Höga Trädgårdsblommor (42 Foton): Namnen På Fleråriga Långväxter För Sommarstugor, Rosa Och Blå Blommor. Hur Knyter Man Ihop Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Höga Trädgårdsblommor (42 Foton): Namnen På Fleråriga Långväxter För Sommarstugor, Rosa Och Blå Blommor. Hur Knyter Man Ihop Dem?

Video: Höga Trädgårdsblommor (42 Foton): Namnen På Fleråriga Långväxter För Sommarstugor, Rosa Och Blå Blommor. Hur Knyter Man Ihop Dem?
Video: ATTEFALLSHUS - Så här går det till (GRUND, LEVERANS OCH INSTALLATION) 2024, April
Höga Trädgårdsblommor (42 Foton): Namnen På Fleråriga Långväxter För Sommarstugor, Rosa Och Blå Blommor. Hur Knyter Man Ihop Dem?
Höga Trädgårdsblommor (42 Foton): Namnen På Fleråriga Långväxter För Sommarstugor, Rosa Och Blå Blommor. Hur Knyter Man Ihop Dem?
Anonim

Höga trädgårdsblommor kommer att pryda trädgården när som helst på året. I höjd når de mer än 1-1,5 m, och vissa representanter kan växa ännu högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

generella egenskaper

Höga trädgårdsblommor finns i varje rabatt, för utan dem kommer inte en blomsterträdgård i trädgården eller på landet att ha ett så vackert utseende. De kan vara både fleråriga och årliga. Blommor skiljer sig åt i olika egenskaper, färger och krav på odling och vård, men alla förenas av en ganska hög tillväxt - från 100 cm . Oftast planteras stauder, eftersom de är mindre nyckfulla. Höga växter planteras främst i bakgrunden av rabatter, som separationselement, liksom längs staket eller väggar.

Ofta täcker de med deras hjälp inte särskilt attraktiva platser i trädgården eller i sommarstugan. Den enda nackdelen med sådana växter är att höga sorter måste bindas upp, annars böjs stjälkarna till marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Höga trädgårdsblommor är av olika slag och skiljer sig därför åt i blomningsperioden. De flesta av dem blommar sommar och dekorerar trädgården med ett upplopp i alla möjliga färger. Det finns dock många höga blommor som ger höstlandskapet en ljus nåd, dessutom är de ganska frostbeständiga. Bland de höga sorterna finns det många opretentiösa växter som inte kräver särskild vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blommar på sommaren

Tänk på de mest populära långgrödorna, kunna dekorera webbplatsen under sommardagar.

Akonit når 1,5 m i höjd. Den blommar i blå, lila, vita, gula och rosa toner.

Bild
Bild

Verbeynik bur - det är en sort med stora pyramidala blomställningar. Blommornas färg är vit.

Bild
Bild

Delphinium eller larkspur - örtartad flerårig med stora blomställningar i olika färger (utom gul). Maximum kan nå en höjd av upp till 2 m.

Bild
Bild

Gullris - en hög örtartad växt med panikulära blomställningar av gul färg.

Bild
Bild

Svart cohosh eller cimicifuga sticker ut för sitt dekorativa utseende: rödbrun, nästan svarta bladplattor, samma färg och stjälkar. Blomställningarna är långsträckta, vita. Växten kallas också "silverljus" för sitt ovanliga utseende.

Bild
Bild

Lila ängssöt - en vacker buskväxt med graciösa crimson-rosa panikulära blomställningar, men de kan färgas i rött.

Bild
Bild

Lilja har också höga sorter, når 1,5 m. Blommorna är trattformade, med kronblad något böjda bakåt, som kan ha en annan ton.

Bild
Bild

Lupin har långsträckta racemosblomställningar som når 1 m i längd. De kan målas i olika nyanser.

Bild
Bild

Monarda har blommor bestående av ett stort antal trattformade kronblad. Färgen är olika, beroende på vilken typ av växt. Avlånga tandade blad har en delikat doft av citronmynta.

Bild
Bild

Pion med sina stora, frodiga knoppar, som kan ha olika färger, tar den förstaplatsen bland trädgårdsmästare.

Bild
Bild

Helianthus eller pil solros når 2,8 m i höjd. Växtstammen är stark, med långsträckta blad, blomställningen är gul, med ett brunaktigt centrum. Blomman liknar mycket en liten solros.

Bild
Bild

Stock-ros eller malva har stora, trattformade knoppar. Blomställningar kan ha olika nyanser: rosa, lila, gul, röd, vit.

Bild
Bild

Boneset skiljer sig i vinröda stjälkar och långa bladplattor. Blomställningarna är i form av korgar-scutes, vanligtvis är de lila, lila eller ljus lavendel, men ibland är de också vita. I slutet av blomningen får korgarna en silvervit nyans och ser vackra ut i torra buketter.

Bild
Bild

Buzulnik med sina små gulaktiga blommor, som samlas i smala blomställningar, kommer att vara ett vackert tillskott till alla blomträdgårdar.

Växtens löv, som har en hjärtformad form, har ett dekorativt utseende; under säsongen kan de ändra färg och förvandlas från grönt till rött.

Bild
Bild

Basilika har ovanliga, fluffiga, molnlika blomställningar. De kan ha olika färger: lila, ljusrosa, gul, vit eller lila.

Bild
Bild

Gladiolus skiljer sig åt i höga racemosblomställningar. Frodiga knoppar kan färgas i olika nyanser.

Bild
Bild

Blommar på hösten

Sorter som blommar på hösten tycks förlänga sommaren på platsen, de har sin egen skönhet och ser ibland ännu mer intressanta ut än sommaren.

Aster Ny engelska har en buskstorlek på upp till 2 m. Inte för stora blommor har en blå, lila-lila, rosa färg.

Bild
Bild

Lakonos Amerikansk eller phytolacca kan växa upp till 3 m. Växtens stjälkar är grenade, tjocka, ovala bladplattor. Den blommar med små vita knoppar, då visas mörka bär på skotten.

Bild
Bild

Gullris har svagt grenade skott med corymbose blomställningar. Blommorna är små, i form av gula klockor.

Bild
Bild

Flox har också höga sorter. Växtens blomställningar är panikulära, de kan vara vita, röda, rosa eller blåa. Knopparna har en behaglig doft.

Bild
Bild

Krysantemum kännetecknas av ett stort antal arter, bland vilka det finns ganska höga exemplar. Beroende på sorten kan de ha både olika storlekar av knoppar och färger. De är kända för sin goda frostbeständighet.

Bild
Bild

Dahlior skiljer sig åt i olika arter och färger, knopparna har också olika storlekar. De har en lång blomningstid.

Bild
Bild

Anspråkslösa höga blommor

Dessa växter uppskattas mest av trädgårdsmästare för det faktum att som inte kräver särskilda vårdregler, men växer nästan självständigt.

Volzhanka tillhör örtartade stauder med stora panikulära blomställningar, bestående av många små blommor med vit eller gräddton.

Bild
Bild

Kniphofia - en vacker flerårig med täta blomställningar, vars nedre del är gulfärgad och den övre delen är orange-röd.

Bild
Bild

Rudbeckia dissekerade kommer att vara ett utmärkt komplement till rabatten, eftersom den har både underdimensionerade och höga sorter (upp till 2 m). Blommorna har gulorange kronblad och ett grönt centrum.

Bild
Bild

Echinacea purpurea skiljer sig i blomställningar-korgar med ett spetsigt centrum och lila-violett färg på kronbladet.

Bild
Bild

Lobelia lila dekorerar trädgården med ljusröda knoppar. Blomställningar bildas på de apikala racemerna.

Bild
Bild

Höga blommor behöver inte särskild vård, och de flesta av dem är i allmänhet opretentiösa när det gäller underhåll. Du behöver bara komma ihåg att många av dem ska vara bundna, i den mån stjälkarna inte alltid kan bära tyngden av ganska stora knoppar. Det bästa alternativet i detta fall är nylonband.

De kan enkelt fästa växter på ett stöd, de kan justera höjden, och dessutom skadar de inte blomstammarna. Du kan också använda träplankor för att förhindra att dina växter lutar mot marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på trädgårdsarkitektur

Höga trädgårdsblommor planteras i olika typer av mixborders i bakgrunden eller grupperade efter typ.

Bild
Bild

Höga perenner, korrekt planterade i runda rabatter, ser extremt vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Servera höga blommor och en underbar dekoration av de alpina rutschbanorna.

Bild
Bild

Sådana växter planteras nära byggnader och längs staket.

Bild
Bild

De dekorerar också stigar i trädgården, blommor ser vackra ut i planteringar på flera nivåer.

Rekommenderad: