsområde. Enkla designlösningar och överkomliga kostnader gör att varje kund kan hitta sin egen uppsättning tillbehör för att utföra vattenuppvärmningsuppgifter.

Typer och modeller

Alla Intex poolvärmare kan delas in i flera kategorier baserat på metoden för att öka vattentemperaturen och några andra egenskaper. Det kan vara en miljövänlig solvärmare eller en elektrisk värmare med en kontinuerlig cirkulation av mediet.

Bild
Bild

I alla fall hjälper var och en av dessa alternativ till att lösa problemet.

Omslag

Det enklaste och mest ekonomiska alternativet för en barn- eller sommarstuga pool. Solar filt från Intex kan användas tillsammans med en cirkulerande flödesvärmare eller stå fristående . Den har en speciell cellulär struktur som påskyndar frisättningen av värme genom att bryta solens strålar. Vid klart soligt väder räcker det med 6-8 timmar för att vattnet ska värma upp för att simma.

Bild
Bild

På Intex är denna typ av värmare tillverkad i en egen blå-blå färg . Du kan välja en kompatibel modell av en soltäcke för varje alternativ och form på poolen - från rund till fyrkantig. Materialets densitet ökar med ökande yta. Soltäcket är bekvämt att använda - du behöver inte fixa det på basen, det bildar en växthuseffekt, accelererar uppvärmningen av vatten och minskar värmeöverföringen på natten. Setet innehåller en påse för förvaring av tillbehöret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solvärmare

Denna kategori inkluderar Intex Solar Mat, som har slangar inuti för cirkulerande vätska. De är svarta, absorberar värme väl och är anslutna till en filterpump. Mattorna ligger utanför poolen, i ett område med maximal solljusintensitet. Först värms de upp, sedan startar vattencirkulationen. Under dagen stiger temperaturen från +3 till +5 grader Celsius.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet mattor som mäter 120 × 120 cm per pool beräknas baserat på förskjutning och volym . Till exempel räcker runda pooler med en diameter på 183 och 244 cm för 1 st, för en diameter på 36 tum (36 tum) behöver du 2, för 15 tum - 3 eller 4 beroende på djupet. Efter användning av mattorna måste vätskan från rören tömmas. Lägg inte produkten direkt på marken ovanpå växterna - det är bättre att förbereda ett substrat för det för att undvika kontakt med en aggressiv växtmiljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omedelbar elvärmare

Den är kompatibel med pooler upp till en diameter på 457 cm i Easy Set Pool -serien och upp till 366 cm i Frame Pools -serien. För drift krävs en anslutning till en filterpump med en kapacitet på minst 1893 l / h . Den genomsnittliga uppvärmningsintensiteten är 1 grad per timme. Den mest populära modellen av en sådan värmare Intex har ett index på 28684. Dess effekt är 3 kW, enheten fungerar med en vanlig hushållsförsörjning, kompatibel med en soltäcke - på så sätt kan du öka uppvärmningshastigheten för mediet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningen av flödesvärmare till filtret utförs med en tom pool. Det är förbjudet att använda det om människor är i vattnet. Cirkulationsvärmaren får inte lämnas utan uppsikt - den måste stängas av i regnet.

Värmepump

Denna utrustningskategori dök upp i Intex -serien 2017. Värmepump Intex 28614 väger 68 kg, inrymt i ett stålfodral. Värmeväxlaren är tillverkad av titan, vattenflödet ska vara 2,5 m3 / h, enhetens effekt är 8,5 kW, den måste anslutas till ett trefasnät . Detta alternativ kommer enkelt att värma vatten i inomhus- och utomhuspooler med en kapacitet på 10 till 22 m3, det kan styras från LCD -panelen på kroppen. Det tar cirka 9 timmar att öka vattentemperaturen med 5 grader i en pool på 16 m3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När man väljer hur man kan värma vatten i en utomhuspool av uppblåsbar eller ramtyp, Det är viktigt att tänka på följande punkter.

Utrustningskraft . Minsta siffror för elektriska modeller är 3 kW. Denna belastning är tillräcklig för hushållets strömförsörjning. Om indikatorn överstiger 5 kW måste du ansluta till ett 3 -fas nätverk (380V) - du måste få tillstånd för det, installera ytterligare utrustning.

Bild
Bild

Önskat temperaturområde . Det beror på vem som ska simma: barn behöver indikatorer på +29 grader Celsius och högre. För vuxna räcker det med en temperatur på +22 grader. Även solcellsenheter kan tillhandahålla det.

Bild
Bild

Indikatorer för flödets arbetstryck . Det mäts i m3 / h och är mycket viktigt för korrekt omfördelning av värmeenergi. Det mest krävande kommer att vara solmattor. Värmepumpen kräver en ganska hög vattencirkulation. Genomströmningsmodeller har medelindikatorer.

Bild
Bild

Ytterligare funktioner . Här ska det först och främst handla om att säkerställa säkerheten. Viktiga alternativ inkluderar en flödessensor som stänger av den elektriska enheten när vätskans tryck eller huvud faller. En sensor för att skydda systemet från överhettning och en termostat, som låter dig stänga av utrustningen automatiskt när önskad vattentemperatur har uppnåtts, är användbart.

Bild
Bild

Svårighet i service . I avsaknad av tekniska och tekniska färdigheter är det bättre att välja modeller med den enklaste enheten. Till exempel tillåter Intex mattor för solceller alla människor att klara uppgiften.

Bild
Bild

Typer av material som används . Om vi pratar om en modell med värmeväxlare, är det värt att överväga uteslutande metallalternativ. Kroppen och hela strukturen måste också vara stark och pålitlig. Det är optimalt om det är rostfritt stål. Plast används vid tillverkning av genomströmningsvärmesystem. Den är ganska ömtålig, på vintern måste den förvaras i rumstemperatur, men är inte rädd för fukt, lämplig för utomhusbruk utan begränsningar.

Bild
Bild

Poolens mått . Ju större de är, desto effektivare ska utrustningen vara. Energieffektiva solceller kommer inte att vara tillräckligt effektiva när de används i stora bad. Dessa lågpresterande alternativ är endast lämpliga för kompakta familjepooler.

Bild
Bild

Alla dessa rekommendationer hjälper dig att välja rätt Intex poolvärmare och inte misstas med kraften eller metoden för att öka vattentemperaturen.

Rekommenderad: