Folkmedicin För Att Mata Gurkor: Hur Man Vattnar För Att Växa Snabbare? Hur Man Matar För äggstocken? Folkliga Sätt Att öka Avkastningen I Det öppna Fältet

Innehållsförteckning:

Video: Folkmedicin För Att Mata Gurkor: Hur Man Vattnar För Att Växa Snabbare? Hur Man Matar För äggstocken? Folkliga Sätt Att öka Avkastningen I Det öppna Fältet

Video: Folkmedicin För Att Mata Gurkor: Hur Man Vattnar För Att Växa Snabbare? Hur Man Matar För äggstocken? Folkliga Sätt Att öka Avkastningen I Det öppna Fältet
Video: Five Steps to improve Heart Health, Avoid Diabetes, and Feel Great 2024, April
Folkmedicin För Att Mata Gurkor: Hur Man Vattnar För Att Växa Snabbare? Hur Man Matar För äggstocken? Folkliga Sätt Att öka Avkastningen I Det öppna Fältet
Folkmedicin För Att Mata Gurkor: Hur Man Vattnar För Att Växa Snabbare? Hur Man Matar För äggstocken? Folkliga Sätt Att öka Avkastningen I Det öppna Fältet
Anonim

Gödning av gurkor med folkmedicin gör att du kan få en bra tidig skörd. Växten har ett grundt rotsystem, så den behöver gödsel som är lättsmält. Näringsämnen är viktiga för äggstockar och fruktbildning. Gödsla minst 2 gånger per säsong.

Med brist på näringsämnen är växten mer benägen att bli sjuk, ge efter för skadedjurattacker och ger en skörd av dålig kvalitet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Folkmedicin för att mata gurkor används överallt. Många sommarboende och trädgårdsmästare föredrar att använda sådana ämnen tillsammans med kemiska eller till och med istället för dem. Användningen av folkmedicin ger många fördelar.

Fördelarna med sådan grödvård

  • Folkrecept kräver inte stora ekonomiska kostnader . Vissa komponenter finns alltid i huset, andra kan förberedas själv eller köpas till ett lågt pris.
  • Under tillagningen kan du kontrollera kvaliteten på de använda komponenterna . Om du följer recepten och observerar alla proportioner, kommer gödningsmedlet definitivt att gynnas.
  • Folkmedicin är av naturligt ursprung .
  • Hög effektivitet förutsatt att gödningsmedlet är korrekt förberett . I vissa fall måste du göra flera förband, men resultatet kan fortfarande märkas ganska snabbt.
  • Folkmedicin kan påskynda tillväxten , förbättra knoppbildning och blomning, stimulera fruktbildning och öka avkastningen. Som ett resultat erhålls många gurkor, de är alla stora och välsmakande.
Bild
Bild

Det är dock inte nödvändigt att säga att folkmedicin kommer att bli ett universalmedel. Felaktiga proportioner eller övergödning kan orsaka allvarliga skador på växten.

  • Alltför ofta användning av jod och lysande grönt leder till att blad och frukter torkar ut.
  • Ett överskott av borsyra orsakar toxikos, på grund av vilken gulning av den gröna delen börjar.
  • Att använda jäst för att stimulera tillväxt kommer att leda till problem om näringsämnen är otillräckliga. I det här fallet blir själva växten kraftfull, men blomningen och fruktsättningen förblir svag.

Därför är det viktigt att följa receptet och rekommendationerna om hur ofta folkmedicin används.

Bild
Bild

Grundläggande regler för applicering av toppdressing

Gurkor kan gödas utomhus eller när de odlas i ett växthus. Principen att införa förband är densamma i båda fallen. Endast genom att följa enkla rekommendationer kan du se till att gurkor får maximal nytta av folkgödsel.

  1. Det är viktigt att strikt följa recepten för beredning av gödningsmedel, observera proportionerna. Om du gör för lite koncentration blir det inget resultat. För högt skadar växterna.
  2. Vattna gurkorna före rotfodring. Annars är det stor risk att bränna rhizomerna.
  3. Bladmatning utförs vid en tidpunkt då det inte finns direkt solljus. I det här fallet bör du inte gödsla före nederbörd, annars kommer regnet att tvätta bort alla näringsämnen. Det är viktigt att välja en torr och lugn kväll.
  4. Gödsling vid roten bör göras med ett visst avstånd. Det ska vara cirka 8 cm mellan ämnet och gurkans bas.

Enkla regler gör att du kan förbättra gödningsmedlets effektivitet och inte skada växten. Om du sprutar gurkor under solen börjar de bli gula och torka och få brännskador. Gödsel under roten ska spridas jämnt. Om du häller dem precis nära basen, kommer gurkorna att brinna och chocka.

Bild
Bild

De bästa recepten

Det är väldigt enkelt att mata gurkor med folkmedicin. Metoder mot bladens vissnande, frånvaro av äggstockar är särskilt effektiva . Folkgödselmedel fungerar bra, de kan öka avkastningen och göra frukter mer välsmakande och hälsosamma. Du kan inte gödsla gurkor oftare än rekommenderat. Från ett överflöd av ämnen vissnar de, och skörden kan gå förlorad.

För att öka utbytet kan växter vattnas eller sprutas . I det första alternativet är det viktigt att ta hänsyn till lösningshastigheten för en buske. Det är också värt att komma ihåg att vissa gödningsmedel bara kan användas i jord med en viss surhet. Om du är osäker är det bättre att ta en universell toppdressing som inte förändrar markbalansen.

Bild
Bild

Lökskal

Produkten innehåller rutin och quercetin. Lökskalinfusion kommer att befrukta växter, förbättra immuniteten. Vattning minskar risken för att utveckla svampar och bakterier, och minskar sannolikheten för bladlöss och spindelmider . Toppdressing förbättrar tillväxt och frukt. Efter att ha använt infusionen blir frukterna mer smakrika och friska.

Det är bäst att använda gula lökskal. Det är i denna produkt som det finns många användbara ämnen som är nödvändiga för gurkor. Under beredningen av infusionen är det viktigt att observera alla proportioner.

Instruktioner:

  • Fyll en 3 liters form med skal till hälften;
  • häll i kokande vatten och låt stå under lock i 4 dagar;
  • rör om kompositionen regelbundet och noggrant under infusion.

Efter tillagning, sila infusionen. Du kan använda en sil eller ostduk. Före användning späds kompositionen ut i rent vatten i förhållandet 1:10. Vattning kan göras högst 2 gånger i veckan.

Bild
Bild

Jäst

Gödningsmedlet innehåller kväve, mangan, fosfor och järn. Det kan användas i olika stadier av växtutveckling. Jäst förbättrar tillväxten av rhizomer och förbättrar avkastningen. De bör användas på varm mark, eftersom värmen stimulerar utvecklingen av fördelaktiga jästsvampar.

Förberedelse:

  • du kan ta både torr och färsk produkt, späd 10 g jäst i 10 liter varmt men inte varmt vatten;
  • lägg 2 msk. l. socker, blanda kompositionen noggrant;
  • lägg på en varm plats för en dag;
  • rör om regelbundet under infusionen.

Häll 1 liter av kompositionen under en buske gurkor. Rör om blandningen noggrant före användning. Rotförband appliceras endast 2-3 gånger per säsong. Det är dock viktigt att observera intervaller på cirka 14 dagar. Gurkor bearbetas med jäst så att de växer snabbare.

Bild
Bild

Fågelspillning

Organiskt material innehåller mycket kväve, något mindre fosfor och olika ytterligare element, till exempel zink, järn, koppar. Gödsel, gäss eller kycklingavfall kan användas. Gödsel förbättrar jordens sammansättning och struktur.

Rotgödselberedning:

  • häll spillningen med rent vatten i förhållandet 1:20;
  • täck och låt stå varmt i 3 dagar, rör om kompositionen regelbundet;
  • sila ordentligt.

Du kan gå åt andra hållet. Blanda kullen med vatten i lika stora mängder och låt stå i flera dagar. Därefter späds det resulterande koncentratet i ett förhållande av 1:10. Gödsel används 3 gånger per säsong - 2 veckor efter plantering, under blomning och sedan under frukt. En anläggning behöver cirka 500 ml lösning.

Bild
Bild

Bröd

Den enklaste och mest prisvärda utfodringsmetoden. Detta gödningsmedel är ett alternativ till jästformulering. Efter användning förbättras tillväxten av gurkor och jordens kvalitet. Brödgödsel är surt, därför lämpligt för alkalisk jord. Vid neutral eller sur jord, tillsätt krita, aska eller dolomitmjöl till kompositionen.

Bild
Bild

Bröd används för att göra blad- och rotdressing. Så, lösningar används för sprutning och vattning. Det är bäst att applicera gödselmedel efter att frukten har bildats och till slutet av fruktningen.

Förberedelse av bladförband:

  • Fyll en 10 liters hink med rent vatten, lägg ett bröd inuti (det är tillåtet att använda bröd av friskhet, mjukt eller gammalt);
  • efter en dag, knåda brödet och rör om kompositionen;
  • tillsätt omedelbart 30 droppar jod, rör om igen;
  • före användning späds blandningen i ett förhållande av 1:10.

Detta gödningsmedel kommer att hålla länge. Från 10 liter infusion kommer 100 liter toppdressing att visa sig. Kompositionen ska sprutas med gurkor.

Bild
Bild

Root dressing recept:

  • samla 10 liter vatten i en hink, lägg ett bröd i det;
  • täck, lägg på ett varmt ställe i en vecka under omrörning av kompositionen regelbundet;
  • tillsätt 30 droppar jod i slutet;
  • späd blandningen med vatten i ett förhållande av 1:10.

Detta gödselmedel bör läggas till roten av växten. För en buske räcker det med 500 ml lösning. Under hela utvecklingsperioden för gurkor introduceras sådan utfodring endast 2-3 gånger. Intervallet mellan vattning på cirka 7-10 dagar bör observeras.

Bild
Bild

Träaska

Komponenten låter dig skydda växter mot skadedjur och sjukdomar. Ask innehåller kalium och kalcium. En bra lösning för neutral eller sur jord, askan i sig gör den mer alkalisk.

Gödningspreparat för rotmatning:

  • häll 10 liter vatten i en hink, tillsätt 1 glas aska (200 g);
  • rör om ordentligt;
  • insistera i 10 dagar, omrör kompositionen regelbundet.

Aska kan användas både köpt och tillverkad självständigt. Det räcker bara med att tända en eld och samla resterna från den. Detta gödningsmedel är särskilt lätt att använda för dem som har en ugn.

Det är bara viktigt att bara bränna ved och gräs för att få aska.

Bild
Bild

Förberedelse av bladförband:

  • tillsätt 100 g aska till en hink med vatten i 10 liter;
  • rör om ordentligt;
  • insistera 10 dagar, rör om regelbundet.

Rotförband appliceras 5-6 gånger per säsong med 7-10 dagars intervall. Vid vattning räcker 500 ml per buske. Sprutning utförs inte mer än 3 gånger per säsong med samma pauser. Samtidigt är det förbjudet att använda aska efter bränning av sopor, polymerer eller gummi för beredning av gödningsmedel.

Bild
Bild

Borsyra

Gödsel förbättrar bildandet av äggstockar på gurkor, gör frukterna mer välsmakande. För beredning används inte en alkohollösning, utan ett borsyrapulver. Sprutning utförs 3 gånger per säsong - under bildandet av knoppar, under blomningsperioden, under bildandet av frukter.

Beredning av bladgödsel:

  • fyll hinken med 10 liter vatten;
  • späd 0,5 tsk. borsyra pulver;
  • rör om ordentligt, använd en spraymassa.

Bladgödsling är särskilt viktigt om gurkorna inte är bundna. Det är nödvändigt att observera intervallerna mellan sprutning av 7-10 dagar. För ofta användning av borslösning kan orsaka gulning av den gröna delen av växten. Du kan spraya gurkor utomhus eller i ett växthus.

Bild
Bild

Örtinfusion

Organiskt gödselmedel har en hög kvävehalt. Det finns ingen anledning att spendera pengar för matlagning, det räcker bara med att klippa gräset. För befruktning kan du ta ogräs, nässlor, toppar, gräs från gräsmattan.

Bild
Bild

Processen att förbereda örtinfusionen är enkel:

  • fyll tunnan med gräs så att 20 cm återstår till kanten;
  • häll rent vatten;
  • om så önskas kan du lägga till lite kompost - så att jäsningsprocessen blir mer aktiv;
  • rör om och låt stå i 10 dagar.

För rotmatning, späd infusionen i ett förhållande av 1: 8. Om sprutning är planerad, för 1 liter av kompositionen måste du ta 10 liter vatten. Toppdressing utförs på det öppna fältet eller i ett växthus. Tillräckligt med 3 behandlingar per säsong med ett intervall på 7-10 dagar.

Bild
Bild

Zelenka

Produkten innehåller mycket koppar. Zelenka låter dig skydda växten från rotröta och mjöldagg, förbättra tillväxt och metaboliska processer och fruktbildning. Det är bäst att använda en kombination av lysande grönt och jod.

Metoder för framställning av formuleringar för olika ändamål

  • Förebyggande och behandling av rotröta . Tillsätt 10 droppar briljant grönt till en 10 liters hink vatten, rör om och häll under roten. Omedelbart efter det, spray med jodlösning. För beredning, tillsätt 10 ml av ämnet till en hink med vatten.
  • Rotrötbehandling . Blanda jod, briljant grönt och vatten i förhållandet 1: 1: 2. Smörj basen på skaftet med en lösning.
Bild
Bild

Jod

Ganska vanligt alternativ för att mata gurkor. Jod kombinerar prisvärdhet och hög prestanda. Åtgärden matar inte bara gurkor, utan skyddar också mot sjukdomar. Jod förbättrar också grödans kvalitet, aktiverar tillväxt.

Rotdressing framställs enligt följande:

  • tillsätt 3 droppar jod till 10 liter vatten;
  • häll 1 liter mjölk i en hink med vatten, rör om och tillsätt 30 droppar jod.

Ämnet får inte användas i ett växthus. Jod har en destruktiv effekt på materialet från vilket strukturen är gjord. Det är bättre att använda apoteksprodukter specifikt för att bekämpa sjukdomar. Som gödningsmedel är folkmedicinen ganska kontroversiell.

Rekommenderad: