Poolautomater: Klorflödesdispenser (flytande) Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Poolautomater: Klorflödesdispenser (flytande) Och Andra Alternativ

Video: Poolautomater: Klorflödesdispenser (flytande) Och Andra Alternativ
Video: SCP-261 Пан-мерное Торговый и эксперимент Войти 261 объявление Де + полный + 2024, Maj
Poolautomater: Klorflödesdispenser (flytande) Och Andra Alternativ
Poolautomater: Klorflödesdispenser (flytande) Och Andra Alternativ
Anonim

Poolen är en ganska stor och omfattande öppen reservoar, fylld med vatten nästan hela tiden. Alla vet det dess renhet måste övervakas och själva behållaren måste desinficeras … Allt detta är nödvändigt för att bad inte ska leda till tidsfördriv i en sjukhussäng.

I processen för vård av en stationär pool används speciella kemikalier som levereras och sprutas i vattnet med hjälp av en dispenser. Det handlar om en sådan enhet som kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Poolautomaten är en specialutrustning, vars huvudsakliga syfte är enhetlig tillförsel av desinfektionsmedel till vattentanken. Eftersom klorering av vatten i poolen är en obligatorisk process, på grund av vilken mikroorganismer inte kommer att dyka upp i en artificiell reservoar, och vätskans tillstånd kommer att vara tillfredsställande, är närvaron av ett sådant aggregat nödvändigt.

Funktionsprincipen för utrustningen är följande:

  • dispensern är ansluten till filtret i strukturen;
  • rätt mängd av ett desinfektionsmedel placeras inuti;
  • doseringshålet öppnas, det finns en regulator på utrustningskroppen som styr mängden läkemedel som tillförs vattnet;
  • enheten placeras i en vattentank.

Utrustning som en desinfektionsmedelsdispenser för en pool kännetecknas av både fördelar och nackdelar som konsumenten måste vara medveten om.

Bild
Bild

Fördelarna med utrustningen inkluderar låg kostnad, enhetlig och korrekt leverans av desinfektionsmedel.

Om vi pratar om nackdelarna med dispensern är det värt att notera följande:

  • inte kontrollerar eller reglerar pH -värdet (surhet) i vatten;
  • svarar inte på förändringar i yttre driftsförhållanden och kan inte automatiskt ändra mängden reagenser som kastas i vattnet, därför är det lämpligt att manuellt kontrollera vattnets skick manuellt med hjälp av specialtestare efter regn eller annan nederbörd;
  • regelbundet måste du kontrollera att enheten fungerar korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Nästan varje husägare som har ekonomisk kapacitet och gratis territorium installerar denna struktur hemma eller i landet. Och en klordispenser är installerad i varje pool. Med tanke på efterfrågan på utrustning producerar tillverkare många olika typer och modeller av enheten.

Det finns två huvudtyper av poolautomater på konsumentmarknaden

Flyta . En flytande enhet är den enklaste enheten. Den ansluter inte till några strukturer i poolen, utan sjunker helt enkelt ner i vattentanken. Tidigare måste du naturligtvis lägga tabletter i den, som gradvis kommer att lösas upp och sköljas med vatten från enheten. När det gäller kostnaden anses flottördispensern vara ett budgetalternativ. Den mest populära är modellen Aqua , avsedd för 5 tabletter som väger 20 gram och 75 mm i diameter. Och produkterna från Intex -företaget är efterfrågade. Till exempel är 29041 -modellen en av de mest köpta.

Bild
Bild
Bild
Bild

En elektronisk enhet som också kallas automatisk . Funktionsprincipen för en automatisk dispenser skiljer sig från en flottör. Till att börja med ansluter den till tankens cirkulationskrets. Enheten kan självständigt bestämma koncentrationsnivån av kemiska tillsatser i vatten och dess sammansättning. Baserat på dessa data bestämmer den automatiska dispensern den nödvändiga mängden desinfektionsmedel.

En sådan dispenser kännetecknas av närvaron av ytterligare funktioner, till exempel bestämning av pH -nivå i vatten. Utrustningen är ganska dyr, och endast proffs bör hantera dess anslutning.

Bland alla befintliga modeller av sådana automater är de mest populära automatdispensrarna DDS Evolution från Aqua och DDS Evolution plus.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en poolautomat är en ganska allvarlig fråga som måste hanteras ansvarsfullt. Badarnas hälsa och välbefinnande beror på vattentillståndet i den konstgjorda behållaren.

Som nämnts finns det två typer av automater: flyta och automatiskt … Varje typ har sina egna urvalskriterier.

Om du väljer en dispenser-flottör måste du vägledas av:

  • volymen på tanken som enheten ska placeras i;
  • diametern på tabletterna som passar in i enhetens kropp;
  • närvaron av ytterligare funktioner, till exempel förmågan att reglera tillförseln av ett desinfektionsmedel;
  • närvaron av en termometer, som gör att du ständigt kan övervaka vattentemperaturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

En automatdispenser är en ganska dyr sak, och valet måste tas på största allvar. Eftersom sådana system kännetecknas av närvaron av ytterligare funktionalitet, är det lämpligt att rådgöra med en specialist innan du köper och, när du väljer en enhet, ta hänsyn till:

  • ändamål;
  • finns det sensorer som övervakar vattnets sammansättning;
  • maximal arbetstrycksnivå;
  • tillgång till ytterligare funktioner.

Och även när du köper och väljer utrustning, var uppmärksam på tillverkaren. Det är bättre att föredra ett välkänt varumärke, även om dess produkter blir dyrare än analoger.

Rekommenderad: