Poolmarkiser (19 Bilder): Vinterstretch Och Glidöverdrag, Skyddande Vikning, Transparent, Sol- Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Poolmarkiser (19 Bilder): Vinterstretch Och Glidöverdrag, Skyddande Vikning, Transparent, Sol- Och Andra Modeller

Video: Poolmarkiser (19 Bilder): Vinterstretch Och Glidöverdrag, Skyddande Vikning, Transparent, Sol- Och Andra Modeller
Video: Din expert på markiser, rullgardiner och andra smarta solskydd. 2024, Maj
Poolmarkiser (19 Bilder): Vinterstretch Och Glidöverdrag, Skyddande Vikning, Transparent, Sol- Och Andra Modeller
Poolmarkiser (19 Bilder): Vinterstretch Och Glidöverdrag, Skyddande Vikning, Transparent, Sol- Och Andra Modeller
Anonim

Varje pool, oavsett var den ligger, i landet eller i huset, kräver underhåll. Eftersom vi har din egen vattenkälla får vi inte glömma dess skydd mot olika skräp, insekter och växter som förorenar vattnet. Dessutom måste du tänka på bevarandet av skålen för vinterperioden, så det är värt att i förväg välja typ av skydd för en specifik struktur. Här kommer markisen att komma till undsättning. I denna artikel kommer vi att analysera mer i detalj - varför en sådan enhet behövs, hur man använder den korrekt, vilka sorter som finns.

Vad behövs det för?

En markis för poolen är nödvändig för att täcka och skydda behållaren från intrång av alla möjliga främmande föremål, från överdriven förångning av innehållet, för att bibehålla samma vattentemperatur, och det skyddar också barn och husdjur från att falla ner i tank. Med ett sådant täckmaterial kommer du i framtiden att lägga mindre ansträngning, tid och pengar på att rengöra poolen .… Men för att en sådan enhet ska kunna fullgöra sina funktioner är det nödvändigt att ta hänsyn till några nyanser: markisen måste vara lämplig i storlek och vara tillverkad av högkvalitativa råvaror.

När du köper ett sådant täckmaterial bör du inte spara pengar, eftersom det billiga alternativet inte kommer att vara länge. Det är idealiskt om markisen är gjord enligt individuella mätningar. I det här fallet behöver det inte anpassas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Innan du köper en struktur måste du definitivt bestämma vilken typ, material och form som passar just din pool. Förutom den olika konfigurationen har en sådan filt en skillnad i materialet från vilket den är gjord. Markisen är en täckande struktur, tät i strukturen. Det är vanligtvis tillverkat av flexibel PVC. Men den kan också tillverkas i en billigare version - av tvåskiktspolyeten.

Det finns följande typer:

  • dubbelskiktsfilm med luftbubblor (det anses vara det bästa alternativet för skydd, lätt i vikt, kräver inte fastsättning längs kanterna på skålen, är ett idealiskt värmeskydd som förhindrar att vattnet kyls på natten);
  • PVC -presenningar De har en tät struktur, de används i alla typer av pooler, men de är gjorda speciellt för skålens storlek och form, de är svåra att lagra (om villkoren inte är uppfyllda kan de spricka), problematiska när de ligger på ett område på mer än tre meter på grund av filtens svårighetsgrad, de fästs med rep på ramställens konstruktioner;
  • produkt tillverkad av laminerad polypropen , liknar säckväv, den används för uppblåsbara typer av pooler i ett litet område, lätt i vikt, vattentät, billig i kostnad, varar högst två säsonger, fästs med rep;
  • presenning - en universell skyddsprodukt av tätt, ogenomskinligt, fuktbeständigt material (det är också lämpligt som vinteralternativ för konservering av poolskålen);
  • persienner flytande och stillastående (tillverkad av fönstertyp), är metoden för av- och avlindning mekanisk och automatisk, används i stationära typer av pooler;
  • paviljonger - de är installerade ovanför behållaren som ett växthus av transparent och genomskinligt polykarbonat med en aluminiumprofil, det finns två typer: mobil (glidande, för medelstora och små strukturer, liksom för uppblåsbara och prefabricerade pooler) och stationär (installation, för stora och icke-standardiserade pooltyper) …
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Ledande varumärken rekommenderar att inte överge användningen av ett lock till poolskålen, ibland även att komplettera några av deras modeller med det. Tänk på de viktigaste tillverkarna av dessa produkter: Bestway, Intex, GRE Pools, Grando. Dessa märken producerar samma produkter när det gäller material som används, modeller, bearbetningsmetoder.

  • Bästa vägen . Markisbeläggningar är tillverkade av högkvalitativt, flexibelt, hållbart, vattentätt PVC med pålitligt skydd. De används i de flesta typer av pooler tillverkade i Asien. På grund av ett brett utbud av konfigurationer och mått på kåpor är det tillåtet att använda produkter under behållare från andra tillverkare.
  • GRE pooler . Spanska tillverkade produkter har samma indikatorer av hög kvalitet som produkterna från det tidigare märket. Den största fördelen med dessa typer av markiser är användningen av kompressionsförstärkt polyeten.
  • Grando . Modeller från denna tillverkare är lämpliga för infällda konstruktioner, gjorda som rullgardinssystem, gjorda av PVC och polykarbonat. Säkerställ ett effektivt vattenskydd.
  • Intex . Producerar lock för runda uppblåsbara pooler. Produkter har den effekten att den håller en konstant vattentemperatur och förhindrar avdunstning. De är utrustade med sladdar och ett dräneringshål, vilket gör processen att stänga poolen lättare och märkets produkter i sig är mer funktionella.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudkraven för val av markiser är korrespondensen mellan modellens konfiguration och poolens storlek. Överkast är gjorda för en specifik form. Den färdiga produkten måste matcha i alla avseenden. Om markisen är mindre eller större än önskad storlek blir det obekvämt. Skräp kommer in genom öppningarna som inte täcks. På grund av storleksskillnaden blir det mycket mer problematiskt att fixa det på poolen.

För att säkerställa skyddet av ytan inuti rummet är en solfilm tillräcklig, exklusive inträngning av främmande föremål, bibehållande av temperaturen och förhindrande avdunstning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en utomhusskål kommer en sådan modell att fungera som ett tillfälligt skydd. I alternativ för utomhusskyddsstrukturer är det nödvändigt att välja tätare, ogenomskinliga sådana (för att undvika vattenblomning och algtillväxt).

Den bästa modellen för en utomhuspool kommer att vara ett mörkt ogenomskinligt täcklock, eftersom när det värms från solens strålar överförs värme från det till vattnet.

Täckmaterial skiljer sig också i struktur som används för vinter och sommar

  • Sommaralternativ lättare i vikt, tas på och demonteras snabbare, kan användas varje dag, bör endast användas vid frysningstemperaturer.
  • Vinteralternativ tätare, impregnerad med en extra komposition för större styrka och motståndskraft mot temperaturer under noll, överflödig fukt och UV -strålar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur täcker jag poolen?

Vissa typer av fästelement motsvarar olika modeller av markisskydd. Det enklaste av alla typer - solfilm . Detta är en flytande typ av överkast som inte kräver en ram eller fästelement. Skålens yta är täckt som en filt.

Markiser av PVC och presenning kommer att kräva viss åtgärd vid säkring. När det gäller en rampool visar det sig vara enklare att fixera locket - klicka bara på locket i kanterna.

Beläggning i formen persienner lämplig för stationära poolskålar. Vid montering är en sådan vikningsstruktur ganska komplicerad. Självmontering av denna typ kommer att ta mycket tid, utan att garantera ett bra resultat. Det vore bättre att använda specialiserade tjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Livstid

Baserat på det faktum att det finns tältmaterial av olika typer och kvaliteter, billigare och dyrare, bör det förstås att livslängden kommer att variera.

I genomsnitt håller sådana produkter 2-3 år, men produkter av hög kvalitet kan användas i 10 år. Detta gäller de dyraste importerade modellerna.

Rekommenderad: