Rekreationsområde På Platsen (60 Bilder): Dekorera Ett Rekreationsområde Med Grill På Platsen För Ett Privat Och Lanthus Med Egna Händer, Projekt

Innehållsförteckning:

Video: Rekreationsområde På Platsen (60 Bilder): Dekorera Ett Rekreationsområde Med Grill På Platsen För Ett Privat Och Lanthus Med Egna Händer, Projekt

Video: Rekreationsområde På Platsen (60 Bilder): Dekorera Ett Rekreationsområde Med Grill På Platsen För Ett Privat Och Lanthus Med Egna Händer, Projekt
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2024, Mars
Rekreationsområde På Platsen (60 Bilder): Dekorera Ett Rekreationsområde Med Grill På Platsen För Ett Privat Och Lanthus Med Egna Händer, Projekt
Rekreationsområde På Platsen (60 Bilder): Dekorera Ett Rekreationsområde Med Grill På Platsen För Ett Privat Och Lanthus Med Egna Händer, Projekt
Anonim

Rekreationsområdet på platsen för ett lanthus är ett mycket viktigt attribut under moderna förhållanden. Den korrekta utformningen av ett rekreationsområde med en grill på platsen för ett privat och lanthus med egna händer är fullt möjligt, och det är ganska verkligt att spara på designers tjänster eller minimera dem. Enkel kunskap gör att du kan förbereda ett projekt nästan inte sämre än framstående yrkesverksamma gör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutregler

Rekreationsutrymmet på platsen för ett privat hus och sommarstuga bör placeras och utrustas inte mindre noggrant än huvudbyggnaden, brunnen eller trädgården. Det är starkt oönskat att lägga fritidsområdet på den blåsiga sidan .… Där, även med en kort försämring av dåligt väder, kommer gäster och värdar att känna sig obekväma.

Det ska finnas tillräckligt med ljus på denna plats, men samtidigt är överdriven belysning och överhettning på sommaren oacceptabelt.

För att möta dessa motstridiga krav måste ibland kompromisser göras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra viktiga punkter:

  • rationaliteten i placeringen av alla delar (så att det är bekvämt, bekvämt och dessutom säkert);
  • det optimala avståndet mellan enskilda strukturer;
  • överensstämmelse med sanitära standarder;
  • borttagning från körbanan av vägar, från andra platser där det finns mycket damm och buller.

Efter att ha behandlat dessa så att säga grundläggande punkter kan vi fortsätta att bedöma en specifik situation. Det är användbart att jämna ut lutningen och utrusta med steg. Då blir det lättare att använda det. Ingen del av rekreationsområdet bör finnas i låglandet, där det ständigt kommer att hotas av översvämningar .… Samtidigt kan du inte uttrycka det så att ingången (ingången) blockerades, eller genom denna zon var du tvungen att komma in i trädgården, grönsaksgården, i uthusen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En bra rekreationsområdesdesign kan innebära användning av en öppen terrass. Fri tillgång till gatuluft gör att vi kan känna igen det som ett vanligt gatuområde. Men fördelarna med att vara nära köket och vardagsrummen har inte heller gått någonstans. Landskapsarkitektur av utrymmet hjälper till att förbättra intrycket … På terrassen kan du inte bara äta, utan också njuta av utsikten, sola, läsa något.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ på en trädgårdstomt är arrangemang uteplats … Designen har formen av en cirkel eller en rektangel. Utrymmet är inramat med kakel i olika former och färger. Det är mycket lättare att använda betong - men det ser för anspråkslöst ut. Användningen av klätterväxter anses också vara ett attraktivt val.

Se lämpligt ut på uteplatsen:

  • stolar;
  • maträttskommoder;
  • små bord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en liten sommarstuga använder de ibland enkla öppna lusthus … Den 0,8 m höga parapeten omsluter områdets omkrets. Taket är monterat på vertikala stöd. Golvet bör läggas över marknivå, vilket utesluter översvämningar genom nederbörd och smältvatten. Lusthusets enkelhet och lättheten är inte de enda fördelarna; lämplighet för installation var som helst i trädgården spelar också en viktig roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men när man vilar finns det ofta en önskan att äta på kebab och annan stekt mat. Samtidigt är det ganska logiskt att utrusta platsen runt lanthuset grillhörna.

Viktigt: Dessutom ordnas en baldakin som på ett tillförlitligt sätt avbryter inträngande av regndroppar, snö.

Glasade väggar, fönster och dörrar ger extra skydd. Glasets betydande storlek gör det lättare att ventilera under sommardagar; uppvärmning under den kalla årstiden stöds av eldstäder eller till och med spisar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av nya produkter kanske gillar " Green Room " … Denna fritidszon är uppdelad i ett antal delar. Växtbarriärer byggs mellan dem. Ett alternativ är att använda tunna gardiner eller pergolor med klätterväxter. En lösning har också utarbetats som garanterar maximal integritet: vi pratar om höga gröna häckar.

För dem planteras buskar som barberry eller barrträd; skåp kan särskiljas genom sin funktionella tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang och designalternativ

Den viktigaste skillnaden mellan dessa alternativ är användningen av olika typer av möbler. Traditionellt sätter de dit:

  • plastprodukter;
  • trämöbler;
  • rottingprodukter;
  • konstruktion av rostfritt stål eller aluminium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock knappast rimligt att begränsa oss till sådana massobjekt. Arrangemang av ett rekreationsområde på en personlig tomt med egna händer handlar ofta om att använda en hängmatta … Och även om det verkar som att det inte finns något behov av det, räcker det bara att prova - vanligtvis, efter några veckor, ändras åsikten. Det är i ett avskilt hörn av trädgården som sovdelen är mest lämplig … Det är ingen mening att dekorera det på något sätt utsökt, tvärtom, du borde försöka passa det i en enkel vanlig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En dacha köps ofta för en familj, och inte bara för personlig rekreation. Och i ett sådant sammanhang är det ganska lämpligt att placera en gunga där. Men de blir inte en självständig del, utan bara ett tillägg till den allmänna situationen, och därför måste de kombineras med något annat.

Det finns en plats för detta element:

  • på terrassen;
  • i pergolor;
  • i ett avlägset hörn av trädgården, stängt från nyfikna ögon.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vila tar ibland lång tid. I det här fallet är det omöjligt att göra utan liggande platser. Det är användbart att utrusta möblerna för att ligga med madrasser, filtar. Det gör inte ont (om det inte finns något annat tak) att använda ett tak.

Observera: det är värt att överväga i förväg hur de kommer att gå dit, om det är bekvämt att använda en sådan sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Permanent vistelse i ett lanthus eller ett aktivt besök i stugan gör användningen av en trädgårdskamin till en mycket relevant lösning … Inga originella läckerheter krävs - det räcker med att fokusera på utseende och struktur på ryska eller nederländska spisar. Valet av tegel eller natursten är av ägaren. Sidodiskhyllor, även om de används ganska ofta, är ganska användbara och kan därför inte betraktas som någon form av mall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom vi pratar om rekreation är poolerna definitivt värda att nämnas.

Naturligtvis orsakar de inte längre den furore som de producerade för 20-25 år sedan, när de var nya, men ändå är fördelarna och glädjen tveksamma. Samtidigt betonar experter det du måste utrusta en baldakin av polykarbonat och ta hand om dränering och vattenrening. Det är också nödvändigt att täcka området nära vattnet med halkfria plattor .… Det omgivande utrymmet, för att undvika uppenbar tristess, måste dekoreras med växter och lampor (det senare ger också extra säkerhet i mörkret).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bra alternativ är att använda valv .… Det är användbart att komma ihåg att de är gjorda inte bara av metall utan också av plast. Flätat med murgröna, vinstockar ser väldigt elegant ut.

Själva den välvda strukturen är vanligtvis placerad där den visuellt kommer att avgränsa rekreationsområdet från ett annat utrymme.

Men det är nyfiket att det också kan tilldelas rollen som det viktigaste stilistiska fyllmedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små arkitektoniska former hjälper till att diversifiera rekreationsområdet .… Deras tidlösa klassiker är rabatt … Men och pergolor kan också användas lugn - de blir ännu ett bra tillskott. Vissa lägger helt enkelt ut platsen med en stor mångfärgad sten. Eller så installerar de trä-, metallskulpturer, vars val av utseende är enormt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Behaglig Den moriska gräsmattan kan också ge lätthet åt situationen … Utåt ser det ut som en enkel äng med blommor.

Det är mycket viktigt att fleråriga gräs med olika blomningstider och enhetlig stamlängd växer på den.

På den moriska gräsmattan är det skönt att sätta en solstol. Även för mer aktiv fritid är det fortfarande bättre att använda andra lösningar.

Bild
Bild

Ibland, med hänsyn till alla överväganden, är det nödvändigt att tilldela en plats för rekreationsområdet som är öppet för alla ögon från närliggande platser, eller till och med från gatan.

Det spelar ingen roll: du kan svepa en brist i värdighet. Förutom de redan nämnda gröna barriärerna är användningen av dekorativa gardiner (gardiner) en utmärkt lösning. Förutom valet av färger och geometriska former får vi naturligtvis inte glömma att de måste vara gjorda av material som är resistenta mot fukt och blekning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också användbart att uppmärksamma önskad stil. Så i ett retrohörn kan du klara dig med en eller två rektangulära soffor och ett bord mellan dem. Det finns praktiskt taget ingen mening med att lägga till något mer till denna komposition. Om du inte tänker på att skapa en skugga. I öppna områden är det absolut nödvändigt att se till ljusare färger på föremål så att de värms upp mindre i soligt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är några fler rekommendationer:

det är användbart att sätta stationära bänkar i lusthus;

Bild
Bild
Bild
Bild

du kan utrusta dem med fullfjädrade hemmabiografer

Bild
Bild
Bild
Bild

den glasväggiga terrassen ser elegant ut

Bild
Bild

alla glasade byggnader kan göras till "transformatorer" på grund av avtagbara ramar

Bild
Bild

genom att variera takets lutningsvinklar kan du slå lusthuset på ett mycket intressant sätt

Bild
Bild
Bild
Bild

det är lätt att placera även en sommarstudie i det "gröna rummet"

Bild
Bild

du bör inte slänga sådana beprövade lösningar som en fontän eller en alpin bild

Bild
Bild
Bild
Bild

ampelösa kulturer i "klippträdgården" ser bra ut.

Rekommenderad: