Pool På Platsen (65 Bilder): Hur Man Gör En Utomhuspool På Gården Till Ett Lanthus Med Egna Händer? Arrangemang

Innehållsförteckning:

Video: Pool På Platsen (65 Bilder): Hur Man Gör En Utomhuspool På Gården Till Ett Lanthus Med Egna Händer? Arrangemang

Video: Pool På Platsen (65 Bilder): Hur Man Gör En Utomhuspool På Gården Till Ett Lanthus Med Egna Händer? Arrangemang
Video: Att bygga en pool 2024, Maj
Pool På Platsen (65 Bilder): Hur Man Gör En Utomhuspool På Gården Till Ett Lanthus Med Egna Händer? Arrangemang
Pool På Platsen (65 Bilder): Hur Man Gör En Utomhuspool På Gården Till Ett Lanthus Med Egna Händer? Arrangemang
Anonim

Poolen på den personliga tomten är en rationell lösning för att organisera rekreation för vuxna och barn och fungerar som en utmärkt dekoration för tomten. Låt oss överväga mer detaljerat typer, konstruktion och arrangemang av poolen på webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Klassificeringen av utomhuspooler görs enligt egenskaper som konstruktionstyp, tillverkningsmaterial och metod för vattenintag för filtrering. Enligt det första kriteriet är poolerna indelade i flera alternativ.

Trådram

Sådana reservoarer är arrangerade helt enkelt och består av en metall- eller metall-plastram och mantelmaterial - plastfilm eller annat vattentätt material. Under förhållanden med en blygsam budget kan tankens skelett byggas av skrotmaterial - brädor eller stänger som finns i alla hushåll.

Svårigheter i konstruktionen av ramramar uppstår som regel inte . Ett oumbärligt tillstånd är endast en plan yta på vilken tanken kommer att installeras, samt överensstämmelse med monteringsreglerna. Fördelarna med ramstrukturer inkluderar enkel installation och demontering, hög täthet, vattenbeständighet och underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Wireframe -modeller lätt att rengöra, om det behövs kan de tömmas och flyttas till en ny plats, är inte för dyra och värms snabbt upp . Nackdelarna inkluderar behovet av att demontera strukturen för vinterperioden, vilket beror på risken för sprickbildning av beklädnaden, liksom inte alltför estetiskt utseende.

Dessutom kräver tankar av polyetenfilm regelbunden uppdatering: materialet blir snabbt grumligt, förlorar sin attraktivitet och är sårbart för oavsiktliga skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppblåsbar

Uppblåsbara pooler njuta stor efterfrågan bland sommarboende , medan ägarna till stugor och privata hus föredrar fler kapitalstrukturer. Sådana modeller blåses snabbt upp och töms, har vackra färger, presenteras i ett brett sortiment och är relativt billiga.

Uppblåsbara tankar är av två typer: vissa har helt uppblåsbara sidor, och ibland en botten, medan andra bara har en popup-ring placerad högst upp på sidorna längs omkretsen . Nackdelarna med uppblåsbara modeller inkluderar hög risk för punktering, behovet av noggrann förberedelse av installationsplatsen, obligatorisk placering av underlaget under botten, små dimensioner och grunt djup.

Uppblåsbara pooler är mer lämpliga för barn och tonåringar, medan vuxna kräver mer seriösa tankar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Sådana bassänger kallas ofta grundgropar, på grund av deras nedgrävning i marken och behovet av markarbeten. Stationära tankar är de mest pålitliga och hållbara strukturerna , de kan tjäna i årtionden. Med graden av fördjupning är skålarna med stationära strukturer indelade i helt nedgrävda, halvgrävda och grunda exemplar . De senare kräver inte att man gräver en djup grop och ligger på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flera material används för konstruktion av stationära pooler.

Plast skålar säljs färdiga och måste begravas och utrustas. För tillverkning används följande material:

  • skålar av komposit eller glasfiber impregnerad med polyesterharts, har låg värmeledningsförmåga och är resistenta mot extrema temperaturer; de är lätta, miljövänliga och mycket hållbara; kompositbehållare grävs i marken och täcks med grus;
  • skålar av polypropen de är frostbeständiga, lätta att rengöra och kan hålla upp till 30 år; de har också låg värmeledningsförmåga, varför vattnet i dem inte svalnar på länge;
  • behållare av polykarbonat är miljövänliga, tolererar temperaturförändringar bra och har en låg kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris polymerskålar varierar från 40 till 270 tusen rubel och beror på produktens storlek och djup. Installationen av sådana tankar orsakar vanligtvis inga svårigheter, men det bör noteras att skålar med en höjd av mer än 1,3 m, när de är begravda i marken, kräver betong . Ett oumbärligt villkor för långsiktig drift av plastpooler är ett milt klimat. Enligt observationerna från deras ägare som bor i kalla områden, på grund av kraftiga temperaturförändringar, blir tankens väggar så småningom täckta med ett nätverk av mikrosprickor och kräver reparation. Men i varma områden är en polymertank det mest lämpliga alternativet och kräver mycket mindre investeringar och arbete än en betongkonstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betongpooler kräver förberedelse av gropen och är byggda på principen om en solid grund … Dessa tankar är mycket starka och hållbara, men de är dyra. Mosaik, keramiska plattor eller PVC -film används för motstående betongskivor. Betongkonstruktioner är bra för kalla klimat, tolererar lätt extrema temperaturer, vind och nederbörd. Dessutom kan betongskålen ges vilken form som helst och väcka liv i den mest vågade designutvecklingen. Sådana pooler måste vara utrustade med ett filtreringssystem som gör att du kan hålla tanken ren. Enligt metoden för vattenintag för rengöring är stationära modeller indelade i två typer.

  • I överflödspoolen utanför skålen finns det speciella avlopp som samlar upp vattnet och tömmer det i en speciell tank. Därifrån, tack vare pumparnas funktion, kommer vätskan in i filtreringsenheten. Vattennivån i sådana pooler ligger i linje med kanten, och eftersom en betydande andel föroreningar finns i det övre vattenskiktet går den mest förorenade vätskan till avloppen. Som ett resultat, ju fler människor som är i poolen samtidigt, ju mer intensivt det förorenade vattnet stänker i avloppet, desto effektivare renas det. Ett sådant system för tömning av smutsig vätska är uteslutande lämpligt för stationära pooler och används inte i ram- och uppblåsbara modeller.
  • I skimmerpoolen stationära smutsiga vattenhål är placerade mitt på sidorna. Detta är den största nackdelen med denna metod, eftersom smuts och skum som flyter på ytan inte absorberas av skummarna och förblir i poolen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Infälld pool av expanderade polystyrenblock är ett utmärkt alternativ till betongkonstruktioner … Många tillverkare har etablerat tillverkning av skumblock med genomgående hål, vilket förenklar installationen av vertikala beslag och avsevärt minskar tiden för att bygga tanken. Expanderad polystyren är inte rädd för vatten, har en hög densitet, håller vattentrycket bra och har bra hydro- och värmeisolering.

Ovanifrån trimmas skumblocken med något fuktsäkert material, utan att glömma att täta sömmarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Tankens dimensioner och volym beror på dess form, utföringsmaterial och syfte, nämligen:

  • lätta uppblåsbara modeller för småbarn ha en väghöjd på högst 17 cm och en diameter på 100 cm, medan höjden på vuxna exemplar är 107–120 cm, och diametern når 3 m;
  • rörande fabriksramkonstruktioner , då är deras diameter från 2, 5 till 6, 5 och fler meter med en genomsnittlig höjd av sidorna på 1, 2 m;
  • en annan sak - stationära huvudpooler , trots allt väljs deras storlek beroende på antalet familjemedlemmar, tomtens storlek och tillgången på medel. Den kan variera från 3 till 10 meter eller mer i längd på 1, 2–1, 8 m djup.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

Poolens placering i landet eller i ett lanthus beror på många faktorer. Du kan placera tanken på bakgården på en personlig tomt, i en trädgård, grönsaks trädgård eller på gården i ett privat hus. En förutsättning är närvaron av solljus och frånvaron av skugga från höga träd och byggnader . Och det är också nödvändigt att titta på så att det inte finns några barrträd och lövväxter i närheten, liksom rabatter med pollenrika blommor . Annars kommer löv, nålar, trädbark och pollen att förorena poolvattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på typen av jord: ett idealiskt alternativ skulle vara en plats med lerjord , som i framtiden kommer att fungera som ytterligare vattentätning under byggandet av en stationär pool.

Dessutom bör platsen vara placerad nära vattenförsörjnings- och avloppssystemet, grundvattnet ska inte ligga för nära och terrängen ska vara jämn, utan hål och sluttningar. Det är lämpligt att placera poolen bort från gatustängsel, djurhägn och kraftledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger med egna händer?

Byggandet av en pool är en ganska komplicerad och mycket ansvarsfull process. Det är viktigt att inte bara göra ett projekt korrekt och göra kompetenta beräkningar, utan också att förbättra både poolen själv och det intilliggande territoriet. Nedan följer en steg-för-steg-algoritm för att bygga en tank av gropstyp med en betongbas och dekorativa material.

På den valda platsen görs markeringar och en grop grävs, vilket ger en "avstånd" på 20 cm på varje sida i förhållande till de dimensioner som anges i projektet . Djupet väljs individuellt: om du planerar att hoppa i vattnet från sidan, bör det vara 2,5 m, men om badgästerna går nerför trappan i skålen, sedan 1,5–2 m.

Gropens botten bör ha en lutning på 4 cm x 1 m mot avloppet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lager sand hälls och tampas i botten av gropen, sedan hälls ett lager grus, på vilket 2 lager takmaterial läggs . Arkmaterialet läggs med en överlappning på 3-4 cm, och lederna behandlas med ett tätningsmedel eller mastik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan installeras formen , exakt upprepa formen på den framtida reservoaren. I detta fall används träskivor, plastpaneler eller speciella sköldar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter tar de cement av M350- eller M400 -kvaliteter med ett vattenmotståndsindex W6 eller annan tung betong , som innehåller mjukgörare eller hydrofoba tillsatser, och betongar väggar och botten.

När du häller betong inuti formen, se till att lämna hål för vattenledningar och avlopp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av betong väntar på cementens fullständiga härdning, varefter de börjar slutföra arbetet använda keramiska plattor, polypropen eller kompositmaterial för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemangstips

När poolen är klar måste den vara korrekt utformad. Landskapsarkitektur är en mycket spännande process. Med ett kreativt tillvägagångssätt låter det dig skapa en magisk atmosfär av mys och komfort. Det är värt att uppmärksamma följande rekommendationer:

  • ser väldigt imponerande ut belysning av tankens botten och väggar , liksom installation av lampor och lyktor; Förutom en kraftfull dekorativ funktion kan du simma även när det blir mörkt ute.
  • noggrann uppmärksamhet bör ägnas åt och rekreationsområde design - territorium intill poolen. det kan läggas ut med marmor eller konststen, lägga till rabatter med vackra växter och installera solstolar;
  • ser väldigt trevligt ut små arkitektoniska former såsom gejsrar, vattenfall och skulpturer;
  • i ett inte för varmt klimat, kan man tycka om poolglas ; förutom sin praktiska funktion är den transparenta kupolen mycket dekorativ och kan göra poolen till ett centralt inslag i landskapsdesign.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Om så önskas och med ett professionellt tillvägagångssätt kan utomhuspoolen förvandlas till en favorit viloplats för hushållen, samt skapa en obeskrivlig atmosfär av värme och komfort runt den. För att göra detta behöver du bara välja rätt inredningselement och harmoniskt passa dem i det omgivande landskapet.

Den blå ytan av vattnet i kombination med frodig grönska ser mycket imponerande ut

Bild
Bild

Dekorationen av det intilliggande utrymmet med stenplattor och vackra blommor ger reservoaren ett elegant utseende och är i perfekt harmoni med byggnaderna

Bild
Bild

Användningen av "vild" buske, vattenfall och belysning förvandlar poolen till ett fantastiskt hörn

Bild
Bild

Poolen i den ursprungliga formen kommer inte att lämna någon likgiltig

Rekommenderad: