Grenar Hyddor (42 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pinnar? Stugor För Barn I Skogen Och Utomhus, Stora Som Små. Hur Bygger Man En Trådram Från Ritningar?

Innehållsförteckning:

Video: Grenar Hyddor (42 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pinnar? Stugor För Barn I Skogen Och Utomhus, Stora Som Små. Hur Bygger Man En Trådram Från Ritningar?

Video: Grenar Hyddor (42 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pinnar? Stugor För Barn I Skogen Och Utomhus, Stora Som Små. Hur Bygger Man En Trådram Från Ritningar?
Video: Hur man överlever i skogen-Mauritz Ekeroos 2024, April
Grenar Hyddor (42 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pinnar? Stugor För Barn I Skogen Och Utomhus, Stora Som Små. Hur Bygger Man En Trådram Från Ritningar?
Grenar Hyddor (42 Bilder): Hur Man Gör Dem Med Egna Händer Från Pinnar? Stugor För Barn I Skogen Och Utomhus, Stora Som Små. Hur Bygger Man En Trådram Från Ritningar?
Anonim

Möjligheten att bygga hyddor från grenar kommer att vara användbar för föräldrar som vill glädja sina barn, liksom människor som gillar att koppla av i frisk luft. Byggandet av en hydda i skogen utförs enkelt av olika naturmaterial. Efter att ha läst artikeln kommer du att lära dig om vilken typ av hyddor från grenar och hur man bygger dem.

Bild
Bild

Primära krav

Kojor måste ge skydd mot nederbörd, solljus, insekter. En välbyggd struktur av grenar behåller värmen. Det ska inte vara täppt inuti: om skyddet är täckt med ganska tätt material är det nödvändigt att se till att det finns luckor.

Det är nödvändigt att se till att det inte finns några skarpa element i hyddan som du av misstag kan skada dig . Detta råd är särskilt relevant om strukturen är avsedd för barn: de är mycket rörliga och vanligtvis mindre uppmärksamma. Alla bilagor bör också döljas för barn. Om möjligt, slipa trädet och täck det med färg och lack så att splinten inte av misstag faller i barnets hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För att bygga en hydda måste du välja typ av skydd. Samtidigt är det nödvändigt att fokusera på tillgängliga resurser och på de specifika behoven hos de människor som strukturen är avsedd för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

En vanlig hydda ser ut som en tom för eldning. Två pinnar placeras vertikalt och det tredje elementet placeras horisontellt. Material är bundna med improviserade medel: böjning av grenar, örtstammar.

Det finns flera installationsalternativ. Du kan till exempel klippa ett par grenar med en kniv, ställa dem i vinkel mot varandra och placera huvudpolen horisontellt på dem.

Du kan bygga en "wigwam": sätt grenar, bilda en cirkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bifogad

Detta inkluderar till exempel en "wigwam" installerad runt ett träd. Det kan också vara en struktur som skapats på grundval av grenar som vilar på en sten. Väggarna är vanligtvis gjorda som en vanlig hydda.

De främsta fördelarna med de bifogade strukturerna är den höga arbetshastigheten och små besparingar i "byggmaterial".

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördjupat

Ett infällt skydd är en vanlig infälld hydda. En sådan struktur liknar en utgrävning. Det rekommenderas inte att bygga en djup hydda i en ravin eller lågland: regn kan förstöra det eller helt enkelt orsaka många problem.

För att ge belysning inuti kan du göra taket hopfällbart på vissa ställen eller använda ett ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man material?

Gran, tall eller andra grenar kan användas för att skapa en koja. Inifrån kan skyddet täckas med löv, torrt gräs, så att du inte behöver ligga eller sitta på den kalla marken. Vissa människor föredrar att stödja pinnarna i en vinkel på ett avverkat träd: detta säkerställer stugans stabilitet.

Flexibel pil är väl lämpad för att skapa tältkojor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För byggandet av ett skydd i skogen kan du inte bara använda grenar, grangrenar, gräs, löv, utan också andra material: till exempel bark, växtstammar, lera, halm. I allmänhet kan det noteras att valet beror på det specifika området där stugan är planerad att installeras. Många föredrar att använda inte bara naturliga, utan också konstgjorda material: tyger, polyeten, plast, repbitar och så vidare.

Material måste vara resistenta mot fukt och andra yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

Ett plant område är lämpligt för byggandet av en hydda. Om möjligt är det bättre att välja en plats nära låga träd och buskar . Det rekommenderas inte att installera hyddor i områden där det finns mycket mossa (luften är vanligtvis mycket fuktig), i låglandet (de kan värmas), på en sandig sluttning.

Hyddor ska inte placeras bredvid branta, branta jordsluttningar: på grund av nederbörd kan jordskred förekomma. Som ett resultat kommer jorden att fylla upp taket på strukturen. Det rekommenderas att bygga ett skydd så långt bort från vattendrag som möjligt. I en öppen glänta kommer du inte att kunna skydda dig mot hett solljus, regn och starka vindar.

Perfekt om du har material i närheten för att tända eld och rinnande vatten

För att säkerställa säkerheten och komforten för de människor som stugan byggs för är det nödvändigt att ta bort skräp, små stenar och löv från territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger med egna händer?

Du kan bygga en hydda på gatan eller på landet nära huset på olika sätt. För att göra ditt arbete enklare kan du förbereda en detaljerad ritning i förväg: det gör att du kan förutse även mindre bagateller . Men du kan enkelt bygga en bra koja utan diagram, du behöver bara ta hänsyn till några viktiga rekommendationer. Låt oss i etapper överväga de vanligaste idéerna för att bygga skydd från grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enstaka lutning

Det är väldigt enkelt att göra en lutad hydda, denna design anses vara den enklaste. Denna struktur består av endast en lutande vägg, som samtidigt är ett tak. En lutad hydda är tillfällig: den kan rädda från nederbörd, solljus, men inte från vind och extrem kyla. Du kan använda oljeduk för ytterligare skydd, men det här alternativet kommer fortfarande att vara lämpligt endast för varmt väder.

Instruktionen hjälper dig att bygga en koja korrekt

  • Välj ett område med träd mittemot varandra. Om det inte finns några, kör bara 2 höga och ganska stora pinnar i marken.
  • Placera stången över korsningen. Om ramen inte verkar särskilt stark måste den förstärkas: knyt fast träden (pinnar) och tvärstången till varandra.
  • Hitta några raka pinnar att placera på stången i steg om cirka 25 cm. Dessa stolpar måste fästas i spetsig vinkel.
  • Lägg små kvistar, grenar, kvistar horisontellt ovanpå, på pinnarnas gafflar.
  • Ovanpå korgramen, skissa och säkra grenar med nålar eller löv. Det är bättre att täcka alla hål. Kom ihåg: ju bättre du täcker dem, desto mindre sannolikt är det att stugan släpper in fukt eller vindbyar. Denna design är bifogad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gavel

En sådan hydda är mer funktionell och bekväm än en lutad. Du kommer att spendera lite mer ansträngning, men du får en struktur som ger skydd mot en ganska stark vind, regn, kallt väder och värme. En sådan stuga är perfekt för att tillbringa natten utomhus.

Tänk på processen att bygga en struktur

  • Stora trästänger måste drivas i marken på båda sidor av ramen.
  • Bakväggen är formad av raka grenar. För att den bakre delen ska få formen av en triangel ovanifrån måste du klippa av dessa grenar lite. Med huvudpinnarna, som är placerade vid produktens kanter, är stavarna förbundna med ett rep ovanifrån.
  • För att öppningen ska ha en rektangulär form, och inte en triangulär, måste du täcka ingången något med pinnar.
  • Stäng sprickorna i skyddet med små grenar. Skyddsskiktet ska vara ganska tjockt, men du måste se till att stöden är tillräckligt starka. De återstående sprickorna ska täckas med mossa.
  • Använd naturmaterial för att göra en solstol cirka 25 cm tjock.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cirkulär

En sådan koja kan jämföras med en wigwam. Det skyddar bra från nederbörd.

Byggprocessen är enkel

  • Gräva djupt in i mitten av stugan med ett tjockt stöd.
  • Kör pinnar i en cirkel på ett avstånd av 1 m från stolpen och placera dem ovanpå stödet.
  • Knyt något runt stugans topp och dra av det. Skär bort överflöd som sticker ut grenar.
  • Strukturen måste läggas över för isolering med olika naturmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På trädet

Du kan utrusta en barnstuga på ett träd: barn på 10 år och i andra åldrar gillar sådana "högkvarter". Barn kommer att vila och leka där. Det blir till och med ett fullvärdigt hus, inte en koja. I det här fallet är det nödvändigt att följa säkerhetsreglerna, eftersom skador, sprickor vid fall från ett träd är mycket allvarliga.

Tänk på en plan för tillverkning av en struktur

  • Välj ett stort, grenat träd för att sätta upp basen.
  • Gör en ganska stor bräda av plankorna och fäst den på de starkaste grenarna.
  • Skruva in stolparna med självgängande skruvar i hörnen på platsen och forma väggarna med brädor.
  • Bygg ett tak med metall eller takpapp. Skiffer rekommenderas inte eftersom den är för tung.
  • I slutet, fäst en stege (av trä eller rep).
Bild
Bild
Bild
Bild

Internt arrangemang

För att göra det varmare i stugan kan du täcka väggarna inuti med folie. Täck ingången med ett lager av polyeten. På ett säkert avstånd (vid vilken polyeten inte kommer att smälta), gör en ganska stor eld framför strukturen. När man kommer in i skyddet reflekteras värmen från foliens yta, och filmen låter den inte gå ut . Detta kommer att skapa en växthuseffekt i stugan.

Du kan också skapa mys inne i stugan. Först måste du lägga ett lager torrt gräs, och sedan kan du lägga luftmadrasser, filtar. Det skulle vara trevligt att hitta platser där du kan hänga en ficklampa.

Om stugan är rymlig kan du enkelt sätta upp ett litet lägerbord och en stol så att du till exempel kan ta varmt te när det regnar ute.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara byggtips

Det är bättre att ta med dig en kompakt fällsåg på en vandring, snarare än en yxa. Med hjälp av det här verktyget kommer det att visa sig vara mycket snabbare att göra en koja. Att använda tejp eller starkt rep för att fästa pinnarna kommer att underlätta ditt arbete och påskynda konstruktionen av strukturen.

Det rekommenderas att ägna särskild uppmärksamhet åt skyddet. Välj dess bredd baserat på antalet personer som kommer att vara där.

Rekommenderad: