Pool Från En Havsbehållare (17 Bilder): Hur Man Gör En Pool Med Egna Händer? Tips För Användning Och Skötsel

Innehållsförteckning:

Video: Pool Från En Havsbehållare (17 Bilder): Hur Man Gör En Pool Med Egna Händer? Tips För Användning Och Skötsel

Video: Pool Från En Havsbehållare (17 Bilder): Hur Man Gör En Pool Med Egna Händer? Tips För Användning Och Skötsel
Video: Pool construction in Sweden - time lapse - EP6 2024, Maj
Pool Från En Havsbehållare (17 Bilder): Hur Man Gör En Pool Med Egna Händer? Tips För Användning Och Skötsel
Pool Från En Havsbehållare (17 Bilder): Hur Man Gör En Pool Med Egna Händer? Tips För Användning Och Skötsel
Anonim

Moderna designers på jakt efter nya idéer för byggandet av pooler riktade sin uppmärksamhet på fraktbehållare. Dessa produkter har länge använts i stor utsträckning, inte bara för avsett ändamål - för transport av varor, utan också som hus i sommarstugor. Vissa bygger byggnader i flera våningar av dem. Nu är det dags för containrar att tjäna i en ny inkarnation - en pool.

Denna lösning minimerar kundens kostnader vid byggandet av ett rekreations- och nöjesområde på ett förortsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Eftersom ett mynt har två sidor finns det positiva och negativa sidor med att välja en havsbehållare som din badtank hemma. Fördelarna med detta val inkluderar följande punkter.

  1. Pålitlighet och hållbarhet . Eftersom denna behållare tillverkas på fabriken och är avsedd för långa resor, under vilka den utsätts för olika atmosfäriska påverkan, är den tillverkad av högkvalitativ metall med en tjocklek på minst 3 mm. Livslängden kommer att vara ganska lång.
  2. Ganska lågt pris . Dessa behållare produceras i stora mängder, det kommer inte att vara svårt att skaffa dem.
  3. Bekvämlighet under transport . Lastlådor tillverkas i stora storlekar och levereras enkelt till kunden på väg. Och vid behov är det möjligt att flytta poolen till en annan plats.
  4. Hastighet och enkel installation . Det räcker med att jämna ut plattformen och poolen kan installeras.
  5. Ytterligare egenskaper . Om kunden önskar finns det möjlighet att installera sidofönster och skiljeväggar inuti behållaren. I en del kan du göra en pool och i den andra en jacuzzi. Det finns en plats för en begåvad designer att ströva omkring - fältet för experiment är ganska stort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också negativa sidor: behovet av ett rymligt och plant område, behållarens ganska anständiga vikt och behovet av att ständigt övervaka korrosionsskyddet.

Visningar

För att bygga en exklusiv havscontainerpool, installatörens och kundens fantasi kommer att behövas, men dessa typer av hushållsreservoarer från transportcontainrar används oftast.

  • På högar . Oftast placeras reservoarer på plana ytor, men om du tillåter möjligheten att placera dem på en sluttning kan du få en underbar plats för avkoppling med en fantastisk utsikt i alla riktningar. Tanken bör installeras på vertikalt stående stockar (högar), vars övre ändar, efter grävning i marken, ska ha ett perfekt plant plan. När du väljer högar är det absolut nödvändigt att styras av vikten som de kommer att hålla under drift. De måste vara mycket tillförlitliga, eftersom den genomsnittliga behållaren rymmer upp till 70 kubikmeter vatten.
  • Markreservoar . Det tar inte mycket ansträngning att installera tanken på en horisontell yta. Du behöver bara ta bort ett lager jord, använda sand för att göra en jämn kudde och installera en metallbehållare på den. För ett mer presentabelt utseende kan du överlägga poolen med sten eller andra valda beklädnadsmaterial.
  • För att helt eller delvis gräva in . Detta är den mest tidskrävande installationsmetoden. Du måste gräva en tillräckligt stor grundgrop. Det kommer inte att vara lätt att göra det manuellt, du behöver en teknik. Efter att grävmaskinen grävt ett hål med önskat djup och volym, görs en sanddyna i botten, en behållare sänks ner på den. De återstående luckorna mellan väggarna fylls med kvarvarande jord från markarbeten. Markytan runt poolen kan täckas med grus, småsten eller sand.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsprocess

Den vanligaste typen av transportlåda som används för poolapplikationer är en 40 'container. Den rymmer nästan 68 kubikmeter livgivande fukt . Med sin längd på 12 m och ett djup av 2,3 m är det bekvämt för vuxna och barn att simma i den. Det finns också andra alternativ, till exempel en 20 fot. Den rymmer 2 gånger mindre vatten, men den är perfekt för små områden.

För att göra en pool av en havsbehållare med egna händer behöver du en metalllåda själv . - den kan köpas både ny och begagnad, vilket blir mycket billigare. Då måste du leverera det till arbetsplatsen. Och detta kommer inte att vara svårt, eftersom alla behållare har standardmått och lätt levereras till platsen med vägtransport med lämplig bärighet.

Bild
Bild

Efter leverans skärs metalllådan, den övre delen skärs av . Detta kan göras med alla tillgängliga skärverktyg. Nästa steg är att klippa ut och installera ett fönster i sidoväggen, om det finns en önskan och möjlighet. Om du installerar en långsträckt modell av en fraktbehållare, är det värt att ta hand om längsgående broar, eftersom behållaren kan "leda" från en betydande vikt och volym vatten.

När du använder en staplad eller utomhus metod för att installera pooler måste du göra en stege för att komma in i tanken . Du behöver också en stege för att komma ut ur behållaren efter simning. För en ingrävd pool behöver du bara en intern trappa.

Externa och interna stegar måste fästas ordentligt på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggarna i en hemreservoar stiger över marken kan de dekoreras med olika fasadmaterial, men det är värt att komma ihåg att då kommer kostnaden att öka, och ibland avsevärt. Efter installation och svetsning kan du börja måla . Tankens inre yta är målad med en speciell vattentät färg. Det är också möjligt att lägga keramiska plattor för att förbättra vattnets hygieniska egenskaper, men detta kommer att kräva ytterligare ekonomisk påverkan.

Om du vill kan du montera en jacuzzi . För detta är spåren på en speciell överkant monterad, som kommer att separera hydromassagefacket från resten av poolen. Om så önskas kan denna partition enkelt demonteras och hela tanken kan kombineras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och vård

När poolen väl är installerad kommer den alltid att kräva regelbundet underhåll. Under tankens användning måste du byta vatten då och då; det är bättre att ta hand om ett pålitligt pumpsystem i förväg . Det kommer att vara nödvändigt att ta bort skräp och behandla den inre ytan med desinfektionsmedel efter tömning av vattnet. Det är också värt att övervaka närvaron eller frånvaron av korrosion på tankens väggar.

Med kallt väder är det bättre att bevara poolen, tömma vattnet och täcka med en markis.

Bild
Bild

Som du kan se är en reservoar från en fraktbehållare ett utmärkt val. Det kan göras på en dag till en rimlig kostnad.

Rekommenderad: