Dubbelsängar-transformatorer: Garderob-säng, Vikning Från Väggen För En Liten Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelsängar-transformatorer: Garderob-säng, Vikning Från Väggen För En Liten Lägenhet

Video: Dubbelsängar-transformatorer: Garderob-säng, Vikning Från Väggen För En Liten Lägenhet
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Dubbelsängar-transformatorer: Garderob-säng, Vikning Från Väggen För En Liten Lägenhet
Dubbelsängar-transformatorer: Garderob-säng, Vikning Från Väggen För En Liten Lägenhet
Anonim

Få kan skryta med en rymlig lägenhet med extra kvadratmeter. Frågan om att spara plats och kombinera en möbel för olika uppgifter är redan en bekant sak. Och varannan nekar han sig till en skön sömn på en stor säng, föredrar en hopfällbar soffa. Även om den mest rationella lösningen är att korrekt zonera rummet och använda multifunktionella möbler av den nya generationen.

Bild
Bild

Den sofistikerade men kompakta designen av multifunktionella möbler passar perfekt in i en modern lägenhet. Du kan installera en transformerande säng i alla rum: barnkammare, vardagsrum eller sovrum. Vi har studerat alla funktioner och egenskaper hos dubbelsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Det är ganska svårt att göra det mest bekväma livet i en liten lägenhet för en stor familj. Att omvandla möbler är den idealiska och kanske den enda assistenten i denna fråga. Den transformerande sängen skiljer sig inte från den vanliga när det gäller sömnkvalitet, men det sparar avsevärt det användbara området i rummet. Detta är idealiskt inte bara för ett Chrusjtjov -hus, utan också för en modern studiolägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den transformerande sängen förvandlas enkelt till en soffa eller en garderob och vice versa. För små lägenheter kommer detta kunnande att vara en riktig räddning.

Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar:

  • Det viktigaste pluset - påtagliga besparingar i rymden och känslomässig komfort från ledigt utrymme.
  • Enkel användning - döljer snabbt och pålitligt sovrummet med sängkläder. På morgonen behöver du inte slösa tid på att rengöra sängen, du behöver bara fästa madrassen med starka remmar och lyfta strukturen till en nisch.
  • Praktisk och användarvänlig .
  • Flera funktionsområden kan kombineras: matsal-vardagsrum eller arbetsrum och ett mysigt sovrum.
  • Lyft av möbler låter dig enkelt och snabbt rengöra golv, vilket tar en betydande del av tiden med standardmodeller.
  • Sovplatsens intimitet bevaras , sängkläder är dolda för gäster.
  • Sängens nedre del kan inredas i valfri stil: från elegant barockdekoration till blygsam och diskret minimalism. Materialets färg, textur och dekorativa element väljs individuellt för varje interiör.
  • Sömn och vila kvalitet på en konvertibel säng och en standard stationär modell är inte annorlunda.
  • Modern design .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste och kanske den enda nackdelen med att omvandla möbler är dess kostnad . Priset för sådana möbler skiljer sig väsentligt från standard. Att hitta rätt modell av en viss storlek kan vara mycket svårt, så du måste beställa i en verkstad med en individuell skiss.

Bild
Bild

Olika sorter

Det enklaste alternativet är en inbyggd säng i en gipsskonstruktion i väggen. Ett utmärkt alternativ, särskilt om lådan används som möbelvägg med hyllor och lådor. En sådan väggsäng passar perfekt in i vardagsrummet och kommer inte att slås ut ur det övergripande interiören i rummet.

Bild
Bild

Ett annat alternativ är att kombinera sovrummet med inbyggda garderober . Designen har två fack, ett döljer en vertikal säng och det andra rymmer ett rymligt förvaringssystem med lådor och klädhängare eller ett bokställ. När den är monterad är sänggarderoben inte ens uppenbart märkbar och väcker inte misstänksamhet. Och skåpet i sig skiljer sig inte från sina motsvarigheter, så det är bara de initierade som vet om möbelns huvuddrag. Speciellt om sängens nedre del har falska lådhandtag och helt imiterar garderobens yta.

Bild
Bild

En garderobssäng är det mest praktiska valet, den kompletterar alla rum väl: vardagsrum eller arbetsrum . Och platsen längs väggen låter dig spara det mesta av rummet. Typ av infästning och orientering kan väljas utifrån rummets önskemål och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen kan kompletteras med ytterligare möbler:

  • kaffe bord;
  • ottomaner eller en fåtölj;
  • stängda piedestaler;
  • ytterligare hyllor;
  • mezzaniner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ att kombinera ett arbetsområde och ett sovrum är att köpa ett sängbord . Ett bekvämt alternativ för frilansare och personer med stor arbetsvolym. I detta fall behöver bordets yta inte frigöras från utrustning och papper. Designen möjliggör en vändning av bordsskivan, så allt kommer att förbli på plats. Bordsbädden kan innehålla ytterligare nischer med hyllor eller lådor. Ett alternativ skulle vara ett toalettbord istället för ett arbetsbord.

Bild
Bild

Ett ovanligt intressant alternativ är en rund säng som enkelt kan döljas i skåpet eller väggen. En horisontell säng placeras i en utfälld form mer kompakt längs väggen. Lyftmekanismen är installerad på den längsta delen av sängen. En horisontell hopfällbar säng presenteras ofta i en duett med byrå. Vikbäddsorienteringen kräver användning av en lämplig fjäderlös madrass som kan fällas på mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelsängar presenteras oftare i en design med vertikal orientering. Det vill säga att kajen är fäst vid strukturen med en smal del. Och sängens bredd kan variera från 140cm till 220cm.

Bild
Bild

Genom ändring

Sängen gångjärnig från väggen gömmer sig perfekt i garderoben och sparar cirka 4 kvadratmeter. Samtidigt är den nedre delen av sängen förklädd till en garderob med handtag och lådor, vilket gör att du helt kan imitera och upprepa designen av hela headsetet. Och en hopfällbar säng skiljer sig inte från en stationär säng. I en annan version stängs sängen i upprätt läge med skjutdörrar, som en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste elementen i en hopfällbar säng som inte går att spara på är madrassen och lyftmekanismen.

Bild
Bild

Mekanismer är indelade i tre typer och alla har sina egna egenskaper:

  • Gaslift - i sin tur är det uppdelat i fyllmedel med kväve och luft, det är att föredra att välja kväve, eftersom det inte bildar korrosion på metalldelar och livslängden är 50 år;
  • fjädermekanism - har en kortare livslängd i genomsnitt cirka 20 000 driftcykler;
  • motvikt - har den längsta livslängden jämfört med andra alternativ, men har en nackdel, det kräver mer plats i nischkroppen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt mekanism och typ av infästning återstår bara att välja önskad fasadfinish för de monterade möblerna.

Bild
Bild

Populära märken

Transformering av möbler presenteras på många officiella webbplatser för möbeltillverkare.

  • Transformationssängar av det svenska märket IKEA är populära . Ett stort urval och olika priser gör att du kan välja rätt modell för valfri plånbok.
  • En mycket vacker, diskret och lakonisk version av en dubbel transformerande säng presenterades av den italienska fabriken Clei . Modell "NUVOLIOLA '10" kombinerar en bekväm sovplats, soffa och hyllor. Swing bäddsoffa från Clei kan tillverkas av material av olika texturer och presenteras till ett mer överkomligt pris. Dessutom har Clei introducerat en ny samtida Cabrio In -kollektion med slående och samtida mönster.
  • 3 i 1 amerikansk möbeluppsättning Wall Bed Factory Elsa Drop Table Murphy -säng i vitt, syrum - en mycket känslig och graciös modell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det är ganska enkelt att välja transformerande möbler om du följer de grundläggande reglerna och rekommendationerna:

  • Det är bättre att köpa en uppsättning möbler för en liten lägenhet med en styv kropp och en metallram . Och den avlägsna delen av sängen i ett demonterat tillstånd ska inte hänga i luften; handtag eller en hylla kan fungera som ett stöd. Hela strukturen måste vara stark och pålitlig och beslagen måste vara väl fixerade.
  • Sängens storlek är direkt relaterad till rummets storlek . I den utfällda versionen bör sängkanten inte vidröra väggen. Den monterade bredden och höjden beror på kundens önskemål och kan vara praktiskt taget vilken som helst.
  • Setet kan innehålla en hylla, som för den demonterade sängstrukturen fungerar som ben och pålitligt håller vikten av ramen . Skåpdörrar kan vara gjorda av olika material med beslag eller en spegel.
  • Säng-garderoben kan kompletteras med en TV och ljudsystem . Men om du gillar att titta på TV före sänggåendet, är alla system bäst placerade mittemot.
  • Många är rädda för opålitliga mekanismer och vägrar att köpa sådana möbler . Och även om varje säljare kommer att försäkra dig om annat, ge företräde åt de bättre testade och beprövade tillverkarna och välkända fabrikerna.
  • En annan punkt att tänka på när man väljer en transformerande säng är begränsningen på madrassens höjd . Som regel är madrasser upp till 18 cm i höjd lämpliga för populära modeller. Och fyllningen för vissa strukturer är endast tillåten fjäderlös, eftersom kajen kan vikas och böjas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Om det är värt att köpa transformerande möbler - var och en bestämmer själv. Feedback från användare av sådana möbler kommer att vara mycket användbart för dem som allvarligt funderar på att köpa en ny säng. Om vi jämför en transformerande säng med en fällbar soffa, är fördelen naturligtvis sängen . Och det här alternativet ser mer originellt och modernt ut. När det gäller soffan måste du upprepa samma process varje morgon och kväll: samla och rengör sängkläderna. För en transformerande säng behöver du bara ta bort kuddarna, och du kan lämna resten.

Bild
Bild

Fans av allt nytt och modernt, som har valt transformerande sängar för sig själva, lämnar bara positiva recensioner på Internet. Bekvämlighet, komfort och ledigt utrymme är de viktigaste punkterna som köpare noterar. Utsidan och hemligheten, som bara är känd för ägarna till lägenheten, kommer inte att lämna någon likgiltig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Transformatormöbler är ett oersättligt fynd för finsmakare av bekväm vila och älskare av moderna interiörlösningar.

Den mångsidiga bäddsoffamodellen är en praktisk idé för en ljus inredning

Bild
Bild

Sängbord i det inre av en kreativ person

Bild
Bild

Korrekt zonindelning, rationellt val av möbler och snygg inredning kan göra även en miniatyrstudio bekväm

Bild
Bild

Det lediga utrymmet kan användas för att ta emot gäster och familjemiddagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En diskret och mångsidig minimalistisk lösning för en studio eller icke-isolerade rum. Det bästa alternativet för vardagsrummet

Bild
Bild

Olika material, speglar eller fotografisk film kan användas för att dekorera fasaden. Denna modell skapar illusionen av ett tomt rum med en mysig inredning

Rekommenderad: